Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Doezum

De huizenmarkt in Doezum is aan verandering onderhevig. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele woningprijzen, vraagprijzen en verkoopprijzen. In mei 2024 biedt deze pagina daarom een waardevol overzicht van de vastgoedcijfers en het aantal transacties. Door goed geïnformeerd te zijn over de huidige vraagprijzen in Doezum, kun je je huis effectiever verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Doezum

De gemiddelde verkoopprijs in Doezum is in de laatste 3 maanden € 404.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 725.000 euro. Deze cijfers laten zien dat de prijs waarvoor een huis wordt verkocht gemiddeld hoger is dan de prijs waarvoor het in eerste instantie werd aangeboden. Dit kan betekenen dat de huizenmarkt in Doezum bijzonder gunstig is voor verkopers. Bekijk hieronder de volledige grafiek:

Huizenprijzen in Doezum

Afgelopen 3 maanden

€ -462.000
€ 157.000
€ 775.000

Als je overweegt om je woning in Doezum te verkopen, is het handig om inzicht te hebben in de waarde per vierkante meter. Een eenvoudige formule: vermenigvuldig het aantal vierkante meters van jouw woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Dit geeft je een ruwe inschatting van de opbrengst bij verkoop. Hieronder zie je een grafiek met de recente ontwikkelingen rondom de vraag- en verkoopprijzen per m2 in Doezum, om je beter te oriënteren op de markt:

Huizenprijzen in Doezum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Prijsontwikkeling Doezum laatste 12 maanden

Aan de prijsontwikkeling van huizen in Doezum kan je de algemene tendensen van een markt aflezen. Complex zijn de factoren die deze prijsveranderingen kunnen beïnvloeden, daar kunnen we verder niet op ingaan.

De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedroeg € 404.000 euro. Wat de grafiek hierna zal tonen, is hoe deze prijstrends zich verhouden tot de landelijke gemiddelden:

Wat is mijn woning in Doezum waard?

De waarde van woningen fluctueert continu, dit geldt ook voor woningen in Doezum. Dit komt voornamelijk door veranderingen in de vastgoedmarkt en persoonlijke omstandigheden van kopers en verkopers. Tegelijkertijd heeft de locatie van je woning, zoals de nabijheid van scholen en winkels, ook impact op de waarde.

Een goed inzicht in de waarde van je woning is daarom belangrijk. Wanneer je overweegt je woning te verkopen, kan dit ondersteunen bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Daarvoor kan een gratis waardebepaling door een professionele makelaar een goede optie zijn.

De waardebepaling gebeurt bij jou thuis. Dit betekent dat de makelaar de woning ter plekke bekijkt en meerdere aspecten zoals de staat van onderhoud, afwerking en de grootte van het perceel mee kan nemen in de beoordeling. Zo’n woningbezoek is simpel te regelen en kan veel informatie bieden.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is algemeen bekend dat woningmarktcijfers kunnen variëren van plaats tot plaats. De prijzen die je voor huizen rond Doezum ziet, kunnen dan ook heel anders zijn dan in Doezum zelf.

Door ook naar de prijzen in omliggende gemeenten te kijken, krijg je een completer beeld van de huidige marktsituatie. Dit kan waardevolle inzichten bieden in de huidige stand van de huizenmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Doezum

Op HuisVerkopen.nl hebben we een schat aan data verzameld over de prestaties van verkoopmakelaars in Doezum. Deze scherpe analyse omvat onder andere hoe snel ze een woning verkopen en of ze een hogere verkoopprijs weten te behalen. Door middel van dit nauwkeurige vergelijk, helpen we jou in de zoektocht naar de meest geschikte makelaar, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.

Het kiezen van een expert in de vorm van een geschikte makelaar kan een wereld van verschil maken voor jouw verkoopervaring. Het kan je niet alleen veel tijd besparen, maar ook de kans op een hogere verkoopwaarde van jouw woning aanzienlijk vergroten. Daarom streven we ernaar om je te ondersteunen in het proces met grondige en duidelijke informatie om de juiste keuze te kunnen maken.

Vergelijk makelaars in Doezum Of lees meer over makelaars in Doezum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Doezum

Wist je dat courtages, de vergoeding die je aan makelaars betaalt, enorm kunnen variëren? In Doezum ligt het gemiddelde rond de 1,21%. Dat betekent dat wanneer je jouw huis verkoopt voor de gemiddelde verkoopprijs in Doezum van € 404.000 je € 4.888 aan courtage kwijt zou zijn. Maar let op, deze tarieven zijn niet in beton gegoten, onderhandelen is altijd mogelijk.

Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te zijn van de gemiddelde courtage, kan het doorslaggevend zijn wat een makelaar je oplevert. Expressieve makelaars kunnen een hogere verkoopprijs voor je huis regelen. Denk niet alleen in kosten, maar ook in waarde. Let op de reputatie, reviews en strategie van de makelaar. Het is belangrijk om de balans te vinden tussen de kosten van de makelaar en wat het je kan opleveren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Doezum

In het sfeervolle dorp Doezum vind je een diverse mix van woonmogelijkheden. Een segment van de huizen valt onder de sociale huur, toegankelijk voor wie aan bepaalde voorwaarden voldoet. De overgrote meerderheid van de woningen vallen echter in de categorie koopwoningen, dus als je overweegt om jouw eigen stekje in dit prachtige dorp te bemachtigen, dan is de kans groot dat je terechtkomt bij een van de 387 koopwoningen die hier te vinden zijn.

Aantal verkochte woningen in Doezum

In het afgelopen jaar hebben diverse woningtransacties plaatsgevonden in Doezum. Dit wordt weerspiegeld in de aanmeldingen en transacties die in de laatste twaalf maanden hebben plaatsgevonden. Zie onderstaande grafiek voor de exacte verkoopaantallen in Doezum: 3

Ben je van plan jouw huis in Doezum te verkopen?

Als je van plan bent om jouw huis in Doezum te gaan verkopen, komt daar heel wat bij kijken. Het begint met een degelijke voorbereiding; de juiste vraagprijs vaststellen, het huis aanmelden voor verkoop, het huis klaarmaken voor bezichtigingen en het in orde maken van alle wettelijk verplichte documenten zoals het energielabel. Jouw woning moet opvallen tussen het overige woningaanbod en aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Zowel de prijsstelling als de presentatie zijn daarbij sleutelfactoren.

Een goed georganiseerde verkoop begint dan ook met een duidelijk stappenplan. Dit stappenplan biedt jou alle steun bij het verkopen van jouw huis in Doezum, met informatie over alles wat je moet regelen. Van het selecteren van een goede makelaar tot aan het inschakelen van een verhuisbedrijf. Stel jezelf zeker van een gestructureerde aanpak en verklein zo de kans op onaangename verrassingen. Met een helder plan en goede voorbereiding kan je zorgeloos jouw huis in Doezum verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je de stand van zaken krijgt over de huizenmarkt in Doezum. Het is feitelijk zo dat de statistieken over de woningmarkt in Doezum continu in fluctuatie zijn. Onze informatie wordt regelmatig vernieuwd zodat je altijd betrouwbare en actuele data te zien krijgt. Deze gegevens zijn bijzonder nuttig als je meer inzicht wilt krijgen over de marktsituatie in Doezum. Zo kun je bijvoorbeeld de verkoopprijzen van recent verkochte huizen zien en daaruit opmaken hoe de woningmarkt zich beweegt. Door regelmatig deze pagina te raadplegen krijg jij een goed beeld van de huizenmarkt in jouw omgeving.

Verkoop van je woning met HuisVerkopen.nl

Wanneer je overweegt om je woning in de verkoop te zetten, is de website HuisVerkopen.nl een ideaal startpunt. Deze online omgeving biedt allereerst een helder inzicht in de kosten die bij de verkoop van je huis komen kijken. Als je eenmaal een prijsindicatie in gedachten hebt, kan je op het platform direct tarieven opvragen bij diverse makelaars of ze zelfs vergelijken. Geen zorgen als je nog niet klaar bent om de knoop door te hakken over de verkoop; je kunt ook een kosteloze waardebepaling aanvragen bij een doorgewinterde makelaar uit de buurt. Daarnaast biedt HuisVerkopen.nl een uiteenlopend assortiment aan tips die je kunnen helpen om jouw woning op de slimste en meest effectieve manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen