Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Lottum

Het kiezen van een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Lottum kan een uitdaging zijn. Je wilt een makelaar die bekend is met de lokale markt, efficiënt werkt en goede resultaten heeft behaald bij eerdere verkopen. We zullen het hebben over welke makelaar het beste presteert in Lottum.

Over makelaars in Lottum

Makelaars in Lottum variëren in allerlei opzichten, waardoor het interessant kan zijn om ze te vergelijken. Ze onderscheiden zich op vlakken als werkwijze, kosten en verkoopresultaten. Daarbij kan ook het soort pand dat ze vaker hebben verkocht, hun kennis van de lokale markt of de mate waarin ze begeleiding bieden bij de administratieve afhandeling van de verkoop een belangrijk verschil maken. Doordat deze verschillen zoveel impact kunnen hebben op het eindresultaat, kan een goede vergelijking je bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs opleveren. Met behulp van de juiste tools op huisverkopen.nl kan je de voor jou meest geschikte makelaar in Lottum vinden.

Je vraagt je wellicht af wat de beste makelaars in Lottum kosten. Welk onderhandelingsresultaat behalen ze gemiddeld? En hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Andere brandende vragen kunnen betrekking hebben op de tijd die het gemiddeld duurt voordat een woning wordt verkocht of de marketingmethoden die ze hanteren. Al deze vragen en meer worden beantwoord in de volgende informatie. Hieronder volgen de actuele cijfers over de best presterende makelaars in Lottum:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.098
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.020
Besparing (gem.)
€ 1.231

Actueel

 • Wist je dat de gemiddelde verkoopprijs in Lottum op dit moment€ 439.500 is? Ook is de gemiddelde verkoopprijs per m2 maar liefst€ 3.112. Voor meer gedetailleerde info over de huizenprijzen in Lottum kun je onze website bezoeken.
 • Wat betreft makelaarskosten; makelaars in Lottum rekenen momenteel gemiddeld een courtage van 1,16%. Dit is een relevant percentage dat je zou moeten overwegen bij het plannen van je verkoop in april 2024. Voor meer informatie over het verkopen van je huis in Lottum kun je hier terecht.
 • Het besef dat tarieven van makelaars in Lottum behoorlijk uiteen kunnen lopen, is cruciaal. Daarom is het bijzonder nuttig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Je kunt hier potentieel € 1.231 mee besparen!

Makelaars in de omgeving van Lottum

In Lottum zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Lottum gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Lottum verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Lottum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Lottum?

Een makelaar in Lottum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 439.500 in Lottum komt dit neer op € 5.098 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Lottum berekenen hun kosten via de courtage, dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit betekent dat hoe meer je woning oplevert, hoe hoger de vergoeding voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Lottum 0,56% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.231 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat de hoogte van deze courtage flexibel is en in overleg met de makelaar wordt afgestemd.

Kosten van makelaars in Lottum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Lottum

De meeste makelaars in Lottum rekenen wat men noemt opstartkosten. Deze kosten zijn een soort financiële afspraak bij de aanloop naar de verkoop van jouw woning. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor het inmeten van jouw woning, het maken van professionele foto's en plattegronden, en het plaatsen van de woning op diverse online verkoopplatforms zoals Funda.

Opstartkosten kunnen variëren per makelaarskantoor, evenals de diensten die hieronder vallen. Vaak is dit een vast bedrag dat je betaalt voordat de daadwerkelijke opstart van de verkoop van je woning plaatsvindt. Het is niet ongebruikelijk dat makelaars deze kosten in rekening brengen, aangezien er vaak al veel werk verzet wordt voordat jouw woning op de markt komt. Zorg er wel voor dat deze kosten en het bijbehorende servicepakket vooraf duidelijk worden gecommuniceerd.

Intrekkingskosten van makelaars in Lottum

In de pittoreske plaats Lottum kunnen makelaars zogenoemde intrekkingskosten in rekening brengen, als je besluit de verkoopcijfers van je woning voortijdig te stoppen. Het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent, zodat er geen onaangename verrassingen op je af komen. Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar rekent voor de tijd en moeite die hij heeft geïnvesteerd in de verkoop van jouw woning.

Voorbeeldsituaties waarin deze kosten kunnen ontstaan zijn talrijk. Stel, je besluit jouw woning te houden na een onvoorziene persoonlijke verandering, zoals een nieuwe baan in dezelfde stad of een verliefdheid die uiteindelijk in het water viel. Of misschien kreeg je een bijzonder hoog privé-aanbod voor je woning waar je geen nee tegen kon zeggen. Wat de reden ook is, als het verkoopcontract voortijdig wordt beëindigd, ben je mogelijk intrekkingskosten verschuldigd aan de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Lottum met een vast tarief

In Lottum zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet wat je aan kosten kwijt bent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld hanteren makelaars in Lottum voor vastgoed een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan echter zijn dat het voor jou als woningverkoper minder gunstig uitpakt als je woning snel verkocht wordt. Stel, de makelaar verkoopt je huis binnen een week, dan kunnen de kosten per gewerkt uur hoog uitvallen vergeleken met een courtage. In dit geval kan een courtage, een percentage van de verkoopprijs, dus voordeliger zijn.

Tip: Probeer bij het inschakelen van een makelaar een inschatting te maken van hoe snel je verwacht dat je woning kan worden verkocht. Gaan de huizen bij jou in de buurt als warme broodjes over de toonbank? Dan kan het financieel aantrekkelijker zijn een makelaar te kiezen die met courtage werkt in plaats van een vast tarief.

4 feitjes over makelaars in Lottum

 • Woningverkopers in Lottum geven vaak de voorkeur aan makelaars die zich bewezen hebben door beter te presteren dan hun collega's. Dit is een belangrijke factor bij het vergelijken van makelaars in de regio.
 • Veelal werken de makelaars in Lottum met een courtage. Dit komt goed uit, want de meerderheid van de woningverkopers heeft hier een voorkeur voor. Ze waarderen de duidelijkheid van het kostenplaatje en de geboden zekerheden.
 • Er zijn opmerkelijke verschillen in hoe makelaars in Lottum de waarde van een woning inschatten. Het prijsverschil kan oplopen tot €30.000. Het inschatten van de waarde is dus niet een exacte wetenschap.
 • Een groot percentage van de huizenverkopers in Lottum, namelijk 94%, laat hun woning verkopen door een makelaar die is aangesloten bij een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Hiermee garanderen ze zichzelf van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat levert de beste makelaar in Lottum op?

De beste makelaars in Lottum onderscheiden zich niet enkel door hun positieve evaluaties, maar ook door hun uitmuntende prestaties die in data uitgedrukt kunnen worden. Dit komt tot uiting in het sneller verkopen van panden en het realiseren van hogere verkoopprijzen.

Je kan de toppresteerders onder de makelaars in Lottum herkennen aan deze kenmerken:

 • Uit onbevooroordeelde data-analyse blijkt dat topmakelaars in Lottum woningen bij verkoop gemiddeld voor een prijs die hoger ligt dan de initiële verwachte verkoopprijs. Het komt er concreet op neer dat je bij deze makelaars gemiddeld € 10.909 meer zal vangen voor je woning.
 • Onze uitgebreide databank toont aan dat de best presterende makelaars in Lottum huizen in gemiddeld 17 dagen sneller aan de man brengen dan hun collega's. Dit betekent dat je woning sneller van de markt zal zijn met een toppresteerder aan je zijde.

De beste makelaar in Lottum vinden

Het vinden van de perfecte makelaar in Lottum kan een uitdaging zijn. Gelukkig biedt onze website de mogelijkheid om makelaars eenvoudig te vergelijken. Na het invullen van je adres, situatie en voorkeuren matchen we je met de meest geschikte opties.

De door ons geselecteerde makelaars geven je inzicht in hun tarieven en hun aanpak voor de verkoop van je huis. Ook geven ze een inschatting van de waarde van je woning en geven ze verkoopadvies. Zo creëer je een volledig beeld van je mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Lottum?

Wil je jouw huis in Lottum verkopen? Dan is het belangrijk een geschikte makelaar te vinden. Hieronder volgen vijf aandachtspunten bij deze keuze:

Ervaring in Lottum

Zoek een makelaar met ervaring in Lottum. Lokale kennis is waardevol bij het inschatten van de woningwaarde en potentiële kopers.

Correcte waardebepaling

Een goede makelaar schat de woningwaarde realistisch in. Het is geen slecht idee om bij meerdere makelaars een waardebepaling aan te vragen en die inschattingen te vergelijken.

Kosten structuur

Let op de kostenstructuur. Begrijp je precies welke diensten je krijgt voor welke prijs? Transparantie is hierbij belangrijk.

Communicatie

Goede communicatie met je makelaar is essentieel. Voel je je prettig bij het contact? Wordt alles duidelijk uitgelegd? Denk hierover na.

Marketing strategie

Vergeet niet na te vragen wat de marketingstrategie is. Een goed plan kan het verschil maken in hoe snel jouw huis verkocht wordt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Lottum, kan een NVM-makelaar je helpen bij de soepele verkoop van je huis. Deze ervaren deskundigen zijn goed op de hoogte van de lokale huizenmarkt en de meest recente regelgeving.

Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij organisaties zoals de VBO en VastgoedPRO. Tevens handelen zij volgens een strikte ethische code, wat betekent dat je rechten en belangen als verkoper altijd beschermd zullen zijn.

Weetje: Wist je dat de NVM, voluit de Nederlandse Vereniging van Makelaars, de grootste vereniging van makelaardijen in ons land is? Ze vertegenwoordigt het merendeel van de actieve makelaars in Nederland.

Wat doet een makelaar in Lottum?

Een makelaar in Lottum kan je ondersteunen in het proces van het verkopen van je huis. Hij biedt hulp bij de prijsbepaling, stelt vast wat je nodig hebt en begeleidt je volledig van start tot finish.

Het heeft bewezen voordelen om jouw woning te verkopen met de hulp van een makelaar, zeker vanwege de complexiteit van onroerend-goedtransacties.Het is vaak niet raadzaam om dit zonder makelaar te doen.

 • Taxatie van je woning
 • Onderhandelen over de prijs
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst
 • Begeleiding bij bezichtigingen
 • Afhandelen van de administratieve taken

Waarom een makelaar in Lottum inschakelen?

De verkoop van je huis in Lottum kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste begeleiding van een verkoopmakelaar kun je door de verschillende stappen navigeren. In dit proces zijn er vijf belangrijke stappen te onderscheiden: de voorbereiding op de verkoop, het bepalen van de vraagprijs, het promoten van je huis, de onderhandelingen over de prijs en tenslotte de afronding van de verkoop. In elk van deze stappen speelt een verkoopmakelaar een cruciale rol. Hij of zij kan je helpen om de juiste beslissingen te nemen en ervoor te zorgen dat het verkoopproces vlot en zonder onnodige stress verloopt.

Voorbereiding van de verkoop

De verkoop van je huis begint met een grondige voorbereiding. Een goede verkoopmakelaar helpt je met het maken van fotomateriaal van hoge kwaliteit, het uitvoeren van noodzakelijke reparaties en het opruimen en stijlen van je huis. Deze stappen verhogen de aantrekkingskracht van je woning voor potentiële kopers.

Vaststellen van de vraagprijs

De volgende stap is het bepalen van een realistische vraagprijs. Een verkoopmakelaar kan een accurate taxatie van je woning uitvoeren, rekening houdend met de huidige marktcondities en vergelijkbare verkopen in de omgeving van Lottum.

Promoten van het huis

Om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, zal een verkoopmakelaar een marketingplan opstellen, bestaande uit online adverteren, het organiseren van bezichtigingen en open huizen dagen. Een professionele verkoopmakelaar heeft toegang tot verschillende kanalen om je huis te promoten.

Onderhandelingen en afronding

Als er kopers interesse tonen in jouw woning, zal de verkoopmakelaar de onderhandelingen voeren. Bij overeenstemming helpt de verkoopmakelaar bij het opstellen van het koopcontract en de verdere afronding van de verkoop.

Makelaars in Lottum vergelijken

Het vinden van de beste makelaar is persoonlijk en afhankelijk van jouw wensen, woning en situatie. Een doordachte vergelijking is in deze de sleutel tot succes.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Zoektocht naar het beste aanbod
 • Vergelijking op basis van jouw voorkeur
 • Betere tarieven door vergelijking

Via Huis Verkopen vergelijk je makelaars op prestaties zoals snelheid en verkoopopbrengst. Zo vind je de makelaar die het beste past bij jouw situatie en ben je verzekerd van de meest gunstige tarieven. Hierdoor kun je flink besparen op de makelaarskosten.

Vergelijk makelaars in Lottum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Lottum

Bedenk wat belangrijk voor je is. Denk aan kosten, ervaring, verkoopresultaat of eventuele specialisatie in jouw soort woning. Vergelijk verschillende makelaars op ons platform om de best passende te vinden.

Gemiddeld zijn de makelaarskosten in Lottum € 5.098. Dit omvat alle kosten, inclusief courtage en marketingkosten. Het is verstandig om bij verschillende makelaars een offerte aan te vragen.

De gemiddelde verkoopsnelheid per makelaar verschilt. Kijk daarom naar hun gemiddelde aantal dagen dat een woning te koop staat. De gemiddelde verkoopsnelheid in Lottum is 88 dagen.

Wees eerlijk tegen je makelaar als je ontevreden bent en kijk of er een oplossing te vinden is. Besluit je de overeenkomst te beëindigen, dan brengt dat mogelijk € 500 aan intrekkingskosten met zich mee.

Het is mogelijk om meerdere makelaars in te schakelen. Echter, dit kan de verkoopcompliceren en je zit mogelijk met dubbele kosten. Voor advies over de beste aanpak kun je hier verkoopadvies aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen