Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Herkingen

Als je overweegt je huis in Herkingen te verkopen, is het essentieel goed geïnformeerd te zijn. De huidige vastgoedmarkt is competitief; inzicht in de lokale woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal eerdere transacties geeft je een voorsprong. Daardoor ben je in staat een realistische prijs voor je huis te bepalen en effectief te onderhandelen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Herkingen

"De gemiddelde verkoopprijs in Herkingen is in de laatste 3 maanden € 195.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 381.500 euro. Deze cijfers weerspiegelen de huidige situatie op de huizenmarkt van de plaats. Om een duidelijker overzicht van de verkoop- en vraagprijzen te krijgen, zie je hieronder een grafiek met prijsontwikkelingen over de voorbije drie maanden in Herkingen:

Huizenprijzen in Herkingen

Afgelopen 3 maanden

€ -357.000
€ 37.000
€ 432.000

In de eerstvolgende grafiek staan de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Herkingen van de afgelopen drie maanden. Je ziet de prijsontwikkeling van onroerend goed per vierkante meter. Let vooral op de verschillen tussen de gevraagde en de gerealiseerde prijs per m2:

Huizenprijzen in Herkingen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 2.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Herkingen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er merkbaar beweging geweest in de woningprijzen in Herkingen. Deze ontwikkelingen kunnen we observeren zonder aannames te doen over de exacte aard of de richting hiervan. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was: € 195.000. We presenteren de trends in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Herkingen waard?

De waarde van jouw woning in Herkingen is geen statisch gegeven maar verandert voortdurend. Factoren zoals de algemene huizenmarkt, de staat van jouw woning en ontwikkelingen in de buurt hebben continu invloed op jouw woningwaarde. Het is daarom belangrijk om regelmatig de waarde in de gaten te houden.

Uiteraard wil je als woningverkoper de beste prijs voor je woning. Daarom is het verstandig om helderheid te krijgen over de actuele waarde van jouw woning. Een waardebepaling door een makelaar kan hierbij helpen. Wil je meer weten? Vraag dan een gratis waardebepaling aan voor duidelijk inzicht in de waarde van jouw woning.

Een waardebepaling neemt vaak plaats bij jou thuis. De makelaar neemt een kijkje in jouw woning en vormt zo een compleet beeld van de staat en het potentieel van de woning. Dit proces is doorgaans vrij snel en to the point, waardoor je gauw duidelijkheid hebt over de waarde van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een complex geheel, waarbij de huizenprijzen per regio sterk kunnen variëren. Neem rondom Herkingen; de prijsverschillen zijn hier aanzienlijk. Door breder de blik te werpen en de prijzen in de omliggende gemeenten te onderzoeken, begin je een inzicht te krijgen in het lokale marktklimaat:

Het is van belang om te begrijpen hoe de huizenprijzen op lokaal niveau fluctueren. Hieronder vind je tweemaal een grafische weergave. De ene laat de gemiddelde verkoopprijzen in zowel Herkingen als in vergelijkbare plaatsen zien en de andere doet hetzelfde, maar dan per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Herkingen

Door middel van onze gedetailleerde statistieken, krijg je als gebruiker een compleet beeld van hoe makelaars in Herkingen verschillen in prestaties. We houden nauwkeurig bij welke makelaars het snelst een woning verkopen en welke makelaars gemiddeld een hogere verkoopprijs behalen. We volgen hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt en hoe lang ze gemiddeld nodig hebben om een woning te verkopen.

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool, zie je welke makelaar in Herkingen het beste aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Met deze informatie word je in staat gesteld om een weloverwogen keuze te maken. Onthoud dat de beste makelaar voor jou, degene is die zowel bij jouw persoonlijke situatie als jouw wensen aansluit.

Vergelijk makelaars in Herkingen Of lees meer over makelaars in Herkingen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Herkingen

Courtages kunnen een flinke impact hebben op het budget bij een huisverkoop. In Herkingen hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,22% van de verkoopprijs. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Herkingen € 195.000 bedraagt, betekent dit gemiddeld een extra kostenpost van € 2.379. Het is daarom van groot belang om rekening te houden met deze kosten voordat je je huis te koop zet.

Daarnaast is het raadzaam om niet direct met de eerste makelaar in zee te gaan, maar om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Dit kan je aanzienlijk schelen in courtagekosten. Wij bieden de mogelijkheid om op een eenvoudige manier verschillende makelaars in Herkingen te vergelijken. Je ontvangt dan informatie over de tarieven, werkwijze, verkoopstrategie en aanpak van een aantal makelaars. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en een makelaar kiezen die bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Herkingen

In Herkingen zijn er in totaal 362 koopwoningen. Een woning kan verschillende bestemmingen hebben, zoals een permanente bewoning of een vakantieadres. Bij het verkopen van jouw woning, is het belangrijk om te overwegen welke bestemming jouw huis het beste past. Dit kan de potentiële kopersgroep namelijk beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Herkingen

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Herkingen actief geweest. Er zijn meerdere woningen aangemeld en een aantal van deze woningen is ook verkocht. Het totale aantal transacties, oftewel verkochte woningen, staat hier beschreven als 8. Het kan voorkomen dat een woning pas in een latere maand wordt verkocht dan wanneer deze is aangemeld. Zie voor een maandelijks en jaarlijks overzicht van zowel aanmeldingen als transacties de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Herkingen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Herkingen kan nog een hele klus zijn. Je loopt tegen diverse uitdagingen aan zoals het vinden van de juiste koper, de prijzen in de lokale markt en het afronden van de verkoopprocedure. Ook het regelen van een geldig energielabel voor je woning en het selecteren van een betrouwbaar verhuisbedrijf kunnen tijdrovend zijn.

Een goede manier om dit proces te vereenvoudigen is het maken van een plan. Op het stappenplan vind je een volledig overzicht van wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van je woning in Herkingen. Hierbij is de juiste keuze van een verkoopmakelaar van groot belang. Een ervaren makelaar kan de correcte prijs van je woning bepalen, zorgen voor advertenties met hoogwaardige foto's en potentiële kopers aantrekken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt in Herkingen is constant in verandering. Geen dag is hetzelfde. Feiten en cijfers variëren van moment tot moment. Wij hebben er een missie van gemaakt om deze statistieken actueel te houden. Zo zorgen we ervoor dat je altijd geïnformeerd bent over de meest recente ontwikkelingen. Het kunnen opvolgen van deze fluctuaties in de markt kan bijzonder bruikbaar zijn. Niet alleen biedt het je een beter inzicht in de huizenmarkt in Herkingen, maar het stelt je ook in staat om je volgende stappen zorgvuldig te plannen.

Extra aanbod op HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl begrijpen we hoe complex de voorbereiding en regeling van de verkoop van je woning kan zijn. Daarom bieden we alle nodige informatie om je te helpen bij elke stap van het proces. Uiteraard kun je informatie vinden over de kosten van de verkoop van je huis, maar we gaan nog een stap verder. Wil je bijvoorbeeld tarieven bij makelaars vergelijken of waardebepaling aanvragen voor je huis? Geen probleem. Op ons platform kun je eveneens terecht voor een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, doeltreffende verkooptips en de mogelijkheid om een geldig energielabel te checken of aan te vragen. De service van HuisVerkopen.nl maakt de verkoop van jouw huis gemakkelijker en efficiënter.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen