Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Melissant

Verkoop je jouw huis in Melissant? Het kennen van de vastgoedcijfers, zoals woningprijzen, vraagprijzen, en het aantal transacties, geeft je inzicht en kan je positie als verkoper versterken. Op deze pagina houden we al deze relevante statistieken voor je up-to-date.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Melissant

In Melissant is de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden € 437.500 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 300.500 euro bedraagt. Deze cijfers fluctueren regelmatig, waarbij lokale factoren en marktomstandigheden een rol spelen. Ter verduidelijking vind je hieronder een grafiek die de verkoopprijzen van de afgelopen periode visueel weergeeft:

Huizenprijzen in Melissant

Afgelopen 3 maanden

€ -136.000
€ 176.000
€ 488.000

Denk je aan je huis verkopen in Melissant? Dan is het interessant om de waarde per vierkante meter van je woning in het vizier te hebben. Een eenvoudige formule kan je helpen: vermenigvuldig het aantal vierkante meters van je woning met de actuele verkoopprijs per m2 in Melissant. Zo krijg je een indicatieve inschatting van de verwachte opbrengst. Onze onderstaande grafiek geeft je inzicht in de recente woningmarktcijfers:

Huizenprijzen in Melissant per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500
€ 2.200
€ 3.900

Prijsontwikkeling Melissant laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Melissant niet stabiel gebleven. De gemiddelde verkoopprijs van een woning afgelopen maand was € 437.500. Zie in de onderstaande grafiek de prijsontwikkeling van de verkoopprijzen in Melissant van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Melissant waard?

De waarde van jouw huis in Melissant is een resultante van verschillende factoren. Aspecten zoals het type woning, de grootte ervan, de conditie van de woning en de huidige marktomstandigheden kunnen een aanzienlijke impact hebben. Vooral de marktomstandigheden, die voortdurend veranderen, kunnen de waarde van je huis sterk beïnvloeden.

Vraag je je af wat de waarde is van je eigen huis in Melissant? De beste manier om duidelijkheid te krijgen is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Een precieze waardebepaling geeft je inzicht en helpt je bij het beslissen of je al dan niet wilt verkopen.

Bij een gratis waardebepaling kijkt de makelaar naar diverse aspecten van je huis en de omgeving. Daarbij wordt rekening gehouden met factoren zoals het type woning, de grootte en de huidige staat. Dit biedt een realistische schatting van je home's worth, wat een gratis waardebepaling een verstandige keuze maakt bij het overwegen om te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarkt is net zo gevarieerd als het landschap van ons mooie Nederland. Variërend van de pittoreske dorpen tot de bruisende steden, is er een groot verschil in de woningwaardering. Deze variatie kan zelfs binnen een provincie als Zeeland opvallend zijn. Je zult merken dat de woningprijzen in plaatsen rondom Melissant sterk kunnen afwijken van die in Melissant zelf.

Het is daarom van groot belang om deze lokale verschillen te begrijpen. Niet alleen geeft dat een duidelijk beeld van de kosten van het wonen in een specifiek gebied, het kan ook bijdragen tot het ontwikkelen van een goed perspectief op de huidige markt. Daarom is het raadzaam om niet alleen naar de woningprijzen in je eigen woonplaats te kijken, maar ook naar de aangrenzende gemeenten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Melissant

Zoek je een goede makelaar om je huis in Melissant te verkopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Geen stress. Verschillen tussen makelaars in Melissant zijn op meerdere vlakken te vinden. Zo zijn er makelaars die zich richten op een specifiek type woning, verschillen de makelaarstarieven en de mate van betrokkenheid.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een wereld van verschil maken voor je verkoopervaring en uiteindelijk ook de verkoopprijs. Goede verkoopmakelaars adviseren over opknappuntjes, maken aantrekkelijke foto's en schrijven aansprekende verkoopteksten. Neem dus je tijd, en zorg ervoor dat je verschillende makelaars vergelijkt voordat je een keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Melissant Of lees meer over makelaars in Melissant

Gemiddelde tarieven van makelaars in Melissant

Het is onweerlegbaar dat courtages een aanzienlijk onderdeel vormen van de kosten bij het verkopen van een huis in Melissant. Makelaars tarieven variëren, maar het gemiddelde courtagepercentage zal rond 1,19% uitkomen. Nog iets opmerkelijks: de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Melissant is doorgaans € 437.500, waaruit volgt dat je de makelaarskosten zorgvuldig moet vergelijken.

Sterker nog, als je jouw huis in Melissant wilt verkopen, moet je zeker de tarieven van verschillende makelaars opvragen. Dankzij de handige tool op onze tarievenpagina kunnen de geselecteerde makelaars je rechtstreeks informeren over hun kosten. Dit geeft je een solide basis om een goed geïnformeerde keuze te maken die past bij jouw budget en behoeften.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Melissant

Als je door de straten van Melissant loopt, zal je merken dat het merendeel van de woningen koopwoningen zijn. Toch zijn er ook andere woningtypes te vinden in deze stad; sommige daarvan zijn sociale huurwoningen, terwijl andere woningen een andere bestemming hebben. Het aantal koopwoningen is precies en dit geeft een goed beeld van de woonstructuur in deze regio.

Ben je van plan jouw huis in Melissant te verkopen?

Als je overweegt je huis in Melissant te verkopen, kom je voor talloze beslissingen en aandachtspunten te staan. Van het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar, tot het vinden van de juiste manier om de woning in de markt te zetten. Ook moet je nadenken over zaken als het aanvragen van een energielabel en het vaststellen van de ideale verkoopprijs. Het is een complex proces waarbij goede voorbereiding en inzicht essentieel zijn.

Om alles goed te regelen kan een stappenplan onmisbaar zijn. Zo'n stappenplan helpt je overzicht te houden en alle zaken stuk voor stuk af te handelen. Het voorkomt dat er belangrijke onderdelen over het hoofd worden gezien. Daarnaast kan het stappenplan ook als houvast dienen tijdens het gehele verkoopproces. Dit zorgt voor duidelijkheid en structuur, wat de verkoop van je huis in Melissant een stuk aangenamer kan maken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Melissant zijn de woningmarktcijfers continu in verandering. Het is onze missie om deze data actueel te houden op deze site. Deze cijfers geven inzicht in de prijsontwikkeling, de aangeboden en verkochte huizen en nog veel meer. Ze zijn ontzettend handig om te begrijpen hoe de woningmarkt op dit moment presteert. Op basis van deze kennis kun je een strategie ontwikkelen om je woning aan te bieden tegen een competitieve prijs.

Handige tools voor woningverkoop bij Huis Verkopen

Bij de verkoop van jouw huis kan HuisVerkopen.nl je op tal van manieren ondersteunen. Met nuttige functies, zoals het opvragen van een gratis waardebepaling van je woning of het vergelijken van makelaars in Melissant, maakt HuisVerkopen.nl het makkelijk om de meest geschikte makelaar te vinden. Daarnaast kun je bij ons makelaarstarieven opvragen om zo op makelaarskosten te besparen. Gebruik het stappenplan om te zien wat er voor jouw woning allemaal geregeld moet worden voor de verkoop, zodat je niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen