Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in De Meern

Jouw huis in De Meern verkopen kan een grote uitdaging zijn. Daar willen wij je graag bij ondersteunen. Met slimme tips en handige informatie maken we het verkoopproces voor jou zo eenvoudig mogelijk.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in De Meern

Als woningverkoper in De Meern sta je voor een reeks uitdagende doelen. Waarschijnlijk wil je een maximale verkoopprijs voor je huis realiseren en streef je tevens naar een snelle verkoop. Het behalen van een winstgevende deal binnen de kortst mogelijke tijdlijn is vaak de rode draad. Andere aspecten die mogelijk een rol spelen zijn de minimale inspanning en stress tijdens het verkoopproces, alsmede overeenkomen met kopers die respect hebben voor jouw geliefde huis.

Je vraagt je waarschijnlijk af, hoe snel worden woningen in De Meern doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Goede vragen. Het selecteren van een geschikte makelaar, iemand die succesvol is gebleken in De Meern, is een effectieve stap naar het behalen van een goed verkoopresultaat. Blijf daarom niet in het duister tasten, hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in De Meern:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 679.669
Besparing (gem.)
€ 1.631

Je huis snel verkopen in De Meern

Woningen in De Meern worden doorgaans binnen 26 dagen verkocht. Dit is een gemiddelde snelheid, maar met de juiste strategie kan je jouw verkoopsnelheid wellicht verbeteren. Lees hieronder drie bruikbare tips voor het versnellen van je woningverkoop.

 1. Prijsstelling: De vraagprijs bepaalt voor een groot deel hoe snel jouw woning verkocht wordt. Het is aangeraden om zo realistisch mogelijk te zijn bij het bepalen van de verkoopprijs. Vraag eventueel een waardebepaling aan om een goede richtlijn te krijgen.
 2. Promotie: Goede promotie trekt meer potentiële kopers. Maak gebruik van kwalitatieve foto's, een aantrekkelijke omschrijving en promoot je woning via diverse kanalen. Je kunt bijvoorbeeld verkoopadvies inwinnen om jouw promotie te optimaliseren.
 3. Onderhoudsniveau: Prospects willen vaak gen minimale onderhoudsverplichtingen. Zorg dat je huis er uitstekend en goed onderhouden uitziet. In ons tips overzicht kunnen je hierbij helpen.

Tips in De Meern

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in De Meern op?

Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in De Meern € 679.669 euro. Dit bedrag is slechts een gemiddelde en de daadwerkelijke vraagprijs hangt af van diverse factoren. Denk aan het type en de grootte van het huis, de locatie binnen De Meern, de huidige staat van de woning en de fluctuaties in de huizenmarkt van juli 2024.

Naast de verkoopprijs, is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In De Meern is dit momenteel € 4.636 euro per m2. Omdat de waarde per m2 zo sterk kan fluctueren, is het aan te raden om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Op die manier krijg je een zeer nauwkeurig beeld van de waarde van je woning. Een waardebepaling kun je aanvragen op de pagina Waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in De Meern

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 4.300
€ 5.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in De Meern bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van De Meern.

Feitjes over De Meern

 • De Meern is een dorp binnen de provincie Utrecht.
 • De Meern is bekend om zijn historische Romeinse schepen.
 • Het dorp heeft ongeveer 21.000 inwoners, volgens cijfers uit 2020.

Tips om je woning te verkopen in De Meern

Het verkopen van je huis in De Meern kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en een paar handige tips kan je mogelijk je huis voor een maximale prijs verkopen. Lees verder voor waardevolle suggesties die je kunnen helpen.

 • Bereid je huis voor op de verkoop. Zorg voor een opgeruimde, schone en neutrale omgeving waar potentiële kopers zichzelf kunnen zien wonen.
 • Investeer in professionele fotografie. Goede foto's laten je huis er op zijn best uitzien en trekken meer geïnteresseerden aan.
 • Prijsstelling is essentieel. Vergelijk actuele verkoopprijzen in De Meern en prijs jouw woning competitief, maar realistisch om de beste verkoopprijs te behalen.
 • Zorg voor een aantrekkelijke buitenkant. De eerste indruk telt en een nette tuin en entree kunnen de verkoopprijs positief beïnvloeden.
 • Maak gebruik van een >b>ervaren makelaar die bekend is met de lokale markt. Hun expertise kan je helpen om de beste transactie te sluiten.

Ontdek jouw stappenplan in De Meern:

 • Specifiek op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Zorgt voor een soepele oriëntatie en regeling van de verkoop
 • Helpt duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in De Meern?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in De Meern kost je als verkoper gemiddeld € 7.713. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in De Meern In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 679.669) € 7.476
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.713

Kosten van makelaars in De Meern

Het verkopen van je huis in De Meern komt met verschillende kosten, waarbij de makelaarskosten een significant deel vormen. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn doorgaans een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage verschilt per makelaar, maar bedraagt gemiddeld 1,10%.

Belangrijk om op te merken is dat makelaars allerlei verschillende voorwaarden kunnen hanteren. Zo zijn er makelaars die een vast tarief rekenen, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Anderen brengen dan weer extra kosten in rekening voor marketingactiviteiten of juridisch advies. Het loont dus zeker de moeite om deze voorwaarden goed te vergelijken wanneer je op zoek gaat naar een geschikte makelaar in De Meern.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voor de diensten van een notaris. Het opstellen van de akte van levering en zorgen voor de juridische overdracht van de woning horen hierbij.

Echter, deze kosten zijn niet altijd voor jouw rekening. Traditioneel betaalt de koper deze kosten, maar dat hangt af van de afspraken die jullie onderling maken. In sommige gevallen kan je als verkoper van een woning in De Meern verantwoordelijk zijn voor deze kosten.

Onderhouds- en reparatiekosten

Om jouw woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, is het soms nodig om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan het schilderen van muren, het repareren van een lekkend dak of het aanpakken van andere zichtbare gebreken.

De kosten hiervoor kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de staat van jouw woning. Het is dus belangrijk om hier tijdig rekening mee te houden bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning in De Meern.

Kosten energielabel

Bij de verkoop van je woning is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel geeft informatie over hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen en registreren van een nieuw energielabel brengt kosten met zich mee.

Het is van belang om een correct energielabel te hebben, omdat dit invloed kan hebben op de waarde en verkoopbaarheid van je woning in De Meern. Hou dus rekening met deze extra kostenpost in je begroting.

Wanneer mijn huis verkopen in De Meern?

Is het een goed moment om je huis in De Meern te verkopen? Ja, absoluut! Momenteel zien we dat er voor praktisch ieder woningtype kansen zijn op de huizenmarkt. Hierdoor kan deze periode heel gunstig zijn om je huis in de verkoop te zetten.

Misschien vraag je je af welk moment in particulier het meest geschikt is om je woning te verkopen. Dit is waar een makelaar in beeld komt. Die kan je begeleiden en adviseren over jouw specifieke situatie. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkoop van jouw woning in juli 2024.

Vergelijk makelaars in De Meern Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met Huis Verkopen maak je de verkoop van jouw woning zo eenvoudig en transparant mogelijk. We bieden een handig stappenplan dat het mogelijk maakt om op een gestructureerde en duidelijke manier alle stappen van het verkoopproces te doorlopen. Het stappenplan geeft je inzicht in wat je wanneer moet regelen, zonder dat je iets over het hoofd ziet. Het is speciaal ontworpen om jouw leven als aanstaande woningverkoper zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Ondersteuning bij verkoopvoorbereiding

Met Huis Verkopen weet je precies wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Of het nu gaat om het verkrijgen van een energielabel of het vinden van een geschikte makelaar, we helpen je bij al je verkoopvoorbereidingen. En dat allemaal gratis en vrijblijvend.

Vind lokale specialisten

Huis Verkopen helpt je lokale specialisten te vinden, zodat je altijd de beste dienstverlening krijgt. We maken het vergelijken van makelaars in De Meern eenvoudig, zodat je de beste prijs/kwaliteit-verhouding vindt voor de verkoop van je woning.

Zorgeloos verhuizen

We ondersteunen je niet alleen bij de verkoop van je woning, maar ook bij het verhuizen. Of je nu een betrouwbare ontruimer of een zorgvuldige verhuizer nodig hebt, Huis Verkopen zorgt ervoor dat je alles snel en gemakkelijk op één plek kunt regelen.

Informatie op maat

Op Huis Verkopen vind je een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Of je nu je woning snel wilt verkopen of een maximale prijs wilt behalen, onze website helpt je de juiste keuzes te maken. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in De Meern

Het bepalen van de waarde van je huis is een belangrijke stap bij het verkopen ervan. Dit kun je doen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Het verkopen van een huis vereist een aantal stappen. Een goed beginpunt is dit handige stappenplan voor de verkoop van je huis.

Op dit moment is het waarschijnlijk beter om je huis te verkopen in De Meern, maar een lokale makelaar kan je het beste adviseren over jouw specifieke situatie en de huidige markt.

Een goede makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Gebruik om de beste makelaar te vinden deze tool om makelaars te vergelijken.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variëren, maar je kunt alles over de kosten van de verkoop van een huis vinden op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen