Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wormer

Je huis in Wormer verkopen is een belangrijke stap. Met het juiste platform is de voorbereiding soepeler dan je denkt. Via HuisVerkopen.nl vind je alle benodigde informatie en tools om succesvol je huis te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wormer

Als woningverkoper in Wormer heb je uiteenlopende doelen bij het verkopen van je huis. Het streven naar een aantrekkelijke verkoopprijs staat daarin ongetwijfeld voorop. Maar ook het vinden van een betrouwbare koper en het soepel laten verlopen van de verkoopprocedure zijn belangrijke doelen. Een goed verkoopresultaat hangt sterk samen met een passende makelaar; een professional die zich al bewezen heeft in Wormer.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Wormer verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en welke rol makelaars hierin spelen. Vind je het interessant om te weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Of ben je nieuwsgierig naar de huidige stand van de woningmarkt in Wormer? Goed nieuws: hieronder vind je de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Wormer:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 551.450
Besparing (gem.)
€ 1.654

Je huis snel verkopen in Wormer

In Wormer gaan woningen verrassend snel van de hand. Gemiddeld duurt het slechts 52 dagen om een huis te verkopen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw woning ook binnen deze periode verkocht wordt?

 1. Voor een snelle verkoop is het essentieel om een realistische prijs te hanteren. Dit kan worden bereikt door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit trekt meer potentiële kopers.
 2. Verkoopadvies van lokale verkoopmakelaars kan bijdragen aan een snellere verkoop. Deze professionals kennen de huidige markt en hebben ervaring met de verkoop van woningen in jouw buurt. Hier kun je een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.
 3. Een goed onderhouden woning spreekt potentiële kopers aan. Zorg ervoor dat kleine mankementen zijn verholpen en dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Dit verbetert de eerste indruk en helpt bij het snel verkopen van je woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wormer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wormer op?

Als je jouw huis in Wormer wilt verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 551.450 is. Maar onthoud wel: de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis hangt af van meerdere factoren, zoals het type woning, de staat van het huis en de locatie binnen Wormer. Het is dus belangrijk om dit te overwegen bij het bepalen van de verkoopprijs.

Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Wormer op dit moment € 4.490. Dat klinkt misschien interessant, maar vergeet niet dat de waarde van jouw huis niet alleen bepaald wordt door de gemiddelde prijs per m2. Andere factoren zoals verbouwingen, de hoeveelheid buitenruimte en de nabijheid van voorzieningen spelen hierbij ook een belangrijke rol. Denk hier goed over na voordat je jouw verkoopprijs bepaalt!

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wormer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wormer bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wormer.

Feitjes over Wormer

 • Wormer maakt deel uit van de gemeente Wormerland.
 • Wormer staat bekend om de architectuur van de Zaanse Schans.
 • Het natuurgebied Wormer- en Jisperveld ligt hier.

Tips om je woning te verkopen in Wormer

Verkoop je je huis in Wormer? Nooit eerder was de lokale huizenmarkt zo concurrerend. Maar geen zorgen, er zijn veel dingen die je kunt doen om je huis op te laten vallen. Als je deze waardevolle tips volgt, kan dat een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Duidelijke foto's: Professionele foto's maken een grote indruk op potentiële kopers. Onscherpe of donkere foto's kunnen het beste worden vervangen door heldere, uitnodigende beelden.
 • Optimale verlichting: Zorg dat je huis zowel binnen als buiten goed verlicht is. Dit maakt de ruimtes groter en uitnodigender.
 • Diepe schoonmaak: Een vlekkeloos, opgeruimd huis trekt meer kopers. Besteed extra aandacht aan keuken en badkamer, hier kijken kopers kritisch naar.
 • Neutrale decoratie: Overweeg je muren een verse, neutrale kleur te geven. Te uitgesproken smaken kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Lokale promotie: Maak gebruik van lokale media en netwerken om je huis onder de aandacht te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Wormer:

 • Inventarisering op basis van jouw woningadres
 • Gratis en interactief verkoopstappenplan
 • Zelf bijhouden wat gedaan moet worden
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wormer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wormer kost je als verkoper gemiddeld € 6.409. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wormer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 551.450) € 5.901
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.409

Kosten van makelaars in Wormer

Als je overweegt om je huis in Wormer te verkopen, neem je mogelijk een makelaar in de arm. De kosten van een makelaar, vaak uitgedrukt in een courtagepercentage, zijn hierbij een belangrijke factor. Gemiddeld kun je uitgaan van een courtagepercentage van 1,07% van de verkoopprijs. Maar let op, de prijs is niet het enige wat telt; kijk ook naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar denkt je woning te kunnen verkopen.

Het is aan te raden om jezelf goed te informeren over de kosten en diensten van verschillende makelaars. Gelukkig kun je op diverse manieren tarieven opvragen bij makelaars in Wormer. Op deze manier kun je makelaars vergelijken en de beste keuze voor jouw situatie maken.

Lees meer over makelaars in Wormer.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als je je huis wilt verkopen, is het handig om na te denken over verkoopstyling en klein onderhoud. Het gaat erom dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Dit kan variëren van het schilderen van muren, tot het repareren van losse handgrepen. Denk ook aan het netjes maken van je tuin.

Investeren in het aantrekkelijk maken van je huis kan helpen om een hogere verkoopprijs te realiseren. De kosten voor deze vorm van voorbereiding? Gemiddeld genomen kun je rekenen op € 875. Deze kosten kunnen uiteraard variëren, afhankelijk van wat er precies nodig is in en rondom je woning.

Notariskosten

De tweede vorm van kosten die je mogelijk over het hoofd ziet, zijn de notariskosten. Deze komen kijken bij de overdracht van je woning. De notaris stelt de akte van levering op, maar daarnaast kan het ook nodig zijn om je hypotheek 'door te halen'.

De notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek hangen af van de notaris die je kiest. Gemiddeld genomen kun je rekenen op een bedrag van € 350. Een belangrijk detail om rekening mee te houden bij de financiële planning van je woningverkoop.

Energieprestatiecertificaat

Als verkoper van een woning ben je ook verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) te voorzien. Dit is een document dat inzicht geeft in de energiezuinigheid van jouw woning.

De kosten voor het opstellen van een EPC kunnen variëren, afhankelijk van de service die je inhuurt voor de opmaak. Hoewel het wettelijk verplicht is, kan het ook nuttig zijn om te laten zien dat je woning energiezuinig is. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers die duurzaamheid belangrijk vinden.

Wanneer mijn huis verkopen in Wormer?

In deze huidige woningmarkt vraag je je wellicht af: 'Is dit wel het goede moment om mijn huis in Wormer te verkopen?' Dit is een logisch gevoel. Ook als je twijfelt over de verkoopbaarheid van je woning, kun je toch relatief makkelijk duidelijkheid over je verkoopkansen krijgen.

De vraag naar woningen is in sterke mate variabel, maar in grote lijnen zien we een positieve trend ook in april 2024. Dus, ondanks dat we geen voorspellingen doen over de woningprijzen, kunnen we wel zeggen dat het een gunstige tijd lijkt te zijn om je huis in Wormer te verkopen.

Vergelijk makelaars in Wormer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper wil je de verkoop van je huis zo goed mogelijk regelen. Dat kan een flinke klus zijn, want er komt veel bij kijken. Daarom is het stappenplan van Huis Verkopen een uitkomst. Het is een overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken plan, waarmee je stap voor stap alle belangrijke zaken rond de verkoop van je huis regelt. Het helpt je om alle noodzakelijke stappen te onthouden en niets over het hoofd te zien. Bovendien biedt het stappenplan je een handige manier om alle relevante informatie over de woningverkoop te vinden op één plek. Bekijk het stappenplan op de website van Huis Verkopen en ervaar zelf het gemak!

Energie-label en makelaar regelen

Huis Verkopen helpt je bij het vinden en regelen van belangrijke zaken bij de verkoop van je woning. Van het regelen van een energielabel tot het kiezen van de juiste makelaar, Huis Verkopen biedt hulp en overzicht in dit verkoopproces.

Vind een geschikte ontruimer of verhuizer

In het proces van de verkoop van je woning kan je ook tegen het vraagstuk aanlopen van het ontruimen of verhuizen. Ook hierin biedt Huis Verkopen een helpende hand. Ze assisteren graag met het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer.

Gratis en vrijblijvend

Geen onnodige kosten of verplichtingen, Huis Verkopen helpt je geheel gratis en vrijblijvend. Zo kan het vinden van de beste dienstverlening voor de laagste prijs voor jouw woningverkoop met gemak plaastsvinden.

Vergelijken van specialisten

Huis Verkopen maakt het mogelijk om de beste specialisten te vergelijken. Door deze vergelijking kan jij als woningverkoper de beste keuze maken en de verkoop van je woning zo slim mogelijk aanpakken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wormer

Je kunt de waarde van je huis in Wormer bepalen door gebruik te maken van verschillende online hulpmiddelen of door een taxateur in te schakelen. Het is ook mogelijk om deze informatie op te vragen bij het Kadaster. Voor meer informatie over het bepalen van de waarde kun je terecht op onze woningwaarde pagina.

Het is lastig om één beste makelaar in Wormer aan te wijzen, omdat dit afhangt van verschillende factoren zoals jouw specifieke wensen en het type woning dat je wilt verkopen. Je kunt makelaars vergelijken op onze vergelijk-verkoopmakelaars pagina om een goede keuze te kunnen maken.

Er zijn verschillende dingen die je moet regelen voor de verkoop van je huis in Wormer, zoals het bepalen van de vraagprijs, het verzamelen van de benodigde documentatie en mogelijk het maken van verbeteringen aan je woning. Ons handig stappenplan voor de verkoop van je huis kan je hierbij helpen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Wormer kunnen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de service van de makelaar en eventuele extra diensten die je gebruikt. Bezoek onze pagina voor alles over de kosten van de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen