Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tynaarlo

Overweeg je jouw woning in Tynaarlo te verkopen? Deze beslissing kan veel vragen oproepen. Onze gids biedt handige tips en inzichten om je te helpen bij het succesvol verkopen van je huis in deze mooie Drentse gemeente.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tynaarlo

Als je van plan bent om jouw huis in Tynaarlo te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen, zodat jouw investering optimaal rendeert. Dat betekent ook dat je erop moet letten dat je niet te veel betaalt aan een makelaar. Anderzijds, wil je de woning zo snel mogelijk verkopen om eventuele dubbele woonlasten te voorkomen.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de gemiddelde tijd is waarin een huis in Tynaarlo wordt verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Om daar achter te komen, kan je gebruik maken van deze handige tool om verkoopmakelaars te vergelijken. Hier volgen de actuele cijfers met betrekking tot de woningverkoop in Tynaarlo:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
53 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 457.216
Besparing (gem.)
€ 1.052

Je huis snel verkopen in Tynaarlo

In de gemeente Tynaarlo worden woningen gemiddeld binnen 64 dagen verkocht. Dit kan echter variëren afhankelijk van de woningmarkt en de specifieke kenmerken van je woning. Hieronder vind je enkele nuttige tips om je woning vlot te verkopen.

 1. Correcte prijszetting: De juiste prijs voor je huis is essentieel voor een snelle verkoop. Het is aan te raden een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen om een marktconforme prijs vast te stellen.
 2. Bepaal een bodemprijs: Vaststellen van de laagste prijs die je bereid bent te accepteren helpt sneller een overeenkomst te bereiken. Bedenk dat een agressief lagere prijs kan leiden tot een snellere verkoop. Wees hier echter behoedzaam mee om geen onnodig verlies te lijden.
 3. Gedegen presentatie: De presentatie van je woning is van groot belang. Zorg voor kwalitatieve foto's en een heldere omschrijving van de woning en zijn omgeving. Een opgeruimd en schoon huis kan helpen bij het maken van een goede indruk op potentiële kopers.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Tynaarlo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tynaarlo op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Tynaarlo? Op dit moment, in april 2024, ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Tynaarlo op € 457.216 euro. Deze prijs wordt echter niet alleen bepaald door de locatie van het huis, maar ook door zaken als de grootte van het huis, de bouwjaar en de staat van onderhoud.

Maar hoe zit het dan met de gemiddelde prijs per vierkante meter? Ook dit kan een interessant gegeven zijn wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Tynaarlo. Hierbij geldt dat de gemiddelde prijs per vierkante meter momenteel uitkomt op € 3.422 euro. Een handige indicatie als je wilt inschatten hoeveel ruimte je voor jouw budget kunt krijgen in Tynaarlo.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Tynaarlo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tynaarlo bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tynaarlo.

Tips om je woning te verkopen in Tynaarlo

Je huis in Tynaarlo verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en strategie kan je het proces aanzienlijk vereenvoudigen. Je kunt ervoor zorgen dat je huis opvalt op de markt en aantrekkelijk is voor potentiële kopers. De volgende tips kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Renovaties kunnen de verkoopwaarde van je huis verhogen. Zorg ervoor dat je prioriteit geeft aan gebieden die kopers het belangrijkst vinden, zoals de keuken en badkamer.
 • Heb je een tuin, verzorg deze goed. Een aantrekkelijke, goed onderhouden tuin kan je huis aantrekkelijker maken voor kopers.
 • Schoonmaken is een must. Een schoon en fris huis laat een positieve indruk achter op potentiële kopers.
 • Presenteer je huis op de juiste manier. Goede fotografie is hierbij cruciaal. Professionele foto's kunnen helpen om de positieve aspecten van je woning te benadrukken.
 • De prijsstelling is cruciaal. Stel een realistische vraagprijs op, gebaseerd op de huidige marktomstandigheden en recente vergelijkbare verkopen in je omgeving.

Ontdek jouw stappenplan in Tynaarlo:

 • Zorgt dat je niets over het hoofd ziet bij verkoop
 • Biedt een interactief, persoonlijk overzicht bij verkoop
 • Verlaagt de stress en maakt de verkoop eenvoudiger
 • Bespaart geld door goede vergelijkingen te bieden
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Tynaarlo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tynaarlo kost je als verkoper gemiddeld € 7.085. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tynaarlo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 457.216) € 5.121
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.085

Kosten van makelaars in Tynaarlo

Wanneer je je huis wilt verkopen in Tynaarlo, is het belangrijk om te weten dat je rekening moet houden met de kosten van de makelaar. De meeste makelaars in deze regio rekenen een courtage, wat eigenlijk een verkooppercentage van de verkoopprijs van je huis is. Dit percentage is gemiddeld 1,12% in Tynaarlo.

Daarnaast hanteren de meeste makelaars opstartkosten voor het verkopen van je huis. Deze kosten komen gemiddeld neer op € 515. Let wel, makelaars verschillen niet alleen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars bieden een volledig pakket aan, waarbij ze alles voor je regelen, terwijl je bij andere makelaars zelf nog handelingen moet verrichten.

Lees meer over makelaars in Tynaarlo.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Tynaarlo wilt verkopen, zijn er uiteraard kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar. De gemiddelde courtage in Tynaarlo is 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 457.216, kom je al snel op een bedrag van € 5.121 aan makelaarskosten. Maar naast deze makelaarskosten zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden. We bespreken een aantal van deze kosten hieronder uitgebreid.

Voorbereidingskosten

Voordat je jouw huis in Tynaarlo te koop zet, kun je een aantal zaken willen regelen. Zo wil je misschien je woning uitbouwen, renoveren of opknappen om het verkoopklaar te maken. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden. Het is handig om hier vooraf een budget voor te bepalen.

Een andere voorbereidingskost is het energielabel. Tegenwoordig is het verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van jouw woning. Op de pagina energielabel checken kun je controleren of jouw woning een geldig label heeft. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een nieuw label kosten met zich meebrengt.

Advieskosten

Als je extra advies wilt inwinnen over de verkoop van jouw woning, zijn hier ook kosten aan verbonden. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een jurist voor het controleren van de koopovereenkomst. Ook het hulp inschakelen van een belastingadviseur voor het invullen van de belastingaangifte kan handig zijn indien je te maken krijgt met bijvoorbeeld overwaarde.

Verder brengen financieel adviseurs vaak kosten in rekening, bijvoorbeeld voor het advies geven over een volgende woningaankoop. Dit soort diensten kunnen je helpen om financiële missers te voorkomen, maar zijn zeker niet gratis. Wees je daar bewust van.

Verhuiskosten

Of jouw woning in Tynaarlo nu klein of groot is, verhuizen kost altijd geld. Je hebt wellicht een verhuisbedrijf nodig, en dan heb je mogelijk ook extra services nodig zoals het inpakken en/of opslaan van je spullen.

Daarnaast moet je rekening houden met andere kostenposten, zoals eventuele huur van een tijdelijke woning voordat je nieuwe woning klaar is, of de kosten van een schoonmaakbedrijf om je oude woning netjes schoon te maken. Dit zijn kosten waar niet iedereen meteen aan denkt, maar ze kunnen flink oplopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Tynaarlo?

Denk je eraan om je huis in Tynaarlo te verkopen? Dan is dit een uitstekend moment om de stap te zetten. De huidige woningmarkt is gunstig voor verkopers. Dat betekent echter niet dat je blindelings te werk moet gaan. Een lokale makelaar kan je goed adviseren over de beste verkoopstrategie, aanpak en prijs voor jouw huis in de regio Tynaarlo.

Een logische vraag die nu bij je kan opkomen is: 'Hoe vind ik de juiste makelaar?' Daar is een simpel antwoord op: vergelijk meerdere makelaars. Makelaars kunnen bijvoorbeeld verschillen in hun aanpak, adviezen en tarieven. Met een beetje onderzoek vind je de makelaar die het beste bij jouw verkoopplannen past en die je kan helpen om optimaal te profiteren van de huidige marktsituatie in Tynaarlo.

Vergelijk makelaars in Tynaarlo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen heeft een handig stappenplan ontworpen dat het proces van het verkopen van jouw woning in Tynaarlo vereenvoudigt. Speciaal afgestemd op jouw huis, zorgt dit stappenplan ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Door dit stappenplan te volgen, vergroot je de kans op een succesvolle en soepele verkoop. Het stappenplan is gemakkelijk te volgen en bespaart je tijd en moeite in een toch al uitdagende periode.

Gratis waardebepaling van je woning

Bij Huis Verkopen begint de reis met een gratis waardebepaling van je woning. Deze waardebepaling helpt je bij het bepalen van een reële vraagprijs. Bovendien helpt het je om inzicht te krijgen in de huidige woningmarkt en jouw positie daarin.

Vergelijken van makelaarstarieven

Huis Verkopen maakt het mogelijk om makelaarstarieven te vergelijken, zodat je niet te veel betaalt. Door het opvragen van tarieven bij verschillende makelaars in Tynaarlo, krijg je een goed overzicht en kun je de beste keuze maken.

Onafhankelijk en gratis platform

Ons online platform is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. We zijn er speciaal voor woningverkopers zoals jij om het verkoopproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Alle tools en informatie op onze website zijn ontworpen om jou te helpen.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Bij Huis Verkopen krijg je inzicht in makelaarsstatistieken, zodat je de prestaties van diverse makelaars in Tynaarlo kunt vergelijken. Met deze data kun je de beste makelaar kiezen voor de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tynaarlo

Om jouw huis in Tynaarlo te verkopen, begin je met het voorbereiden van je woning voor bezichtigingen. Daarnaast is het raadzaam om een goede makelaar in te schakelen. Deze professional kan je helpen bij het bepalen van de juiste prijs en bij het onderhandelen met potentiële kopers.

De woningmarkt fluctueert, maar over het algemeen is de vraag naar huizen hoog. Dit kan in jouw voordeel werken bij het verkopen van jouw huis in Tynaarlo. Overweeg je opties en bekijk de actuele woningwaarde om te beslissen of dit een goed moment is voor verkoop.

De kosten voor het verkopen van een huis in Tynaarlo kunnen variëren. De belangrijkste kostenposten zijn vaak het energielabel, de courtage voor de makelaar en notariskosten. Bekijk hier een overzicht van de mogelijke verkoopkosten.

Bij het verkopen van je huis in Tynaarlo moet je verschillende dingen regelen. Denk aan het opvragen van het energielabel, het in orde maken van de nodige documenten, en het plannen van bezichtigingen. Soms is ook huisstaging of reparatiewerk nodig.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen