Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ouddorp

De woningmarkt in Ouddorp kende in juni 2024 bijzondere ontwikkelingen. Op deze pagina vind je cijfers en feiten die je een beter inzicht geven in trends en waarden. Ontdek meer over de gemiddelde verkoopprijzen, het aantal transacties en de vraagprijs van huizen in Ouddorp.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ouddorp

De gemiddelde verkoopprijs in Ouddorp is in de laatste 3 maanden € 621.541 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 603.144 euro. Geschatte cijfers tonen aan dat de vraagprijzen doorgaans hoger zijn dan de uiteindelijke verkoopprijzen. Dit kan een indicator zijn voor de ruimte die er is om te onderhandelen over de verkoopprijs. Voor meer inzicht hierin, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Ouddorp

Afgelopen 3 maanden

€ 444.000
€ 558.000
€ 672.000

Bij het kopen of verkopen van een huis in Ouddorp kan je niet om de woningprijs per vierkante meter heen. Deze waarde geeft een objectief beeld van de werkelijke kostprijs van de woning en helpt je om de juiste investeringsbeslissing te nemen. Momenteel bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Ouddorp € 4.836. De onderstaande grafiek geeft een overzicht van de recente marktcijfers, zodat je de ontwikkeling van de prijzen in Ouddorp gedetailleerd kan volgen:

Huizenprijzen in Ouddorp per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.700
€ 5.000

Prijsontwikkeling Ouddorp laatste 12 maanden

In Ouddorp hebben de woningprijzen de afgelopen twaalf maanden zeker niet stilgestaan. Deze bewegingen zijn vergelijkbaar met de landelijke trends, waarbij de maandelijkse verkoopcijfers duidelijk schommelingen vertonen.

Als we de meest recente data erbij nemen, was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ouddorp vorige maand € 621.541 euro. Voor meer specifieke informatie over de prijsontwikkeling in de afgelopen 12 maanden, zie:

Wat is mijn woning in Ouddorp waard?

De woningwaarde wordt bepaald door diverse factoren, waaronder locatie, grootte, staat van onderhoud en de huidige marktomstandigheden. Een bijzonder onroerend goed in een gewild gebied als Ouddorp kan in waarde verschillen van een vergelijkbaar onroerend goed in een minder populaire regio. Bovendien kan een recent gerenoveerd huis meer waard zijn dan een vergelijkbaar huis dat wat onderhoud vereist.

Als je benieuwd bent naar wat de huidige marktwaarde van jouw huis in Ouddorp is, is een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar een logische eerste stap. Het is een uitstekend startpunt, ongeacht of je al zeker weet dat je wilt verkopen, of juist een nauwkeuriger beeld wilt krijgen van de mogelijkheden om een weloverwogen beslissing te nemen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar persoonlijk bij je langs om de gecompileerde gegevens ter plaatse te beoordelen. Er wordt aandacht besteed aan de unieke kenmerken van jouw specifieke woning. Dit advies is geheel vrijblijvend en kosteloos, en het biedt je een betrouwbaarder beeld van de huidige waarde van jouw woning dan een online rekentool.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te beseffen dat de cijfers van de woningmarkt zijn niet uniform, ze variëren aanzienlijk van plaats tot plaats. Ouddorp is daar geen uitzondering op - de prijzen van huizen in de gemeente contrasteren bijvoorbeeld duidelijk met die in omliggende dorpen en steden:

Dit in perspectief plaatsen, door niet alleen naar Ouddorp te kijken maar ook naar de vastgoedprijzen in andere gemeenten, helpt je om een realistisch beeld te krijgen van het huidige landschap van de woningmarkt. Zo begrijp je beter hoe de huizenprijzen lokaal kunnen verschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ouddorp

Bij het verkopen van jouw woning in Ouddorp komt het platform Huis Verkopen van pas. We verzamelen statistieken over de woningmarkt en de prestaties van makelaars. Hiermee brengen we verschillen in kaart, zoals verkoopsnelheid, verkoopprijs en aantal verkochte woningen. Daarbij monitoren we ook de wisselende tarieven van makelaars. Dit diepgaande inzicht stelt jou in staat om de meest geschikte makelaar op basis van jouw behoeften te selecteren.

Er is meer te winnen bij de keuze van een makelaar dan men vaak denkt. De verschillen op vlak van ervaring, aanpak en resultaten onder makelaars in Ouddorp hebben invloed op de verkoop van jouw huis. Wat resulteert in snellere verkoop, betere verkoopprijzen of juist een soepel verkoopproces. Maak daarom gebruik van de informatie die wij bieden om de makelaar te kiezen die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Ouddorp Of lees meer over makelaars in Ouddorp

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ouddorp

Vergelijkbaar met andere regio's, hanteren makelaars in Ouddorp gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Als we dus kijken naar de gemiddelde verkoopprijs in Ouddorp van € 621.541, betekent dat je gemiddeld € 6.837 aan courtagekosten kunt verwachten. Deze kosten zijn echter niet vast en kunnen van makelaar tot makelaar verschillen.

In de praktijk is het handig om bij de keuze van een makelaar niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook naar de aanvullende diensten die worden aangeboden. Sommige makelaars kunnen bijvoorbeeld hogere tarieven hanteren, maar in ruil daarvoor een betere service of een groter bereik bieden. Denk ook na over verkoopstrategie, communicatie en eventuele aanvullende kosten. Door goed te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken en belangrijke kosten besparen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ouddorp

In Ouddorp zijn er 1930 koopwoningen, maar op dit moment staat een zeer klein percentage daarvan te koop. Dat betekent dat de etalage voor potentiële kopers behoorlijk leeg is. Als je overweegt om jouw woning op de markt te brengen, zou je je pand nu aan een geïnteresseerde groep aanbieden die weinig andere opties heeft.

Aantal verkochte woningen in Ouddorp

In de laatste twaalf maanden heeft de woningverkoop in Ouddorp flink plaatsgevonden. Het aantal woningen dat te koop werd aangeboden (de aanmeldingen) en het aantal daadwerkelijk verkochte woningen (de transacties) geven ieder een deel van het verhaal. Kijk mee naar de onderstaande grafiek om een beeld te krijgen van de precieze aantallen, met speciale aandacht voor het aantal verkochte woningen: 51:

Ben je van plan jouw huis in Ouddorp te verkopen?

Als je overweegt om jouw woning in Ouddorp te verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om een realistische waardebepaling te doen en moet je nadenken over hoe je jouw woning aantrekkelijk kunt maken voor potentiële kopers. Ook een goed verkoopadvies kan helpen om alles op een rijtje te zetten, en het kan nuttig zijn om de tarieven van verschillende makelaars in de regio te vergelijken.

Om ervoor te zorgen dat de verkoop van je woning zo soepel mogelijk verloopt, kan het nuttig zijn om een gestructureerd stappenplan te volgen. Het stappenplan leidt je door het hele proces, van de voorbereiding tot het moment van de verkoop. Dit helpt je om niet te verzanden in de vele beslissingen die je moet nemen en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet tijdens dit belangrijke proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Ouddorp weet je als woningverkoper dat de huizenprijzen voortdurend fluctueren. Op HuisVerkopen.nl, waar je nu bent, blijf je op de hoogte van deze prijsontwikkelingen. We houden alles up-to-date; vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en zelfs nieuwe aanmeldingen. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en inzichten in de lokale huizenmarkt van Ouddorp.

Optimaal je woning in Ouddorp verkopen

Met Huis Verkopen profiteer je van allerlei handige tools bij de verkoop van jouw woning. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen. Daarnaast vergelijk je makkelijk verschillende makelaars in Ouddorp. We helpen je om te besparen op makelaarskosten door je de mogelijkheid te bieden makelaarstarieven op te vragen. Ook kun je via een handig stappenplan volgen voor de verkoop van je woning, zodat je niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen