Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Erm

Overweeg je jouw huis in Erm te verkopen? Op deze website vind je belangrijke informatie over elke fase van het verkoopproces. Je wordt gedetailleerd geïnformeerd om met vertrouwen te kunnen handelen tijdens deze belangrijke stap.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Erm

Als je jouw huis in Erm wilt verkopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Niet alleen wil je dat de verkoopprijs zo gunstig mogelijk is, je wilt ook voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. Bovendien, zit je er niet op te wachten om maandenlang met dubbele woonlasten te worden opgezadeld. Ook is het belangrijk om je woning aantrekkelijk te presenteren voor potentiële kopers en er rekening mee te houden dat de woningmarkt erg grillig kan zijn.

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar de huidige marktsituatie in Erm. Hoe snel worden huizen in Erm verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En vraag je je af hoeveel je zou kunnen besparen als je de tarieven van verschillende makelaars zou vergelijken? Op deze vragen krijg je antwoord door eens een kijkje te nemen op onze pagina waar je eenvoudig makelaarstarieven kan vergelijken. Hier komen de huidige cijfers over de woningverkoop in Erm:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
33 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 427.500
Besparing (gem.)
€ 1.176

Je huis snel verkopen in Erm

In Erm liggen woningen gemiddeld 69 dagen op de markt voordat ze verkocht worden. Dit suggereert dat woningen hier vaak snel verkocht worden. Om te zorgen dat ook jouw woning niet lang te koop hoeft te staan, volgen hier enkele waardevolle tips.

 1. Presentatie speelt een grote rol bij het verkopen van je huis. Dat betekent dat je woning er op foto's en tijdens bezichtigingen netjes uit moet zien. Potentiële kopers kijken niet alleen naar de vierkante meters, maar ook of ze zich thuis voelen in de woning. Maak het huis dus schoon en opgeruimd voor foto's en bezichtigingen.
 2. Grote huizensites zoals Funda zijn vaak de eerste plek waar potentiële kopers kijken. Kiezen voor een openbare woningverkoop en je huis promoten op deze sites kan dus zorgen voor een snellere verkoop.
 3. Sta ook open voor onderhandelingen. Kopers kunnen afdingen op de vraagprijs, wat betekent dat je flexibel moet zijn om tot een overeenkomst te komen. Heldere prijsonderhandelingen kunnen het proces versnellen.

Tips in Erm

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Erm op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Erm ligt momenteel rond de € 427.500 euro. Dit is een globale indicatie, de daadwerkelijke verkoopsom kan uiteraard variëren en is sterk afhankelijk van factoren zoals de grootte van de woning, het onderhoudsniveau en de locatie binnen Erm. Hou er rekening mee dat huisprijzen kunnen schommelen, en dat de prijs voor mei 2024 wellicht anders is.

De gemiddelde prijs per m2 in Erm ligt op dit moment op € 3.447 euro. Deze maatstaf geeft je een realistisch beeld van de waarde van je huis in de huidige markt. Voor een zeer nauwkeurig beeld van je woningwaarde kan je overwegen een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Wil je direct een waardebepaling aanvragen? Dat kan op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Erm

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Erm bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Erm.

Tips om je woning te verkopen in Erm

Het verkopen van je huis in Erm kan een spannend proces zijn. Hoe ga je te werk om een maximale prijs te realiseren? Hieronder vind je praktische tips die je kunnen helpen bij de verkoop, met speciale aandacht voor het kiezen van een goede makelaar.

 • Goede makelaar: Kies voor een makelaar met lokale expertise. Deze kent de markt in Erm en weet precies hoe je huis te positioneren.
 • Fotografie: Goede foto's zijn essentieel. Een professionele fotograaf zorgt ervoor dat de unieke elementen van je huis perfect in beeld komen.
 • Verkoopstrategie: Stem samen met je makelaar een juiste verkoopstrategie af. Dit kan variëren van een open huis tot persoonlijke bezichtigingen.
 • Onderhoud: Zorg dat je huis er verzorgd uitziet. Eventuele reparaties uitvoeren voordat je je huis in de verkoop zet, kan de verkoopbaarheid vergroten.
 • Prijstelling: Bepaal, samen met je makelaar, een realistische vraagprijs. Hierbij speelt de marktkennis van je makelaar een belangrijke rol.
 • Houd je huis opgeruimd en schoon voor bezichtigingen. Het creëert rust en ruimte, wat potentiële kopers aantrekt.

Ontdek jouw stappenplan in Erm:

 • Speciaal stappenplan samengesteld voor jouw woning
 • Gratis en interactief: zorg zelf voor de opvolging
 • Potentieel besparen van duizenden euro's bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Erm?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Erm kost je als verkoper gemiddeld € 4.826. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Erm In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 427.500) € 5.258
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.826

Kosten van makelaars in Erm

Als je van plan bent jouw huis in Erm te verkopen, dan is het verstandig om je eerst in de gemiddelde kosten van een makelaar te verdiepen. Een gangbare manier van betalen aan de makelaar is via courtage. Dit percentage wordt dan berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Dit noemt men de 1,23% courtage.

Niet alleen de kosten, maar ook de verwachte verkoopprijs waarvoor een makelaar jouw huis denkt te kunnen verkopen zijn van belang. Gebruikmakend van verschillende diensten zoals het vergelijken van makelaars zou je potentiële makelaars in Erm kunnen beoordelen op hun verwachte verkoopprijzen en courtages.

Lees meer over makelaars in Erm.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als verkoper van een woning in Erm moet je rekening houden met onderhoudskosten. Om een goede prijs voor je woning te krijgen, zul je ervoor moeten zorgen dat alles in goede staat verkeert. Denk aan het repareren van lekkages, schimmel of beschadigde muren, vloeren en plafonds.

Daarnaast is het mogelijk dat je kosten moet maken voor het up-to-date brengen van je huis. Dit kan betekenen dat je de keuken of badkamer moet renoveren, of dat je bijvoorbeeld de CV-ketel moet vervangen. Aangezien je deze kosten niet altijd volledig terugverdient in de prijs, is het verstandig hier vooraf goed over na te denken.

Energielabel aanvragen

Naast de onderhoudskosten zul je ook moeten investeren in het energielabel van je woning. Dit is verplicht bij verkoop en geeft inzicht in de energiezuinigheid van je huis. Het aanvragen van dit label kan variëren in prijs, afhankelijk van welke aanbieder je kiest.

Het kan zijn dat je het huis duurzamer moet maken om een beter energielabel te krijgen. Dit kan leiden tot extra kosten, zoals voor nieuwe isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Dit soort maatregelen kunnen echter ook de waarde van je huis verhogen, wat positief kan zijn bij de verkoop. Voor meer informatie over de notariskosten bij de verkoop van je woning in Erm kun je op deze link klikken.

Wanneer mijn huis verkopen in Erm?

Je bent wellicht aan het overwegen om je woning in Erm te verkopen en je vraagt je misschien af of dit wel het juiste moment is? Gezien de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt, gooi je in mei 2024 zeker hoge ogen als je besluit jouw woning te koop te zetten. Je hebt immers altijd baat bij een markt waar vraag het aanbod overtreft, zeker als verkoper.

Het kan enorm lonen om de oriëntatie op het verkopen van je huis vroeg in te zetten. Waarom zou je die plaatsing uitstellen als het nu al goed lijkt uit te pakken? Ook als je pas over een tijdje wilt verkopen, profiteer je alsnog van een vroege oriëntatie. Door nu al je opties in kaart te brengen, blijf je flexibel en ben je uiteindelijk beter voorbereid op de daadwerkelijke verkoop.

Vergelijk makelaars in Erm Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een huis komt vaak meer kijken dan je denkt. Maar geen zorgen, Huis Verkopen is hier om jou te helpen door de chaos! Met een duidelijk en efficiënt stappenplan biedt Huis Verkopen je gemak en zekerheid bij de verkoop van jouw woning. Dit stappenplan begeleidt je door het hele proces en zorgt ervoor dat jij jouw huis zonder zorgen kunt verkopen. Nooit eerder was de verkoop van een huis zo gemakkelijk.

Vergelijken van lokale makelaars

Vind de beste deal met de vergelijkingstool van Huis Verkopen. Door het verzamelen van gegevens over alle makelaars in Erm, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de makelaar die voor jou zal werken. Zo krijg je gegarandeerd de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen kun je flink besparen. Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, bespaar je op makelaarskosten. Zo ga je wijs en budgetbewust te werk bij de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% objectief en onafhankelijk. Als grootste platform in de verkoopwereld werken wij hard om misinformatie te bestrijden en jou als verkoper in staat te stellen om de beste beslissingen te nemen zonder valse voorwendselen.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek en vinkt elke voltooide stap eenvoudig af. Zo is het verkopen van jouw huis in Erm nog nooit zo makkelijk geweest.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Erm

Zorg dat je huis opgestaat is en gepoetst voordat je foto's maakt. Probeer inzetten op sfeer en de unieke eigenschappen van je huis. Voor een professionele presentatie raden wij het inschakelen van een goede makelaar aan.

Er zijn diverse zaken om te regelen, zoals het bepalen van de vraagprijs, het verzorgen van een goede presentatie en het voeren van onderhandelingen. In dit artikel vind je een compleet overzicht.

De woningwaarde hangt af van verschillende factoren zoals onder andere de locatie, omvang en staat van de woning. Voor een nauwkeurige beoordeling kun je de pagina woningwaarde raadplegen.

Op basis van de huidige marktomstandigheden lijkt verkoop een betere keuze. Maar de specifieke situatie kan variëren en het is aan te raden om deze te bespreken met een lokale makelaar in Erm voor het beste advies.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen