Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ell

Bij het verkopen van je woning in Ell, bepalen de initiële keuzes die je maakt, sterk de uiteindelijke verkoopprijs. Het juist inschatten van de woningwaarde, prijsbepaling en de juiste promotie kunnen een immense impact hebben op het succes van de verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ell

Als je als woningverkoper in Ell jouw woning op de markt brengt, dan heb je heldere doelen voor ogen. Natuurlijk wil je een hoge verkoopprijs behalen voor je huis en idealiter ook een snelle verkoop realiseren. Dit is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ook het minimaal aantal bezichtigingen en een probleemloze overdracht zijn zaken die ertoe doen voor jou als verkoper. Door een geschikte makelaar te kiezen die zich reeds heeft bewezen in Ell, vergroot je de kans op een goed verkoopresultaat.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Ell doorgaans worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. En welke makelaar is nou echt de beste keuze om dit alles mogelijk te maken? Je zou vast ook graag willen weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Dat is immers net zo belangrijk als het bereiken van je verkoopdoelen. Deze informatie kan je vinden door een kijkje te nemen op deze pagina. Hier volgen de belangrijkste actuele cijfers over de woningmarkt in Ell:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 295.375
Besparing (gem.)
€ 916

Je huis snel verkopen in Ell

Benieuwd hoe snel je jouw woning in Ell kunt verkopen? Dan kan het interessant zijn om te weten dat woningen hier gemiddeld in 48 dagen verkocht worden. Wil je dit proces versnellen? Lees dan onderstaande tips.

 1. Inpakken en opruimen: Zorg ervoor dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet. Kopers willen zichzelf kunnen visualiseren in de ruimte. Haal persoonlijke spullen weg en houd het neutraal en licht. Je huis snel verkopen begint bij een goede eerste indruk!
 2. Juiste prijs: De waarde van het huis bepaalt in grote mate hoe snel het verkocht wordt. Laat je huis taxeren door een professional en zet het te koop voor een realistische prijs. Zo voorkom je onderhandelingen en een lange verkoopperiode.
 3. Online promotie: In deze digitale tijd is een goede online aanwezigheid erg belangrijk. Gebruik social media en vastgoedwebsites om je woning onder de aandacht te brengen. Mooie foto's en een aantrekkelijke omschrijving kunnen het verschil maken.

Tips in Ell

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ell op?

Als je van plan bent om een woning te verkopen in Ell, is het interessant om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs in deze regio is. In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopsom van een huis in Ell op € 295.375. De uiteindelijke prijs die je ontvangt bij verkoop van je huis hangt af van verschillende factoren zoals het type woning, de staat van het huis en natuurlijk de marktdynamiek.

Naast de totale verkoopprijs, is het relevant om de gemiddelde prijs per m2 in de gaten te houden. Momenteel ligt deze in Ell op € 2.721. Omdat de huizenmarkt altijd aan verandering onderhevig is door bijvoorbeeld economische groei of krimp, is het zinvol om deze ontwikkeling in de gaten te houden. Zo heb je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten wanneer je jouw woning op de markt brengt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ell

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ell bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ell.

Tips om je woning te verkopen in Ell

Het verkopen van een woning is zelden een koud kunstje, zeker niet in een plaats als Ell. Het juiste advies en een goede voorbereiding kunnen je kans op succes aanzienlijk vergroten. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen jouw huis in Ell snel en tegen de juiste prijs te verkopen.

 • Juiste prijsstelling: Het is essentieel dat je huis correct is geprijsd. Te hoog en je huis kan lang te koop staan, te laag en je verliest geld. In Ell zijn er specialisten die je kunnen helpen met een realistische waardebepaling.
 • Schoonmaak: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Reinig grondig zowel binnen als buiten. Specialistische schoonmaakbedrijven in Ell kunnen je bij deze taak ondersteunen.
 • Reparaties uitvoeren: Kleine mankementen kunnen een grote afslag betekenen voor kopers. Specialistische vakmensen in Ell kunnen helpen met het repareren van eventuele problemen.
 • Goede fotografie: Als je huis eenmaal in orde is, moeten professionele foto's worden gemaakt. In Ell zijn er fotografen gespecialiseerd in vastgoedfotografie die dit aspect voor je kunnen verzorgen.
 • Maximaliseer licht: Zorg ervoor dat je woning er licht en luchtig uitziet. Open gordijnen en jaloezieën en zorg voor optimale verlichting. Ook hier zijn er in Ell professionals die extra lichtinstallaties kunnen leveren.
 • Marketing: Maak gebruik van lokale makelaars in Ell, online vastgoedportalen en sociale media om het bereik van je advertentie te vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Ell:

 • Stappenplan op maat voor jouw specifieke woning
 • Interactief en gebruikersvriendelijk overzicht van actiepunten
 • Kansen om duizenden euro's te besparen door te vergelijken
 • Fouten voorkomen door stappen niet over te slaan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ell?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ell kost je als verkoper gemiddeld € 4.899. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ell In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 295.375) € 3.515
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.899

Kosten van makelaars in Ell

Wanneer je overweegt je huis in Ell te verkopen, is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Men spreekt vaak over een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs die de makelaar als honorarium ontvangt. In Ell ligt dit percentage gemiddeld op 1,19%.

Onthoud dat het niet alleen belangrijk is om te kijken wat een makelaar kost, maar vooral ook wat een makelaar oplevert. Een goede makelaar kan je huis sneller verkopen, voor een betere prijs en neemt veel werk uit handen. Kijk daarom niet alleen naar de kosten, maar ook naar de voordelen van een professionele makelaar.

Lees meer over makelaars in Ell.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Als verkoper doe je er goed aan om je woning in de best mogelijke staat te presenteren. Hier maak je kosten voor. Het gaat dan niet alleen om eventuele reparaties, maar bijvoorbeeld ook om je woning er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien - zonder overbodige persoonlijke spullen. Gemiddeld besteden verkopers € 875 aan deze verkoopstyling en onderhoudskosten.

Je kunt deze kosten zien als een grote investering. Een goed onderhouden en aantrekkelijk gepresenteerde woning kan namelijk een hogere verkoopprijs opleveren. Zo verdien je deze investering weer terug. Bovendien kan het de verkoopsnelheid van je woning bevorderen, waardoor je sneller kunt verhuizen.

Energielabel

Een energielabel is wettelijk verplicht wanneer je een huis verkoopt. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn voor jou als verkoper. Het energielabel speelt een steeds grotere rol in de woningmarkt. Potentiële kopers letten er sterk op, omdat het iets zegt over de energiezuinigheid en daarmee de toekomstige stookkosten van de woning.

Door te investeren in een goed energielabel - dus door energiebesparende maatregelen te nemen - kun je de waarde van je woning verhogen. Uiteindelijk verdien je de kosten voor het aanvragen van het energielabel - die gemiddeld € 315 bedragen - hiermee terug.

Notariskosten voor doorhalen hypotheek

Als je jouw huis hebt gefinancierd met een hypotheek en deze is nog niet volledig afgelost, dan sta je te boek als 'hypothecair schuldenaar'. Het 'doorhalen' van deze aantekening bij het Kadaster wordt geregeld door de notaris. Hier zijn kosten aan verbonden.

Ook deze kosten kun je beschouwen als een investering. Door je hypotheekschuld door te halen, maak je de weg vrij voor een nieuwe hypotheek. Dit versnelt het verkoopproces, waardoor de koper eerder in je woning kan trekken en je de verkoopopbrengsten eerder ontvangt.

Wanneer mijn huis verkopen in Ell?

Overweeg je in deze tijd je huis in Ell te verkopen? De huidige woningmarkt lijkt gunstig voor verkopers, maar alleen een makelaar die bekend is met de lokale situatie in Ell kan je van specifiek en betrouwbaar advies voorzien. Jouw woning is namelijk uniek en de markt kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Vraag je je af wat de beste strategie is om je huis te verkopen op de huidige woningmarkt? Krijg inzicht in de marktomstandigheden en strategieën die toepasbaar zijn voor je specifieke situatie door een lokale makelaar in te schakelen. Het is altijd verstandig om advies in te winnen dat specifiek geldt voor jouw woning, zeker in het wisselende klimaat van de woningmarkt van juli 2024.

Vergelijk makelaars in Ell Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt het verkopen van jouw woning eenvoudig en efficiënt dankzij een helder en praktisch stappenplan. Met iedere stap die je voltooit, weet je dat je dichter bij jouw doel komt: succesvol jouw woning verkopen. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Het stappenplan is ontworpen voor gemak en efficiëntie, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: het verkrijgen van de beste deal voor je woning. Daarnaast kun je kosten besparen bij de verkoop van je huis en dat is altijd een slimme zet. Bekijk ons stappenplan om te zien hoe eenvoudig het kan zijn.

Lokale makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen is het eenvoudig om lokale makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties, zoals verkooptijd en opbrengst. Dankzij onze unieke databank van makelaars krijg je inzicht in hun statistieken en kun je de beste keuze maken. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie in Ell.

Kosten besparen

Ons stappenplan helpt je om dienstverleners te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Of je nu op zoek bent naar een makelaar, energieadviseur of verhuizer, je bespaart op je makelaarskosten. Bij Huis Verkopen staat het belang van de verkoper altijd voorop.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform. Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, bestrijden we misinformatie in de markt. Wij staan volledig achter het belang van verkopers en geven transparante en eerlijke informatie.

Gratis en vrijblijvend

Met Huis Verkopen ontdek je welke specialisten in Ell de beste dienstverlening leveren voor de laagste prijs. Ons platform is volledig gratis en de informatie is vrijblijvend. Of je nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, wij helpen je de juiste keuzes te maken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ell

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een belangrijke stap in het verkoopproces. Je kunt de huidige marktwaarde van vergelijkbare huizen in jouw buurt in Ell bekijken als richtlijn. Voor een nauwkeurige inschatting kun je daarnaast een professionele taxatie laten uitvoeren. Vind meer informatie hierover op onze pagina vraagprijs bepalen.

De tijd die het kost om een huis te verkopen, verschilt per situatie en locatie. De gemiddelde verkooptijd in Nederland ligt tussen de 2 en 3 maanden. Echter, dit is slechts een gemiddelde en het kan in Ell sneller of langer duren. Lees meer over dit onderwerp op onze pagina over verkoopsnelheid.

Er zijn diverse dingen die je moet regelen bij het verkopen van jouw huis. Denk aan het verkrijgen van een energielabel, het voorbereiden van de woning voor bezichtigingen en het opstellen van een verkoopcontract. In ons uitgebreide stappenplan lees je alles over wat je moet regelen voor de verkoop.

Het kiezen van een goede makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Doe onderzoek, vraag rond in je netwerk en vergelijk verschillende makelaars op ervaring, tarieven en eerdere prestaties. Je vindt meer tips over het kiezen van een makelaar op onze makelaarspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen