Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maarssen

Overweeg je jouw huis in Maarssen te verkopen? Het is aan te raden om eerst een goed beeld te krijgen van de actuele vastgoedcijfers. Hieronder vallen recente transactiecijfers en verkoopprijzen, die helpen de huidige marktwaarde van je woning nauwkeurig te bepalen. Het inzichtelijk maken van deze cijfers draagt bij aan een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maarssen

Als je in Maarssen je huis gaat verkopen, zijn er verschillende dingen om scherp op te zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je een goede prijs voor je huis krijgt - dat staat voorop. Daarnaast wil je ook niet te veel betalen voor een makelaar. Ook het voorkomen van dubbele woonlasten door een snelle verkoop kan relevant zijn.

Schiet er nu van alles door je hoofd wat je wellicht wilt weten? Hoe lang duurt het bijvoorbeeld gemiddeld voordat een huis in Maarssen wordt verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En wist je dat je heel wat kunt besparen door makelaars te vergelijken? Goed nieuws, we hebben de actuele cijfers over woningverkoop in Maarssen voor je verzameld:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 459.369
Besparing (gem.)
€ 1.401

Je huis snel verkopen in Maarssen

In Maarssen worden woningen gemiddeld binnen 39 dagen verkocht. Dit is een indicatie van hoe snel de huizenmarkt beweegt. Hoe sneller je jouw woning wilt verkopen, hoe actiever je zal moeten zijn. Hier zijn drie tips om dit proces te versnellen.

 1. Vraag een waardebepaling aan bij een professionele makelaar. Een accurate prijsstelling op basis van een professionele waardebepaling kan zorgen voor meer interesse bij potentiële kopers en kan de verkoopsnelheid verhogen. Bezoek deze link voor meer informatie.
 2. Bepaal vooraf je bodemprijs. Door van tevoren vast te stellen wat het laagste bedrag is wat je wilt ontvangen voor je huis, kun je sneller onderhandelingen voeren. Een lager bodemprijs kan een snellere verkoop betekenen, maar zorg ervoor dat je nog steeds een eerlijke prijs voor je eigendom krijgt.
 3. Verbeter de presentatie van je woning. Een opgeruimd huis met een neutrale inrichting spreekt een breder publiek aan. Zorg dat je huis er op foto's en tijdens bezichtigingen op zijn best uitziet door kleine opknapbeurten uit te voeren en goed schoon te maken. Bekijk hier meer tips voor een goede presentatie van je huis.
Huis verkopen Maarssen tips

Tips in Maarssen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maarssen op?

Ben je benieuwd naar de huidige gemiddelde verkoopprijs in Maarssen? In februari 2024 ligt dit bedrag op € 459.369 euro. Let echter op, dit is slechts een gemiddelde. De uiteindelijke verkoopprijs hangt sterk af van diverse factoren zoals de staat van de woning, de locatie en de huidige marktcondities.

Naast het kennen van de gemiddelde totale verkoopprijs kan het ook verstandig zijn om de gemiddelde prijs per m2 te weten. In Maarssen is dit momenteel gemiddeld € 4.468 euro. Dit geeft je meer inzicht bij het beoordelen van de vraagprijs van een woning. Je kunt bijvoorbeeld de gemiddelde prijs per m2 in rekening brengen wanneer je een bod voorbereid of om te kijken of een vraagprijs redelijk is in vergelijking met de rest van de markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maarssen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.200
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maarssen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maarssen.

Feitjes over Maarssen

 • Maarssen ligt in de provincie Utrecht aan de rivier de Vecht.
 • Het dorp staat bekend om zijn historische buitenplaatsen.
 • De Goudestein is een opvallend monumentaal pand in Maarssen.

Tips om je woning te verkopen in Maarssen

Het verkopen van je huis in Maarssen kan complex zijn. Er zijn tips en trucs die je kunnen helpen het proces soepel en succesvol te laten verlopen. Hier volgen enkele nuttige tips om je huis op de juiste manier op de markt te brengen en de best mogelijke verkoopprijs te krijgen.

 • Maak professionele foto's: goede foto's zijn cruciaal. Overweeg een professionele fotograaf in te huren die de beste eigenschappen van je woning kan vastleggen.
 • Stel de juiste prijs: onderzoek naar vergelijkbare woningen in je buurt kun je helpen bij het bepalen van een reële vraagprijs.
 • Optimaliseer de presentatie: zorg voor een neutrale, schone en geordende woning. Verwijder persoonlijke spullen om potentiële kopers te helpen zich het huis als hun eigen thuis voor te stellen.
 • Inspectie vooraf: door een bouwkundige keuring uit te voeren vóór de verkoop, kun je verbeterpunten ontdekken en eventuele problemen oplossen.
 • Schakel een goede makelaar in: een professionele, lokale makelaar kent de markt, weet hoe hij kopers moet aantrekken en kan je begeleiden door het verkoopproces.

Ontdek jouw stappenplan in Maarssen:

 • Persoonlijk stappenplan op basis van jouw adres
 • Met gemak bijhouden wat de status is per stap
 • Vrijheid in keuze: optionele stappen toevoegen
 • Realiseer mogelijke besparingen door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Maarssen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maarssen kost je als verkoper gemiddeld € 6.633. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maarssen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 459.369) € 4.823
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.633

Kosten van makelaars in Maarssen

Als je overweegt om je huis in Maarssen te verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars in Maarssen rekenen een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld is dit percentage in Maarssen 1,05%, maar dit kan variëren per makelaar. Houd er rekening mee dat elk percentage impact heeft op de totale kosten die je kwijt bent aan de makelaar.

Bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Maarssen van € 459.369, betekent een courtage van 1,05% dat je gemiddeld € 4.823 kwijt bent aan je makelaar. Dit kan echter variëren, omdat makelaars uiteenlopende tarieven hanteren. Het is daarom verstandig om eerst te vergelijken voordat je een makelaar kiest voor de verkoop van je huis in Maarssen.

Lees meer over makelaars in Maarssen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van jouw woning krijg je te maken met notariskosten. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de kosten voor het doorhalen van de hypotheek bij de notaris. Deze administratieve handeling is nodig om de hypotheekschuld officieel te beëindigen.

De exacte kosten kunnen per notaris verschillen, maar gemiddeld bedragen de kosten hiervoor € 350. Deze kosten zijn voor jouw rekening en het is verstandig om hier rekening mee te houden in jouw begroting.

Verhuiskosten

Natuurlijk heb je bij de verkoop van je huis ook te maken met verhuiskosten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan je kiezen om zelf te verhuizen of dit uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf.

De kosten van een verhuisbedrijf kunnen uiteraard flink oplopen, vooral als je veel zware of waardevolle spullen hebt. Bij de verkoop van je huis is het dus belangrijk om ook deze kosten in gedachten te houden.

Diverse verkoopkosten

Naast de makelaarskosten, notariskosten en verhuiskosten zijn er nog meer kosten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om een goed overzicht van deze kosten te hebben om niet voor onaangename verrassingen te komen staan.

Bijvoorbeeld, als jouw woning een laag energielabel heeft, kan meer investeren in energiebesparende maatregelen de verkoopprijs verhogen. Zelfs zoiets kleins als schoonmaakkosten om het huis verkoopklaar te maken, kunnen aantikken. Het is verstandig om je bewust te zijn van al deze diverse kosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Maarssen?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Maarssen te verkopen? Met de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt lijkt het antwoord hierop een volmondig 'ja'. Er is veel vraag naar woningen, waardoor de kans aanzienlijk is dat jouw woning snel wordt verkocht.

Hoe weet je wat je huis waard is in deze tijd? Een waardebepaling kan hierbij helpen. Via een eenvoudige stap kun je een gratis waardebepaling aanvragen op de website hier. Zo krijg je een goed beeld van de waarde van je woning in Maarssen en kan je een weloverwogen beslissing maken.

Vergelijk makelaars in Maarssen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het is tijd om de verkoop van dat prachtige huis in Maarssen aan te pakken. Bij Huis Verkopen maken we dit proces zo eenvoudig mogelijk met ons handige stappenplan. Dit stappenplan is speciaal samengesteld met jouw huis als uitgangspunt. We begeleiden je stap voor stap door de voorbereiding en verkoop, zodat je straks alle ins en outs kent. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Gratis waardebepaling van je huis

Je wilt natuurlijk weten wat jouw huis waard is. Bij Huis Verkopen helpen we je graag met een gratis waardebepaling. Hierdoor krijg je een realistische schatting van de verkoopwaarde van je woning, zodat je daarop je verkoopstrategie kunt afstemmen.

De beste makelaar in Maarssen zoeken

Het kiezen van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Gelukkig maken we bij Huis Verkopen het makkelijk voor je. Je kunt op onze site verschilende makelaars vergelijken en de juiste keuze maken op basis van jouw specifieke eisen.

Besparen op makelaarskosten

De kosten van een makelaar kunnen soms behoorlijk oplopen. Daarom biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken en besparen.

Aanvullende diensten regelen

Huis Verkopen is er om de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom kun je via onze site ook aanvullende diensten regelen zoals een energielabel, een verhuizer en woningstyling om je huis extra goed op de markt te zetten.

Appartement verkopen in Maarssen

Het verkopen van een appartement in Maarssen komt met enkele nuances die je als eigenaar hoort te weten. Eén van die nuances is dat je appartement niet alleen van jezelf is, maar ook deel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit betekent dat er verschillende regels gelden omtrent het onderhoud, de kosten daarvan en de controles hierop. Een grondige kennis van deze regels kan helpen om mogelijke potentiële kopers een duidelijk en volledig beeld te geven van wat ze kunnen verwachten.

Verder is het aan te raden voor je om de waarde van je appartement te laten bepalen door een deskundige. Dit helpt je om een aantrekkelijke, maar ook reële vraagprijs neer te zetten. Voordat je de verkoop start, doe je er ook goed aan om na te denken over de presentatie van je woning. Een opgeruimd en goed verlicht appartement komt beter over op bezichtigingen. Hiervoor kun je gebruik maken van ons verkoopadvies.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maarssen

Een slimme eerste stap is het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar. Deze professional kan rekening houden met diverse factoren zoals de staat van je huis, locatie, vergelijkbare objecten en de huidige huizenmarkt in Maarssen.

Het verkoopproces van een huis kan versneld worden door goede voorbereiding en strategie. Is je huis op de juiste manier gepresenteerd? Is de prijs goed? Geef je huis de beste kans met de tips op deze pagina.

De kosten van de verkoop van je huis kunnen bestaan uit makelaarskosten, advertentiekosten, kosten voor het energielabel, notariskosten en eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek. Voor een gedetailleerd overzicht, bekijk je onze pagina over kosten.

Bij het kiezen van een makelaar is het slim om te vergelijken. Kijk naar ervaring, tarieven, klantreviews en hun verkoopaanpak. Gebruik onze handige tool op deze pagina om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Het verkopen van je huis voor de hoogste prijs hangt af van verschillende factoren. Denk aan het onderhandelen over de prijs, de aantrekkelijkheid van je huis en de timing van de verkoop. Krijg meer inzichten hierover op onze adviespagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen