Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sommelsdijk

Als je overweegt je huis in Sommelsdijk te verkopen zijn de marktcijfers een goede bron van informatie. Ze bieden inzicht in de constante beweging van de woningmarkt. Zo kun je de trends in verkoopprijzen, het aantal woningverkopen en de vraagprijs per m2 beter begrijpen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sommelsdijk

De gemiddelde verkoopprijs in Sommelsdijk is in de laatste 3 maanden € 428.506 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 514.903 euro. Zie hoe deze prijzen zich tot elkaar verhouden in de onderstaande grafiek. Als verkoper is het altijd boeiend om de vraagprijs tegen de verkoopprijs af te zetten. Dit verschil kan je inzicht geven in de gezonde status van de huizenmarkt in Sommelsdijk:

Huizenprijzen in Sommelsdijk

Afgelopen 3 maanden

€ 110.000
€ 338.000
€ 565.000

Het is intrigerend om de waarde per vierkante meter van eigendommen in Sommelsdijk te analyseren. De achterliggende reden is dat het meer diepgaande inzichten kan bieden, verder dan simpelweg naar totale woningprijzen kijken. Een belangrijke variabele hierin is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, die op dit moment € 3.049 bedraagt. Om een duidelijker beeld te krijgen van deze en andere woningmarktcijfers in Sommelsdijk, zie de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Sommelsdijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.600
€ 3.700

Prijsontwikkeling Sommelsdijk laatste 12 maanden

Als het gaat om het observeren van de richting van de woningmarkt in Sommelsdijk, is het van belang om te kijken naar de prijsontwikkeling van de woningen in deze regio. De gemiddelde verkoopprijs van een woning afgelopen maand was € 428.506 euro.

Deze cijfers geven geen interpretatie van de markt, maar fungeren als feitelijke marktcijfers. Om een explicietere inkijk te geven in de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen 12 maanden, volgt hieronder een grafiek:

Wat is mijn woning in Sommelsdijk waard?

De waarde van jouw woning in Sommelsdijk is nooit statisch. Het is namelijk afhankelijk van factoren zoals de staat van de woning, de marktsituatie en de vraag naar en het aanbod van woningen. Daardoor kan de woningwaarde doorlopend schommelen.

Het is verstandig om zicht te hebben op de actuele waarde van je huis. Dit voorkomt teleurstellingen bij het bepalen van de verkoopprijs of de aankoop van een nieuwe woning. De oplossing? Een gratis waardepaling aanvragen bij een betrouwbare makelaar. Waardebepaling aanvragen is een belangrijke stap richting duidelijkheid.

Een waardebepaling vindt gewoon bij jou aan huis plaats. De makelaar komt langs om samen met jou de huidige staat van je huis te beoordelen. Je hoeft hiervoor alleen maar een afspraak te maken en de makelaar doet de rest. Geen ingewikkelde procedures of hoge kosten, maar een professioneel advies op maat.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De variatie in woningmarktcijfers kan enorm zijn, afhankelijk van de plaats waar je kijkt. De huizenprijzen van plaatsen in de omgeving van Sommelsdijk kunnen flink variëren ten opzichte van Sommelsdijk zelf.

Door niet alleen naar Sommelsdijk te kijken, maar ook naar de woonsituatie in andere gemeenten, verkrijg je een veelzijdig beeld van de huidige woningmarkt. Deze benadering zorgt voor een genuanceerder inzicht in de woningmarkt dan wanneer je je alleen focust op één gebied.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Sommelsdijk

Het is voor jou een open deur dat je zoekt naar de best presterende makelaar voor het verkopen van je huis. In Sommelsdijk zien we dat makelaars uiteenlopend presteren. Sommigen blinken uit in communicatie en snelheid, anderen bieden een concurrerende prijs of hebben een uitgebreid netwerk. Deze aspecten kunnen het verschil maken in de succesvolle verkoop van jouw woning.

Het is duidelijk dat de keuze voor een goede makelaar in Sommelsdijk niet te onderschatten is. De juiste makelaar kan het verschil maken in de snelheid van de verkoop en de prijs die je voor jouw woning krijgt. Met het ruime aanbod aan makelaars, is het raadzaam om makelaars te vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Sommelsdijk Of lees meer over makelaars in Sommelsdijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sommelsdijk

Weet je dat courtages van makelaars een aanzienlijk aandeel kunnen hebben in de kosten bij de verkoop van jouw huis? In Sommelsdijk is het gemiddelde tarief van makelaars 1,12% van de verkoopprijs van jouw woning. Met een gemiddelde verkoopprijs die in deze regio neerkomt op € 428.506, kunnen de kosten flink oplopen.

Het is daarom belangrijk om de tarieven van verschillende verkoopmakelaars goed te vergelijken. Op onze website hebben we een handige tool waarmee je in Sommelsdijk en omgeving tarieven kunt opvragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten en weet je waar je aan toe bent. Kies een makelaar die past bij jouw situatie en jouw woning. Zorg voor een goede match, want dit is een belangrijk onderdeel van een succesvolle verkoop!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sommelsdijk

In Sommelsdijk vind je een diversiteit aan koopwoningen die je kunt inzetten als jouw persoonlijke domicilie of als potentiële huurwoning. Echter, van de totale pool van koopwoningen, gemarkeerd door de waarde 1967, is maar een gering deel momenteel in de verkoop of verhuur. Desondanks biedt dit je volop kansen om in het sfeervolle Sommelsdijk jouw ideale huis te vinden.

Aantal verkochte woningen in Sommelsdijk

In het afgelopen jaar is er in Sommelsdijk een gestage stroom van woningtransacties geweest. Het aantal verkopen, ofwel 39, geeft een helder beeld van de woningmarkt in dit dorp. Een beeld dat verder inzichtelijk wordt door de onderstaande grafiek, waarin zowel de aanmeldingen als de afgeronde transacties van het afgelopen jaar te zien zijn:

Ben je van plan jouw huis in Sommelsdijk te verkopen?

Als je besluit je huis in Sommelsdijk te verkopen, zijn er aardig wat dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet bijvoorbeeld zorgdragen voor een energielabel en een aantrekkelijke presentatie van je huis. Kiezen voor een makelaar die goed bekend is met de lokale markt in Sommelsdijk kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Bovendien is het belangrijk om na te denken over de inschakeling van een verhuisbedrijf.

Als je het gevoel hebt dat het allemaal wat overweldigend wordt, kan een stappenplan een goede hulp zijn. In dit stappenplan vind je precies wat je moet doen voor de verkoop van jouw woning in Sommelsdijk. Het biedt je duidelijkheid in het proces en kan ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt voor de verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen zijn we er trots op dat we jou de recentste, zorgvuldig bijgewerkte gegevens over de huizenmarkt in Sommelsdijk bieden. Het is essentieel dat je bij het plannen van de verkoop van je huis op de hoogte blijft van de meest recente cijfers, omdat dit je helpt bij het kiezen van het juiste moment om je woning op de markt te brengen. De statistieken en gegevens op deze site zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld, zodat je er zeker van kunt zijn dat je toegang hebt tot de meest nauwkeurige, up-to-date informatie over huisverkoop in Sommelsdijk. En dit allemaal met als doel om jouw huisverkoop zo eenvoudig en succesvol mogelijk te maken.

Sneller en gemakkelijker je huis verkopen

Huis Verkopen biedt talrijke handige tools die het proces van het verkopen van je huis een stuk makkelijker maken. Wil je meer inzicht in de waarde van je huis? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Sommelsdijk? Gebruik onze makelaars vergelijkt-tool en vind de beste match. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen, wat kan helpen bij het besparen op makelaarskosten. En om er zeker van te zijn dat je alle stappen in het verkoopproces niet over het hoofd ziet, bieden we een gedetailleerd stappenplan aan. Naast al deze lokaal gerichte informatie, delen we ook algemene tips en advies die je kunnen helpen bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen