Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Glimmen

Bij het verkopen van je huis in Glimmen is een goede voorbereiding het halve werk. De strategische keuzes die je maakt, van de vaststelling van de vraagprijs tot aan de manier waarop je woning wordt gepresenteerd, hebben een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke verkoopprijs. Laat je goed informeren en begeleiden voor een optimaal resultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Glimmen

Als woningverkoper in Glimmen heb je waarschijnlijk diverse doelen voor ogen. Natuurlijk wil je graag een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen voor je huis. Maar, daar blijft het vaak niet bij. Het is ook belangrijk om je woning binnen een bepaalde tijd verkocht te krijgen. Het regelen van je woningverkoop is een proces waar je niet zomaar klaar mee bent. Daarom wil je geen enkel detail over het hoofd zien en alles zo optimaal mogelijk regelen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de woningmarkt eruit ziet in Glimmen. Hoe snel worden woningen in deze omgeving verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in Glimmen? En, hoe kun je besparen op je kosten door bijvoorbeeld makelaars te vergelijken? We kunnen je deze antwoorden geven. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Glimmen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
85 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 763.166
Besparing (gem.)
€ 1.526

Je huis snel verkopen in Glimmen

In Glimmen worden woningen gemiddeld binnen 74 dagen verkocht. Dit toont aan dat de vastgoedmarkt actief is. Maar met de juiste technieken kan jij jouw huis nog sneller verkopen.

 1. Vraag een gratis waardebepaling aan bij verschillende makelaars voor een goed beeld van de mogelijkheden. Dit geeft inzicht in de marktwaarde en verkoopkansen van jouw huis. Een realistische prijsstelling is essentieel. Vraag je waardebepaling hier aan.
 2. Zorg voor aantrekkelijke presentatie van je huis. Een goede eerste indruk is goud waard. Verwijder persoonlijke spullen, zorg voor een nette uitstraling en maak goede foto's. Zorg voor een opgeruimd huis tijdens bezichtigingen. Lees hier meer tips.
 3. Maak gebruik van de kracht van social media om je huis onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Goede marketing is essentieel en online platformen bieden hier uitstekende mogelijkheden voor. Vind hier meer informatie over het snel verkopen van je woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Glimmen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Glimmen op?

Als je een huis in Glimmen wilt verkopen, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua opbrengst. De gemiddelde verkoopprijs in Glimmen is op dit moment € 763.166. Dit bedrag is een gemiddelde en kan dus variëren, afhankelijk van factoren zoals locatie, grootte van het huis, staat van onderhoud en de vraag in de markt.

Die gemiddelde verkoopprijs kan concreter worden als je kijkt naar de prijs per vierkante meter. In Glimmen ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel op € 3.889. Deze prijzen zijn gebaseerd op de afgelopen 3 maanden en geven je een goed idee van de prijzen die je kunt verwachten bij het verkopen van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Glimmen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.700
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Glimmen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Glimmen.

Tips om je woning te verkopen in Glimmen

Het verkopen van je huis in Glimmen kan een hele uitdaging zijn. Je wil natuurlijk de maximale verkoopprijs behalen, maar hoe zorg je daarvoor? Hier zijn een aantal tips die je zullen helpen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en de verkoopprijs te optimaliseren.

 • Onderhoud: Zorg dat je huis er verzorgd en goed onderhouden uitziet. Repareer kapotte dingen en geef indien nodig muren een frisse lik verf. Spik en span doet het altijd goed!
 • De eerste indruk: Zorg voor een verzorgde tuin. Dit biedt een positieve eerste indruk. Verwijder onkruid, snoei heggen en plaats kleurrijke bloemen voor een uitnodigende uitstraling.
 • Interieur: Creëer een zo neutraal mogelijk interieur. Hoewel persoonlijke spullen je huis sfeer geven, kunnen ze ook afleiden. Haal overbodige accessoires weg voor een rustige en neutrale uitstraling.
 • Licht: Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Doe de gordijnen open en maak ramen schoon. Een lichte ruimte geeft een ruimer en frisser gevoel.
 • Prijsstelling: Stel een aantrekkelijke vraagprijs op. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, een realistische prijs trekt meer geïnteresseerden.

Ontdek jouw stappenplan in Glimmen:

 • Persoonlijk stappenplan op basis van jouw woning
 • Besparen op kosten door grondige vergelijkingen
 • Volledig overzicht zodat je niets over het hoofd ziet
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Glimmen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Glimmen kost je als verkoper gemiddeld € 13.763. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Glimmen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 763.166) € 8.319
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 13.763

Kosten van makelaars in Glimmen

Als je je huis in Glimmen wilt verkopen, moet je onthouden dat makelaarskosten een prominente rol spelen in het proces. De gemiddelde kosten worden bepaald door of de makelaar een vast tarief rekent of werkt op basis van courtage. Bij een vast tarief betaal je een vooraf vastgesteld bedrag, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Het werkt anders met courtage. Hier betaal je een percentage van de verkoopprijs van je huis aan de makelaar. Dit percentage varieert, maar het gemiddelde in Glimmen is 1,09%. Dus als je huis bijvoorbeeld voor 300.000 euro verkoopt, kost de makelaar je 1,09% van dat bedrag.

Lees meer over makelaars in Glimmen.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Glimmen wilt verkopen, zal je onvermijdelijk te maken krijgen met makelaarskosten. Zoals we eerder bespraken, liggen de totale makelaarskosten in Glimmen gemiddeld rond € 8.319. Deze kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde courtage van 1,09% en een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Glimmen van € 763.166. Toch zijn de makelaarskosten maar een deel van het totale kostenplaatje. Er zijn verschillende andere kosten om rekening mee te houden.

Notariskosten

Bij de verkoop van jouw woning zal je te maken krijgen met notariskosten. Eén van de dingen die de notaris voor je doet, is de akte van levering opstellen. Maar er zijn nog meer taken die tijd en dus geld kosten.

Een belangrijke post in de notariskosten is het doorhalen van de hypotheek, als je die nog op jouw woning hebt zitten. Het gemiddelde tarief voor deze procedure ligt rond de € 350.

Verhuiskosten

Je neemt niet alleen de stap naar een nieuwe woning, maar ook naar een fysiek nieuwe omgeving. Daarbij komen, hoe ver je ook verhuist, kosten kijken. Natuurlijk varieert het enorm per persoon hoe hoog deze kosten oplopen.

Denk bijvoorbeeld aan een verhuiswagen huren en misschien wel een verhuisbedrijf inschakelen. Maar ook de tijd die je kwijt bent aan het pakken en weer uitpakken en inrichten van jouw nieuwe woning heeft zijn prijs.

Reparaties en onderhoud

De staat waarin je jouw woning achterlaat kan ook kosten met zich meebrengen. Reparaties uitvoeren en onderhoud plegen om de woning verkoop klaar te krijgen, kan aardig in de kosten lopen.

Denk bijvoorbeeld aan het verven van muren, vervangen van kapotte tegels, reparatie van lekkages... Maar ook tuinonderhoud, het schoonmaken van de woning en misschien zelfs het vervangen van een verouderde keuken kunnen onderdeel zijn van deze kostenpost.

Wanneer mijn huis verkopen in Glimmen?

Vraag je je af of april 2024 de juiste tijd is om jouw huis in Glimmen te verkopen? Het antwoord is ja. De markt is momenteel dynamisch en je kunt er als verkoper diverse voordelen uit halen. Daarnaast kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het oriëntatieproces als je overweegt om in de toekomst jouw woning te verkopen.

Ondanks dat er geen garanties in het leven zijn, biedt de huidige huizenmarkt wel een mooie gelegenheid voor potentiele verkopers. Het is niet mogelijk om toekomstige prijsontwikkelingen te voorspellen, maar je kunt er wel zeker van zijn dat een goede voorbereiding de verkoop van jouw huis bevordert. Ben je klaar voor deze spannende stap?

Vergelijk makelaars in Glimmen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van jouw woning kan een overweldigende taak zijn. Maar maak je geen zorgen! Bij Huis Verkopen begrijpen we perfect wat je nodig hebt en krijg je de juiste ondersteuning. Het platform maakt het supergemakkelijk om belangrijke diensten te beheren zoals een energielabel en woningstyling. Het is de perfecte plek om jouw woningverkoop op een moderne manier te regelen. Waarom zou je nog ergens anders heen gaan wanneer je met Huis Verkopen zeker weet dat je niets over het hoofd ziet? Begin op de slimste manier en zorg ervoor dat je de beste deal krijgt op alle lokale specialisten.

Gratis waardebepaling

Moeite met het bepalen van de verkoopprijs? Geen probleem! Bij Huis Verkopen kun je een gratis waardebepaling aanvragen. Hiermee krijg je een realistisch beeld van wat je precies kunt vragen voor je huis. Zo krijg je niet alleen de beste prijs, maar weet je ook dat je niet te laag zit.

Vergelijk makelaars

Het vinden van de beste makelaar was nog nooit zo eenvoudig. Met Huis Verkopen kun je verschillende makelaars vergelijken en kies je zeker de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je alles voor de verkoop op de beste manier regelt.

Handig stappenplan

Ben je bang dat je iets vergeet? Maak je geen zorgen! Het uitgebreide stappenplan dat Huis Verkopen heeft opgesteld, zal ervoor zorgen dat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Het is de gemakkelijkste manier om de verkoop van jouw huis stap voor stap te managen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Glimmen

In Glimmen zijn er diverse verkoopmakelaars actief. Ga niet zomaar met de eerste de beste in zee, maar vergelijk deze goed. Kijk naar de tarieven, de diensten die ze bieden en beoordelingen van eerdere klanten. Hier is een handige tool om verkoopmakelaars te vergelijken.

Dit doe je op basis van de woningwaarde. Je kunt zelf de waarde van jouw huis inschatten, maar het is aan te raden dit door een expert te laten bepalen. Ze houden rekening met zaken als het energielabel, de ligging en de staat van de woning. Bekijk meer over woningwaarde hier.

Er komt nogal wat kijken bij de verkoop van je huis. Denk aan het opmaken van de verkoopadvertentie, organiseren van bezichtigingen en onderhandelen over de prijs. Ook juridische zaken moeten geregeld worden. Bekijk het stappenplan voor een compleet overzicht.

De huizenmarkt is constant in beweging. Of het een goede tijd is om je huis te verkopen, hangt af van de huidige vraag en het aanbod. Een makelaar kan je hier meer over vertellen. Bezoek onze pagina over oriënteren voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen