Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ooltgensplaat

Verkoop je je woning in Ooltgensplaat? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze pagina biedt relevante vastgoedcijfers, zoals gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties. Omdat de huizenmarkt fluctueert, werken we deze gegevens regelmatig bij. In de huidige situatie, juni 2024, geeft deze informatie je een gedegen basis voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ooltgensplaat

De gemiddelde verkoopprijs in Ooltgensplaat is in de laatste 3 maanden € 208.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 432.500 euro. In dit inzicht toont het verschil tussen de intra maandelijkse verkoopprijzen en de vraagprijs, die je een overzichtelijke indruk geeft van de huidige status van de prijzen in Ooltgensplaat. Bekijk vlak hieronder de beeldende grafiek, die deze prijsverschillen de afgelopen drie maanden in kaart brengt:

Huizenprijzen in Ooltgensplaat

Afgelopen 3 maanden

€ -433.000
€ 25.000
€ 483.000

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het handig om de waarde per vierkante meter in Ooltgensplaat in het achterhoofd te houden. Door het aantal m2 van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in deze plaats, kun je een aardig idee krijgen over hoe de verkoop kan verlopen. De huidige marktcijfers, waarin de verkoop- en vraagprijzen per m2 van de afgelopen drie maanden zijn opgenomen, zijn hieronder weergegeven:

Huizenprijzen in Ooltgensplaat per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.700

Prijsontwikkeling Ooltgensplaat laatste 12 maanden

Het kan belangrijk zijn om de trends in de woningmarkt goed in de gaten te houden, vooral als je plannen hebt om een huis te kopen of verkopen. Let goed op de ontwikkeling van de huizenprijzen in Ooltgensplaat van de laatste 12 maanden. De gemiddelde verkoopprijs laatst was bijvoorbeeld € 208.000 euro. Net als de gehele Nederlandse woningmarkt, past Ooltgensplaat zich ook aan veranderingen aan. Zie hieronder de grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Ooltgensplaat waard?

De waarde van jouw huis in Ooltgensplaat hangt af van een reeks factoren. Denk aan het soort huis, de grootte, de huidige staat en in welke richting de huizenprijzen zich bewegen. Deze aspecten en nog veel meer komen samen om een indicatie van de waarde van je huis te geven.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Ooltgensplaat waard is? De beste manier om daar achter te komen, is een gratis waardebepaling door een makelaar. Via de waardebepaling krijg je duidelijkheid, wat je helpt te besluiten of je jouw huis wilt verkopen of niet.

Een gratis waardebepaling van een makelaar biedt een diepgaande analyse van jouw woning. De makelaar kijkt naar de diverse kenmerken van jouw huis, vergelijkt deze met soortgelijke woningen in de omgeving en bepaalt op die manier een geïnformeerde schatting van de waarde. Dit proces geeft jou een nauwkeurig inzicht in wat jouw huis in Ooltgensplaat mogelijk zou kunnen opbrengen op de huidige markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenprijzen fluctueren sterk per locatie, zo ook in ons eigen land. Zo merk je dat de prijzen van woningen in Ooltgensplaat variëren ten opzichte van de huizenprijzen in aangrenzende gebieden. Dit kan te maken hebben met factoren als de populariteit van de plek, de staat van de woningen en de aanwezige voorzieningen. Deze lokale verschillen spelen een belangrijke rol in de prijsbepaling van een woning.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Ooltgensplaat

Het is van belang om te weten dat de statistieken van makelaars in Ooltgensplaat niet gelijk zijn. Hoe zij opereren, hun benadering tot verkopen en zelfs hun tarieven kunnen variëren. Het is cruciaal om je bewust te zijn van deze verschillen, zodat jij de juiste keuze voor jezelf kan maken.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan je veel voordeel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop van je huis. Wil je meer informatie of hulp bij het maken van een keuze? Neem dan een kijkje en ga makelaars vergelijken op onze website voor meer inzicht.

Vergelijk makelaars in Ooltgensplaat Of lees meer over makelaars in Ooltgensplaat

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ooltgensplaat

Courtages, ofwel de kosten die je een makelaar betaalt voor het verkopen van jouw huis, kunnen per makelaar aanzienlijk verschillen. In Ooltgensplaat is het gemiddelde courtagepercentage 1,21% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 208.000 betekent dit dus een bedrag van € 2.517. Courtage is simpelweg een ander woord voor de provisie die de makelaar krijgt voor zijn verkoopdiensten.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het raadzaam om de makelaarskosten goed te vergelijken. Hierbij gaat het niet alleen om de courtage, maar ook om eventuele extra kosten. Een essentiële stap in het verkoopproces is om de tarieven van verschillende makelaars op te vragen en zorgvuldig af te wegen. Hiervoor kun je tarieven opvragen van geselecteerde makelaars in Ooltgensplaat. Zo krijg je een goed inzicht in de lokale makelaarstarieven.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ooltgensplaat

In Ooltgensplaat zijn er flink wat koopwoningen, wel te weten 730 om precies te zijn. Deze woningen hebben uiteenlopende bestemmingen; terwijl sommige huizenbezitters er zelf hun leven leiden, kiezen anderen ervoor hun bezit te verhuren. Maar laat je vooral niet misleiden door het aantal totale koopwoningen; slechts een bescheiden fractie daarvan is te allen tijde daadwerkelijk beschikbaar voor koop of huur.

Aantal verkochte woningen in Ooltgensplaat

In Ooltgensplaat is het afgelopen jaar een bepaald aantal huizen verkocht. Daarnaast zijn er in dezelfde periode een aantal woningen op de markt gebracht voor verkoop. Deze cijfers tonen de beweging van de huizenmarkt in dit specifieke dorp. Voor een precies overzicht van de hoeveelheid verkochte woningen, zie je hieronder onze tabel met de 17:

Ben je van plan jouw huis in Ooltgensplaat te verkopen?

Er zijn talloze zaken waar je aan moet denken als je jouw huis in Ooltgensplaat wilt verkopen. Het kiezen van een goede makelaar, het opstellen van de vraagprijs en het regelen van de juiste documenten zoals het energielabel zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om alle punten af te vinken tijdens dit proces, vooral als je er zelf niet al te veel ervaring mee hebt.

Om het verkoopproces van jouw woning soepel en gestructureerd te laten verlopen, zou je een goed georganiseerd stappenplan kunnen volgen dat speciaal voor jouw situatie in Ooltgensplaat is samengesteld. Hierin staan alle benodigde stappen duidelijk uitgelegd en weet je precies wat er moet gebeuren om jouw huis succesvol te verkopen. Dit bespaart je een hoop tijd en stress, zodat je je kunt concentreren op jouw nieuwe toekomst.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen vind je actuele en zorgvuldig samengestelde cijfers en statistieken over de huizenmarkt in Ooltgensplaat. Deze informatie is essentieel wanneer je overweegt jouw woning te verkopen en op zoek bent naar het juiste verkoopmoment. Door deze woningcijfers continu te monitoren, blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de huidige huizenmarkt.

Hoe Huis Verkopen je helpt bij jouw huisverkoop

Huis Verkopen is jouw betrouwbare partner bij het verkopen van je woning. Met handige tools zoals de mogelijkheid om een gratis waardebepaling aan te vragen en makelaars te vergelijken, vind je simpel en snel de juiste makelaar in Ooltgensplaat. Daarnaast helpt Huis Verkopen je met het opvragen van makelaarstarieven waardoor je kunt besparen op de makelaarskosten. Daarbij is ons platform geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. We laten niets aan het toeval over, zodat jij zorgeloos en goed voorbereid je woning kunt verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen