Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stellendam

Als je overweegt je huis te verkopen in Stellendam, let er dan op dat de lokale woningmarkt sterk beïnvloed wordt door de continu veranderende vraag en aanbod. Huizenprijzen en verkoopcijfers zijn onderhevig aan deze wisselwerking, wat het belang van een goed onderzoek naar de huidige marktstand onderstreept.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stellendam

De gemiddelde verkoopprijs in Stellendam is in de laatste 3 maanden € 343.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 434.861 euro. Het verschil tussen deze prijzen geeft een indicatie van de huidige staat van de huizenmarkt in dit dorp. De komende grafiek toont een historisch overzicht van deze prijzen, zodat je de ontwikkelingen kunt volgen:

Huizenprijzen in Stellendam

Afgelopen 3 maanden

€ 13.000
€ 249.000
€ 485.000

In de aankomende grafiek worden de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Stellendam van de afgelopen drie maanden getoond. Een goede blik op dit overzicht kan nuttig zijn om een helder beeld te krijgen van de prijsontwikkeling in dit gebied. Zorg ervoor dat je de verschillen tussen de verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter goed bestudeert:

Huizenprijzen in Stellendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.500

Prijsontwikkeling Stellendam laatste 12 maanden

De fluctuaties in huizenprijzen te Stellendam geven een indicatie van waar de markt heen beweegt. Het biedt een inkijk in de algemene trend zonder specifieke richting of opvallendheden aan te duiden.

Over de afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs in Stellendam € 343.250 euro. Een grafische weergave van de woningmarktcijfers van het afgelopen jaar kan meer duidelijkheid scheppen:

Wat is mijn woning in Stellendam waard?

Het inschatten van de waarde van je woning in Stellendam kan complex zijn, aangezien dit beïnvloed wordt door uiteenlopende factoren. Aspecten zoals het type woning, de leefoppervlakte, de bouwkundige conditie en de ontwikkelingen op de huizenmarkt spelen hierbij een invloedrijke rol. Deze variabelen samen vormen het fundament voor een betrouwbare woningwaardering.

Ben je geïntrigeerd door de mogelijke waarde van je Stellendamse woning? Het laten uitvoeren van een gratis waardebepaling door een professionele makelaar is een aanbevolen optie. Deze waardering geeft niet alleen duidelijkheid over de verkoopwaarde van je huis, maar helpt je tevens bij het nemen van de beslissing om je woning al dan niet op de markt te zetten. Een waardebepaling aanvragen kan snel en eenvoudig.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar de onroerende zaak grondig analyseert en op basis van zijn kennis en ervaring een geschatte verkoopwaarde geeft. De marktkompetentie van de makelaar is daarin een sleutelfactor. Zijn ruime verstand van zaken gekoppeld aan markttrends stelt hem in staat om een accurate en actuele taxatie te geven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het beeld van de woningmarktcijfers is een afspiegeling van locatie-specifieke kenmerken, die sterk kunnen variëren per regio. Woon je bijvoorbeeld in Stellendam, dan zal je merken dat de cijfers hier mogelijk anders liggen dan in aangrenzende plaatsen.

Dit onderscheid in huizenprijzen toont de noodzaak aan om niet alleen naar de lokale markt te kijken, maar om de cijfers in een breder geografisch perspectief te plaatsen. Zo verkrijg je een completer en realistischer beeld van de huidige situatie op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Stellendam

Aangezien je van plan bent je huis in Stellendam te verkopen, zoek je uiteraard naar de best presterende makelaar. Er zijn diverse makelaars die beter presteren dan andere; sommige zijn bijvoorbeeld sneller met het afhandelen van papierwerk, terwijl andere meer ervaring hebben met onderhandelingen of over een uitgebreider netwerk beschikken.

Het is van groot belang de juiste makelaar te kiezen. Een goede makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis en ervoor zorgen dat je huis snel en tegen de beste prijs verkocht wordt. Om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt, kun je op onze website verschillende makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Stellendam Of lees meer over makelaars in Stellendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stellendam

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het verkopen van jouw huis in Stellendam zijn de courtagekosten. Gemiddeld genomen vragen makelaars in deze regio rond de 1,25% van de verkoopprijs van jouw woning. Dit betekent dat als je een huis verkoopt tegen de gemiddelde verkoopprijs in Stellendam, namelijk € 343.250, je makelaarskosten ongeveer € 4.291 zullen bedragen.

Het is daarom raadzaam om te onderhandelen over de courtage. Hoewel dit normaal gesproken een percentage is, kan je wellicht een vast bedrag afspreken. Dit kan voordelig zijn als je verwacht dat jouw woning boven de gemiddelde prijs verkocht zal worden. Let er ook op dat de courtage naast andere kosten, zoals opstartkosten of advertentiekosten, komt. Zorg ervoor dat je een volledig beeld hebt van alle kosten voordat je een makelaar kiest.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stellendam

In het pittoreske Stellendam bevinden zich 1015 koopwoningen. Merk op dat slechts een nietig deel van deze huizen op dit ogenblik in de verkoop staat. Hierin schuilt de gouden kans voor jou! Door jouw woning nu op de markt te brengen, trek je zeker de aandacht van potentiële kopers die daar nu naar hunkeren.

Aantal verkochte woningen in Stellendam

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Stellendam actief geweest, zowel op het gebied van aanmeldingen als transacties. Aanmeldingen vertegenwoordigen de huizen die te koop zijn gezet, terwijl transacties de daadwerkelijke verkoop van woningen aangeven. Het totaal aantal verkochte woningen in deze periode bedraagt 24. De onderstaande grafiek geeft een gedetailleerd overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Stellendam te verkopen?

Speel je met de gedachte om je woning in Stellendam te verkopen? Iedere beslissing op dit pad, hoe eenvoudig deze ook lijkt, is van invloed op het verkoopproces. Het selecteren van een kundige makelaar en het strategisch plannen van elke stap is enorm belangrijk om een soepele verkoop te verzekeren.

Gelukkig is er een handige tool die je kan helpen met het organiseren van de verkoop. Op de site van Huis Verkopen kan je een gedetailleerd stappenplan specifiek voor jouw woning in Stellendam inzien. En vergeet niet: bij het verkopen van je huis is grondige voorbereiding de sleutel tot succes. Zorg dat iedere stap doordacht en nauwkeurig uitgevoerd wordt!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan jouw woning in Stellendam in de verkoop te zetten en wil je de beste deal krijgen? Goed nieuws! Op deze pagina vind je de meest actuele data als het gaat om de huizenprijzen in Stellendam. We houden alle informatie over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en recente aanmeldingen up-to-date. Zo blijf je te allen tijde op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen in jouw omgeving.

Hoe Huis Verkopen jou kan helpen

Huis Verkopen is ontwikkeld met één doel voor ogen: het voorbereiden en regelen van de verkoop van jouw woning zo eenvoudig mogelijk maken. Met behulp van onze waardebepaling, makelaar vergelijkingstool en de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, helpen we je bij het vinden van de beste makelaar en de juiste verkoopprijs. Bovendien zijn al onze online tools gratis en compleet onafhankelijk. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissingen maakt bij de verkoop van je woning in Stellendam.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen