Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Doezum

Als je overweegt om je huis in Doezum te verkopen, is het cruciaal om alles tot in de puntjes te regelen. Dit bespaart je een hoop stress en zorgt ervoor dat het verkoopproces vlekkeloos verloopt. Vertrouw op lokale kennis en expertise voor de beste resultaten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Doezum

Als je besluit om je huis in Doezum te verkopen, draait het niet alleen om het vinden van de juiste koper. Natuurlijk is dat een belangrijk onderdeel, maar er zijn nog tal van andere doelen die je mogelijk wilt bereiken. Denk aan het realiseren van een goede verkoopprijs, het selecteren van de perfecte makelaar die jouw belangen optimaal behartigt, of het proces zo soepel en snel mogelijk laten verlopen. Het zijn allemaal factoren waarmee je te maken krijgt en waar je aandacht aan wilt besteden.

Waarschijnlijk vraag je je als mogelijke verkoper ook af hoe de woningmarkt in Doezum er momenteel uitziet. Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelijke verkoopopbrengst? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Het zijn allemaal vragen die relevant zijn voor de verkoop van je woning en voor het verkrijgen van een volledig verkoopadvies kan je hier terecht. Hieronder geven we je een indicatie van de huidige stand van zaken in de woningmarkt in Doezum:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
25 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 404.000
Besparing (gem.)
€ 1.212

Je huis snel verkopen in Doezum

In Doezum is de huizenmarkt dynamisch en de gemiddelde verkooptijd ligt op 25 dagen. Of je sneller of langer nodig hebt om jouw huis te verkopen, hangt af van diverse factoren. Maar hier zijn een paar tips die jou kunnen helpen om je woning sneller te verkopen.

 1. Realistische prijsstelling is sleutel tot succes. Doe onderzoek naar de woningwaarde van vergelijkbare huizen in je buurt of vraag een waardebepaling aan bij een makelaar voor een nauwkeurige prijsbepaling.
 2. In perfecte staat presenteren van je huis kan de verkoop versnellen. Zorg ervoor dat kleine gebreken zijn hersteld en dat zowel de binnen- als buitenkant van je huis schoon en opgeruimd zijn. Een goede eerste indruk is essentieel.
 3. Professionele foto's kunnen de kans op verkoop aanzienlijk verhogen. Overweeg om een professional in te huren om hoogwaardige foto's te maken, zodat je woning in de beste staat wordt gepresenteerd op de vastgoedplatforms.

Tips in Doezum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Doezum op?

Als je in Doezum een huis wilt verkopen, ben je natuurlijk benieuwd wat de gemiddelde verkoopprijs momenteel is. Je kunt rekenen op een gemiddelde verkoopsom van € 404.000 euro voor een woning in dit rustige dorp. Deze som varieert echter op basis van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de grootte van de woning en het perceel, en eventuele unieke kenmerken of voordelen.

Wat betreft de gemiddelde vierkante meterprijs in Doezum, ligt die momenteel op € 3.454 euro. Maar onthoud dat dit een gemiddelde is, en de exacte waarde van jouw huis kan hiervan afwijken. Wil je een exacte waardebepaling van jouw woning? Laat dan een waardebepaling uitvoeren door een makelaar. Zo krijg je een helder beeld van de waarde van je huis in de huidige markt zonder kosten te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Doezum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Doezum bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Doezum.

Tips om je woning te verkopen in Doezum

Het verkopen van een huis in Doezum is een uitdaging waarbij jij als verkoper veel invloed hebt. Een goede voorbereiding kan een aanzienlijk verschil maken en je helpen om sneller een koper te vinden. Hier zijn een aantal tips om de verkoop van je huis te bevorderen.

 • Professionele fotografie: Huur een professionele fotograaf in om je huis van zijn beste kant te laten zien. Foto's zijn de eerste indruk die potentiële kopers krijgen, zorg dat deze uitnodigend zijn.
 • Juiste prijs: Bepaal de juiste vraagprijs. Dit kan je doen door een taxatie te laten uitvoeren of vergelijkbare huizen in je buurt te onderzoeken.
 • Flexibele bezichtigingen: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen zien, hoe groter de kans dat het snel verkocht wordt.
 • Onderhoud: Voer kleine reparaties en onderhoud uit. Dit laat zien dat je als verkoper zorg hebt gedragen voor het huis.

Ontdek jouw stappenplan in Doezum:

 • Met dit stappenplan mis je geen enkel detail in de woningverkoop
 • Je bespaart duizenden euro's door de juiste vergelijkingen
 • Geniet van flexibiliteit met onze optionele stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Doezum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Doezum kost je als verkoper gemiddeld € 4.831. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Doezum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 404.000) € 4.888
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.831

Kosten van makelaars in Doezum

Als je je huis wilt verkopen in Doezum, houd er dan rekening mee dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten komen gemiddeld neer op € 515 en worden gebruikt voor de basis dienstverlening zoals het opstellen van een verkoopplan en het uitvoeren van een waardebepaling. De kosten kunnen per makelaar verschillen, daarom is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen.

Naast de opstartkosten brengen makelaars courtage in rekening voor de verkoop van je huis. Dit is een percentage van de verkoopprijs van de woning en ligt in Doezum gemiddeld op 1,21%. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar wat een makelaar kost, maar ook wat een makelaar oplevert. Een goede makelaar kan door zijn inzet de verkoopprijs van je huis verhogen, wat de kosten van de makelaar kan compenseren.

Lees meer over makelaars in Doezum.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Doezum wilt verkopen, krijg je te maken met diverse kosten. De makelaarskosten vormen een belangrijk deel hiervan. Gebaseerd op de huidige gemiddelde verkoopprijs van woningen, bedraagt de gemiddelde courtage van een makelaar in Doezum 1,21%. Dit betekent dat je qua makelaarskosten ongeveer € 4.888 kunt verwachten. Dit zijn echter niet de enige kosten waar je rekening mee dient te houden.

Energielabel

Het hebben van een definitief energielabel is sinds 2015 verplicht bij het verkopen van jouw woning. Een potentiële koper wil natuurlijk inzicht hebben in de energiezuinigheid van zijn toekomstig huis. Zonder energielabel kan de overdracht van de woning niet plaatsvinden.

Het handige is dat je het energielabel eenvoudig online kunt aanvragen. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat je het energielabel definitief hebt en dat hier ook kosten aan verbonden zijn.

Taxatiekosten

Hoewel niet altijd verplicht, kan een taxatie wel van meerwaarde zijn. Met een taxatierapport krijg je inzicht in de waarde van jouw woning. Potentiële kopers kunnen dit als betrouwbaar bewijs van de waarde van het huis zien.

Een taxatie kost geld. Deze kosten bestaan uit de uren die de taxateur in de taxatie steekt, maar ook de kosten voor het opstellen van het taxatierapport. Deze kosten zijn voor jouw eigen rekening.

Notariskosten

Tijdens het verkoopproces komt er ook altijd een notaris aan te pas. De notaris bereidt de overdracht voor, stelt de akte van levering op en zorgt dat alles juridisch correct verloopt.

De kosten voor de notaris verschillen per kantoor. De prijs is onder andere afhankelijk van het type dienst dat je afneemt. Dit zijn dus kosten waar je rekening mee moet houden tijdens de verkoop van jouw huis in Doezum.

Wanneer mijn huis verkopen in Doezum?

Is het in mei 2024 een goed moment om je huis te verkopen in Doezum? Absoluut, het is altijd belangrijk om de actuele waarde van je woning te kennen voordat je het te koop zet. Dit kan makkelijk gedaan worden door een gratis waardebepaling uit te laten voeren door een expert. En nee, je hoeft niet verder te zoeken, want je kan direct een waardebepaling aanvragen op onze website.

Je vraagt je misschien af: "Is het niet te hectisch in de huidige woningmarkt?". Wees gerust, een drukke markt betekent ook veel potentiële kopers. En dat is precies wat je wilt wanneer je je huis wilt verkopen. Dus ja, ondanks de huidige marktomstandigheden, is het nog steeds een goed moment om jouw huis in Doezum te verkopen.

Vergelijk makelaars in Doezum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om jouw woning te verkopen, dan biedt Huis Verkopen je de oplossing. Om de verkoop van je woning zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, hebben we een handig stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan is niet alleen gemakkelijk te volgen, maar behandelt ook alle stappen die essentieel zijn bij het verkopen van je huis. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van de perfecte makelaar: het handige stappenplan helpt je alle details te onthouden. Op deze manier zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent en alles krijgt geregeld voor de verkoop van jouw woning.

Alles op één plek

Met Huis Verkopen heb je alles wat je nodig hebt voor de verkoop van je huis, allemaal op één plek. Of je nu hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer, of dat je vragen hebt over energielabels.

Beste dienstverlening tegen een lage prijs

Huis Verkopen helpt je alleen de beste specialisten te vinden. Zo krijg je toegang tot de beste makelaars in Doezum, die jouw huis voor de beste prijs en binnen jouw tijdsbestek kunnen verkopen.

Maak de juiste keuzes

Of je nu snel wilt verkopen of richt op een maximale verkoopprijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Dit zorgt ervoor dat je het meeste uit de verkoop van je woning kunt halen.

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen bespaar je kosten. Door verschillende offertes van makelaars en andere specialisten te vergelijken, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Doezum

Voor de verkoop van je huis in Doezum heb je verschillende documenten nodig. Denk onder andere aan het eigendomsbewijs, energielabel en eventueel de VvE-stukken. Voor een volledig overzicht van alle benodigde documenten kun je terecht op deze pagina: Documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen.

Het is lastig om deze vraag eenduidig te beantwoorden, omdat het afhangt van meerdere factoren. Het hangt af van de huidige woningmarkt, de staat en ligging van je huis en jouw persoonlijke situatie. Overweeg je jouw huis te verkopen? Neem dan hier een kijkje voor oriënteren voor verkoop.

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis in Doezum hangt af van meerdere factoren, zoals de ligging, grootte, leeftijd en staat van het huis. Het is aan te raden om een taxateur of makelaar te raadplegen. Op deze pagina vind je meer informatie over het bepalen van de vraagprijs: Hoe bepaal ik de vraagprijs voor mijn huis.

Bij de verkoop van je huis in Doezum moet je rekening houden met diverse zaken. Denk aan het bepalen van de vraagprijs, het verzamelen van documenten, de presentatie van je huis en de onderhandelingen. Bekijk ons handige stappenplan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen