Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Onnen

Ben je van plan je huis in Onnen te verkopen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de potentiële kosten zijn en wie de meest geschikte makelaar in Onnen kan zijn. In de volgende alinea's helpen we je graag met deze vraagstukken en geven we meer inzicht in het verkoopproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Onnen

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Onnen, zijn er verschillende zaken om in gedachten te houden. Natuurlijk staat een goede verkoopprijs hoog op de prioriteitenlijst. Toch zijn er naast prijs nog vele andere factoren van belang. Betaal je bijvoorbeeld niet te veel voor een makelaar? En wil je jouw huis snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen? Daarbij is de keuze voor een goede makelaar die kennis heeft van de lokale markt van groot belang om je doel te bereiken.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel huizen in Onnen gemiddeld verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en of je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Het is begrijpelijk dat je op zoek bent naar dit soort relevante informatie. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Onnen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 802.500
Besparing (gem.)
€ 1.525

Je huis snel verkopen in Onnen

In Onnen duurt het gemiddeld 58 dagen om een huis te verkopen. Het tempo ligt ergens tussen snel en gemiddeld, maar er zijn een aantal tips waarmee je dit proces kunt versnellen en je huis in Onnen nog sneller kunt verkopen.

 1. Presenteer je woning slim. Maak professionele foto's, zorg dat elk vertrek netjes en opgeruimd is en licht de positieve aspecten van de woning extra uit. Vergeet ook niet de buitenkant van de woning en de tuin er op hun best uit te laten zien op de foto's.
 2. Om ervoor te zorgen dat je huis opvalt tussen alle huizen die in Onnen te koop staan, is het verstandig om de juiste vraagprijs te hanteren. Een professionele makelaar uit Onnen kan je hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld via HuisVerkopen.nl eenvoudig tarieven opvragen bij lokale makelaars.
 3. Maak je woning zo aantrekkelijk mogelijk voor een breed publiek. Dit kan door neutrale kleuren te gebruiken in de inrichting en te zorgen voor genoeg licht in het huis. Een lichte, opgeruimde woning komt over het algemeen ruimtelijker en aantrekkelijker over dan een vol of donker huis.

Tips in Onnen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Onnen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Onnen wordt momenteel bepaald op € 802.500. Deze prijs hangt van verschillende factoren af, zoals de locatie van de woning, de aangeboden oppervlakte, en eventuele recente renovaties of verbouwingen. Ook speelt de algehele vraag naar woningen in Onnen een grote rol in de vaststelling van de gemiddelde verkoopprijs.

Daarnaast is het goed om te weten dat de gemiddelde prijs per vierkante meter woning in Onnen momenteel op € 4.405 ligt. Omdat de prijzen op de woningmarkt continu fluctueren, is het altijd een goed idee om een waardebepaling door een professional te laten uitvoeren. Je kunt dan exact te horen krijgen wat je woning nu waard is, zonder dat je daarvoor kosten hoeft te maken. Wil je zo'n waardebepaling laten uitvoeren, dan kun je dit doen via de pagina waardebepaling aanvragen op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Onnen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -900
€ 2.900
€ 6.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Onnen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Onnen.

Tips om je woning te verkopen in Onnen

Het verkopen van je huis in Onnen kan een uitdagend proces zijn. Er zijn diverse belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om je huis tegen de beste prijs te verkopen.

 • Prijsstrategie: Zorg voor een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een te snelle verkoop en dus mogelijk inkomstenverlies.
 • Onderhoud: Laat kleine reparaties uitvoeren en houd het huis netjes en schoon. Dit geeft kijkers de indruk dat het huis goed onderhouden is.
 • Professionele foto's: Hoogwaardige foto's zorgen voor een goede eerste indruk. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren om je woning van de beste kant te laten zien.
 • Flexibel bezichtigen: Wees flexibel met bezichtigingstijden. Hoe meer mensen het huis kunnen bekijken, hoe groter de kans dat je een koper vindt.
 • Persoonlijke spullen: Haal overbodige persoonlijke spullen weg. Zo kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen hoe het zou zijn om in het huis te wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Onnen:

 • Specifiek stappenplan aangepast aan jouw woning
 • Interactieve tool om verkoopproces te begeleiden
 • Vermijdt het overslaan van essentiële stappen
 • Bespaart duizenden euro's met goede vergelijkingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Onnen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Onnen kost je als verkoper gemiddeld € 7.382. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Onnen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 802.500) € 9.229
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.382

Kosten van makelaars in Onnen

Als je overweegt je huis in Onnen te verkopen, kun je een ervaren makelaar inschakelen om je te begeleiden. De kosten van een makelaar in Onnen variëren, maar over het algemeen rekenen ze een courtage, een bepaald percentage van de verkoopprijs van je woning. Dit percentage wordt ook wel de 1,15% genoemd.

Het is belangrijk om meerdere makelaars te vergelijken op basis van hun courtage en diensten om ervoor te zorgen dat je de beste waarde voor je geld krijgt. Zo bespaar je wellicht op de kosten en krijg je superieure dienstverlening. Wil je direct tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Onnen? Ga dan naar onze pagina "tarieven opvragen".

Lees meer over makelaars in Onnen.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je jouw huis te koop zet, zullen er vaak voorbereidingskosten gemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden zijn. Hoewel dit kosten zijn, leveren ze bij de uiteindelijke verkoop meestal meer op omdat de woning in een betere staat verkeert. De gemiddelde kosten hiervoor zijn € 875.

Ook kan het verstandig zijn om een professionele fotograaf in te huren. De foto's zijn namelijk het eerste wat potentiële kopers zien. Goede, aantrekkelijke foto's kunnen de kans op een goede verkoop aanzienlijk verhogen.

Kosten van het energielabel

Ook het aanvragen van een energielabel is een onmisbare stap in het verkoopproces. Het energielabel geeft informatie over hoe energiezuinig jouw woning is. Dit is voor veel kopers een belangrijke factor in hun beslissing. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn € 315, maar dit is een investering die zich vaak terugbetaalt.

Een beter energielabel kan namelijk bijdragen aan een hogere verkoopprijs. Bovendien is het aanvragen van een energielabel wettelijk verplicht als je je huis verkoopt. Het bureaucratisch proces voor het aanvragen van het label kan wat tijd kosten, maar het is een noodzakelijke stap in het verkoopproces.

Notariskosten

Bij de verkoop van een woning ben je bijna altijd verplicht om een notaris in te schakelen. Deze notariskosten bestaan uit vaste kosten voor bepaalde handelingen en variabele kosten afhankelijk van jouw specifieke situatie. Bij verkoop van je huis is het gebruikelijk dat de notaris de hypotheek doorhaalt.

De hieruit voortvloeiende kosten, ook wel royementskosten genoemd, worden vaak over het hoofd gezien. Het bedrag is per situatie verschillend, maar deze kosten maken deel uit van de totale kostenberekening van het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Onnen?

Denk je eraan om je huis in Onnen te verkopen? Het is logisch als je twijfels hebt over de verkoopbaarheid. De huidige woningmarkt in Onnen is echter zeer aantrekkelijk, met veel vraag van potentiële kopers. Door de grote vraag naar woningen, zorgen de krappe marktomstandigheden ervoor dat zelfs minder aantrekkelijke woningen op aandacht kunnen rekenen.

Vraag je je af of dit ook voor jou geldt? Een lokale makelaar in Onnen kan je van goed en specifiek advies voorzien op basis van de huidige stand van de woningmarkt in juli 2024. Door professioneel advies in te winnen, krijg je een realistisch beeld van je verkoopkansen en kun je met vertrouwen een beslissing maken.

Vergelijk makelaars in Onnen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je huis kan een uitdagend proces zijn. Met het handige stappenplan van Huis Verkopen wordt dit een stuk makkelijker. Dit overzichtelijke plan loodst je stap voor stap door het hele proces. Waarom is dit slim? Je weet precies wat je moet doen en wanneer je het moet doen. Je voorkomt verrassingen en potentiële obstakels, waardoor je de verkoop van je huis soepel kunt laten verlopen.

Lokale makelaars vergelijken

Middels bijgehouden statistieken vergelijk je met Huis Verkopen lokale makelaars in Onnen op prestaties, zoals verkoopopbrengst en snelheid. Je vindt hiermee de optimale makelaar voor jouw woningverkoop.

Kosten besparen

Via het overzichtelijke stappenplan vergelijk je dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten. Een win-win voor jou als verkoper!

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% objectief en onafhankelijk platform. Hun belangen liggen bij jou, de verkoper. Misinformatie wordt bestreden, en jouw belangen worden voorop gesteld.

Het overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Iedere voltooide stap vink je met gemak af, zodat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Onnen

Het bepalen van de juiste verkoopprijs voor je huis is van meerdere factoren afhankelijk. Conversatie van je buren, de huidige vastgoedmarkt en recente verkoopprijzen in Onnen zijn hiervan enkele voorbeelden. Wil je echt zeker zijn van je beslissing? Vraag een waardebepaling bij een makelaar aan. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijs die je mag vragen.

Het verkopen van je huis bestaat uit meerdere stappen. Hierbij kan je denken aan het voorbereiden van de verkoop, het verkopen en het afronden. Voor een uitgebreide uitleg van deze stappen, kan je een kijkje nemen in dit stappenplan op onze website.

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van je huis te versnellen. Je woning aantrekkelijk presenteren door mooie foto's te nemen en je huis netjes op te ruimen zijn hiervan voorbeelden. Ben je benieuwd naar meer tips? Raadpleeg dan de pagina met tips om je woning snel te verkopen op onze website.

Een makelaar begeleidt je tijdens het hele proces van het verkopen van je huis. Ze beoordelen de waarde van je huis, helpen met onderhandelingen en assisteren bij het opstellen van de contracten. Heb je hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Onnen? Maak gebruik van de tool op onze website om makelaars te vergelijken.

De kosten van het verkopen van je huis kunnen sterk variëren. Ze zijn vaak afhankelijk van de makelaar die je kiest en de diensten die je bij hem of haar afneemt. Voor een overzicht van de verschillende kosten, kan je terecht op onze website waar we alles uitleggen over de kosten van de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen