Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Stiens

Wil je je huis in Stiens verkopen? De huizenmarkt verandert hier momenteel sterk, extra deskundigheid kan het verschil maken. Met de juiste makelaar is je woning snel aan een nieuwe eigenaar verkocht.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Stiens

Als woningverkoper in Stiens heb je diverse doelen voor het verkopen van je huis. Misschien wil je een maximaal resultaat voor je woning om met de opbrengst jouw volgende droomhuis te betalen. Misschien zoek je een vlotte verkoop om de volgende stap in je leven te zetten. Of het kan zijn dat je de verkoop zo goed mogelijk wil regelen met betrouwbare professionals, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt en dat alles soepel verloopt.

Vragen die waarschijnlijk bij je opkomen zijn: hoe snel worden huizen in Stiens verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst voor een huis in Stiens? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken, om te vinden welke makelaar het best presteert in Stiens? Deze vragen zijn begrijpelijk en om je hierin te ondersteunen, volg hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Stiens:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
89 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 366.904
Besparing (gem.)
€ 1.321

Je huis snel verkopen in Stiens

De woningmarkt in Stiens is dynamisch en woningen worden hier gemiddeld binnen 48 dagen verkocht. Maar met de juiste strategie kan je je huis nog sneller verkopen. Hier zijn drie tips voor het snel verkopen van je woning in Stiens.

 1. Prijsstelling speelt een cruciale rol in de snelheid van de verkoop. Laat een waardebepaling uitvoeren door een ervaren makelaar om een realistische vraagprijs te bepalen. Te hoog kan potentiële kopers afschrikken, te laag kan leiden tot een verlies.
 2. Fotografie is belangrijk. Professionele en aantrekkelijke foto's van je woning kunnen het verschil maken. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is en maak foto's bij goed licht om de beste kanten van je huis te benadrukken.
 3. Bepaal vooraf de bodemprijs die je wilt ontvangen voor je huis. Dit kan je helpen bij de onderhandelingen. Een lagere bodemprijs betekent vaak een snellere verkoop, maar zorg ervoor dat je je comfortabel voelt met dit bedrag.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Stiens

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Stiens op?

Als je in deze periode jouw huis in Stiens wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment in Stiens ligt op € 366.904. Deze opbrengst hangt sterk af van diverse factoren zoals de ligging, de grootte en de staat van het huis. Daarnaast speelt ook de huidige vraag naar woningen in Stiens een rol bij het bepalen van deze gemiddelde verkoopprijs.

Voor het berekenen van de gemiddelde prijs per vierkante meter in Stiens nemen we als voorbeeld de verkoopprijzen van de afgelopen drie maanden. Deze waarde komt neer op € 3.086 per vierkante meter. Dit bedrag geeft je een betrouwbaar beeld van wat je kunt verwachten als je jouw woning in Stiens in april 2024 te koop zet op de huizenmarkt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Stiens

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.700
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Stiens bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Stiens.

Feitjes over Stiens

 • Stiens ligt in de provincie Friesland, in de gemeente Leeuwarden.
 • De plaats telt ongeveer 7.600 inwoners en heeft een oppervlakte van 12,5 km².
 • Stiens is bekend om zijn historische kerken zoals de Sint-Vituskerk.

Tips om je woning te verkopen in Stiens

Ben je van plan je huis in Stiens te verkopen en wil je dit zo voordelig mogelijk doen? Denk dan eens na over de volgende tips. Ze kunnen je helpen om de verkoopprijs te optimaliseren, terwijl je kosten in de hand houdt.

 • Minimalistische inrichting: Door je huis met een minimalistische touch in te richten, voelen potentiële kopers meer ruimte en kunnen ze hun eigen visie op de woning projecteren.
 • Goed onderhoud: Houd je huis in perfecte staat. Een koper zal minder geneigd zijn af te dingen als alles er piekfijn uitziet en er geen achterstallig onderhoud te vinden is.
 • Frisse uitstraling: Geef muren een frisse laag verf in neutrale kleuren. Dit kan je huis groter en lichter laten lijken en helpt potentiële kopers om zichzelf in de woning te zien.
 • Energie-efficiëntie: Investeer in energiebesparende maatregelen. Dit kan variëren van het installeren van zonnepanelen tot het isoleren van je huis. Het trekt niet alleen milieubewuste kopers aan, maar kan ook de maandelijkse energierekening verlagen.
 • Goede foto's: Huur een professionele fotograaf in als je budget het toelaat. Met mooie foto's trek je meer potentiële kopers en verhoog je de kans op een snelle verkoop, wat je uiteindelijk ook geld bespaart.

Ontdek jouw stappenplan in Stiens:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Kans om duizenden euro's te besparen
 • Gratis, interactief en geheel vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Stiens?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Stiens kost je als verkoper gemiddeld € 4.944. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Stiens In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 366.904) € 4.183
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.944

Kosten van makelaars in Stiens

Als je van plan bent je huis te verkopen in Stiens, houd er dan rekening mee dat de gemiddelde makelaar opstartkosten rekent. Deze opstartkosten zijn meestal bij de dienstverlening inbegrepen en liggen gemiddeld rond de € 515. Hieronder vallen kosten zoals fotografie, het plaatsen van een advertentie en administratieve handelingen.

Niet alle makelaars brengen dezelfde kosten in rekening of bieden hetzelfde niveau van service. Sommige makelaars in Stiens bieden een full-service pakket waarbij ze alle taken op zich nemen, terwijl anderen verwachten dat je zelf enige taken verricht. Dus naast de makelaarscourtage, 1,14% van de verkoopprijs van je huis, moet je goed letten op wat wel en niet is inbegrepen in de dienstverlening.

Lees meer over makelaars in Stiens.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten betaal je aan de notaris voor het opstellen van de akte van levering en de akte van hypotheek. In sommige gevallen zijn de notariskosten voor rekening van de koper, maar niet altijd. Het is belangrijk om dit vooraf goed te controleren.

Notariskosten kunnen behoorlijk variëren, want iedere notaris hanteert zijn eigen tarief. Het is daarom aan te raden om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet meer betaalt dan nodig is. Overweeg ook om de notariskosten op te nemen in de onderhandelingen met de koper.

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten zijn een andere post waar je rekening mee moet houden als woningverkoper. Het is belangrijk om jouw huis in goede staat te houden tot de verkoop is afgerond. Dit betekent dat je kosten kunt maken voor reparaties en onderhoud aan de woning, om ervoor te zorgen dat alles er picobello uit blijft zien.

Zie de onderhoudskosten niet als een onnodige uitgave, maar meer als een investering. Een goed onderhouden huis zal sneller verkopen en kan zelfs een hogere verkoopprijs opleveren. Ga je jouw woning in Stiens verkopen, dan kunnen deze kosten ook voor jou van toepassing zijn.

Diverse verkoopkosten

Bij de verkoop van jouw woning krijg je niet alleen te maken met de kosten van de makelaar, maar ook met diverse andere verkoopkosten. Denk hierbij aan marketingkosten voor het adverteren van de woning, kosten voor het maken van professionele foto's en eventuele bemiddelingskosten.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op al deze kosten om verrassingen te voorkomen. Je wilt immers niet voor onverwachte kosten komen te staan na de verkoop van jouw huis. Een goede voorbereiding en inzicht in de kosten helpt je gedurende het gehele verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Stiens?

Ga je een huis verkopen in Stiens en vraag je je af of dit de juiste tijd is? Het goede nieuws is dat de huidige woningmarkt erg gunstig lijkt voor verkopers. Let wel, dit is een algemene observatie en het wordt altijd aangeraden om een goed geïnformeerde makelaar in Stiens om advies te vragen voor jouw specifieke situatie.

Daarnaast vraag je je mogelijk af hoe dit allemaal samenhangt met jouw wens om een andere woning te kopen. Het is inderdaad belangrijk om zowel verkoop- als koopmogelijkheden te verkennen. Gelukkig kan een deskundige makelaar je ook hierbij helpen en adviseren over de beste manier om hiermee om te gaan in deze markt van april 2024.

Vergelijk makelaars in Stiens Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van jouw huis is een grote stap en er komt behoorlijk wat bij kijken. Gelukkig is er Huis Verkopen. Een website die het allemaal een stuk eenvoudiger en overzichtelijker maakt. Met hun uitgebreide en duidelijke stappenplan krijg je een goed overzicht van wat er allemaal nodig is voor een succesvolle verkoop. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en helpt je significant te besparen op de kosten tijdens het verkoopproces.

Vergelijk specialisten eenvoudig

Van een makelaar tot een verhuizer, Huis Verkopen helpt je met het vinden van de juiste professionals. Daarbij maakt de website het vergelijken van specialisten wel heel makkelijk. Zo krijg je altijd de beste hulp voor de laagste prijs.

Geen gezoek meer naar informatie

Dankzij de handige informatiegids van Huis Verkopen, hoef jij je geen zorgen meer te maken over het missen van belangrijke informatie bij het verkopen van jouw huis. Zo ga je altijd goed voorbereid van start.

Perfect voor snelle en maximale verkoop

Of je nu jouw huis zo snel mogelijk wilt verkopen of gaat voor een maximale verkooprijs, Huis Verkopen biedt de juiste hulp. Met de beste prijs/kwaliteit-verhouding was het verkoopproces nog nooit zo efficiënt.

Alles op één plaats

Het grootste voordeel? Je regelt alles op één plek. Of het nu gaat om het vinden van een ontruimer of het regelen van een energielabel, Huis Verkopen maakt het je makkelijk. Gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Stiens

Het begint allemaal met een grondige evaluatie van de huidige woningmarkt in Stiens. Daarnaast moet je de waarde van jouw huis kennen. Dit kan je het beste doen door een taxatie op je huis te laten uitvoeren. Ook kan een verkoopadvies je helpen bij het vaststellen van de juiste vraagprijs.

Voordat je jouw huis in Stiens gaat verkopen, moet je een aantal documenten verzamelen. Denk hierbij aan jouw eigendomsbewijs, bewijzen van gemaakte verbeteringen of reparaties en eventuele garantiebewijzen van verbeteringen die je hebt gemaakt. Je kunt een volledig overzicht van benodigde documenten vinden op de documentenpagina van huisverkopen.nl.

Een goede eerste indruk van je huis in Stiens is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je huis netjes en goed onderhouden is, en mooi gepresenteerd wordt op foto's en tijdens bezichtigingen. Prijs het huis goed en laat een makelaar helpen bij de promotie ervan. Voor meer adviezen kun je terecht op de snelle verkoop pagina van HuisVerkopen.nl.

Het inschatten van de waarde van je huis begint met het begrijpen van de lokale markt in Stiens, het vergelijken van eerder verkochte woningen die vergelijkbaar zijn met die van jou en het onderzoeken van huidige markttrends. Een taxateur of een professionele makelaar kan je helpen bij deze taak. Overweeg ook eens om een kijkje te nemen op onze woningwaarde pagina voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen