Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sommelsdijk

Zoek je een betrouwbare makelaar in Sommelsdijk voor de verkoop van je woning? Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die je belangen begrijpt en behartigt. De juiste makelaar zorgt ervoor dat je woning voor de maximale prijs wordt verkocht. Vergelijk daarom aandachtig, om zo de best mogelijke keuze te maken.

Over makelaars in Sommelsdijk

We houden alles nauwgezet bij over de makelaars in Sommelsdijk. Variërend van specifieke verkoopprijzen, foto kwaliteit tot aan begeleiding en afhandeling van de verkoop. Kortom, alles voor een transparant overzicht zodat je snel en gemakkelijk verschillende makelaars kunt vergelijken. Een goede vergelijking levert je niet alleen een fikse kostenbesparing op, maar zorgt ook dat je in zee gaat met een makelaar die past bij jouw wensen.

Ben je benieuwd naar de verkoopsuccessen van de verschillende makelaars in Sommelsdijk? Vraag je je af hoe hun klanten hen beoordelen? Of wil je gewoon weten welke kosten je kunt verwachten bij de verkoop van je huis? Al deze vragen zijn van belang om de juiste keuze te maken. Geen zorgen, alle informatie die je nodig hebt om de perfecte makelaar in Sommelsdijk te selecteren vind je hier.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.871
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.395
Besparing (gem.)
€ 1.413

Actueel

 • Wanneer je je huis wilt verkopen, is het belangrijk om de courtages van makelaars te kennen. In Sommelsdijk liggen deze kosten rond de 1,12% van de verkoopprijs. Dit is een gemiddelde en kan uiteraard variëren per situatie. Het is een belangrijk aspect om mee te nemen in jouw overwegingen.
 • Ook de huidige woningmarkt in Sommelsdijk speelt een grote rol. De gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt momenteel rond de € 2.966. Neem eens een kijkje op deze pagina voor meer informatie over de huidige huizenprijzen in Sommelsdijk. Dit is waardevolle informatie voor het vormen van een verwachtingspatroon rond de verkoop van je huis.

Uitgelichte makelaars in Sommelsdijk

Als je van plan bent om je woning te verkopen in Sommelsdijk, heb je de keuze uit verschillende makelaars. Wij bieden je een overzicht aan van verschillende verkoopmakelaars in deze regio. Hierdoor is het mogelijk om deze makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je bewust een keuze kunt maken voor de makelaar die bij jouw specifieke wensen en situatie past.

Krieger & Witte Makelaars

Bij Krieger & Witte Makelaars kun je rekenen op een zorgeloze verkoop- of aankoopervaring van jouw woning. Met liefde en passie voor het vak nemen ze zoveel mogelijk zorgen uit handen. Ze hanteren ruime openingstijden, verzorgen een krachtige presentatie van de woning en staan de gehele dag klaar voor bezichtigingen. Met hun specialisme in woningfotografie, zorgen ze voor perfecte vastlegging. Ze zijn transparant en houden je goed op de hoogte. Verder bieden ze ook financieel advies en taxaties.

Let op: er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in Sommelsdijk dan hierboven beschreven. De perfecte match voor jouw woning en situatie hoeft dus niet per se in deze lijst te staan. Om de meest geschikte makelaar te vinden, is het belangrijk alle makelaars in Sommelsdijk te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen wij ze allemaal mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Sommelsdijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sommelsdijk?

Een makelaar in Sommelsdijk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 434.875 in Sommelsdijk komt dit neer op € 4.871 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Net als de huizenprijzen in Sommelsdijk veranderen ook de tarieven van makelaars continu. De economische factoren die huizenprijzen kunnen beïnvloeden hebben namelijk ook invloed op de tarieven die makelaars vragen. Hierdoor kunnen de kosten voor het verkopen van jouw huis fluctueren.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Sommelsdijk 0,65% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.413 besparen door makelaars te vergelijken. En vergeet niet, het vergelijken van makelaars is niet alleen verstandig, maar het zal je ook helpen om de beste prijs te krijgen voor hun diensten.

Kosten van makelaars in Sommelsdijk

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sommelsdijk

In de wereld van woningverkoop kom je vaak de term 'opstartkosten' tegen. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt bij aanvang van de verkoopopdracht. Het bijzondere hieraan is dat de meeste makelaars in Sommelsdijk deze opstartkosten in rekening brengen. Je betaalt deze kosten dus voordat het eigenlijke verkoopproces van start gaat.

Opstartkosten dekken diverse uitgaven die de makelaar meteen bij aanvang maakt. Denk hierbij aan het laten maken van professionele foto's van jouw huis of het laten uitvoeren van een waardebepaling. Ook het opstellen en publiceren van advertenties valt onder deze kosten. Je ziet, deze kosten zijn er om de verkoop van jouw woning een vliegende start te geven. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Sommelsdijk

Wanneer je besluit om je woning in Sommelsdijk te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke intrekkingskosten. Deze kosten worden in rekening gebracht door makelaars als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld, je kiest ervoor om je woning toch te renoveren in plaats van te verkopen. Of misschien biedt iemand je buiten de makelaar om een aantrekkelijk bedrag voor je woning. In zulke gevallen zou het kunnen dat je toch besluit om het huis uit de verkoop te halen.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren. Het is dus verstandig om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken met je makelaar om verrassingen te voorkomen. De gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Sommelsdijk zijn € 500. Over het algemeen zijn dit kosten die de makelaar maakt voor het te koop aanbieden van je woning en het verwijderen van je woning uit de database als je besluit het toch niet te verkopen. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van deze kosten voordat je een overeenkomst aangaat met een makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sommelsdijk met een vast tarief

In Sommelsdijk zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je upfront een puntensom betaalt voor het volledige verkooppakket. Dit pakket bevat normaal gesproken diensten als het taxeren van je huis, het creëren van een verkoopadvertentie en het begeleiden van bezichtigingen. Hoeveel ben je gemiddeld kwijt aan zo'n makelaar? Dat is gemiddeld € 3.250 (update: mei 2024).

Het kiezen van een makelaar met een vast tarief klinkt verleidelijk. Maar er zijn risico's verbonden aan deze keuze. Het vastgestelde tarief moet vooraf worden betaald, ongeacht of de woning wel of niet wordt verkocht. Stel je voor: je betaalt de makelaar, maar je woning blijft lange tijd op de markt zonder serieuze kopers. Dan zit je met de kosten en is het huis nog steeds niet verkocht.

Tip: In de wereld van woningverkoop kan elk detail het verschil maken. Het is daarom zaak dat je je op de hoogte stelt van de verschillende tarieven en soorten tarieven die makelaars hanteren. Het vergelijken van makelaars kan hierbij enorm helpen. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat deze tarieven voor jou betekenen als woningverkoper. Zo kun je de beste beslissing nemen voor je unieke situatie.

4 feitjes over makelaars in Sommelsdijk

 • Er is een aanzienlijk percentage van woningverkopers in Sommelsdijk dat de expertise van traditionele makelaars boven online makelaars verkiest. Volgens recente gegevens geeft ruim 92% de voorkeur aan een makelaar die de volledige verkoopprocedure beheert}
 • 93% van de verkopende huiseigenaren in Sommelsdijk kiest voor de diensten van een makelaar die lid is van een gerespecteerde branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO
 • Vergeleken met particuliere verkoop, worden woningen in Sommelsdijk tot wel 50% sneller verkocht wanneer een makelaar de verkoopprocessen begeleidt
 • Bij het vergelijken van makelaars in Sommelsdijk geven veel woningverkopers de voorkeur aan een die zich onderscheidt met sterkere prestaties. Ontdek het zelf door op deze link te klikken om een vergelijkingsformulier voor makelaars te openen

Wat levert de beste makelaar in Sommelsdijk op?

Een woning verkopen in Sommelsdijk? Het is een slimme keuze om een makelaar in te schakelen. Maar niet alle makelaars leveren hetzelfde resultaat. Er zijn makelaars die aantoonbaar beter presteren, en dit kan een significant verschil maken voor je verkoopopbrengst en de snelheid waarmee je woning verkocht wordt.

De volgende indicatoren helpen ons om de beste makelaars in Sommelsdijk te identificeren:

 • € 10.491 - Dit bedrag is wat de topmakelaars in Sommelsdijk gemiddeld meer opleveren dan de gemiddelde verkoopprijs bij andere makelaars. Hierbij houden we rekening met verschillende prijsklassen van woningen. En, dit bedrag kan een groot verschil maken op de totale opbrengst van je woningverkoop.
 • Het verkopen van je woning 15 dagen sneller dan de gemiddelde verkoopduur in Sommelsdijk. We hebben gemerkt dat de beste makelaars, die een accurate inschatting maken van de woningwaarde, doorgaans sneller woningen weten te verkopen. Dit kan veel stress en onzekerheid besparen.

De beste makelaar in Sommelsdijk vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Er zijn grote verschillen tussen makelaars in hoe ze de verkoop aanpakken. De ene makelaar heeft een agressieve verkoopstrategie, terwijl de andere meer terughoudend is en zich focust op de lange termijn.

De keuze voor een makelaar heeft aanzienlijke gevolgen voor het uiteindelijke verkoopresultaat. Door makelaars in Sommelsdijk te vergelijken kun je bepalen welke het beste past bij jouw situatie, wensen en de eigenschappen van je woning.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sommelsdijk?

Het kiezen van de juiste makelaar in Sommelsdijk voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Let op de volgende vijf punten:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar moet de Sommelsdijkse huizenmarkt goed kennen. Hoe meer lokale kennis, hoe beter je huis gepositioneerd kan worden op de markt.

Eerdere prestaties

Kijk naar de verkooptijd en verkoopprijzen van eerdere huizen die de makelaar heeft verkocht. Dit geeft een betrouwbaar beeld van wat je kunt verwachten.

Kosten en tarieven

De courtagekosten verschillen per makelaar. Wees duidelijk over je budget en wees er zeker van dat alle kosten vooraf zijn besproken.

Persoonlijke klik

De samenwerking met een makelaar vraagt om vertrouwen. Een persoonlijke klik is dan ook van belang bij het maken van jouw keuze.

Beoordelingen en referenties

Lees wat anderen zeggen over de makelaar. Klantenreviews, testimonials en referenties kunnen veel vertellen over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Sommelsdijk zijn er verscheidene NVM-verkoopmakelaars die je kunnen bijstaan in het proces van je woningverkoop. Deze makelaars zijn allen aangesloten bij brancheorganisaties, zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Dit biedt zekerheid op het gebied van professionaliteit en kwaliteit.

Het kiezen van een makelaar die niet bij een brancheorganisatie is aangesloten kan bepaalde risico's met zich meebrengen. Deze makelaars kunnen wellicht minder betrouwbaar zijn en minder vakkennis hebben. Het is dus van belang dat je bewust kiest voor een makelaar die erkend is bij een betrouwbare organisatie.

Wat doet een makelaar in Sommelsdijk?

Een verkoopmakelaar is voor veel mensen een onmisbare hulp bij de verkoop van hun huis in Sommelsdijk. De kennis en ervaring van deze expert kan het verschil maken tussen 'niet verkocht' en 'verkocht'.

Dus, wat doet een makelaar in Sommelsdijk nou precies voor je? Hier is een kort overzicht:

 • Bepaalt de vraagprijs op basis van marktwisselingen en woningkenmerken
 • Regelt bezichtigingen en neemt onderhandelingen voor je over
 • Stelt de koopovereenkomst op en regelt de juridische zaken
 • Werkt samen met fotografen om je huis aantrekkelijk te presenteren
 • Zorgt voor de juiste promotie van je woning op diverse kanalen

Waarom een makelaar in Sommelsdijk inschakelen?

Als je van plan bent om jouw woning in Sommelsdijk te verkopen, wil je natuurlijk dat dit soepel en efficiënt verloopt. Het inschakelen van een verkoopmakelaar kan je hier bij helpen. In dit stuk uitleg gaan we door de stappen die de makelaar uitvoert als hij de verkoop van jouw woning mag regelen.

Eerste beoordeling en waardebepaling

Een grondige inspectie van jouw woning is de eerste stap die de makelaar onderneemt. Hierbij kijkt hij naar de staat van jouw woning, de locatie, de grootte en eventuele unieke kenmerken. Op basis hiervan maakt hij een schatting van de marktwaarde.

Verkoopstrategie opstellen

De volgende stap is het opstellen van een osten en rekenen waardoor je een beter idee krijgt van wat je van de verkoop kunt verwachten. Hierbij houdt de verkoopmakelaar rekening met de huidige marktomstandigheden in Sommelsdijk.

In de markt zetten van de woning

Vervolgens wordt jouw woning op de markt gebracht. Hierbij maakt de makelaar gebruik van zijn netwerk, online kanalen en andere marketingstrategieën. Hij verzorgt de fotografie en de omschrijving van jouw woning.

Onderhandelingen en afsluiting verkoop

Tot slot regelt de verkoopmakelaar de onderhandelingen met potentiële kopers. Als eenmaal een geschikte koper is gevonden, zorgt de makelaar voor de contractopstelling en de administratieve afhandeling van de verkoop.

Makelaars in Sommelsdijk vergelijken

Het selecteren van de juiste makelaar in Sommelsdijk begint bij een grondige vergelijking. Hierbij speelt jouw woning, situatie en voorkeuren een centrale rol.

 • Vergelijk op verkoopopbrengst en snelheid
 • Bespaar op jouw makelaarskosten
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Krijg gedetailleerde verkoopadviezen

Via Huis Verkopen maak je een goed gefundeerde keuze door makelaars te vergelijken op basis van jouw specifieke wensen. Je ontvangt op maat gemaakte offertes die aansluiten bij jouw specifieke situatie en doelen, en deze zijn bijkomend gratis en vrijblijvend.

Vergelijk makelaars in Sommelsdijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sommelsdijk

In Sommelsdijk liggen de gemiddelde makelaarskosten rond de € 4.871. Dit bedrag varieert per makelaar en is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de staat en locatie van je woning.

Een goede makelaar biedt een marktconforme prijs, heeft kennis van de lokale markt en een goede service. Vergelijk verschillende makelaars op Huis Verkopen om een goede keuze te maken.

Je kan makelaarskosten vergelijken door een tarievenopvraag te doen bij verschillende makelaars. Let ook op de courtage die ze vragen, de gemiddelde courtage in Sommelsdijk is 1,12%.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Sommelsdijk is 73 dagen. Deze snelheid kan verschillen per makelaar en per woning.

Je kan gemiddeld € 1.413 besparen door makelaars te vergelijken in Sommelsdijk. Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar de diensten die ze aanbieden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen