Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Middelharnis

Overweeg je je huis te verkopen in Middelharnis? Goed idee om de huidige trends op de woningmarkt in de gaten te houden. Zo krijg je inzicht in factoren als gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal uitgevoerde transacties. Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers en statistieken over Middelharnis, allemaal geactualiseerd tot juli 2024. Deze kennis is waardevol bij de verkoop van je woning en helpt je bij het maken van goed geïnformeerde keuzes.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Middelharnis

De gemiddelde verkoopprijs in Middelharnis is in de laatste 3 maanden € 401.383 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 439.828 euro. Deze cijfers kunnen snel variëren, wat het belang benadrukt van het nauwlettend volgen van de ontwikkelingen op de lokale vastgoedmarkt. Wachten op de juiste marktomstandigheden kan de kans op een succesvolle huisverkoop verhogen. Zie hieronder voor een visuele weergave van deze ontwikkelingen:

Huizenprijzen in Middelharnis

Afgelopen 3 maanden

€ 195.000
€ 342.000
€ 490.000

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Middelharnis, is het van groot belang om de woningprijs niet alleen in totaal, maar ook per vierkante meter te bekijken. De reden hiervoor is dat dit je een eenduidiger beeld geeft van de waarde van het vastgoed in kwestie. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Middelharnis is € 3.734. Bereid je voor om inzicht te krijgen in de recente prijsontwikkelingen in onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Middelharnis per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.900

Prijsontwikkeling Middelharnis laatste 12 maanden

In Middelharnis is er beweging zichtbaar in de woningprijzen van de afgelopen 12 maanden. Echter, zonder enige aannames te doen over de richting van de prijsontwikkeling, blijven wij neutraal in onze bevindingen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in de laatste maand was € 401.383 euro. We nodigen je uit om dichter bij de marktcijfers te komen door middel van de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Middelharnis waard?

Wat de huidige waarde van je huis in Middelharnis is, hangt af van verscheidene aspecten. Het speelt mee wat voor soort woning je hebt, hoe groot het oppervlak is, in welke staat het huis zich bevindt en hoe de markt er momenteel voor staat. Echter, dit alles is een momentopname, omdat de waarde van je huis continu kan veranderen.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw woning in Middelharnis nu waard is? Het kan een puzzel zijn dit zelf uit te zoeken. Het beste wat je dus kunt doen, is een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Het brengt duidelijkheid, zodat je weloverwogen kan beslissen of het verstandig is je woning te verkopen.

Een waardebepaling is een professioneel en grondig onderzoek naar de waarde van jouw woning. Een makelaar kijkt daarbij naar talloze aspecten van jouw huis en de lokale woningmarkt. Het is volledig gratis en het helpt je om een realistisch beeld te krijgen van de actuele waarde van je huis in Middelharnis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Middelharnis zijn eigen unieke vastgoedmarkt heeft, biedt het ook een perspectief op bredere vastgoedtrends. Het is belangrijk op te merken dat de woningmarktcijfers en huizenprijzen variëren tussen Middelharnis en de omliggende plaatsen. Dit komt door lokale factoren die van invloed zijn op de vraag en het aanbod.

Om een completer beeld te krijgen van de huidige situatie op de huizenmarkt, wordt aangeraden om ook te kijken naar prijzen in andere gemeenten. Hieronder vindt u twee grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen in Middelharnis en vergelijkbare plaatsen weergeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Middelharnis

Heb je ooit nagedacht over hoe je de juiste makelaar voor jouw huis in Middelharnis kiest? Het antwoord op deze vraag is niet altijd eenvoudig, omdat makelaars zich op verschillende manieren van elkaar onderscheiden. Bijvoorbeeld, sommige makelaars zijn gespecialiseerd in het verkopen van luxe woningen, terwijl anderen zich meer richten op de startersmarkt.

Wat er zeker is, is dat een goede makelaar een groot verschil kan maken. Een goede makelaar kan jou namelijk helpen met het prijzen van je woning, het voeren van onderhandelingen en het netjes opmaken van het verkoopcontract. Het is daarom handig om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt.

Vergelijk makelaars in Middelharnis Of lees meer over makelaars in Middelharnis

Gemiddelde tarieven van makelaars in Middelharnis

Let op: het kennen van de gemiddelde makelaarstarieven in Middelharnis kan je helpen de juiste keuze te maken bij het selecteren van een verkoopmakelaar. Het courtage ligt gemiddeld rond 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs. Op een woning die gemiddeld voor € 401.383 wordt verkocht, zijn de kosten van een makelaar dus ongeveer € 4.455.

Maar let op: het selecteren van een makelaar gaat niet alleen om de kosten. De verkoopervaring, kennis van de lokale markt en verkoopstrategie zijn zaken die even belangrijk zijn. Een investering in een makelaar met expertise kan zichzelf terugbetalen in de vorm van een hogere verkoopprijs, een vlottere verkoop of minder stress tijdens het verkoopproces. Maak dus een weloverwogen keuze!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Middelharnis

In Middelharnis vind je een aanzienlijk aantal koopwoningen, herkenbaar aan de tag 2116. Hoewel deze woningen in eerste instantie bedoeld zijn om zelf in te wonen, worden ze soms ook ingezet als huurobject. Toch moet je er rekening mee houden dat slechts een klein gedeelte van deze koopwoningen vrij beschikbaar is voor verkoop of verhuur. De rest is gereserveerd voor de huidige eigenaren en is dus niet toegankelijk voor nieuwe kopers of huurders.

Aantal verkochte woningen in Middelharnis

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Middelharnis een interessant aantal woningen zowel te koop gezet als verkocht. Het totaal aantal verkochte woningen in deze periode, oftewel de transacties, bedraagt 40. Hierbij moet je er rekening mee houden dat een huis niet altijd binnen dezelfde maand verkocht wordt als de maand waarin het aangeboden wordt. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerde weergave per maand:

Ben je van plan jouw huis in Middelharnis te verkopen?

Ben je van plan om je huis in Middelharnis te verkopen? Dan sta je aan het begin van een druk en soms ingewikkeld proces. Gelukkig gaat Huis Verkopen je hierbij helpen en neemt de website je mee door alle vereiste stadia om het verkoopproces naadloos en zorgvuldig te laten verlopen.

We hebben een handig stappenplan voor je opgesteld, specifiek afgestemd op jouw situatie in Middelharnis. Van het bepalen van de verkoopprijs tot het kiezen van de juiste makelaar. We raden je sterk aan om bij elke stap zorgvuldig te zijn, maar vooral het kiezen van een goede makelaar is van groot belang. Neem de tijd om alle stappen door te nemen en zo de verkoop van je woning soepel te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je nieuwsgierig naar de huidige trends op de huizenmarkt in Middelharnis? We bewaren hier regelmatig bijgewerkte statistieken zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Huizenmarkt informatie kan je waardevolle inzichten geven als je je huis wilt verkopen. Het helpt je om te bepalen wanneer het de beste tijd kan zijn om jouw huis te verkopen, of de vraagprijs aan te passen, afhankelijk van de trends in de markt.

Hulp bij het verkoopproces

De website HuisVerkopen.nl is niet alleen een bron van marktgegevens, maar ook een handige gids voor woningeigenaren. Het platform voorziet jou van belangrijke informatie zoals de kosten van het verkoopproces en biedt tools voor het vergelijken van makelaars. Benieuwd naar de waarde van je woning? Via onze site kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een plaatselijke makelaar. Onze site helpt je ook controleren of jouw woning een geldig energielabel heeft, met de mogelijkheid om dit aan te vragen bij een lokale adviseur. Tot slot, bieden we een schat aan verkoopadviezen geschikt voor ieder onderdeel van het verkoopproces, van het kiezen van de beste vraagprijs tot het vinden van de perfecte makelaar.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen