Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zeijen

Overweeg je je woning in Zeijen te verkopen en wil je hierbij geen steek laten vallen? Goede voorbereiding is dan essentieel. Heb je al serieus nagedacht over de juiste vraagprijs, een overtuigende presentatie en het voeren van onderhandelingsgesprekken?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zeijen

Als je overweegt om je huis in Zeijen te verkopen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Je moet je woning bijvoorbeeld in de juiste staat brengen voor potentiële kopers. Dit kan inhouden dat je kleine reparaties uitvoert, de woning grondig schoonmaakt en wellicht wat aanpassingen doet om de verkoopwaarde te verhogen. Daarnaast is het belangrijk om een geschikte vraagprijs vast te stellen, een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je potentieel winst kost.

Je vraagt je mogelijk af: hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis in Zeijen wordt verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn zeker belangrijke vragen, het vinden van juiste antwoorden kan je helpen bij een succesvolle verkoop. Hieronder volgen de actuele cijfers betreft de woningverkoop in Zeijen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
17 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 439.750
Besparing (gem.)
€ 1.055

Je huis snel verkopen in Zeijen

De verkoop van een huis kan soms een tijdje duren. In het dorp Zeijen worden huizen gemiddeld binnen 90 dagen verkocht. Gelukkig kun je invloed uitoefenen op de snelheid waarmee je huis verkocht wordt.

 1. Een geschikte makelaar kiezen is een belangrijke stap in het verkoopproces. Door verschillende makelaars in Zeijen te vergelijken krijg je inzicht in hun verkoopstrategieën, prijzen en succespercentages. Niet elke makelaar zal bij jou en je wensen aansluiten, dus neem hier de tijd voor.
 2. Een realistische verkoopprijs bepalen kan ervoor zorgen dat potentiele kopers sneller toehappen. Laat je woning taxeren door een professional om hiervan een nauwkeurige inschatting te krijgen. Een correcte prijs in combinatie met vlotte onderhandelingen kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen.
 3. Maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers door het goed op te ruimen en schoon te maken. Een opgeruimd, schoon en netjes huis geeft een positieve eerste indruk bij kijkers. Zorg er ook voor dat eventuele kleine reparaties gedaan zijn voordat je huis op de markt komt.

Tips in Zeijen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zeijen op?

Als je jouw huis in Zeijen wilt verkopen, is het van belang om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment is. In mei 2024 is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Zeijen € 439.750 euro. Deze verkoopsom hangt onder andere af van factoren als de grootte van je huis, de ligging, de huidige staat van onderhoud en de vraag op de huizenmarkt.

Bovendien telt de verkoopprijs per vierkante meter mee in de bepaling van de totale verkoopwaarde van een huis. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m² in Zeijen is € 2.916 euro. Om je huis voor de beste prijs te verkopen, is het zinvol om vooraf een waardebepaling uit te laten voeren, zodat je exact weet wat je huis nu waard is, zonder kosten te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zeijen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.500
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zeijen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zeijen.

Tips om je woning te verkopen in Zeijen

Als je je huis in Zeijen wilt verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier delen we enkele handige tips die je kunnen helpen om je huis op een efficiënte manier te verkopen.

 • Vraagprijs: Het bepalen van de juiste vraagprijs kan lastig zijn, maar is essentieel voor een succesvolle verkoop. Een professionele makelaar kan je hierbij helpen. Zij kennen de lokale markt en zorgen voor een concurrerende prijs.
 • Fotografie: Een eerste indruk maak je maar een keer. Zorg daarom voor aantrekkelijke foto's van zowel het interieur als de buitenkant van je woning. Huur eventueel een professional in voor het beste resultaat.
 • Onderhoud: Een goed onderhouden huis wekt vertrouwen. Zorg dat kleine mankementen verholpen zijn en dat het huis netjes en schoon is. Fris geschilderde muren en een verzorgde tuin kunnen een groot verschil maken.
 • Open huis: Waar mogelijk, organiseer een open huis. Dit trekt veel potentiële kopers aan en kan de verkoop bespoedigen. Zorg dat je huis dan opgeruimd en gastvrij is.
 • Verkoopmateriaal: Zorg voor aantrekkelijk en correct verkoopmateriaal. Goede plattegronden, een volledige beschrijving en alle relevante informatie over het huis helpen kopers in hun beslissingsproces.

Ontdek jouw stappenplan in Zeijen:

 • Stappenplan op maat voor jouw specifieke woning
 • Gemakkelijk bijhouden van voortgang en keuzes
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zeijen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zeijen kost je als verkoper gemiddeld € 5.869. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zeijen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 439.750) € 5.233
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.869

Kosten van makelaars in Zeijen

Als je gaat voor de verkoop van je huis in Zeijen, krijg je te maken met kosten van de makelaar, ook wel courtage genoemd. Het percentage aan courtage varieert, maar gemiddeld genomen bedragen de kosten van de makelaar bij verkoop van een woning 1,19% procent van de verkoopprijs van je huis.

Echter, makelaars hanteren verschillende kostenstructuren en daarom kunnen de kosten behoorlijk uiteenlopen. Het is dus van groot belang om een zorgvuldige vergelijking te maken tussen verschillende makelaars. Neem geen genoegen met het eerste het beste aanbod, maar ga op zoek naar de meest voordelige en kwalitatieve optie voor jou.

Lees meer over makelaars in Zeijen.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je woning in Zeijen op de markt komt, zijn er voorbereidingskosten die je waarschijnlijk maakt. Een van de belangrijkste is de waardebepaling van je woning. Hiervoor schakel je een taxateur in die de waarde van jouw huis bepaalt. Het tarief dat hiervoor gevraagd wordt, varieert van taxateur tot taxateur.

Een ander deel van de voorbereidingskosten is het in orde maken van de woning. Dit kan betekenen dat je investeert in een likje verf of kleine reparaties om je huis verkoopklaar te maken. Onder deze kosten kunnen ook de kosten vallen voor een bouwkundig rapport, dit rapport geeft potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning.

Kosten voor het doorhalen van de hypotheek

Wanneer je je huis verkoopt, ben je verplicht om jouw hypotheek bij het Kadaster door te halen. Dit heet 'royeren'. Notarissen rekenen hiervoor kosten omdat ze het inschrijven en uitschrijven regelen bij het Kadaster. De tarieven daarvoor verschillen per notaris.

Om je een idee te geven van deze kosten: het gemiddelde bedrag dat je kwijt bent aan een notaris voor alleen het doorhalen van de hypotheek bedraagt € 350. Dit bedrag is exclusief BTW en kadasterkosten en kan dus hoger uitvallen dan verwacht.

Wanneer mijn huis verkopen in Zeijen?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Zeijen? Met het oog op de huidige woningmarkt in mei 2024 lijkt het een gunstige tijd. Het is echter belangrijk om rekening te houden met fluctuaties. Een lokale makelaar kan je hierbij uitstekend adviseren, gezien hun kennis over de specifieke marktdynamiek van Zeijen.

De grote vraag is natuurlijk: hoe krijg je de beste prijs voor je huis? Hier komt de expertise en ervaring van makelaars om de hoek kijken. Niet elke makelaar heeft dezelfde visie of strategie, daarom is het een verstandige zet om makelaars te vergelijken. Zo kun je zien welke makelaar de meest gunstige kansen ziet voor de verkoop van jouw huis in deze periode.

Vergelijk makelaars in Zeijen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je huis kan een stressvolle en uitdagende onderneming zijn. Daar willen wij je graag bij helpen. Met de juiste tools en hulp is het verkopen van jouw huis minder intimiderend dan je wellicht denkt. De website van Huis Verkopen is specifiek ontworpen om jou als huiseigenaar te begeleiden en assisteren in dit proces. Gedurende dit proces zul je alle nodige bijstand en informatie ontvangen die nodig is om je huis te verkopen. Bij Huis Verkopen gaat het om jou en jouw huis.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen kun je een gratis waardebepaling aanvragen. Het inschatten van de waarde van je huis kan lastig zijn, wij helpen je hier graag bij. Het kennen van de waarde van je woning is cruciaal voor het bepalen van jouw verkoopprijs en verkoopstrategie.

Makelaars vergelijken

We zorgen ervoor dat de keuze voor een makelaar makkelijk is. Met onze tool kun je allerlei makelaars vergelijken om zo zeker te zijn van de beste makelaar voor jouw specifieke situatie. Hierbij letten we niet alleen op prijs, maar ook op dienstverlening en kwaliteit.

Besparende tools

We bieden meerdere mogelijkheden om de kosten laag te houden bij de verkoop van je huis. Door makelaarstarieven op te vragen, heb je inzicht in de kosten en kun je mogelijke besparingen realiseren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zeijen

Het vinden van een goede makelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop. Start je zoektocht online en ga vergelijken op basis van ervaringen, verkoopsuccessen en tarieven. Op onze website bieden we je de mogelijkheid om makelaars in Zeijen te vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken.

Het verkopen van je huis in Zeijen vereist een aantal stappen die je moet volgen. Deze omvatten onder andere het slim prijzen van je huis, het in topconditie brengen en houden van de woning en het effectief adverteren van je huis. Je kunt alles lezen over wat je moet regelen op onze pagina met handige tips.

Er zijn meerdere manieren om de verkoop van je huis te versnellen. Verzeker je ervan dat je huis er uitnodigend en instapklaar uitziet. Ook effectieve marketing speelt een grote rol. Voor meer tips en hulpmiddelen, bezoek je onze specifieke pagina over snel verkopen.

Het bepalen van de juiste verkoopprijs is een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Je kunt de marktwaarde van je huis in Zeijen bepalen door rekening te houden met verschillende factoren, of je kunt een professionele taxatie laten doen. Op onze website hebben we alle informatie over woningwaarde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen