Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Krommenie

Ben je op zoek naar een goede makelaar om je huis in Krommenie te verkopen? Vertrouw op onze ervaren makelaars die beschikken over grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt. We helpen je graag om een gunstige verkoopprijs te realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Krommenie

Als woningverkoper in Krommenie heb je diverse doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Misschien wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen, of streef je naar een snelle verkoop van jouw huis. Andere doelen kunnen zijn om te verkopen zonder restschuld of om te verkopen aan een fijne koper die goed voor jouw huis zal zorgen.

Vragen die je jezelf mogelijk stelt, zijn onder andere: hoe snel worden huizen in Krommenie verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En misschien wil je ook wel weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Vergeten we niet de vraag, wat is de huidige waarde van je woning? Voor antwoorden op deze vragen, bekijk hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Krommenie:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 388.980
Besparing (gem.)
€ 953

Je huis snel verkopen in Krommenie

De gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Krommenie is momenteel 60 dagen. Je wilt je huis natuurlijk zo snel mogelijk verkocht hebben. Hier zijn enkele tips om dat proces te versnellen.

 1. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van je woning. Een opgeruimd huis en een verzorgde tuin kunnen een groot verschil maken. Zorg ook voor heldere en aantrekkelijke foto's. Overweeg eventueel een professionele fotograaf.
 2. Het is belangrijk om je woning correct te prijzen. Vraag een waardebepaling aan bij een goede makelaar. Te hoog prijzen kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kost.
 3. Maak gebruik van verschillende verkoopkanalen. Plaats je woning op diverse online platforms en overweeg je woning ook via sociale media te delen. Op deze manier bereik je een groter publiek en vergroot je de kans op een snelle verkoop.

Tips in Krommenie

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Krommenie op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kunt vragen in Krommenie? De gemiddelde verkoopprijs ligt hier momenteel op € 388.980. Deze prijs kan variëren op basis van diverse factoren zoals de locatie binnen Krommenie, de staat van het huis en natuurlijk de grootte en indeling.

Om de waarde van je huis nog beter te kunnen inschatten, is het ook handig om de prijs per m2 te bekijken. In Krommenie ligt die prijs op dit moment op € 4.186. Deze prijs geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten als je jouw huis in de huidige markt van april 2024 zou verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Krommenie

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.600
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Krommenie bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Krommenie.

Feitjes over Krommenie

 • Krommenie is onderdeel van gemeente Zaanstad.
 • De plaats bezit een van de eerste openbare energiewegen ter wereld.
 • De vermaarde haring & wittebroodsmaandag vindt hier plaats.

Tips om je woning te verkopen in Krommenie

Wil je je woning in Krommenie op de markt brengen? Dan kan het proces best spannend zijn. Hier volgen enkele praktische tips om het meeste uit de verkoop van je huis te halen en een positieve indruk te maken op potentiële kopers.

 • Goed onderhoud: Zorg dat de woning in goede staat is. Los kleine klusjes op zoals kraantjes die lekken, loszittende deurknoppen of een likje verf voor een frisse uitstraling.
 • Fotografie: Professionele foto's kunnen een groot verschil maken. Zorg voor goede belichting en probeer zoveel mogelijk de ruimtelijkheid van de woning te benadrukken.
 • Depersonaliseer je huis: Haal persoonlijke spullen en foto's weg, zodat potentiële kopers zichzelf gemakkelijker in jouw huis kunnen voorstellen.
 • Prijsstrategie: Zet een realistische vraagprijs neer. Doe zelf onderzoek naar vergelijkbare woningen in de buurt van Krommenie of vraag advies aan een expert.
 • Inschakeling makelaar: Overweeg een lokale makelaar in te schakelen. Zij hebben kennis van de lokale markt en kunnen potentiële kopers screenen. Bovendien kunnen ze nuttige tips geven over je woningpresentatie.

Ontdek jouw stappenplan in Krommenie:

 • Jouw woningverkoop efficiënt voorbereiden
 • Voorkomt dat je cruciale stappen in het proces mist
 • Maakt woningverkoop overzichtelijk en eenvoudig
 • Bespaart veel tijd en mogelijk duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Krommenie?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Krommenie kost je als verkoper gemiddeld € 6.383. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Krommenie In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 388.980) € 4.512
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.383

Kosten van makelaars in Krommenie

Als je besluit om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van je woning in Krommenie, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage om en nabij de 1,16% ligt. Maar let op, dit is slechts een gemiddelde en de werkelijke kosten kunnen variëren. Het is dan ook aan te bevelen om verschillende makelaars en hun tarieven te vergelijken, voordat je een definitieve keuze maakt.

Ook is het van belang te realiseren dat makelaars verschillende voorwaarden hanteren die net zo essentieel zijn om te vergelijken als het courtagepercentage. Het kiezen van een makelaar gaat namelijk verder dan enkel de kosten. Om je hierbij te assisteren, kan je de makelaars in Krommenie vergelijken op diverse criteria. Zo zorg je ervoor dat je de juiste beslissing neemt.

Lees meer over makelaars in Krommenie.

Andere kosten bij verkoop

Als woningverkoper in Krommenie ben je bij het verkopen van je huis niet alleen op kosten voor de makelaar. Zoals op de site staat, ligt de gemiddelde courtage van een makelaar in Krommenie rond de 1,16%. Dit komt neer op gemiddeld € 4.512, op basis van de gemiddelde verkoopprijs in Krommenie van € 388.980. Maar er zijn meer zaken waar je rekening mee moet houden bij de kostenberekening.

Energielabel

Het hebben van een geldig energielabel is een wettelijke verplichting bij verkoop van je woning. Zonder geldig energielabel riskeer je een boete. Is jouw energielabel niet meer geldig of heb je er nog geen? Ga dan aan de slag met het aanvragen van een nieuw energielabel.

Kosten voor de aanvraag van een energielabel variëren. Dit is afhankelijk van de grootte van je woning en de complexiteit van de energiebesparende maatregelen die genomen zijn. Controleer of jouw woning een geldig energielabel heeft.

Verkoopstyling en onderhoud

Een huis dat er verzorgd en sfeervol uitziet verkoopt vaak beter. Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen een groot verschil maken bij de verkoop van je huis. Dit gaat verder dan alleen een likje verf. Denk bijvoorbeeld aan een opgeruimd huis, schone ramen en een verzorgde tuin.

Aan de andere kant zijn de kosten voor het plegen van onderhoud en het inzetten van styling ook niet te onderschatten. Gemiddeld bedragen deze kosten € 875.

Verhuis- en opslagkosten

Misschien niet direct een kostenpost waar je aan denkt, maar het kan zijn dat je aanloopt tegen verhuis- en opslagkosten. Je wilt je woning zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Dat betekent soms dat je wat meubels moet weghalen of opslaan om de ruimte in je woning goed tot zijn recht te laten komen.

Het huren van opslagruimte is vaak per maand en de kosten hiervan kunnen variëren. Ook het huren van een verhuiswagen of het inschakelen van een verhuisbedrijf heeft een prijskaartje. Maar bedenk goed: een investering in de presentatie van je woning kan zich dubbel en dwars terugverdienen.

Wanneer mijn huis verkopen in Krommenie?

Als je overweegt om je huis in Krommenie te verkopen, dan zou april 2024 een prima moment kunnen zijn. De marktsituatie, met een goede vraag naar woningen, maakt dat de omstandigheden voordelig kunnen uitpakken. Maar twijfel je nog en vraag je je af of dit het juiste moment is om in actie te komen?

Het antwoord is ja, dit is een uitgelezen periode om je huis in Krommenie op de markt te brengen. Het is namelijk zo dat een goede verkoop niet alleen afhangt van markttrends, maar ook van je persoonlijke situatie. Samen met een makelaar kun je een strategie bepalen die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Krommenie Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan een complex en tijdrovend proces zijn. Gelukkig biedt Huis Verkopen een stappenplan om je te begeleiden bij iedere stap van het verkoopproces. Dit interactieve stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet, altijd goed geïnformeerd bent en je alles voor de verkoop van je huis gemakkelijk op één plek kunt regelen. Of het nu het vinden van een geschikte makelaar of het aanvragen van een energielabel is, met Huis Verkopen wordt het een fluitje van een cent. Bekijk nu het stappenplan en ervaar zelf het gemak.

Statistieken en vergelijken van makelaars in Krommenie

Bij Huis Verkopen hebben we lokale makelaars nauwlettend beoordeeld op hun prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Hiermee kun je op een gemakkelijke manier vergelijken en de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning.

Kosten besparen door vergelijking

Wil je kosten besparen bij de verkoop van jouw huis? Via ons stappenplan vergelijk je verschillende dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarifering en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je eenvoudig op de kosten voor de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen opereert volledig onafhankelijk en objectief. We hebben geen banden met makelaars of andere dienstverleners. Ons belang ligt enkel bij het ondersteunen van jou als verkoper en de strijd tegen misinformatie in de markt.

Alles overzichtelijk onder één dak

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af en weet altijd precies wat er nog moet gebeuren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Krommenie

Een belangrijke stap is het regelen van diverse items. Denk aan het opvragen van het energielabel, opruimen en schoonmaken van het huis, onderhoud uitvoeren waar nodig, en een passende vraagprijs bepalen. Zie hier een overzicht van wat je moet regelen voor de verkoop.

Dat hangt van jouw specifieke situatie en wensen af. Iedereen heeft andere verwachtingen en behoeftes als het om de verkoop van een huis gaat. Daarom raden we je aan om verkoopmakelaars te vergelijken. Zo vind je de beste match voor jou.

De kosten bij de verkoop hangen af van verschillende factoren, zoals de waarde van je woning en de diensten waarvoor je kiest bij de makelaar. Vergeet niet de eventuele kosten voor makelaarsdiensten, notaris, en de aflossing van een eventuele hypotheek. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis.

Zorgen voor een nette, opgeruimde woning en goede foto's zijn slechts een paar voorbeelden om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Een nauwkeurige prijsbepaling kan ook helpen om je woning in Krommenie snel te verkopen. Voor meer tips, bekijk onze pagina met tips om je woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen