Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Driebruggen

Wil je je woning in Driebruggen verkopen? Een goede verkoopmakelaar kan hierbij het verschil maken. Ze verzorgen zowel de promotie als de onderhandelingen, met als doel een optimale verkoopprijs voor jouw woning te bereiken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Driebruggen

Als je in Driebruggen je huis gaat verkopen, heb je vast al nagedacht over de vraagprijs en wie je in de arm neemt om je te helpen. Het is ook belangrijk om te kijken naar de correcte promotie van je woning. Zorg dat de foto's en omschrijvingen van hoge kwaliteit zijn. Wees je ook bewust van het feit dat goede onderhandelingen van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke opbrengst. Daarnaast is het slim om op de hoogte te zijn van de lokale woningmarkt; begrijp je de huidige trends en concurrentie?

Maar, vraag je je misschien af, hoe zit het dan met de gemiddelde tijd dat een huis in Driebruggen te koop staat? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van huizen in dit gebied? En zou een vergelijking van makelaars je echt een voordeliger tarief kunnen opleveren? Gedegen kennis kan je veel voordelen bieden. Probeer bijvoorbeeld eens meer te leren over makelaars in jouw omgeving via deze pagina. Hieronder krijg je in ieder geval inzicht in de actuele cijfers over woningverkoop in Driebruggen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 564.700
Besparing (gem.)
€ 1.412

Je huis snel verkopen in Driebruggen

Wil je jouw huis in Driebruggen snel verkopen? Je bent niet de enige! De gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Driebruggen is 42 dagen. Maar met de juiste strategie kan dit proces zeker worden versneld.

 1. Correcte vraagprijs: Zorg dat je de vraagprijs realistisch stelt. Te hoog en je schrikt potentiële kopers af, te laag en je doet jezelf tekort. Vraag eventueel een waardebepaling aan bij een makelaar.
 2. Promotie: Tegenwoordig verkopen vele huizen zichzelf online. Zorg voor professionele foto's en deel je woning op social media kanalen, maar ook op diverse woningsites. Hierbij kan een verkoopadvies bij een makelaar nuttig zijn.
 3. Onderhoud en optische verbeteringen: Grote verbouwingen zijn vaak tijd- en geldrovend, maar kleine verbeteringen kunnen al een wereld van verschil maken. Denk aan een likje verf, een opgeruimde tuin of vernieuwde keukenkastjes. Check ook zeker het makelaarstarieven voor een up-to-date waardebepaling van je huis.

Tips in Driebruggen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Driebruggen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Driebruggen is momenteel € 564.700. Hou er rekening mee dat dit een gemiddelde is. De verkoopsom van een woning is afhankelijk van verschillende factoren zoals de ligging, de staat van het huis en de afmetingen van de woning en de kavel.

Natuurlijk is niet alleen de totale verkoopprijs van belang, maar ook de prijs per vierkante meter. In Driebruggen is de gemiddelde prijs per m² momenteel € 4.024. Deze prijs kan een handige referentie zijn om te beoordelen of de vraagprijs van een beoogde woning al dan niet overeenkomt met de marktreferenties in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Driebruggen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 3.300
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Driebruggen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Driebruggen.

Tips om je woning te verkopen in Driebruggen

Je overweegt je woning in Driebruggen te verkopen en wilt natuurlijk het meeste uit je verkoop halen. Goede voorbereiding is hierbij alles. Hoe pak je dit aan? Hier geven we een aantal praktische tips om jouw huisverkoop tot een succes te maken.

 • Vind de juiste makelaar: een lokale makelaar kent de regio Driebruggen en weet wat potentiële kopers zoeken. Onderzoek verschillende makelaars en maak een weloverwogen keuze.
 • Nette presentatie: zorg dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Van de tuin tot de zolder, een opgeruimd en schoon huis maakt een goede indruk op mogelijke kopers.
 • Professionele foto's: investeer in professionele fotografie. Heldere, aantrekkelijke foto's laten jouw huis opvallen in de woningmarkt en trekken meer potentiële kopers aan.
 • Realistische vraagprijs: stel samen met je makelaar een competitieve, realistische vraagprijs op. Een goed geprijsd huis raakt sneller verkocht.
 • Optimaliseer je woning: kleine reparaties of vernieuwingen kunnen een groot verschil maken. Een vers likje verf of net onderhouden tuin kan de verkoopwaarde flink verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Driebruggen:

 • Uniek en gratis stappenplan per adres
 • Biedt helder overzicht in verkoopproces
 • Voorkomt dat belangrijke stappen overgeslagen worden
 • Persoonlijk en interactief, afgestemd op jouw wensen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Driebruggen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Driebruggen kost je als verkoper gemiddeld € 8.924. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Driebruggen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 564.700) € 6.438
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.924

Kosten van makelaars in Driebruggen

Als je van plan bent je huis te verkopen in Driebruggen, dan is het belangrijk rekening te houden met de kosten die een makelaar hiervoor rekent. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, geven de makelaar een bepaald percentage van de verkoopprijs van de woning. In Driebruggen ligt het gemiddelde courtagepercentage op 1,14%, maar vergeet ook niet naar de verwachte verkoopprijs van je woning te kijken.

Om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk niet te veel betaalt, kan het verstandig zijn om meerdere tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Driebruggen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten en kun je een weloverwogen keuze maken voor de makelaar die het beste bij jouw behoeften past.

Lees meer over makelaars in Driebruggen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

De opmaak van je woning bepaalt voor een groot deel de eerste indruk van potentiële kopers. Daarom is het verstandig om je huis er op zijn best uit te laten zien. Het geld dat je investeert in verkoopstyling en klein onderhoud, zoals het opknappen van verouderde verflagen of het herstellen van kleine gebreken, kun je in veel gevallen goed terugverdienen bij de verkoop van je huis. De gemiddelde kosten van verkoopstyling en onderhoud zijn afhankelijk van wat je precies laat doen, maar kunnen oplopen tot € 875.

Vergeet niet dat kopers ook bereid zijn meer te betalen voor een goed onderhouden huis. Het kost misschien wat moeite en geld vooraf, maar kan je een goede opbrengst bezorgen. Zorg ervoor dat je huis er schoon, opgeruimd en klaar voor de verkoop uitziet, zodat je de beste prijs kunt vragen en krijgen.

Notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek

Als je een hypotheek op je huis hebt, moet deze worden doorgehaald bij de notaris. Dit brengt kosten met zich mee. Het is een klein, maar relevant deel van de totale kosten van de verkoop van een huis. Hoewel deze kosten in principe voor jou als verkoper zijn, kun je proberen deze op te nemen in de verkoopprijs. De gemiddelde notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek bedragen € 350.

Wees erop voorbereid om deze kosten op te nemen in je budget, omdat je huis niet verkocht kan worden zonder dit proces. Het is een noodzakelijk onderdeel van de verkoopprocedure, echter zoals eerder vermeld, een deel van deze kosten kan je mogelijk recupereren bij de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Driebruggen?

Overweeg je om je huis in Driebruggen te verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? Goede vraag, en het antwoord hierop is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de huidige woningmarkt. De woningmarkt is momenteel erg interessant voor verkopers en een lokale makelaar kan je uitstekend adviseren over de mogelijkheden in Driebruggen.

Het is altijd waardevol om te weten wat de actuele waarde van je huis is. Dit geeft je namelijk een goede indicatie van wat je mogelijk voor je huis kunt krijgen. Benieuwd naar de waarde van jouw huis? Ga voor een gratis waardebepaling van je huis naar huisverkopen.nl. Hier kan je gemakkelijk en vrijblijvend een waardebepaling laten uitvoeren.

Vergelijk makelaars in Driebruggen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning wil je geen stappen overslaan. Het zou ontzettend jammer zijn als je achteraf nog zaken moet regelen, fijn als je dit in één keer goed doet. Met het stappenplan van Huis Verkopen is dat precies wat je doet: op een slimme en efficiënte manier jouw huis verkopen, zonder iets te vergeten. Het overzichtelijke stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat jij op het juiste moment aan de juiste zaken denkt, zodat je de verkoop van jouw woning tot in de puntjes gereguleerd hebt.

lokale makelaars vergelijken

Huis Verkopen biedt je de handige optie om makelaars in Driebruggen te vergelijken op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Dit geeft je inzicht in de prestaties van de lokale makelaars, waardoor je de beste makelaar voor jouw huis eenvoudig vindt.

kosten besparen

Via het stappenplan van Huis Verkopen kun je ook eenvoudig dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je op jouw makelaarskosten en krijg je de beste waarde voor jouw geld.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk. Als grootste platform dat verkopers helpt bij de verkoop van hun huis, zetten wij ons in voor jouw belang als verkoper en zorgen we voor accurate informatie.

overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je gemakkelijk overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent goed geïnformeerd en ziet in één oogopslag welke stappen je nog moet zetten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Driebruggen

Voor het bepalen van de waarde van je huis in Driebruggen kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Dit geeft een indicatie van wat je woning op dit moment waard is op de vastgoedmarkt.

Het verkopen van je huis in Driebruggen kan best complex zijn. Volg ons handig stappenplan om je verkoop soepel te laten verlopen, van het bepalen van de vraagprijs tot het rond krijgen van de definitieve verkoop.

Het vinden van een goede makelaar in Driebruggen kan lastig zijn. Je hebt verschillende mogelijkheden om makelaars te vergelijken. Op deze manier kies je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Er zijn verschillende manieren om je woning in Driebruggen snel te verkopen. Bekijk onze tips om je huis aantrekkelijk te maken en snel een koper te vinden.

Het verkopen van je huis in Driebruggen brengt verschillende kosten met zich mee. Dit kan variëren van makelaarskosten tot notariskosten. Bezoek onze pagina over kosten voor een gedetailleerd overzicht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen