Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Herkingen

Bereid alles voor de verkoop van je huis in Herkingen via HuisVerkopen.nl. Of het nu gaat om waardebepaling, marketing of juridisch advies, je bent slechts een paar klikken verwijderd van de beste hulp. Zorg voor een zorgeloze verkoop met onze ondersteuning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Herkingen

Bij het verkopen van je huis in Herkingen komt nogal wat kijken. Natuurlijk wil je een goede prijs krijgen voor je woning, zonder dat je te veel betaalt voor een makelaar. Het is ook belangrijk dat je je woning snel kunt verkopen, zodat je geen dubbele woonlasten hoeft te betalen. Je wil ook een makelaar die actief is in de regio, de lokale markt kent en je stap voor stap begeleidt in het verkoopproces.

Je vraagt je wellicht af: hoe lang duurt het gemiddeld voor een huis in Herkingen wordt verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En kun je kosten besparen door makelaars te vergelijken? Deze en andere relevante vragen zullen waarschijnlijk bij je opkomen als je overweegt je woning te verkopen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Herkingen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 231.000
Besparing (gem.)
€ 693

Je huis snel verkopen in Herkingen

In de pittoreske omgeving van Herkingen wisselen huizen gemiddeld na 96 dagen van eigenaar. Wil je weten hoe je dit proces kunt versnellen? Hier zijn drie strategieën die je kunnen helpen je huis sneller aan de man te brengen.

 1. Zet in op een onberispelijke presentatie. Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet voordat geïnteresseerde kopers komen kijken. Een opgeruimd huis met een aantrekkelijke buitenkant kan meer kopers aantrekken. Ontdoe je huis van persoonlijke spullen, zodat potentiële kopers zich de woning met hun eigen meubels en decoratie kunnen voorstellen.
 2. Hanteer de juiste vraagprijs. Niets schrikt kopers sneller af dan een onrealistische prijs. Een goede makelaar in Herkingen kan je helpen om de optimale marktwaarde van je woning te bepalen, zodat je huis niet te lang te koop staat.
 3. Promoot je huis actief. Je kunt veel doen om je huis onder de aandacht te brengen. Maak goede foto's van je woning, deel deze op sociale media en vraag je vrienden en familieleden om hetzelfde te doen.

Tips in Herkingen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Herkingen op?

Het verkopen van een huis in Herkingen kan lucratief zijn, gezien de huidige gemiddelde verkoopprijs van € 231.000 euro. Dit bedrag hangt echter sterk af van diverse factoren zoals de grootte van de woning, de locatie en de staat van onderhoud. Ook speelt de prijsontwikkeling in de regio een belangrijke rol bij het bepalen van de verkoopsom.

De gemiddelde prijs per vierkante meter is in juni 2024 in Herkingen € 2.783 euro. Het is goed om te beseffen dat de uiteindelijke waarde van een woning door meerdere factoren tot stand komt, zoals verbeteringen aan de woning en de marktwaarde. Op onze pagina over woningwaarde vind je meer informatie over hoe je de waarde van een woning kunt bepalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Herkingen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400
€ 2.100
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Herkingen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Herkingen.

Tips om je woning te verkopen in Herkingen

Je wilt je huis in Herkingen verkopen en uiteraard wil je dit zo goed mogelijk aanpakken. Een succesvolle verkoop begint bij de voorbereiding. Ik geef je enkele tips die je kunnen helpen om je huis te verkopen.

 • Juiste prijsbepaling: Het is essentieel om je huis goed te laten taxeren door een professional zodat je een realistische vraagprijs kunt bepalen.
 • Opgeruimd huis: Rondslingerende spullen kunnen afleidend zijn voor potentiële kopers. Een netjes opgeruimd huis toont de ruimte en mogelijkheden beter.
 • Goede foto's: Laat professionele foto's maken van je huis. Kopers worden vaak aangetrokken door goede en uitnodigende foto's.
 • Persoonlijke spullen verwijderen: Door te depersonaliseren kan een potentiele koper zich beter inbeelden hier te wonen.
 • Energiecertificaat: Zorg voor een energiecertificaat. Potentiële kopers kunnen direct zien hoe energiezuinig je huis is, wat een aantrekkelijk verkooppunt kan zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Herkingen:

 • Specifiek stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Interactieve tool om de verkoopvoortgang bij te houden
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Kostenloos en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Herkingen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Herkingen kost je als verkoper gemiddeld € 4.651. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Herkingen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 231.000) € 2.818
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.651

Kosten van makelaars in Herkingen

Misschien vraag je jezelf af: "wat kost een makelaar gemiddeld in Herkingen bij de verkoop van een huis?" Dit is afhankelijk van de door de makelaar voorgestelde courtage. In de regel bedraagt dit courtage in Herkingen gemiddeld 1,22% van de verkoopprijs. Het is belangrijk te onthouden dat dit tarief vaak een voorstel is en open staat voor onderhandelingen.

Het is een slimme zet om de tarieven en diensten van verschillende makelaars in Herkingen te vergelijken. Door dit te doen, kun je mogelijk aanzienlijk besparen op makelaarskosten. Vergeet echter niet dat de waarde van een makelaar zit in de extra verkoopwaarde die zij je kunnen leveren bovenop hun kosten.

Lees meer over makelaars in Herkingen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Naast de kosten van de makelaar zijn er ook uitgaven te verwachten voor verkoopstyling en klein onderhoud. Dit proces is bedoeld om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Door je huis op te ruimen, te schilderen en enkele reparaties uit te voeren, krijgt het een frisse en verzorgde uitstraling.

Je kunt ook overwegen om een professioneel bedrijf in te huren voor de styling en het onderhoud. Zij kunnen je huis op een professionele manier presenteren. De gemiddelde kosten van deze voorbereiding zijn € 875. Door te investeren in deze aspecten, vergroot je de kans op een hogere verkoopprijs.

Notariskosten

Bij het verkopen van je woning zijn er ook notariskosten verbonden aan het afhandelen van de juridische aspecten van de verkoop. De koper mag de notaris kiezen, maar hij betaalt alleen de kosten voor de leveringsakte. De kosten voor het doorhalen van je hypotheek betaal je zelf.

De kosten voor het doorhalen van de hypotheek variëren en zijn afhankelijk van de notaris. Op basis van wat klanten van ons gemiddeld hebben betaald in het verleden, bedragen deze kosten € 350. Het is aan te raden om offertes van verschillende notarissen te vergelijken om de beste prijs te vinden.

Energielabel

Alvorens je je woning kunt verkopen, is het nodig om een geldig energielabel te hebben. Dit label laat zien hoe zuinig je huis is met energie en is verplicht bij verkoop. Het energielabel geeft potentiële kopers informatie over de isolatie en de apparatuur in huis.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel verschillen per aanbieder. Je kunt het label online aanvragen bij een gecertificeerde adviseur. Daarnaast betaal je leges aan de gemeente voor de registratie van het label. Voor deze kosten is dus ook verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken.

Wanneer mijn huis verkopen in Herkingen?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Herkingen? Dan kan het interessant zijn om de huidige woningmarkt onder de loep te nemen. Vanwege de veelbelovende marktcondities kan dit volgens experts een goede tijd zijn om je woning in de verkoop te zetten. Echter, voor een nauwkeurige inschatting is professioneel advies van een lokale makelaar onontbeerlijk, zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd.

Vraag je je af hoe je het beste kan inspelen op de huidige markt? Een ervaren makelaar in Herkingen kan je hierbij helpen. Zij zijn op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kunnen je het beste adviseren over de verkoopstrategie van jouw woning. Schroom niet en neem contact op met een makelaar om jouw mogelijkheden in kaart te brengen.

Vergelijk makelaars in Herkingen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Selling a house can be an overwhelming task. However, with the platform Huis Verkopen, it becomes an effortless and rewarding venture. This website has been designed with the homeowner in mind, equipped with resources that guide you through every step of the process. By using these tools, you can ensure that you don't miss any crucial steps which may impact the successful sale of your home.

Eenvoudige waardebepaling

One of the powerful tools that Huis Verkopen offers is a free property valuation. Get an accurate estimate of your property's worth "as is", but also gain insight into how small improvements can increase its value. Homeowners have found this extremely useful in preparation for their sale. The value estimation is directly accessible from the waardebepaling aanvragen page.

Vergelijk makelaars gemakkelijk

The website gives you the ability to effectively compare estate agents. The makelaars vergelijken tool aides you in choosing the most suitable agent depending on your unique requirements. Potentially save on estate agent costs while ensuring you get the best possible agent to sell your property.

Besparingen op makelaarstarieven

High estate agent fees are a thing of the past with Huis Verkopen. Through the platform, you are able to request estate agent rates with the click of a button, giving you the power to select the most cost-effective option. Make use of the tarieven opvragen feature to keep your selling costs down.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Herkingen

Het is belangrijk om een goede waardebepaling te laten uitvoeren en zorg ervoor dat je huis er verzorgd uitziet voor de foto's en bezichtigingen. Ook is het handig om alvast na te denken over een vraagprijs. In Herkingen kan het handig zijn om deze zaken te bespreken met een lokale makelaar.

De verkoopprijs is afhankelijk van veel factoren, zoals de staat van je huis, vergelijkbare woningen in de buurt en de markt op dat moment. Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om een realistische verkoopprijs te bepalen.

Zorg ervoor dat jouw huis er verzorgd en neutraal uitziet. Een schoon, opgeruimd huis, zonder te veel persoonlijke spullen, spreekt meer mensen aan. Ook kan je overwegen om kleine reparaties uit te voeren. Kijk ook eens bij de verkooptips voor nog meer advies.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om te kijken naar de ervaring van de makelaar, de diensten die ze bieden en de kosten hiervan. Je kunt makelaars vergelijken om te zien welke makelaar het beste past bij jouw wensen en situatie.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van jouw huis. Denk aan makelaarskosten, kosten voor het energielabel en misschien kosten voor een bouwkundige keuring of styling van de woning. Op de pagina kosten van de verkoop geven we hier een volledig overzicht van.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen