Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hallum

Overweeg je jouw huis in Hallum te verkopen? Dan is het goed geïnformeerd zijn uiterst belangrijk. We bieden een overzicht van waardevolle informatie over de vastgoedmarkt in Hallum en ondersteuning tijdens dit proces, om je te helpen bij het maken van de juiste verkoopbeslissing.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hallum

Als woningverkoper in Hallum heb je diverse doelen die je wilt realiseren bij het verkopen van je huis. Deze doelen kunnen zijn: het maximaliseren van je verkoopopbrengst, het snel verkopen van je woning of het vinden van een betrouwbare koper. Belangrijk is om een goede makelaar te kiezen, want met de juiste makelaar aan je zijde kan je bovenstaande doelen beter en sneller behalen.

Natuurlijk zit je vast met vragen als: Hoe snel worden woningen in Hallum gemiddeld verkocht en wat is de gemiddelijke opbrengst? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen zijn volstrekt logisch, het zijn slechts enkele vragen die je mogelijk bezighouden. De antwoorden op deze vragen en meer relevante informatie over de woningmarkt in Hallum vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
111 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 323.021
Besparing (gem.)
€ 1.001

Je huis snel verkopen in Hallum

In het prachtige dorp Hallum worden woningen gemiddeld binnen 83 dagen verkocht. Dit geeft aan dat de vraag naar woningen er groot is en de verkoopsnelheid hoog. Wil je jouw woning in Hallum ook vlot verkopen? Lees dan de volgende tips:

 1. Zorg voor een aantrekkelijke prijs. Dit is de belangrijkste factor voor een snelle verkoop. Door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen, krijg je een realistische vraagprijs voor jouw woning.
 2. Presenteer je woning optimaal. Zorg dat jouw woning er tiptop uitziet, zowel binnen als buiten. Kleine reparaties uitvoeren, grondig schoonmaken en opruimen kan een grote invloed hebben op de verkoopsnelheid.
 3. Laat professionele foto's maken. Ze zeggen wel eens dat een foto meer zegt dan duizend woorden en dit geldt ook bij woningverkoop. Een goede fotograaf kan jouw woning op de best mogelijke manier presenteren en zo meer potentiële kopers aantrekken.

Tips in Hallum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hallum op?

Huizen in Hallum worden in de huidige periode ( april 2024 ) gemiddeld verkocht voor € 323.021. Deze gemiddelde verkoopsom hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type woning, de grootte van de woning en de locatie en populariteit van de desbetreffende buurt. Ook speelt de staat van het huis een grote rol: is de woning instapklaar of zijn er renovaties nodig?

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per m2, dan zien we dat deze in Hallum momenteel € 2.570 bedraagt. Dit geeft je een goed beeld van wat je per vierkante meter kunt verwachten te betalen bij de aankoop van een huis. Echter varieert deze prijs ook per woningtype en de ligging van de woning, daarom is het altijd handig om advies te vragen aan een lokale makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hallum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.200
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hallum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hallum.

Tips om je woning te verkopen in Hallum

Als je overweegt om je huis in Hallum te verkopen, sta je op het punt een belangrijke stap te zetten. Een goed voorbereide verkoop kan een positieve impact hebben op zowel de prijs als de snelheid van de verkoop. Onze tips gaan je bij dit proces helpen en kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Fotografie. Zorg voor kwalitatieve foto's die je huis in de best mogelijke licht laten zien. Professionele foto's trekken meer potentiële kopers en kunnen de verkoopprijs verhogen.
 • Investeer in een grondige schoonmaak. Een schoon en fris huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Denk aan de ramen, vloeren, keuken, badkamer en zelfs de tuin.
 • Voer kleine reparaties uit. Potentiële kopers kunnen worden afgeschrikt door achterstallig onderhoud. Het loont vaak om kleine defecten te repareren voordat je je huis op de markt brengt.
 • Verdiep je in de markt. Weet wat huizen in je omgeving waard zijn en prijs je huis realistisch. Te hooggeprijsd en je huis kan lang te koop staan; te laag en je laat mogelijk geld liggen.
 • Zorg voor licht en ruimte. Een huis dat licht en ruimtelijk aanvoelt, verkoopt beter. Denk aan lichte wandkleuren en efficiënt gebruik van de ruimte.

Ontdek jouw stappenplan in Hallum:

 • Grondige voorbereiding met uniek, gepersonaliseerd stappenplan
 • Voorkom overbodige stappen en bespaar zo kosten
 • Je houdt zelf de controle over je verkoophandelingen
 • Garandeert een zorgeloze, efficiënte woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hallum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hallum kost je als verkoper gemiddeld € 4.844. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hallum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 323.021) € 3.844
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.844

Kosten van makelaars in Hallum

Als je overweegt je huis in Hallum via een makelaar te verkopen, dan krijg je te maken met gemiddelde kosten. De meeste makelaars rekenen opstartkosten en een courtage. De opstartkosten bedragen gemiddeld € 515 en worden gerekend voor de voorbereidende werkzaamheden, zoals fotografie, het opstellen van de brochure en advertentiekosten.

Daarnaast is er de courtage, een percentage van de verkoopprijs die een makelaar ontvangt na de succesvolle verkoop van je huis. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,19%. Aangezien courtages en opstartkosten per makelaar flink kunnen variëren, is het verstandig om tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je flink op de kosten besparen.

Lees meer over makelaars in Hallum.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van een huis is de voorbereiding. Je huis moet er aantrekkelijk uitzien voor potentiële kopers, wat kan betekenen dat er wat onderhoudswerk nodig is. Denk hierbij aan het schilderen van muren, het repareren van lekkages, of het vervangen van een verouderde badkamer of keuken. De kosten hiervan, ook wel bekend als verkoopstyling, variëren sterk, maar gemiddeld liggen ze rond de € 875.

Hoewel deze kosten in eerste instantie misschien hoog lijken, is het belangrijk te onthouden dat een goed gepresenteerd huis sneller verkoopt, en vaak ook voor een hogere prijs. De kosten van de verkoopstyling/onderhoud verdienen zich dus over het algemeen terug bij de uiteindelijke verkoop van de woning – ze kunnen zelfs leiden tot een meerwaarde.

Energielabel

Een ander type kosten waar je mee te maken krijgt als je je huis gaat verkopen, zijn die voor het aanvragen van een energielabel. Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. Het laat zien hoe energiezuinig je huis is en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn.

De kosten voor een energielabel zijn niet enorm hoog, maar kunnen toch ongeveer € 315 bedragen. Ze zijn dus wel iets om rekening mee te houden. Het energielabel kan interessant zijn voor potentiële kopers, omdat huizen met een groen label (A of B) over het algemeen aantrekkelijker zijn dan huizen met een rood label (F of G).

Notariskosten

Tenslotte heb je als verkoper ook te maken met notariskosten. Dit zijn kosten voor het doorhalen van de oude hypotheek, wat gebeurt op het moment dat je je huis verkoopt en de bijbehorende hypotheekschuld aflost. Deze kosten verschillen per notaris, dus het is aan te raden om verschillende offertes op te vragen en te vergelijken.

De gemiddelde notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek liggen rond de € 350. Deze kosten steken misschien wat schril af tegen de opbrengst van de verkoop, maar zijn wel noodzakelijk om de verkoop volledig af te ronden.

Wanneer mijn huis verkopen in Hallum?

Is april 2024 een goed moment om je huis in Hallum te verkopen? Het antwoord is ja. Met de huidige dynamiek in de woningmarkt is er veel vraag naar woningen en dit kan leiden tot een snelle verkoop. Een goede timing kan dus absoluut in je voordeel werken.

Vraag je je af of je toekomstige plannen worden beïnvloed door de huidige marktsituatie? Deze onzekerheid is begrijpelijk! Maar het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het klimaat binnen de woningmarkt onderhevig is aan verandering. Maak dus gebruik van de huidige situatie voor een voorspoedige verkoop van je huis in Hallum.

Vergelijk makelaars in Hallum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning kan een uitdaging zijn, waarbij het handig is om alles zo goed mogelijk voorbereid te hebben. Daar biedt Huis Verkopen gelukkig een helpende hand. We hebben dit handige platform gecreëerd, specifiek voor aanstaande woningverkopers zoals jij. Door gebruik te maken van onze talrijke tools en informatie, maak je de verkoop van jouw woning zo succesvol mogelijk. Bovendien maakt onze website het heel gemakkelijk om de verkoop van jouw huis op een moderne manier te regelen.

Gratis waardebepaling

Bij het verkopen van je woning moet je uiteraard weten wat de waarde is. Huis Verkopen biedt daarvoor een gratis waardebepaling aan. Hierdoor krijg je inzicht in de huidige marktwaarde van je woning en ben je beter voorbereid op de verkoop.

Makelaars vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar kan een hele klus zijn. Gelukkig maakt onze functie voor het vergelijken van makelaars jouw keuze een stuk gemakkelijker. Via Huis Verkopen vind je zeker de beste makelaar voor jouw situatie in Hallum.

Besparen op makelaarskosten

Dankzij Huis Verkopen is het makkelijk om tarieven van lokale makelaars op te vragen, waardoor je kunt besparen op makelaarskosten. Daardoor houd je wellicht meer geld over voor andere zaken in het verkoopproces of gewoon voor jezelf.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hallum

Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van een geschikte vraagprijs. Je kunt bijvoorbeeld een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Zo krijg je een betrouwbaar inzicht in de waarde van jouw woning.

Het vinden van een goede makelaar kan soms lastig zijn. Gelukkig helpt HuisVerkopen.nl jou hierbij. Bezoek onze pagina over het vinden van een goede makelaar voor hulp en advies.

De kosten van het verkopen van je huis zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de vraagprijs van jouw woning en de tarieven van de makelaar. Bekijk onze pagina over de kosten voor een duidelijk overzicht.

Er zijn verschillende manieren om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Denk aan een goede presentatie van je woning en de juiste prijsstelling. Bekijk onze pagina met handige verkoop tips om inspiratie op te doen.

De tijd die nodig is om een huis te verkopen kan variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige marktsituatie en de prijs van je woning. Bekijk onze handige stappenplan voor meer informatie en tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen