Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Nieuwe-Tonge

Ben je van plan je huis in Nieuwe-Tonge te verkopen? Het is raadzaam om een erkende makelaar in de arm te nemen die vertrouwd is met de lokale markt. Een goede presentatie van je woning en een correcte prijsbepaling zijn cruciale factoren voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Nieuwe-Tonge

Als je van plan bent om je huis in Nieuwe-Tonge te verkopen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast wil je ook niet te veel betalen voor een makelaar. Een ander punt van zorg kan zijn dat je de woning snel wilt verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Maar bovenal wil je de verkoopkosten onder controle houden, want die tikken snel aan.

Je vraagt je mogelijk af: hoe snel worden huizen in Nieuwe-Tonge verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Een handige tool voor het vinden van een goed presterende makelaar is de vergelijkingssite vergelijk verkoopmakelaars. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Nieuwe-Tonge:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
24 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 388.885
Besparing (gem.)
€ 1.167

Je huis snel verkopen in Nieuwe-Tonge

In Nieuwe-Tonge vinden woningen gemiddeld binnen 67 dagen een nieuwe eigenaar. Dit resultaat wordt bereikt door strategische verkoopinzet en een goede presentatie van de woning. Alles begint echter met een zorgvuldige voorbereiding van de verkoop.

 1. Besteed aandacht aan een geweldige presentatie van je woning. Zorg voor professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving die wooncomfort en de aantrekkelijkheid van het huis benadrukt. Het kan nuttig zijn om een professional in te schakelen.
 2. Zorg voor een juiste prijsbepaling, dit is de sleutel tot een snelle verkoop. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar aan via huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen om een realistische vraagprijs vast te stellen.
 3. Bereid je verkoop zorgvuldig voor. Zorg dat je je administratie op orde hebt en dat je woning technisch in goede staat is. Daarmee zorg je ervoor dat de verkoop na het akkoord zo spoedig mogelijk wordt afgehandeld.

Tips in Nieuwe-Tonge

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Nieuwe-Tonge op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Nieuwe-Tonge ligt in juni 2024 rond de € 388.885 euro. Bij de prijsbepaling van een huis komt echter meer kijken dan alleen een gemiddelde. Factoren zoals de ligging van de woning, de grootte, de staat van onderhoud en de marktcondities spelen hierbij een belangrijke rol.

Om een nog specifieker beeld te krijgen van de huizenmarkt in Nieuwe-Tonge, kun je kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Momenteel ligt die op ongeveer € 3.734 euro. De woningprijzen zijn continu in beweging, het is daarom raadzaam om deze gegevens te blijven volgen, mocht je plannen hebben om een huis in Nieuwe-Tonge te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Nieuwe-Tonge

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.700
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Nieuwe-Tonge bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Nieuwe-Tonge.

Tips om je woning te verkopen in Nieuwe-Tonge

Het succesvol verkopen van je huis in Nieuwe-Tonge vergt de nodige voorbereiding en strategie. Hieronder volgen enkele praktische tips om je huis aantrekkelijk te maken en de kans op verkoop te vergroten.

 • Opknappen en reparaties: Zorg ervoor dat je huis in de best mogelijke staat verkeert. Kijk kritisch naar eventuele defecten of slijtage en repareer deze indien mogelijk.
 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in om je huis optimaal te presenteren. Goede foto's trekken meer potentiële kopers aan.
 • Netjes en opgeruimd: Een schoon en opgeruimd huis oogt aantrekkelijker. Verwijder persoonlijke spullen om een neutrale sfeer te creëren.
 • Prijsbepaling: Bepaal een realistische vraagprijs op basis van vergelijkbare huizen in je buurt en de huidige marktomstandigheden.
 • Marketing: Zet sociale media en lokale media in om je woning onder de aandacht te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Nieuwe-Tonge:

 • Een gepersonaliseerd stappenplan op basis van jouw woning
 • Jouw to-do-lijst voor het regelen van de woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat bij de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Nieuwe-Tonge?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Nieuwe-Tonge kost je als verkoper gemiddeld € 5.172. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Nieuwe-Tonge In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 388.885) € 4.589
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.172

Kosten van makelaars in Nieuwe-Tonge

Als je van plan bent om je huis in Nieuwe-Tonge te verkopen, dan speelt de makelaar een cruciale rol. De gemiddelde kosten die een makelaar in rekening brengt bestaan vaak uit opstartkosten en een courtage. De opstartkosten zijn gemiddeld € 515, dit omvat het voorbereidend werk zoals het maken van foto's, plattegronden en een advertentie.

Naast de opstartkosten hebben de meeste makelaars een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van het huis, dat je betaalt aan de makelaar voor het werk dat ze hebben gedaan om het huis te verkopen. In Nieuwe-Tonge is het gemiddelde courtagepercentage van makelaars 1,18%.

Lees meer over makelaars in Nieuwe-Tonge.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Één van de kostenposten waar je als woningverkoper rekening mee moet houden is het plegen van onderhoud en reparaties. Het is gangbaar dat je eventuele gebreken aan de woning herstelt voordat je de woning te koop zet. Dit kan uiteenlopen van een lekkende kraan tot het vervangen van oudere faciliteiten.

Dit kunnen op het eerste oog kostbare uitgaven lijken, maar ze kunnen de waarde van je woning aanzienlijk verhogen en het verkoopproces versnellen. Een fris geschilderd huis of een opgeknapte badkamer kunnen potentiële kopers aantrekken en een hoger bod uitlokken.

Energielabel

Bij de verkoop van je woning ben je verplicht een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Het label geeft informatie over hoe energiezuinig je woning is. Als je woning een zuinig label heeft, kan dat aantrekkelijk zijn voor kopers.

Je kunt de woning energiezuiniger maken door bijvoorbeeld te investeren in isolatie of zonnepanelen. Hoewel dit initieel een investering van je vraagt, zal een beter energielabel mogelijk de waarde van de woning verhogen en zo bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Verhuiskosten

Als je je woning verkoopt, dien je natuurlijk ook te verhuizen. De verhuiskosten behoren ook tot de verkoopkosten. Dit omvat kosten voor een verhuisbedrijf, huur voor een opslagruimte of de aanschaf van verhuisdozen.

Hoewel deze kosten niet direct bijdragen aan een hogere verkoopprijs van je woning, kunnen ze zeker impact hebben op jouw financiële situatie rondom de verkoop. Het is slim om deze kosten mee te nemen in de begroting om te voorkomen dat ze je verrassen.

Wanneer mijn huis verkopen in Nieuwe-Tonge?

De huidige woningmarkt in Nieuwe-Tonge is interessant voor wie zijn huis wil verkopen. De vraag naar woningen is groot, wat in jouw voordeel kan werken als verkoper. Maar, hoe kun je het beste inspelen op deze markt en krijg je de beste prijs voor jouw woning?

Een makelaar in Nieuwe-Tonge kan je goed adviseren. Hij kent de lokale markt en kan bijvoorbeeld inzicht geven in de vraagprijs van vergelijkbare woningen. Jouw woning is immers uniek en de woningmarkt is per lokatie anders, zoals in Nieuwe-Tonge. Verkoopplannen? Schroom dan niet om de expertise van een lokale makelaar in te schakelen. Zeker gezien de situatie op de woningmarkt als juni 2024.

Vergelijk makelaars in Nieuwe-Tonge Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Moeiteloos en slim je huis verkopen: dat is wat Huis Verkopen je te bieden heeft. Met een handig en uitgebreid stappenplan begeleiden we je door het gehele verkoopproces. We geven je inzicht in alles wat er bij het verkopen van een huis komt kijken. Zo kun je, met de behulp van ons platform, eenvoudig kosten besparen en de controle behouden. En dat is nog maar het begin van wat ons platform jou te bieden heeft.

Vergelijk lokale makelaars op prestaties

Bij Huis Verkopen hebben we alle makelaars in Nieuwe-Tonge voor je op een rij gezet. Zo kun jij makelaars vergelijken op snelheid en verkoopopbrengst. Dit maakt het gemakkelijk om de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

Bespaar kosten met ons stappenplan

Huis Verkopen helpt je om effectief kosten te besparen. Vergelijk dienstverleners zoals energieadviseurs en makelaars op tarieven en beschikbaarheid. Zo regel je alles op één plek en bespaar je op je makelaarskosten.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, zijn wij 100% onafhankelijk. We staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Behoud het overzicht met ons interactieve stappenplan

Ons interactieve stappenplan helpt je om gemakkelijk de controle te behouden tijdens het verkoopproces. Je weet precies waar je op moet letten, regelt alles op één plek en vinkt iedere voltooide stap moeiteloos af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Nieuwe-Tonge

Kies voor een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van huizen in Nieuwe-Tonge en die begrijpt wat je wilt. Je kunt op de website van HuisVerkopen.nl makelaars vergelijken om de geschiktste te vinden.

Bij het vergelijken van makelaars moet je letten op verkoopsnelheid, verkoopprijs, kosten en het aantal verkochte vergelijkbare woningen. De website van HuisVerkopen.nl kan je hierbij helpen.

Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Als je snel wilt verhuizen, kan verkoopsnelheid belangrijker zijn. Als Optimale winst je prioriteit heeft, kan verkoopprijs doorslaggevender zijn. HuisVerkopen.nl kan je hier advies over geven.

Je vindt betrouwbare makelaarstarieven op het platform van HuisVerkopen.nl. Hier kan je tarieven opvragen bij lokale makelaars in Nieuwe-Tonge. Bekijk deze pagina op HuisVerkopen.nl voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen