Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rockanje

Als je overweegt om je woning in Rockanje te verkopen, moet je weten dat de lokale woningmarkt voortdurend in beweging is. Hierdoor kan het soms in jouw voordeel werken om snel te handelen. Het inschakelen van een deskundige makelaar kan hierbij enorm helpen om je woning voor een aimabele prijs te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rockanje

Als woningverkoper in Rockanje zijn er diverse doelen die je nastreeft wanneer je jouw huis in de verkoop zet. Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren om de hoogst mogelijke winst op je investering te behalen. Misschien wil je het huis ook wel zo snel mogelijk verkopen, omdat je bijvoorbeeld al een nieuw huis op het oog hebt. Je zoekt de juiste balans tussen prijs en snelheid, en hoopt op een succesvolle verkoop waar je met tevredenheid op terugkijkt.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de woningmarkt in Rockanje nu eigenlijk in elkaar zit. Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van huizen in dit gebied? Hoe snel worden woningen doorgaans verkocht? En is het mogelijk om te besparen op makelaarskosten door verschillende makelaars te vergelijken? Wanneer je erover denkt een huis in Rockanje te verkopen, is het zeker raadzaam om een kijkje te nemen op deze pagina met een handig stappenplan voor de verkoop van een woning. Vervolgens geven we je hieronder inzicht in actuele cijfers over de woningmarkt in Rockanje:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
82 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 901.658
Besparing (gem.)
€ 2.705

Je huis snel verkopen in Rockanje

De gemiddelde snelheid waarin woningen in Rockanje verkocht worden ligt op 83 dagen. Wil je je woning sneller verkopen? Hier zijn 3 tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Goede voorbereiding: Zorg dat je niet onvoorbereid je huis in de verkoop zet. Onderzoek de lokale marktomstandigheden en vraag meerdere makelaars om een gratis waardebepaling. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke verkoopprijs. Kijk hiervoor op waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 2. Foto’s en presentatie: Zorg voor professionele foto's van je woning. Een aantrekkelijke presentatie kan veel potentiële kopers trekken. Zorg ook dat je woning er netjes en verzorgd uitziet tijdens bezichtigingen.
 3. Inschakelen van professionals: Overweeg het inhuren van een makelaar. Een professionele makelaar kent de markt, kan effectief onderhandelen en je adviseren om de beste verkoopstrategie te kiezen. Meer informatie over makelaarstarieven vind je op makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars.

Tips in Rockanje

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rockanje op?

Als je overweegt om een huis te verkopen in Rockanje, is het belangrijk om te weten dat woningen in deze locatie momenteel gemiddeld verkocht worden voor € 901.658 euro. Dit bedrag kan echter variëren, direct beïnvloed door factoren als de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de aantrekkelijkheid van de locatie waar de woning gevestigd is.

Bij het kijken naar de gemiddelde prijzen, is het ook de moeite waard om te overwegen wat de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is in Rockanje, die momenteel ligt op € 4.683 euro per m2. Het is echter belangrijk om hierbij te bedenken dat dit geen volledig beeld geeft. Een tuin of garage wordt bijvoorbeeld niet meegerekend, terwijl deze wel veel waarde kan toevoegen aan je huis. Bovendien kan de ligging of de sfeer van een huis zorgen voor een hogere verkoopprijs dan de gemiddelde prijs per m2 doet vermoeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rockanje

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 4.200
€ 5.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rockanje bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rockanje.

Feitjes over Rockanje

 • Rockanje is gelegen op het eiland Voorne-Putten in Zuid-Holland.
 • Het is een geliefde plek onder natuurliefhebbers vanwege de Voornse Duinen.
 • In de zomer trekt de plaats veel bezoekers voor het strand en de Noordzee.

Tips om je woning te verkopen in Rockanje

Het verkopen van je huis in Rockanje kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie kan je de kans op succes aanzienlijk verhogen. De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen en zelfs een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Ken de markt: Voor je je woning op de markt brengt, is het noodzakelijk om een goed begrip te hebben van de lokale vastgoedmarkt en de prijsklasse waarin jouw huis valt.
 • Fotografie: Professionele foto's laten maken van je woning kan een groot verschil maken. Foto's zijn vaak het eerste wat potentiële kopers zien. Investeer in goede belichting en aantrekkelijke composities.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je woning in topconditie is. Kleine reparaties uitvoeren en de woning grondig schoonmaken kan de waarde aanzienlijk verhogen.
 • Open huis: Overweeg om een open huis te organiseren. Dit geeft potentiële kopers de kans om je huis te ervaren en zich voor te stellen hoe hun leven eruit zou zien als ze daar zouden wonen.
 • Marketing: Zorg voor een sterke online aanwezigheid. Vermeld de unieke kenmerken van je huis en benadruk de voordelen van het wonen in Rockanje.

Ontdek jouw stappenplan in Rockanje:

 • Helpt omissies voorkomen bij woningverkoop
 • Gratis en interactief persoonlijk stappenplan
 • Biedt de mogelijkheid tot besparingen door vergelijking
 • Zorgt voor een duidelijk overzicht van verkoopvereisten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rockanje?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rockanje kost je als verkoper gemiddeld € 8.433. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rockanje In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 901.658) € 9.828
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.433

Kosten van makelaars in Rockanje

Wanneer je besluit je huis in Rockanje te verkopen via een makelaar, moet je rekening houden met gemiddelde kosten voor de inzet van deze professional. Deze kosten, courtage genoemd, worden vaak uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs. In Rockanje bedraagt dit gemiddeld 1,09% van de verkoopprijs. Het exacte percentage kan variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest.

Hoewel kosten een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een makelaar, is het ook essentieel om naar de geschatte verkoopprijs van je woning te kijken. Deze prijs kan aanzienlijk variëren tussen makelaars. Een hogere courtage kan uiteindelijk goedkoper uitvallen als de makelaar je woning voor een aanzienlijk hogere prijs kan verkopen dan andere makelaars. Welke makelaar je kiest hangt dus af van een combinatie van zowel de courtage als de geschatte verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Rockanje.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Bij het verkopen van een huis komen naast de makelaarskosten, ook andere kosten kijken. Een belangrijke post zijn de onderhoudskosten. Is jouw huis in Rockanje in topconditie? Of zijn er toch wat zaken die nodig onderhoud vereisen? Denk aan een likje verf, het vervangen van oude tegels of een verstopte gootsteen die verholpen moet worden.

Hoewel het investeren in onderhoudskosten geld kost, kan dit uiteindelijk zorgen voor een hogere verkoopprijs. Want een goed onderhouden huis leidt vaak tot een betere eerste indruk bij potentiële kopers. Ze zien minder opknapwerk en dit kan de waarde van jouw huis in hun ogen verhogen.

Verhuiskosten

Wat vaak wordt overgeslagen bij het berekenen van de verkoopkosten, zijn de verhuiskosten. Heb je al nagedacht over hoe je gaat verhuizen? Ga je alles zelf doen, huur je een verhuisbedrijf in of schakel je vrienden en familie in om te helpen? Alles heeft zijn kosten en verhuizen is vaak duurder dan je initieel denkt.

Verhuiskosten kunnen ook impact hebben op de verkoopprijs. Het is namelijk verstandig om je woning leeg en netjes te presenteren bij bezichtigingen. Een leeg huis laat zich over het algemeen beter verkopen, omdat potentiële kopers de mogelijkheden van de ruimtes beter kunnen zien. Dit kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Energielabel

Bij het verkopen van een huis ben je verplicht een definitief energielabel aan te vragen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Het aanvragen van dit label kost geld, maar het exacte bedrag varieert en is afhankelijk van de instantie die het energielabel afgeeft.

Een gunstig energielabel kan de verkoopprijs van je huis verhogen. Potentiële kopers hechten waarde aan een energiezuinige woning. Ze besparen hiermee op hun energiekosten en dragen bij aan een beter milieu. Daarom kan het zinvol zijn om, indien mogelijk, nog enkele energiebesparende maatregelen door te voeren voordat je je huis te koop zet.

Wanneer mijn huis verkopen in Rockanje?

Verwonder je jezelf of dit het juiste moment is om je huis in Rockanje te verkopen? De woningmarkt ziet er positief uit voor verkopers, waardoor het een aantrekkelijke tijd kan zijn om je woning te koop te zetten. Dit is echter geen garantie dat je ook de beste prijs voor jouw huis krijgt, een makelaar in Rockanje kan je hierover goed adviseren.

Is de volgende vraag die in je opkomt welke makelaar je dan het beste kan kiezen? Iedere makelaar heeft zijn eigen unieke inzichten en ideeën over de woningmarkt. Daarom kan het inderdaad slim zijn om meerdere makelaars om advies te vragen. Samen met hen kan je juni 2024 mogelijk als een ideaal verkoopmoment markeren.

Vergelijk makelaars in Rockanje Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ervaar het gemak van Huis Verkopen bij de voorbereiding en regeling van de verkoop van jouw woning. Het gebruik van de website is niet alleen verstandig; het is de ideale manier om cruciale verkoopbeslissingen weloverwogen en met zekerheid te maken. Dankzij de diversiteit aan handige tools en diensten in een overzichtelijk, eenvoudig te bedienen platform, bereidt je in jouw tempo de verkoop van jouw woning voor. Huis Verkopen biedt je de kans om de beste deals te krijgen en niets over het hoofd te zien bij de verkoop van jouw woning.

Vind de beste makelaar in Rockanje

Met Huis Verkopen kies je niet lukraak een makelaar, je selecteert de beste voor jouw situatie. De website biedt een overzicht van lokale makelaars en via de handige makelaarsvergelijking tool kies je de juiste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Rockanje. Huis Verkopen biedt hiermee transparantie en kwaliteit.

Besparen op makelaarskosten

Niemand wil teveel betalen, zeker niet voor makelaarsdiensten. Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om vooraf tarieven op te vragen, waardoor je kunt besparen op makelaarskosten. Dit is een van de vele voordelen die deze website je als woningeigenaar biedt.

Regel aanvullende diensten makkelijk

Of het nu gaat om het regelen van een energielabel, een verhuizer of woningstyling, het is allemaal mogelijk via Huis Verkopen. De website heeft een breed scala aan diensten die je kunt regelen, zodat je geen losse eindjes meer hebt bij de voorbereiding van de verkoop van jouw woning. Zo verkoop je je huis op de slimste manier.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rockanje

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een combinatie van marktkennis, het vergelijken van vergelijkbare panden en jouw persoonlijke verkoopdoelstellingen. Een getaxeerde waarde kan je als startpunt nemen. Je kan meer leren over dit onderwerp op deze pagina.

Er zijn verschillende stappen bij het verkopen van een huis: van prijsbepaling, marketing en bezichtigingen tot onderhandelingen en overdracht. Het kan nuttig zijn om hiervoor een duidelijk stappenplan te volgen.

Om jouw huis snel te verkopen, is het belangrijk om het op de juiste manier te presenteren en te promoten. Zorg dat het huis in goede staat is en gebruik goede foto's. Professioneel advies kan helpen. Meer informatie vind je hier.

Het verkopen van een huis gaat om meer dan alleen het plaatsen van een "te koop" bord. De beste manier hangt af van jouw omstandigheden en doelen. Dit kan variëren van zelf verkopen, het gebruik van een traditionele makelaar of online diensten. Op deze pagina kun je meer lezen over jouw opties.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen