Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sommelsdijk

Wil je jouw huis in Sommelsdijk verkopen voor de hoogste prijs? Een goed startpunt is je huis optimaal presenteren en een doordachte verkoopstrategie opzetten. Op deze pagina vind je een schat aan handige informatie en tips om dit doel te bereiken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sommelsdijk

Als woningverkoper in Sommelsdijk heb je diverse doelen voor ogen wanneer je besluit je huis te verkopen. Het maximaliseren van de verkoopopbrengst staat vaak bovenaan de lijst. Daarnaast wil je dat het verkoopproces soepel en stressvrij verloopt, zodat je je kunt concentreren op de volgende stappen in je leven. Ook de snelheid waarin je huis verkocht wordt, kan een belangrijk doel zijn, vooral als je al een volgende woning in zicht hebt.

Vragen over wat eerdere kopers zoal hebben ervaren, komen logischerwijs in je op. Ben je benieuwd hoe snel woningen in Sommelsdijk worden verkocht? Vraag je je af wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En hoeveel zou je eventueel kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor een gefundeerd antwoord op deze vragen kun je een gratis verkoopadvies aanvragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Sommelsdijk:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
106 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 434.875
Besparing (gem.)
€ 1.413

Je huis snel verkopen in Sommelsdijk

Wanneer je in Sommelsdijk je woning in de verkoop hebt staan, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk rond is. Het is interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in dit gebied rond de 73 dagen ligt. Hieronder vind je een drietal tips die kunnen bijdragen aan een snellere verkoop van je woning.

 1. Stel een realistische bodemprijs in. Het is belangrijk om vooraf een minimumprijs te bepalen die je voor je woning wilt ontvangen. Een lager bedrag kan de verkoop versnellen, maar het moet wel een bedrag zijn waar jij je comfortabel bij voelt.
 2. Investeer in een opgeruimd en schoon huis. Een opgeknapt en netjes onderhouden huis spreekt potentiele kopers vaak meer aan. Een verse lik verf en een grondige schoonmaakbeurt kunnen al wonderen doen.
 3. Zorg voor een goede online presentatie van je huis. Omdat de meeste mensen eerst op het internet zoeken naar woningen, is het belangrijk dat jouw woning hier positief opvalt. Mooie foto's en een duidelijke beschrijving helpen daarbij.

Tips in Sommelsdijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sommelsdijk op?

In Sommelsdijk ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 434.875 euro. Dit is natuurlijk een algemene indicatie en de uiteindelijke verkoopsom van jouw woning kan hiervan afwijken. Factoren die deze som beïnvloeden zijn bijvoorbeeld de staat van je woning, de grootte en indeling, de locatie binnen Sommelsdijk en de huidige vastgoedmarkt in juni 2024.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, dan kun je momenteel in Sommelsdijk voor een bedrag van € 2.966 euro per m2 rekenen. Echter, dit is slechts een onderdeel dat de waarde van je huis bepaalt. Andere zaken zoals de staat van onderhoud, de ligging en vraag en aanbod in de woningmarkt spelen ook een belangrijke rol in het uiteindelijke verkoopbedrag van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sommelsdijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.500
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sommelsdijk bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sommelsdijk.

Feitjes over Sommelsdijk

 • Sommelsdijk ligt op het eiland Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland.
 • Het heeft een historisch centrum met een beschermd stadsgezicht.
 • De Hervormde kerk van Sommelsdijk dateert uit de 14e eeuw.

Tips om je woning te verkopen in Sommelsdijk

Voor veel huiseigenaren kan het verkopen van hun huis een overweldigende onderneming zijn, vooral in een dorp als Sommelsdijk. Om je door dit proces te begeleiden en je huisverkoop effectiever te maken, hebben we een aantal handige tips voor het verkopen van je huis in Sommelsdijk op een rijtje gezet.

 • Onderhoud: Besteed extra aandacht aan het uitvoeren van noodzakelijke onderhoudsklussen. Een goed onderhouden huis geeft potentiële kopers het vertrouwen dat ze geen verborgen gebreken zullen tegenkomen.
 • Fotografie: Investeer in professionele vastgoedfotografie. Een mooie presentatie van je huis kan de aandacht van kopers trekken en sneller tot een bezichtigingsafspraak leiden.
 • Marktonderzoek: Zorg dat je goed op de hoogte bent van de huidige huizenmarkt in Sommelsdijk. Hierdoor kun je je huis voor een passende prijs op de markt brengen.
 • Verkoopstrategie: Stem de verkoopstrategie af op je doelgroep. Een gezinswoning vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een starterswoning.
 • Bezichtigingen: Zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoon is tijdens bezichtigingen. Een aangename, lichte en frisse omgeving maakt een betere indruk.

Ontdek jouw stappenplan in Sommelsdijk:

 • Het stappenplan is specifiek gemaakt voor jouw woning
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoopbereidheid
 • Stappenplan is interactief, je volgt de voortgang eenvoudig
 • Zorgt voor maximaal gemak en overzicht in het proces
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sommelsdijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sommelsdijk kost je als verkoper gemiddeld € 5.355. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sommelsdijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 434.875) € 4.871
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.355

Kosten van makelaars in Sommelsdijk

Verkoop je jouw huis in Sommelsdijk, dan doe je er goed aan om de gemiddelde kosten van een makelaar te kennen. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, bedragen gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs van je woning. Maar let wel, deze kosten kunnen per makelaar verschillen.

Naast de courtage, dien je ook rekening te houden met de mate van dienstverlening die een makelaar levert. Sommige makelaars nemen alle taken op zich, van woningstyling, tot de onderhandelingen. Andere makelaars verwachten dat je zelf ook bepaalde handelingen verricht, zoals bijvoorbeeld het organiseren van bezichtigingen. Hierin zit vaak een verschil in tarief, dus let goed op wat jij belangrijk vindt.

Lees meer over makelaars in Sommelsdijk.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, kunnen er kosten ontstaan om het op te knappen. Dit kan variëren van kleine reparaties tot grotere renovaties. Vaak is een duidelijk en net huis aantrekkelijker voor kopers, wat de verkoopprijs positief kan beïnvloeden.

De kosten voor het verkoopklaar maken van je woning zijn erg variabel. Dit hangt af van de staat van je huis en wat je besluit op te knappen. Hou er rekening mee dat je deze kosten vaak niet één op één terugziet in de uiteindelijke verkoopprijs, maar dat het wel kan bijdragen aan een snellere verkoop.

Verhuis- en opslagkosten

Niet te vergeten zijn de verhuis- en opslagkosten. Deze kosten zijn vaak onvermijdelijk en kunnen flink oplopen, afhankelijk van de afstand naar je nieuwe woning en hoeveel spullen je hebt. Verhuiskosten omvatten de kosten voor het huren van een verhuisbedrijf of, als je het zelf doet, de kosten voor het huren van een verhuiswagen.

Als je spullen tijdelijk op moet slaan, bijvoorbeeld omdat je nieuwe huis nog niet klaar is, volgt daaruit nog een extra kostenpost. Opslagruimtes variëren in prijs afhankelijk van de grootte die je nodig hebt en de duur van de opslag.

Energielabel

Voordat je je huis verkoopt, moet je in bezit zijn van een definitief energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Een beter energielabel kan ervoor zorgen dat je woning aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Dit label blijft tien jaar geldig.

Om een definitief energielabel te krijgen, moet je woning worden beoordeeld door een erkende deskundige. Deze persoon beoordeelt of de door jou verstrekte informatie over je woning klopt. Aan het aanvragen van een energielabel zijn kosten verbonden, die je als verkoper moet betalen.

Wanneer mijn huis verkopen in Sommelsdijk?

Overweeg je jouw huis in Sommelsdijk te verkopen? De huidige marktomstandigheden zijn over het algemeen gunstig voor verkopers. Er is namelijk een sterke vraag naar woningen, wat ertoe leidt dat huizen vaak snel van eigenaar wisselen. In de laatste maanden zien we de huizenmarkt inderdaad verbeteren voor verkopers, maar let op: elke situatie is uniek en er zijn geen garanties.

Misschien vraag je je af of de timing goed is, gezien de hoge vraag en vlotte doorloop van woningen. Het antwoord op die vraag is meestal: ja. De specifieke voorwaarden in juni 2024 zijn voor de meeste mensen gunstig om hun huis te verkopen. Vergeet niet dat het inschakelen van een deskundige makelaar je kan helpen bij deze beslissing en bij het navigeren door het verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Sommelsdijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je je huis verkopen? Met Huis Verkopen is dit nog nooit zo gemakkelijk geweest. Wij begrijpen dat het een complex proces kan zijn, vol met verschillende stappen en beslissingen die genomen moeten worden. Om dit proces overzichtelijk en begrijpelijk te maken, hebben we een simpel en duidelijk stappenplan ontwikkeld. Het stappenplan leidt je moeiteloos door alle fasen van het verkoopproces en helpt je de juiste keuzes te maken waar en wanneer dat nodig is.

Lokale makelaars vergelijken

Wij houden nauwkeurig alle prestaties en tarieven bij van de makelaars in Sommelsdijk. Hierdoor kun je met Huis Verkopen de beste lokale makelaars vergelijken op bijvoorbeeld verkoopopbrengst en snelheid. Hiermee kies je de makelaar die het beste bij je past en haal je de grootst mogelijke winst uit de verkoop van je huis.

Kosten besparen

Via ons stappenplan kun je dienstverleners, waaronder makelaars en energieadviseurs, vergelijken op tarief en beschikbaarheid. Zo bespaar je op je makelaarskosten en andere kosten die bij het verkoopproces komen kijken. Je wilt immers niet meer betalen dan nodig is!

100% onafhankelijk

Als het grootste platform in de verkoop van huizen, is Huis Verkopen volledig objective en onafhankelijk. Wij zijn er om jouw belangen te behartigen en bestrijden misinformatie. Met ons sta jij sterk in de verkoop van jouw woning.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan, weet je precies op welk punt je zit in het proces en wat de volgende stap zal zijn. Alles regelen op één plek helpt je om het overzicht te behouden. Mis nooit meer een stap waarmee jij jouw huis sneller en beter kunt verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sommelsdijk

Een waardebepaling door een makelaar geeft helderheid over de actuele woningwaarde van je huis in Sommelsdijk. Voor een nauwkeurige bepaling kijkt de makelaar naar diverse factoren zoals het bouwjaar, de grootte van het perceel en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt.

De beste manier om je huis te verkopen in Sommelsdijk hangt af van je specifieke omstandigheden en doelen. Het werkt doorgaans echter goed om een duidelijk stappenplan op te stellen, je woningwaarde te laten bepalen en een goede makelaar in te schakelen.

Vaak werkt een mix van online en offline marketing goed in Sommelsdijk. Een compleet verkoopadvies van een ervaren lokale makelaar bevat meestal strategieën, zoals professionele fotografie, open huizen dagen en social media promotie.

De snelheid waarmee je jouw huis kunt verkopen hangt van diverse factoren af. Met de juiste prijsstelling en effectieve marketing is een snelle verkoop mogelijk. Op onze pagina met snelle verkooptips vind je meer informatie.

De kosten van het verkopen van een huis in Sommelsdijk verschillen per makelaar en situatie. Ze bestaan vaak uit courtage voor de makelaar, kosten voor de notaris en kosten voor de verkoopadvertentie. Bekijk onze pagina over verkoopkosten voor een gedetailleerd overzicht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen