Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Wormerveer

Ben je van plan je huis in Wormerveer te verkopen en zoek je een goede makelaar? Huis Verkopen biedt inzicht in geschikte makelaars die zorgvuldig afgestemd zijn op jouw wensen en behoeften. Maak een selectie gebaseerd op reputatie, ervaring en klantbeoordelingen om tot een passende keuze te komen.

Over makelaars in Wormerveer

Belangrijk! De keuze van een goede makelaar in Wormerveer is een noodzakelijke stap bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Een makelaar begeleidt je immers gedurende het hele verkoopproces en kan je voorzien van waardevolle adviezen. Maar dit is nog maar het begin. Er zijn verschillende andere stappen die minstens net zo belangrijk zijn; denk aan de voorbereiding van je huis voor bezichtigingen, de onderhandelingen en ook de uiteindelijke afhandeling van de verkoop. Wil je alle stappen zien? Kijk dan op ons interactieve stappenplan.

Op ons platform helpen we je om de meest geschikte verkoopmakelaar in Wormerveer te vinden. We kijken verder dan alleen de makelaarskosten. Zo controleren we intensief op kwaliteit van de dienstverlening, de behaalde resultaten van de makelaar en de tevredenheid van voorgaande klanten. Door deze grondige aanpak zijn we in staat om jou te verbinden met die makelaar die meerwaarde biedt op alle fronten.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.730
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.258
Besparing (gem.)
€ 1.166

Actueel

 • Wil je optimale kansen bij het verkopen van je huis in Wormerveer, dan is kennis van de actuele courtages van belang. Ervaring leert dat de courtages van makelaars in Wormerveer op dit moment gemiddeld 1,12% zijn.
 • Ook is inzicht in de huidige woningwaarde van huizen in Wormerveer van grote waarde. De gemiddelde verkoopprijs in Wormerveer is momenteel € 333.066. Zeer informatief is dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 op dit moment in Wormerveer € 4.312 is.
 • Overweeg je jouw huis te gaan verkopen, dan liggen kansen in de keuze voor een makelaar. Vergelijk tarieven want de kosten voor makelaars in Wormerveer liggen momenteel rond de € 3.730. Het vergelijken van tarieven kan je een fikse besparing opleveren.

Uitgelichte makelaars in Wormerveer

Als je jouw woning wilt verkopen, heb je diverse opties met betrekking tot makelaars in Wormerveer. Hier geven we je een overzicht met de verschillende verkoopmakelaars die je daarbij kunnen helpen. Het is slim om makelaars met elkaar te vergelijken, omdat dit je kan helpen meer inzicht te krijgen in hun verschillende dienstverlening en tarieven, zodat je de keuze kunt maken die het beste bij jouw specifieke situatie past.

Logo Bos Makelaars

Bos Makelaars

Bos Makelaars onderscheidt zich door persoonlijke aandacht, ruime ervaring en een uitgebreid netwerk. Naast Nederlands kun je er ook in het Engels, Duits en Spaans terecht. Ze bieden diensten aan zoals de verkoop, aankoop en taxaties van woningen, inclusief hulp bij bedrijfsruimte, kantoren en winkels. Daarnaast hebben ze ook ervaring met buitenlands vastgoed. Kies voor zorgvuldig en betrouwbaar, kies voor Bos Makelaars.
Logo Adriaanssen makelaardij

Adriaanssen makelaardij

Bij Adriaanssen Makelaardij krijg je ondersteuning op maat voor het aankopen, verkopen en taxeren van jouw woning. Het bedrijf heeft een diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt en biedt een full-service concept. Ze nemen veel taken voor je uit handen, zodat je het proces met een gerust hart kunt doorgaan. Met twintig jaar ervaring en het label van een NVM-lid, zet het bedrijf zich volledig in voor jouw wensen. Ook behulpzaam in het Engels.
Logo Cornelis Aten BV

Cornelis Aten BV

Cornelis Aten is een ervaren makelaar, actief in zowel wonen als bedrijfsmatig onroerend goed. Met vier medewerkers en een geschiedenis van 135 jaar staat dit NVM-lid voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Naast makelaardij bieden zij ook advies in verzekeringen aan. Diensten omvatten verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, met verschillende certificaten die de kwaliteit waarborgen. Je vindt hen op de Zaanweg 86 in Wormerveer.

Let op: Hoewel wij diverse verkoopmakelaars in en rondom Wormerveer hebben aangegeven, zijn er nog meer makelaars actief in deze regio. De ideale makelaar voor jouw woning hoeft dus niet per se in onze lijst te staan. Door bij Huis Verkopen alle makelaars in Wormerveer in jouw vergelijking mee te nemen, vind je zonder twijfel de makelaar die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Wormerveer Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Wormerveer?

Een makelaar in Wormerveer rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 333.066 in Wormerveer komt dit neer op € 3.730 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Wormerveer hanteren een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs. Maar er zijn ook makelaars die werken met een vaste prijs. Dit is onafhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Let op: de courtages van makelaars in Wormerveer verschillen gemiddeld 0,70%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.166 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Wormerveer. Wil je je huis verkopen, dan is het nuttig om makelaars te vergelijken bij de voorbereidingen.

Kosten van makelaars in Wormerveer

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 3.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Wormerveer

In Wormerveer maken veel makelaars gebruik van iets dat opstartkosten wordt genoemd. Deze kosten worden in rekening gebracht om de initiële taken die nodig zijn om jouw woning op de markt te brengen, te dekken. Voorbeelden van deze taken kunnen onder andere professionele fotografie, het opstellen van de verkoopbeschrijving en de plaatsing van jouw woning op relevante woningwebsites zijn. Deze opstartkosten verschillen per makelaar en op dit moment bedragen deze gemiddeld € 515.

Het is goed om je bewust te zijn van deze kosten, want ze kunnen aanzienlijk zijn en het verschil maken in de keuze voor een makelaar. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat makelaars in Wormerveer aan opstartkosten rekenen, kun je het beste de tarieven opvragen. Op deze pagina kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend tarieven aanvragen bij verschillende makelaars, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Wormerveer

Wanneer je jouw huis te koop hebt gezet in Wormerveer via een makelaar, kun je geconfronteerd worden met zogenaamde intrekkingskosten wanneer je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Kort gezegd is dit een vergoeding die de makelaar in rekening brengt voor de tot dan toe verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten. Die kosten zijn niet voor niks gemaakt, maar zijn een compensatie voor kosten als voorbereiding, promotie en bezichtigingen.

Een aantal situaties waarin je kan besluiten de woning voortijdig uit de verkoop te halen, kunnen variëren. Misschien heeft je baan je een unieke kans geboden in een ander land en heb je besloten de woning te verhuren in plaats van te verkopen. Of misschien heeft een familiecrisis ertoe geleid dat je hebt besloten in het huis te blijven wonen. In welke situatie je ook terecht komt, wees je ervan bewust dat intrekkingskosten bij de meeste makelaars in Wormerveer een standaard onderdeel zijn van het contract als je de verkoop van de woning vroegtijdig stopzet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Wormerveer met een vast tarief

In Wormerveer tref je makelaars die werken met een vast tarief. Dit houdt in dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn voor de diensten van de makelaar, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit biedt zekerheid over de kosten en kan in sommige gevallen financieel voordelig uitpakken. De gemiddelde vaste makelaarskosten in Wormerveer bedragen bijvoorbeeld € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat je mogelijk meer betaalt dan je zou doen bij een courtage. Stel, je verkoopt je woning voor 300.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van 3.500 euro. In dat geval komt het tarief neer op een relatief hoog percentage van de verkoopprijs, vergeleken met een hypothetisch courtagepercentage van 1% (wat neer zou komen op 3.000 euro).

Tip: De meeste woningverkopers in Wormerveer gaan voor een makelaar op basis van courtage. De reden? Ze vinden een maximale verkoopprijs het allerbelangrijkst. Natuurlijk wil je de beste prijs voor je woning, dus het kan zinvol zijn om dit pad te volgen wanneer je een makelaar kiest.

4 feitjes over makelaars in Wormerveer

 • Een overweldigende 95% van de verkopers in Wormerveer kiezen liever voor de volledige dienstverlening van een traditionele makelaar in plaats van een online alternatief.
 • Woningeigenaren in Wormerveer die een makelaar inschakelen, verkopen hun huis gemiddeld 70% sneller dan diegenen die het proces zelf proberen te beheren.
 • Volgens statistieken presteren huizen in Wormerveer die verkocht worden met de hulp van een makelaar, financieel beter met een gemiddelde winstmarge van 15% in vergelijking met eigen verkoop.
 • Ondanks de hogere kosten, geven de meeste huiseigenaren in Wormerveer voorkeur aan makelaars met bewezen succesvolle verkoopresultaten boven de goedkoopste optie, aangezien een hogere verkoopprijs voor hen van groter belang is dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Wormerveer op?

Prijs is niet het enige dat telt wanneer je een makelaar kiest in Wormerveer. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een makelaar met lage kosten, maar belangrijker is wat deze makelaar je kan opleveren. Met andere woorden, een goede makelaar zou je meer winst op de verkoop van je huis kunnen opleveren dan wat je bespaart met een goedkopere makelaar.

Hoe herkennen we de beste makelaars in Wormerveer dan precies:

 • Economische voordelen: Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat topmakelaars in Wormerveer huizen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan de geschatte vraagprijs. In feite, ze verkopen huizen gemiddeld voor een bedrag dat € 10.252 boven de verwachte verkoopprijs ligt.
 • Snelheid van Verkoop: Onze interne gegevens tonen aan dat de snelste makelaars in Wormerveer huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Een snellere verkoop betekent minder stress en onzekerheid voor jou.

De beste makelaar in Wormerveer vinden

Wat vind je belangrijk bij een makelaar? Is het de krachtige verkoopstrategie, de gedetailleerde kennis van de lokale markt in Wormerveer, of misschien de service en communicatie? Elk van deze punten verschilt per makelaar, waardoor vergelijken essentieel is.

Het kiezen van de juiste makelaar is een cruciale stap bij het ondersteunen van je verkoopproces. Door jouw specifieke situatie, wensen en de eigenschappen van je woning te verstrekken, kunnen wij de makelaars vinden die het beste bij jou passen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Wormerveer?

Bij het kiezen van een makelaar in Wormerveer voor de verkoop van je huis, zijn er vijf dingen waar je op moet letten:

Ervarenheid

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaren is in de woningmarkt van Wormerveer. De kennis over de lokale markt kan een positieve uitkomst in de verkoop betekenen.

Communicatie

Een goede communicatie met de makelaar is fundamenteel. Je wilt op de hoogte worden gehouden over het verkoopproces en mogelijk geïnteresseerde kopers.

Prestaties

Beoordeel de prestaties van de makelaar. Hoeveel huizen heeft de makelaar in het verleden verkocht? Hoe snel waren deze huizen verkocht? Dit zegt veel over de mogelijkheden van de makelaar.

Tarieven

Let op de tarieven van de makelaar. Deze kunnen enorm verschillen. Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die past binnen je budget.

Marketingstrategie

Bekijk welke marketingstrategie de makelaar gebruikt om jouw huis te verkopen. Hierbij kan gedacht worden aan promotie via sociale media, een aantrekkelijke brochure of open huis dagen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Wormerveer zijn er diverse makelaars actief die lid zijn van de NVM, de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars. Deze makelaars worden gewaardeerd vanwege hun diepgaande kennis van de plaatselijke woningmarkt en hoge dienstverleningsstandaarden.

Naast NVM-makelaars zijn er in Wormerveer ook makelaars die lid zijn van VBO of VastgoedPRO. Elk van deze brancheorganisaties stelt eigen eisen aan hun leden, zoals specifieke opleidingen en periodieke bijscholing. Dit waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening.

Weetje: Ook binnen de groep NVM-makelaars zijn er verschillen in kwaliteit. Niet iedere NVM-makelaar is hetzelfde. Deze variatie komt onder meer door verschillen in ervaring, aanpak en specialisme. Daarom is het raadzaam om makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat doet een makelaar in Wormerveer?

Een makelaar in Wormerveer is jouw gids en adviseur tijdens het proces van je huis verkopen. Deze professional overziet de marktsituatie, bepaalt samen met jou de juiste verkoopprijs en zorgt voor maximale zichtbaarheid van je woning.

Bovendien regelt de makelaar alle belangrijke documenten, zoals het koopcontract. De onderhandelingen met kopers kunnen ook complex zijn, maar met de ervaring en kennis van jouw makelaar ben je hierin niet alleen.

 • Marktonderzoek uitvoeren om verkoopprijs te bepalen
 • Het regelen van vakkundige fotografie voor woningpresentatie
 • Bezichtigingen begeleiden met potentiële kopers
 • Onderhandelen over de verkoopprijs met geïnteresseerden
 • Opstellen van het koopcontract

Verkopen zonder makelaar brengt dus veel lastige taken en verantwoordelijkheden met zich mee. Een makelaar neemt veel van deze zaken uit handen, waardoor het verkoopproces soepeler en efficiënter kan verlopen.

Waarom een makelaar in Wormerveer inschakelen?

Bij het verkopen van je huis in Wormerveer komt veel kijken. Het is altijd een goed idee om een professionele makelaar in te schakelen, zoals een verkoopmakelaar. Deze deskundige gids je door het gehele proces en zorgt voor de beste uitkomst. Van het bepalen van de vraagprijs tot aan de uiteindelijke verkoop; een goede makelaar biedt ondersteuning bij iedere stap. In de komende paragrafen belichten we dit proces meer in detail.

Bepalen van de vraagprijs

Bij het bepalen van de vraagprijs maakt een makelaar gebruik van zijn kennis van de lokale huizenmarkt en recente verkoopcijfers. Bijvoorbeeld, door te kijken naar recent verkochte huizen in jouw omgeving kan de makelaar een competitieve prijs voorstellen.

Het in de markt zetten

Bij het in de markt zetten van je huis kan een makelaar bewezen marketingtechnieken toepassen. Hij kan zo je huis opvallend presenteren op online platforms, of speciale huisbezoeken organiseren om potentiële kopers te trekken.

Communiceren met geïnteresseerden

Een professionele makelaar helpt ook met het communiceren met geïnteresseerden. Hij kan potentiële kopers rondleiden, hun vragen beantwoorden en hun interesse piquen, zodat zij eerder geneigd zijn een bod uit te brengen.

Onderhandelen en afronden van de verkoop

Tenslotte komt het onderhandelen en afronden van de verkoop aan bod. Een verkoopmakelaar heeft de ervaring en tact om effectief te onderhandelen over de prijs en te zorgen voor een succesvolle afronding van de verkoop. Hij beheert ook het juridische aspect van de transactie en zorgt ervoor dat alle benodigde documentatie correct en op tijd is opgesteld.

Makelaars in Wormerveer vergelijken

Vergelijken van makelaars in Wormerveer via Huis Verkopen komt met meerdere voordelen. Je krijgt objectieve informatie over prestaties, je bespaart op makelaarskosten en het is helemaal gratis en vrijblijvend.

 • Objectieve informatie over prestaties
 • Besparing op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend
 • Inzicht in tarieven, prestaties en beoordelingen

Door makelaars te vergelijken krijg je een goed beeld van welke makelaar het meest aansluit bij jouw situatie en wensen. Je ontdekt hierbij de makelaar met de hoogste kans om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Dankzij Huis Verkopen wordt vergelijken makkelijk en krijg je een zeer volledige vergelijking.

Vergelijk makelaars in Wormerveer Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Wormerveer

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Wormerveer bedragen € 515. Dit kan variëren per makelaar en het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens je zoektocht.

Je kunt gebruik maken van onze handige vergelijkingstool hier, waarmee je makelaars in Wormerveer kunt vergelijken op basis van jouw wensen en behoeften.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Wormerveer is momenteel € 333.066. Dit kan variëren door de markt en het type huis.

De gemiddelde makelaarskosten in Wormerveer bedragen € 3.730. Probeer deze kosten in gedachten te houden bij het beslissingstraject.

Er zijn verschillende stappen bij het verkopen van je huis. Je kunt hierbij denken aan het bepalen van de vraagprijs, het organiseren van bezichtigingen, en het afhandelen van juridische aspecten. Kijk op ons stappenplan voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen