Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Assendelft

Als je overweegt om je huis in Assendelft te verkopen, dan is kennis van de lokale huizenmarkt waardevol. Hier vind je belangrijke statistieken en vastgoedcijfers zoals de huidige woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Assendelft. Met deze informatie kan je beter geïnformeerde beslissingen maken en inzicht krijgen in de huizenmarkt van Assendelft, zoals die is in april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Assendelft

De gemiddelde verkoopprijs in Assendelft is in de laatste 3 maanden € 562.796 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 565.060 euro. Deze cijfers vormen een handige leidraad wanneer je overweegt je huis te verkopen. Inzicht in de actuele marktprijzen in jouw specifieke locatie stelt je tenslotte in staat een weloverwogen beslissing te nemen over de verkoopwaarde van je woning. Hieronder tref je de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Assendelft

Afgelopen 3 maanden

€ 441.000
€ 528.000
€ 615.000

In de komende grafiek wordt een helder beeld geschetst van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Assendelft over de afgelopen drie maanden. Hiermee krijg je als lezer een concreet inzicht in de huidige prijsontwikkelingen op de woningmarkt van Assendelft:

Huizenprijzen in Assendelft per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.200

Prijsontwikkeling Assendelft laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Assendelft beweging getoond. Het is boeiend om te volgen hoe deze ontwikkelingen samenvallen met de landelijke trends. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedroeg € 562.796 euro. Deze informatie is ook terug te zien in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Assendelft waard?

De waarde van jouw woning in Assendelft is geen statisch gegeven. Deze is continu onderhevig aan veranderingen, met name door de fluctuerende huizenmarkt. Denk hierbij aan factoren zoals veranderingen in de economie, voorzieningen in de buurt of renovaties aan het huis zelf.

Gelet op deze sterk fluctuerende markt, is het slim om inzicht te hebben in de actuele waarde van je woning. Het biedt je namelijk een betere positie bij onderhandelingen over de verkoop of bij het herzien van je hypotheek. Je kunt op een gemakkelijke manier duidelijkheid krijgen door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar.

Het prettige van deze gratis waardebepaling is dat deze aan huis plaatsvindt. Zo kan de makelaar een realistische inschatting maken op basis van het huidige onderhoudsniveau en de huidige staat van je woning. Even een kopje koffie drinken met een professional is dus een kleine stap voor aanzienlijk meer inzicht.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Ben je van plan om te verhuizen en wil je weten wat je kunt verwachten qua huizenprijzen? Het is nuttig om te beseffen dat huizenprijzen per plaats kunnen variëren. Zo zul je merken dat er een zekere variatie is in prijzen tussen Assendelft en de omliggende plaatsen. Het kan interessant zijn om niet alleen naar de gemiddelde verkoopprijzen te kijken, maar vooral ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze informatie kan helpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing voor je volgende huis.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Assendelft

Op het moment dat je een makelaar in Assendelft zoekt, zijn er diverse factoren die de keuze kunnen beïnvloeden. Het aanbod varieert enorm en dat kan het lastig maken in je zoektocht. Wij houden de statistieken van de woningmarkt in Assendelft én van de makelaars bij, waardoor we jou kunnen helpen om een vertaalslag te maken van de cijfers naar een makelaar die past bij jouw situatie. Hierbij kijken we niet alleen naar verkoopcijfers, maar ook naar ervaringen van klanten, omdat deze sterk kunnen verschillen.

De juiste makelaar kiezen kan je woningverkoop een flinke impuls geven. Verkoopsnelheid, eindverkoopprijs, het aantal verkochte woningen, maar ook de persoonlijke klik: het kan allemaal doorslaggevend zijn. Wij helpen je om al deze belangrijke elementen op een rijtje te zetten, zodat je een gefundeerde keuze kunt maken. Een makelaar die goed aansluit op je wensen en behoeften kan namelijk een enorm verschil maken in je verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Assendelft Of lees meer over makelaars in Assendelft

Gemiddelde tarieven van makelaars in Assendelft

Een aandachtspunt bij het verkopen van je huis zijn de makelaarscourtages. In Assendelft ligt het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar op 1,10% van de verkoopprijs van een huis, waarbij de gemiddelde verkoopprijs neerkomt op € 562.796 euro. Het is belangrijk te realiseren dat het goedkoopste tarief niet direct het voordeligst is - je moet vooral kijken wat een makelaar je oplevert.

We raden je aan om goed te vergelijken en offertes op te vragen bij verschillende makelaars voordat je een keuze maakt. Zo kun je een weloverwogen besluit nemen. Om je hierbij te helpen, kun je eenvoudig bij ons de tarieven van diverse makelaars opvragen. Let bij het vergelijken niet alleen op de courtage, maar ook op wat je ervoor terugkrijgt. Kies uiteindelijk voor de makelaar waarbij je het beste gevoel hebt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Assendelft

Assendelft heeft een flink aantal woningen waarvan er een deel wordt aangeboden als sociale huurwoningen. Toch bestaat het merendeel van de woningvoorraad in Assendelft uit koopwoningen. Met de constante actualisering van onze data weet je als bezoeker zeker dat je de meest recente informatie krijgt. Dus zoek je naar jouw toekomstige koophuis in deze buurt, dan ben je op onze site aan het juiste adres.

Aantal verkochte woningen in Assendelft

In de afgelopen 12 maanden was er een variatie in de woningmarkt van Assendelft. Zowel het aantal aanmeldingen als transacties hebben fluctuaties laten zien. Bekijk hieronder de verkoopaantallen van de laatste 12 maanden in Assendelft:

Ben je van plan jouw huis in Assendelft te verkopen?

Het verkopen van je huis in Assendelft is een proces waarbij je met diverse aspecten rekening moet houden. Niet alleen de vraagprijs en de staat van de woning spelen een grote rol, maar ook de presentatie van je huis is van belang. Het is zaak om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, bijvoorbeeld door professionele foto's te laten maken en een heldere en uitnodigende advertentietekst te schrijven.

Om ervoor te zorgen dat alles goed georganiseerd wordt, kan het handig zijn om een stappenplan te volgen dat je houvast biedt tijdens het hele verkoopproces. Dit stappenplan laat je zien welke zaken je moet regelen, zoals een energielabel, het selecteren van een makelaar en mogelijk ook een verhuisbedrijf. Onthoud dat een goede organisatie en voorbereiding de sleutel zijn tot het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs voor je woning in Assendelft.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningdata in Assendelft is continu aan verandering onderhevig. Om ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot de meest recente informatie, zorgen wij er op HuisVerkopen.nl voor dat onze statistieken nauwkeurig bijgewerkt worden. Het hebben van toegang tot deze actuele gegevens is ontzettend voordelig. Zo kun je bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen op gebied van huizenprijzen in de gaten houden. Dit kan je helpen bij het bepalen van een verkoopprijs wanneer je je eigen huis wilt gaan verkopen, of je wellicht een inschatting wilt maken van de waarde van een te koop staande woning. In dat laatste geval kan deze informatie je een voorsprong op de concurrentie geven.

Optimale ondersteuning bij de woningverkoop

Afgezien van de woningmarkt gegevens, biedt HuisVerkopen.nl ook een veelzijdigheid aan diensten om jouw huisverkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kan je bijvoorbeeld met behulp van onze handige tool makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars. Ook bieden we de mogelijkheid aan om direct online een gratis waardebepaling aan te vragen bij een lokale en ervaren makelaar. Wil je zelf alles op een rijtje zetten? Profiteer dan van onze interactieve stappenplan die je precies laat zien welke zaken jij moet regelen voor de verkoop van je woning. Daarnaast bieden wij advies aan via ons platform over een talloze onderwerpen die te maken hebben met de huizenverkoop. Zo word je bijvoorbeeld bijgepraat over het regelen van een geldig energielabel voor je woning. HuisVerkopen.nl bevat ook tal van tips om je te helpen bij een efficiënte en succesvolle huizenverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen