Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oostvoorne

Je huis in Oostvoorne verkopen is een belangrijke stap. Bedenk goed dat de stappen die je zet in het begin van het verkoopproces, zoals een prijsbepaling en de presentatie van je woning, invloed hebben op de uiteindelijke opbrengst. Jij kiest en bepaalt dus zelf de verkoopprijs.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oostvoorne

Als je van plan bent om jouw huis in Oostvoorne te verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Ten eerste zijn de kosten een belangrijk aandachtspunt: mogelijke kosten kunnen verbonden zijn aan de makelaar, het aanpassen van de woning om deze verkoopklaar te maken, of eventuele juridische kosten. Andere zaken om op te letten zijn bijvoorbeeld de huidige staat van de lokale woningmarkt, de voordeligste tijd om te verkopen en de beste manieren om jouw woning te promoten.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden woningen in Oostvoorne verkocht, wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? We raden je zeker aan om een blik te werpen op de pagina met makelaarsvergelijking. Dit helpt je om een makelaar te vinden die uitstekend presteert in Oostvoorne. Hieronder volgen de meest recente cijfers met betrekking tot de woningverkoop in Oostvoorne:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
82 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 559.856
Besparing (gem.)
€ 1.568

Je huis snel verkopen in Oostvoorne

Verkoop je jouw huis in Oostvoorne? Het gemiddelde aantal dagen dat een woning hier te koop staat, is 82 dagen. Volg onze tips om deze tijd mogelijk te verkorten.

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je woning er zo aantrekkelijk mogelijk uit ziet. Doe kleine reparaties, geef de muren een fris laagje verf en zorg voor een opgeruimde en nette uitstraling. Hoe beter de woning eruit ziet, hoe aantrekkelijker deze is voor potentiële kopers en hoe sneller de verkoop kan plaatsvinden. Voor meer tips, bezoek onze tips pagina.
 2. Laat een correcte waardebepaling uitvoeren door een professional. Door een realistische prijs te stellen, wordt de woning aantrekkelijk voor kopers en kan een snelle verkoop bevorderen. Het aanvragen van een waardebepaling kun je doen via deze link.
 3. Goede marketing kan wonderen doen. Laat professionele foto's maken en schrijf een aantrekkelijke advertentie om de beste kwaliteiten van je huis te benadrukken. Vergeet daarbij niet de woning ook op sociale media te promoten. Voor een stappenplan kun je terecht op ons stappenplan pagina.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Oostvoorne

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oostvoorne op?

Op zoek naar informatie over de woningmarkt in Oostvoorne? Dan ben je hier op de juiste plek. In februari 2024 is de gemiddelde verkoopprijs in Oostvoorne € 559.856. Natuurlijk zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van een woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van het huis, de toegevoegde waarde van recente verbouwingen, en de algehele populariteit van de buurt.

Nu je bekend bent met de gemiddelde verkoopprijs, is het ook interessant om te weten wat de gemiddelde prijs per m2 in Oostvoorne is. Op dit moment ligt die op € 4.613. Ook dit is weer afhankelijk van diverse factoren - onder andere de onderhoudsconditie van de woning speelt hierin een grote rol. Een goed onderhouden woning kan namelijk meer waard zijn. Bovendien is de ligging van de woning eveneens van belang; een huis in een gewilde wijk kan bijvoorbeeld meer opbrengen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oostvoorne

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.300
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oostvoorne bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oostvoorne.

Feitjes over Oostvoorne

 • Oostvoorne heeft een uitgestrekt en uniek duinlandschap.
 • De Maasvlakte is vanuit Oostvoorne op fietsafstand.
 • Het was vroeger een belangrijke visserijplaats, vooral voor paling.

Tips om je woning te verkopen in Oostvoorne

Je huis verkopen in Oostvoorne kan in de huidige markt een uitdaging zijn. Om ervoor te zorgen dat je woning zo aantrekkelijk mogelijk is voor potentiële kopers, hebben we enkele belangrijke tips voor je samengesteld.

 • Een goede prijsstelling: Vraag meerdere makelaars om een waardebepaling om zo tot een realistische vraagprijs te komen.
 • Onderhoudswerk: Zorg dat je huis in goede staat is. Repareer kleine gebreken zoals lekkende kranen of klemmende deuren. Dit kan potentiële kopers afschrikken.
 • Professionele foto's: Laat professionele foto's maken van je huis. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in hoe je huis online wordt gepresenteerd.
 • Neutrale inrichting: Zorg voor een neutraal ingericht huis. Een te persoonlijke stijl kan potentiële kopers afschrikken.
 • Tijdstip van verkoop: Denk na over het juiste moment van verkoop. Elk seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Ontdek jouw stappenplan in Oostvoorne:

 • Stappenplan speciaal afgestemd op jouw woning
 • Voorkomt dat je zaken over het hoofd ziet bij de verkoop
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
 • Gratis, interactief en volledig vrijblijvend te gebruiken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oostvoorne?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oostvoorne kost je als verkoper gemiddeld € 10.421. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oostvoorne In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 559.856) € 5.934
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.421

Kosten van makelaars in Oostvoorne

Bij het verkopen van je huis in Oostvoorne rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Deze kosten zijn een soort voorbereidingskosten voor de diensten die de makelaar gaat leveren, denk aan het maken van foto's en het opstellen van een verkoopadvertentie. Gemiddeld kun je hier in Oostvoorne rekenen op een bedrag van € 515.

Vervolgens betaal je bij verkoop aan de makelaar een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In Oostvoorne bedraagt dit gemiddeld 1,06% van de verkoopprijs. Laat je bij de makelaarskeuze echter niet enkel leiden door de kosten. Het is minstens zo belangrijk om te kijken wat een makelaar je oplevert.

Lees meer over makelaars in Oostvoorne.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Oostvoorne verkoopt, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Het gemiddelde courtagepercentage in Oostvoorne is 1,06%, wat, op basis van een gemiddelde verkoopprijs van € 559.856, neerkomt op € 5.934 aan makelaarskosten. Maar vergeet niet: er zijn ook andere kosten waar je op moet letten.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Een mooie presentatie kan een groot verschil maken voor de verkoopprijs van jouw woning. Met de juiste verkoopstyling toon je de potentie van je woning en trek je een bredere doelgroep aan. Daarnaast kan het de moeite waard zijn om klein onderhoud te plegen. Hiermee geef je potentiële kopers een goed gevoel over de staat van je woning.

De kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud kunnen variëren, maar de investering kan erg lucratief zijn. Gemiddeld kun je rekening houden met ongeveer € 875 aan kosten. Een fris geschilderde muur, gerepareerde lekkages of zelfs een nieuwe deurknop kunnen wonderen doen voor de uitstraling van je woning.

Energielabel

Een ander aspect om niet te vergeten, is het energielabel van je woning. Het energielabel geeft informatie over hoe energiezuinig je woning is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geldig, definitief energielabel hebt voordat je je woning te koop zet.

Heb je nog geen geldig energielabel of ben je niet zeker? Dan kan je dit eenvoudig controleren. Het aanvragen van een nieuw energielabel brengt kosten met zich mee, die je moet betalen aan de energieadviseur die je woning beoordeelt.

Notariskosten

Als laatste zijn er de notariskosten die je moet betalen voor de opmaak van de akte van levering. Dit zijn kosten die je maakt voor de diensten van een notaris om de overdracht van de woning officieel te maken.

De notariskosten verschillen per notaris en zijn afhankelijk van de complexiteit van de verkoop. Zorg daarom dat je deze kosten meeneemt in je overwegingen bij het verkopen van je woning in Oostvoorne.

Wanneer mijn huis verkopen in Oostvoorne?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Oostvoorne te verkopen? Deze vraag speelt wellicht in je hoofd rond. Het lijkt inderdaad een gunstige tijd te zijn. De woningmarkt is levendig en er is veel vraag naar allerlei soorten woningen. Doordat er veel interesse is, vergroot dit de kans dat je huis snel verkocht wordt.

Mocht je twijfelen over de beste strategie om je huis in Oostvoorne te verkopen, bedenk dan dat een goede makelaar je hierbij kan helpen. Zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd. Zij kennen de lokale markt en kunnen je dus met hun expertise en ervaring verder helpen om in deze tijd je huis succesvol te verkopen.

Vergelijk makelaars in Oostvoorne Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een grote stap. Je wilt het goed doen, zodat je er het meeste uit kunt halen. Maar hoe bereid je je nu het beste voor? Waar begin je? Gelukkig maakt Huis Verkopen deze voorbereiding een stuk eenvoudiger voor je. Dit online platform is speciaal ingericht voor woningeigenaren die hun woning willen verkopen. Met handige tools, tips, en een stap voor stap uitleg word je door het gehele proces heen begeleid. Het scheelt je een hoop tijd, stress en dankzij de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, ook nog eens geld.

Gratis waardebepaling

Een van de eerste stappen bij de verkoop van jouw huis is het weten van de woningwaarde. Huis Verkopen biedt hiervoor een gratis waardebepaling aan. Hierdoor weet je precies wat je woning waard is en kun je een goede vraagprijs opstellen.

Vergelijk makelaars

Om de verkoop van jouw woning in goede banen te leiden, wil je een betrouwbare en ervaren makelaar aan jouw zijde. Daarom kun je op Huis Verkopen eenvoudig makelaars vergelijken om zo de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

Bespaar op kosten

Bij de verkoop van je woning komen vaak onverwachte kosten kijken. Bij Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en kun je besparen op de makelaarskosten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oostvoorne

Je kunt de waarde van je huis laten vaststellen door een lokale makelaar. Met een waardebepaling krijg je een beter inzicht in wat je woning in de huidige markt zou kunnen opbrengen. Een waardebepaling wordt gebaseerd op factoren zoals de staat van het onderhoud, de ligging en de marktontwikkelingen in Oostvoorne.

Het is belangrijk om je huis goed te presenteren, een realistische vraagprijs te hanteren en een professionele makelaar in te schakelen. Bekijk zeker even ons overzicht van tips om je te helpen de verkoop van je woning in Oostvoorne aan te pakken.

De beste manier om je huis in Oostvoorne te verkopen, is door je goed te oriënteren en je voor te bereiden op het verkoopproces. Dat houdt in: de waarde van je woning bepalen, je huis verkoopklaar maken, een verkoopstrategie opstellen en een betrouwbare makelaar kiezen.

Het vinden van de juiste makelaar begint met het vergelijken van verschillende makelaars. Met onze tool kun je makkelijk makelaars vergelijken om de beste makelaar in Oostvoorne te vinden voor de verkoop van je huis.

Bij de verkoop van je huis komen diverse kosten kijken. Denk aan notariskosten, kosten voor de makelaar, kosten voor het energielabel en eventueel kosten voor een stylist of fotograaf. Op onze pagina vind je alle informatie over de mogelijke kosten bij de verkoop van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen