Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vries

Overweeg je jouw huis in Vries te verkopen? In deze uitdagende markt kan een solide strategie het verschil maken. Met ons bewezen stappenplan verhoog je de kansen op een voorspoedige verkoop zonder verstoringen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vries

Als je overweegt om je huis in Vries te verkopen, zijn er een aantal aspecten waar je goed op moet letten. Natuurlijk wil je voor jouw woning de meest aantrekkelijke prijs ontvangen, zonder dat je daarvoor te veel betaalt aan een makelaar. Het vinden van een goede makelaar is dus geen overbodige luxe. Daarnaast is de snelheid van de verkoop van belang om dubbele woonlasten te voorkomen.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Vries worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Een handige tool om een makelaar te vinden die goed presteert in Vries, is het vergelijken van makelaars op huisverkopen.nl. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Vries:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
77 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 530.290
Besparing (gem.)
€ 1.564

Je huis snel verkopen in Vries

Gemiddeld zijn woningen in Vries binnen 62 dagen verkocht. Dit wil echter niet zeggen dat het niet sneller kan. Voor een vlotte verkoop van jouw woning zijn er verscheidene strategieën die je toe kunt passen.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies. Het is belangrijk om niet met de eerste de beste makelaar in zee te gaan. Door verschillende makelaars te benaderen en ze een plan voor de verkoop van jouw huis te laten opstellen, kies je uiteindelijk voor de aanpak die het best bij jou past.
 2. Het prijzen van je woning is een delicate kwestie. Te hoog en je schrikt potentiele kopers af, te laag en je doet jezelf tekort. Schakel een taxateur in voor een realistische prijsbepaling.
 3. Besteed aandacht aan fotografie en presentatie. Een goede eerste indruk is cruciaal bij de verkoop van je huis. Engageer een professionele fotograaf en zorg dat je huis netjes en opgeruimd is tijdens bezichtigingen.

Tips in Vries

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vries op?

Als je jouw huis in Vries op dit moment wilt verkopen, is het goed om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Vries rond de € 530.290 euro. De verkoopsom hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de locatie en de grootte van de woning.

Naast de algehele verkoopprijs, is ook de prijs per vierkante meter van belang. De gemiddelde prijs per m2 ligt in Vries momenteel rond de € 3.087 euro. Om een volledig beeld te krijgen van de huidige woningwaarde en een reële vraagprijs te bepalen, is het zinvol om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vries

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vries bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vries.

Tips om je woning te verkopen in Vries

Het verkopen van je huis in Vries is een proces dat veel zorgvuldigheid vereist. Met de juiste aanpak kun je jouw woning aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. De volgende strategieën kunnen een enorm verschil maken in het aantrekken van geïnteresseerde partijen en het succesvol afronden van de verkoop.

 • Onderhoud: Zorg dat je huis in optimale staat is. Kopers zijn op zoek naar een woning waar zij direct in kunnen. Versleten verf, kapotte tegels en verouderde keukens zijn een afknapper.
 • Fotografie: Professionele foto's maken een groot verschil. Goede belichting, de juiste hoeken en een juiste presentatie kunnen van je woning een echt pronkstuk maken.
 • Prijsstelling: Vastgoedexperts adviseren om een realistische vraagprijs vast te stellen. Te hoog en potentiële kopers worden afgeschrikt; te laag kan het idee geven van een lagere waarde.
 • Open huis: Sta het organiseren van open huizen toe. Dit kan een belangrijke factor zijn om de juiste koper aan te trekken en een verkoop te bespoedigen.
 • Persoonlijkheid: Een huis met karakter spreekt meer aan dan een anoniem, onpersoonlijk huis. Laat unieke elementen zien, zonder het te persoonlijk te maken.

Ontdek jouw stappenplan in Vries:

 • Specifiek stappenplan voor jouw woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vries?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vries kost je als verkoper gemiddeld € 5.892. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vries In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 530.290) € 5.992
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.892

Kosten van makelaars in Vries

Als je je huis in Vries wilt verkopen, kom je voor makelaarskosten te staan. De meeste makelaars in Vries rekenen een courtage, dit is een bepaald percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage verschilt per makelaar, maar gemiddeld is de courtage in Vries 1,13%.

Naast de courtage brengen veel makelaars ook opstartkosten in rekening. In Vries liggen deze kosten gemiddeld op € 515. Let op, makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren, dus enkel de prijs vergelijken is niet voldoende. Daarom is het verstandig om ook naar de service en ervaringen van anderen te kijken bij het selecteren van een geschikte makelaar.

Lees meer over makelaars in Vries.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken

Voordat je jouw huis te koop zet, wil je het verkoopklaar maken. Dit betekent dat je eventuele gebreken herstelt en de woning schoonmaakt. Dit kan kosten met zich meebrengen, vooral als je specifieke reparaties moet uitvoeren of professionals moet inhuren voor bepaalde klussen.

Daarnaast kan het de moeite waard zijn om te investeren in verbeteringen die de waarde van je huis verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van muren of het aanleggen van een nieuwe vloer. Hoewel dit kosten met zich meebrengt, kan het ervoor zorgen dat je huis sneller verkocht wordt en mogelijk tegen een betere prijs.

Energielabel

Als je jouw woning wilt verkopen, ben je verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Het aanvragen van een energielabel kost geld, maar het kan voor potentiële kopers een belangrijk aspect zijn bij hun besluitvorming.

Door het energielabel weten kopers precies waar ze aan toe zijn qua energiezuinigheid en mogelijke besparingen. Een beter energielabel kan je woning aantrekkelijker maken, maar vraag deze dus tijdig aan en houd rekening met de kosten.

Verhuiskosten

Natuurlijk moet je er ook rekening mee houden dat je moet verhuizen. Verhuiskosten kunnen bestaan uit het huren van een verhuiswagen, het inhuren van een verhuisbedrijf of het verplaatsen van grote meubels. Deze kosten variëren sterk afhankelijk van de omvang en de afstand van de verhuizing.

Naast de daadwerkelijke verhuiskosten, kunnen er ook indirecte kosten zijn. Denk aan het doorgeven van adreswijzigingen, het opnieuw aansluiten van diensten en het eventueel opnieuw inrichten van je nieuwe woning. Het is belangrijk om deze kosten ook in je budget op te nemen.

Wanneer mijn huis verkopen in Vries?

Is juli 2024 een goed moment om je huis in Vries te verkopen? Ja! De woningmarkt is momenteel gunstig en vraagt om vers aanbod. Door de lage aanvoer van nieuwe woningen ligt er een uitgelezen kans voor je om in deze periode jouw woning in de verkoop te zetten.

Twijfel je of dit het meest optimale moment is om jouw huis op de markt te brengen? Praat dan op tijd met een makelaar. Zij kunnen een nauwkeurige inschatting maken van jouw verkoopkansen en je adviseren over het ideale verkoopmoment. Op deze manier zorg je ervoor dat je alles uit de verkoop van jouw huis haalt.

Vergelijk makelaars in Vries Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen, kan Huis Verkopen je huis-verkoopervaring aanzienlijk verbeteren. Dit online platform maakt het je gemakkelijk om een weloverwogen beslissing te nemen en goed voorbereid te zijn op de verkoop van je huis. Met gebruiksvriendelijke tools, uitgebreide stap-voor-stap handleidingen, en een schat aan informatie, is het verstandig om Huis Verkopen te gebruiken om je huis te verkopen.

Eenvoudig de beste makelaar vinden

Op Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaars vergelijken om de beste makelaar in Vries te vinden. Je hebt toegang tot een schat aan data over lokale makelaars, wat je vergelijking nog accurater maakt. Zo weet je zeker dat je de beste deal voor jouw woning krijgt.

Besparen op makelaarskosten

Makelaarstarieven opvragen is een slimme manier om te besparen op makelaarskosten. Met Huis Verkopen kun je eenvoudig de tarieven van verschillende makelaars inzien en vergelijken. Zo wordt het vinden van een betaalbare makelaar een fluitje van een cent.

Vergeet geen enkele stap

Het is belangrijk dat je tijdens de verkoop van je huis geen enkele stap over het hoofd ziet. Gelukkig biedt Huis Verkopen een overzichtelijk en helder stappenplan aan, dat je door de verkoop heen leidt. Op deze manier garandeer je dat alles correct en volledig geregeld wordt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vries

De eerste stappen zijn het inschatten van de waarde van je huis, het voorbereiden van je huis op bezichtigingen en het kiezen van een makelaar. Het stappenplan op onze website bevat meer informatie over dit proces.

Je kunt overwegen om een betrouwbare makelaar in Vries te vragen om een waardebepaling te doen. Ze zullen rekening houden met factoren zoals de locatie, de staat van het huis en recente verkopen in jouw buurt.

De 'beste' makelaar is subjectief en hangt af van jouw specifieke behoeften. Je kunt verschillende makelaars in Vries vergelijken op basis van hun ervaring, tarieven en diensten met behulp van onze vergelijkingstool.

De snelheid waarmee je jouw huis kunt verkopen in Vries varieert en hangt af van factoren zoals de vraag in de markt, de prijs die je vraagt, en hoe goed je huis wordt gepresenteerd. Bekijk onze tips om je verkoop te versnellen.

De kosten van het verkopen van een huis in Vries omvatten doorgaans makelaarskosten, notariskosten, en mogelijk ook kosten voor verbeteringen aan je huis. Onze pagina over verkoopkosten geeft meer informatie over de mogelijke kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen