Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Waarder

Overweeg je jouw huis in Waarder te verkopen? Jouw keuzes aan het begin zijn cruciaal voor de uiteindelijke verkoopprijs. Van de keuze voor een makelaar tot het vaststellen van de vraagprijs, elke beslissing draagt bij aan een succesvolle woningverkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Waarder

Als je erover denkt om je huis in Waarder te verkopen, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen, je wilt niet teveel betalen voor een makelaar en het zou idealiter snel willen verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Waarder gemiddeld worden verkocht, wat de doorsnee verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Als dit je vragen zijn, dan kan je op deze website een geschikte makelaar vinden die optimaal presteert in Waarder. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Waarder:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 519.141
Besparing (gem.)
€ 1.246

Je huis snel verkopen in Waarder

In het charmante dorpje Waarder verkopen woningen zich doorgaans vlot. Onder normale marktomstandigheden krijgt een woning niet vaak de kans om lang te koop te staan, gemiddeld zijn ze binnen 75 dagen verkocht. Hier zijn enkele tips om je verkoop nog meer te versnellen.

 1. Bepaal de juiste prijs. Te hoog of te laag inzetten kan potentiële kopers afschrikken. Onderzoek de woningmarkt en stel in samenspraak met je makelaar een reële vraagprijs vast.
 2. Zorg voor professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving van je woning. Dit draagt bij aan het creëren van een goede eerste indruk bij potentiële kopers en kan de verkooptijd van je woning aanzienlijk verkorten.
 3. Een openbare woningverkoop, waarbij je huis gepromoot wordt op grote huizensites zoals Funda, kan de verkoopsnelheid enorm verhogen. Zo worden een grotere groep potentiële kopers bereikt.

Tips in Waarder

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Waarder op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Waarder is momenteel € 519.141. Deze prijs is gebaseerd op de meest recente cijfers en geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning. Het is belangrijk om te onthouden dat de uiteindelijke verkoopsom afhankelijk is van een verscheidenheid aan factoren, waaronder de staat van het huis, de ligging, het formaat en de huidige trends op de woningmarkt in juli 2024.

Als we inzoomen op de gemiddelde prijs per vierkante meter, zien we dat deze op dit moment in Waarder ligt op € 4.196. Zowel vraagprijzen als verkoopprijzen veranderen voortdurend door de invloed van verschillende marktfactoren. Daarom is het raadzaam om de prijsontwikkelingen blijvend te volgen als je overweegt jouw woning te verkopen. Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Waarder

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Waarder bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Waarder.

Tips om je woning te verkopen in Waarder

Je huis in Waarder verkopen kan voor velen een uitdaging zijn. Met een slimme aanpak en de juiste presentatie kan je echter succesvol je woning aanprijzen. Hier zijn een aantal waardevolle tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van de verkoop.

 • Fotografie: Professionele foto's van je huis kunnen een wereld van verschil maken. Ze kunnen je woning echt laten knallen en de aandacht trekken van potentiële kopers.
 • Buitenbeleving: Besteed aandacht aan de tuin of het balkon. Een netjes onderhouden buitengedeelte wekt de interesse en doet bezoekers dromen van zomerse buitenmomenten.
 • Opfrisbeurt: Met een frisse laag verf en kleine herstellingen zorg je voor een verzorgde uitstraling. Zulke details kunnen meer vertrouwen scheppen bij kopers.
 • Verkoopstyling: Overweeg om een professionele styliste in te huren die je huis zo aantrekkelijk mogelijk kan inrichten voor potentiële kopers.
 • Transparantie: Wees transparant over eventuele gebreken. Potentiële kopers waarderen eerlijkheid en dit kan eventuele problemen na de verkoop voorkomen.

Ontdek jouw stappenplan in Waarder:

 • Het stappenplan is speciaal voor jouw woning
 • Je houdt eenvoudig de stand van zaken bij
 • Keuzevrijheid in optionele stappen
 • Voorkom dat je belangrijke zaken overslaat
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Waarder?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Waarder kost je als verkoper gemiddeld € 6.738. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Waarder In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 519.141) € 5.866
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.738

Kosten van makelaars in Waarder

Het kiezen van een makelaar om je huis in Waarder te verkopen, staat vaak gelijk aan een investering. De gemiddelde makelaarskosten berekenen ze meestal op basis van een courtage. De hoogte hiervan, vaak uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs, is niet vast en kan sterk variëren. De courtage die jij voorgesteld krijgt door een makelaar hangt onder andere af van jouw type woning en locatie, zij stellen deze dus op maat vast. Hierbij wordt bijvoorbeeld 1,13% aangehouden.

Wanneer je een duidelijk overzicht wilt krijgen van de mogelijke kosten, is het handig om verschillende tarieven op te vragen bij makelaars in Waarder. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Elke makelaar hanteert immers andere tarieven en voorwaarden, het loont dus om verschillende offertes te vergelijken vooraleer je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Waarder.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis te koop zet, kan het nodig zijn om je woning op te knappen om de waarde te maximaliseren. Denk daarbij aan onderhoudswerkzaamheden zoals verven, reparaties of vervangingen. Dat kost je misschien flink wat, maar zorgt ook voor een goede eerste indruk bij potentiële kopers.

Wanneer je huis tijdelijk leegstaat tijdens de verkoop, moet je ook rekening houden met doorlopende kosten zoals energie, water of gemeentelijke belastingen. Ook het onderhoud van je tuin en mogelijke schoonmaak staan op deze lijst, dus onderschat deze kosten niet.

Verhuiskosten

Vergeten worden nog wel eens de verhuiskosten. Het uitbesteden van jouw verhuizing kost natuurlijk meer dan het zelf doen. Zelfs als je ervoor kiest om het zelf te regelen, heb je nog te maken met kosten voor het inpakmateriaal, een verhuiswagen en misschien zelfs tijdelijke opslag.

Andere kosten die bij een verhuizing komen kijken zijn eventuele aanpassingen in je nieuwe huis. Zo kan een nieuwe vloer of keuken een flinke uitgave zijn. Probeer deze kosten zo goed mogelijk in te schatten om financiële verrassingen te voorkomen.

Notariskosten

Als je een huis verkoopt, ben je als verkoper verantwoordelijk voor de kosten van de notaris voor de opmaak van de leveringsakte. Dit zijn vaste kosten, ongeacht of je een makelaar in de arm neemt of de verkoop zelf regelt. De notariskosten liggen gemiddeld tussen de 500 en 1000 euro.

Mogelijk moet je extra betalen als er bijzondere situaties zijn, zoals als er sprake is van erfpacht of een splitsingsakte. Zorg dus dat je vooraf goed geïnformeerd bent over wat de notaris precies voor je doet en wat de kosten zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Waarder?

Je vraagt je misschien af: "Is juli 2024 wel hét moment om mijn huis in Waarder te verkopen?" Het antwoord is ja, want de woningmarkt is dynamisch en je weet nooit precies wat de toekomst brengt. Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren als je overweegt om je woning te verkopen.

Goede voorbereiding is essentieel. De beslissing om je huis te verkopen heeft waarschijnlijk een grote impact op je leven. Daarom is het belangrijk om je goed te blijven informeren en adviseren over de huidige situatie op de woningmarkt, zelfs als je nog niet zeker weet of je je huis wilt verkopen.

Vergelijk makelaars in Waarder Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Jouw huis staat op het punt verkocht te worden, een grote stap met mogelijk veel vragen. Gelukkig is er Huis Verkopen: jouw online hulp bij het verkopen van je woning. Met ons speciaal voor jouw woning ingerichte stappenplan leiden we je door alle stappen om je huis op een succesvolle en doeltreffende manier te verkopen. Een huis verkoop je niet dagelijks, maak daarom gebruik van onze expertise. Met ons aan je zijde omzeil je niet alleen veelvoorkomende valkuilen, maar weet je zeker dat je het maximale uit de verkoop van je woning haalt.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Huis Verkopen biedt je de handige mogelijkheid om gratis een waardebepaling van je woning te laten uitvoeren. Bovendien helpen we je de beste makelaar in Waarder te vinden door ze naast elkaar te zetten en te vergelijken.

Besparen op makelaarskosten

Met Huis Verkopen krijg je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Door verschillende tarieven eenvoudig te vergelijken ben je verzekerd van de beste deal en bespaar je op je makelaarskosten.

Vergemakkelijking van aanvullende dienstverlening

Een energielabel, een verhuizer, een ontruimer of woningstyling nodig? Geen zorgen, Huis Verkopen maakt het regelen van dergelijke aanvullende diensten eenvoudig. Hierdoor kun je de focus leggen op wat echt belangrijk is: jouw woning verkopen.

Overtreffend inzicht in makelaarsstatistieken

Statistieken en prestaties van makelaars zijn wellicht zaken waar je niet direct aan denkt, maar kunnen essentieel zijn voor een succesvolle woningverkoop. Huis Verkopen beschikt over veel data en biedt je daarmee inzicht in hoe verschillende makelaars presteren in Waarder.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Waarder

De waarde van je woning in Waarder is afhankelijk van diverse factoren, zoals de marktsituatie, de staat van de woning en de locatie. Het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar kan je inzicht geven in de actuele woningwaarde.

Een snelle verkoop van je woning in Waarder is mogelijk door de woning aantrekkelijk te presenteren, een realistische vraagprijs te hanteren en actief te zijn met promotie. Check deze tips voor het snel verkopen van je woning.

De kosten van de verkoop van een woning in Waarder kunnen bestaan uit makelaarskosten, kosten voor promotiemateriaal en juridische kosten. Hier lees je meer over de mogelijke kosten bij de verkoop van je huis.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Je kunt bijvoorbeeld makelaars vergelijken op hun ervaring, tarieven en aanpak om de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning in Waarder is. Het is wettelijk verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Het geeft potentiële kopers inzicht in de energieprestaties van de woning. Je kunt hier een energielabel aanvragen voor jouw woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen