Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hellevoetsluis

Het verkopen van je woning in Hellevoetsluis is een belangrijke stap. Betrouwbare makelaars en de juiste verkoopstrategie zijn essentieel. Zorg voor een goede presentatie van je huis, en een marktconforme prijsbepaling om kopers te trekken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hellevoetsluis

Bij de verkoop van je huis in Hellevoetsluis zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden. De voornaamste focus is immers het behalen van een gunstige verkoopprijs. Daarnaast is het ook zaak om een betrouwbare makelaar in te schakelen zonder hier te veel geld aan kwijt te zijn. Tevens wil je het liefst dubbele woonlasten voorkomen door je huis met een vlotte snelheid te verkopen.

Er spelen waarschijnlijk verschillende vragen in je hoofd. Hoe snel worden woningen in Hellevoetsluis doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een woning in deze omgeving? En hoeveel kan je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Via deze link kan je daar achter komen. Hieronder tonen we de meest recente cijfers rondom de woningverkoop in Hellevoetsluis:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 410.595
Besparing (gem.)
€ 1.191

Je huis snel verkopen in Hellevoetsluis

Wil je snel je woning in Hellevoetsluis verkopen? Weet dan dat de gemiddelde tijd om een woning in deze omgeving te verkopen op 47 dagen ligt. Met de juiste strategie kan dit proces echter versneld worden.

 1. Presenteer je woning professioneel: Zorg voor kwalitatief hoogwaardige foto's en beschrijvingen. Een potentiële koper moet zich kunnen inbeelden dat het hun toekomstige huis is. Het loont om je huis op te ruimen en kleine renovaties uit te voeren voordat je het op de markt brengt.
 2. Realistische vraagprijs: Onderzoek vergelijkbare woningen in jouw omgeving om een vraagprijs te bepalen die marktconform is. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan aangeven dat er iets mis is met je woning.
 3. Let op voor woningopkopers: Pas op voor snelle woningopkopers die beloven je huis snel te kopen, maar dan tegen een onredelijk lage prijs. Dit kan aantrekkelijk lijken, maar je loopt het risico om veel minder voor je woning te krijgen dan dat het daadwerkelijk waard is.

Tips in Hellevoetsluis

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hellevoetsluis op?

Huizen in Hellevoetsluis worden in juli 2024 gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 410.595. Deze prijs hangt natuurlijk af van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van het huis, de staat van onderhoud en de vraag in de huidige woningmarkt. Het is daarom interessant om in de gaten te blijven houden hoe deze markt zich ontwikkelt.

Naast de totale verkoopprijs, is het ook handig om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Hellevoetsluis ligt deze gemiddelde prijs per m2 momenteel op € 3.531. Dit geeft je een goed beeld van de waarde van de woning die je mogelijk wilt kopen of verkopen en helpt bij de onderhandelingen over de prijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hellevoetsluis

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hellevoetsluis bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hellevoetsluis.

Feitjes over Hellevoetsluis

 • Hellevoetsluis is een vestingstad uit de 17e eeuw
 • De plaats heeft één van de grootste jachthavens van Nederland.
 • Er staat een uniek droogdok uit 1806 in Hellevoetsluis.

Tips om je woning te verkopen in Hellevoetsluis

Bij de verkoop van je huis in Hellevoetsluis wil je natuurlijk de beste prijs behalen. Het gaat tenslotte om een grote en belangrijke financiële transactie. Met de juiste voorbereiding, strategie en aandacht voor details kun je aantrekkelijkheid van je huis vergroten en je verkoopkansen optimaliseren.

 • Goede fotografie: De eerste indruk van potentiële kopers komt meestal van de online foto's. Investeer in een professionele fotograaf die je huis optimaal in beeld kan brengen.
 • Optimaliseer de buitenkant: De eerste fysieke indruk is even belangrijk. Zorg voor een onderhouden tuin, een schone voorgevel en eventueel een likje verf op de voordeur.
 • Opknappen en repareren: Besteed aandacht aan achterstallig onderhoud. Een huis waar direct in gewoond kan worden is aantrekkelijker en verhoogt de verkoopprijs.
 • Neutrale inrichting: Overweeg om je huis neutraal in te richten, hierdoor kunnen potentiële kopers zichzelf beter in het huis zien wonen.
 • Scherpe vraagprijs: Onderzoek wat vergelijkbare huizen in Hellevoetsluis kosten en zet een competitieve prijs neer. Dit trekt meer geïnteresseerden en stimuleert snelle biedingen.

Ontdek jouw stappenplan in Hellevoetsluis:

 • Stappenplan geheel afgestemd op jouw woning
 • Voorkom over het hoofd zien van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Hanteer het plan als handige to-do-lijst voor verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hellevoetsluis?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hellevoetsluis kost je als verkoper gemiddeld € 5.874. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hellevoetsluis In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 410.595) € 4.681
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.874

Kosten van makelaars in Hellevoetsluis

Wanneer je jouw huis in Hellevoetsluis verkoopt, moet je rekening houden met gemiddelde makelaarskosten. Het grootste deel van de makelaarskosten ligt in de courtage. Dit is gemiddeld 1,14% van de verkoopprijs van jouw woning. Doorgaans drukt men dit uit in een percentage van de verkoopprijs van je woning.

Naast de courtage, rekenen de meeste makelaars in Hellevoetsluis ook opstartkosten. Deze komen gemiddeld neer op € 515. Het is belangrijk om te weten dat elke makelaar andere diensten aanbiedt en voorwaarden hanteert. Vergelijk daarom niet alleen de makelaarskosten, maar ook de diensten, voorwaarden en kwaliteit van de makelaar.

Lees meer over makelaars in Hellevoetsluis.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis gaat verkopen, zijn de notariskosten een uitgave waar je rekening mee moet houden. De notaris zorgt dat de overdracht van de woning juridisch correct verloopt. Je betaalt voor het opstellen van de koopakte en eventueel voor het aflossen en doorhalen van de hypotheek.

Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, maar ze kunnen vooral variëren. Het loont de moeite rond te shoppen voor een notaris die kwaliteit en een goede prijs biedt. Zorg ervoor dat je voor deze kostenpost een bedrag in je budget reserveert.

Opruim- en schoonmaakkosten

Vergeet niet de kosten voor het opruimen en schoonmaken van jouw huis. Potentiële kopers willen een huis zien dat netjes en schoon is. Je moet je huis mogelijk grondig schoonmaken, oude meubels wegdoen of zelfs een schoonmaakdienst inhuren.

Hoewel je deze kosten misschien als niet ter zake doende beschouwt, kunnen ze jouw kansen op een snelle en succesvolle verkoop aanzienlijk vergroten. Zorg ervoor dat je hieraan denkt als je jouw verkoopbudget opstelt.

Onderhouds- en reparatiekosten

Tegenwoordig verwachten kopers dat een huis 'verhuisklaar' is. Dit betekent dat je mogelijk onderhouds- en reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren voordat je jouw huis op de markt brengt. Je wilt immers dat jouw huis in de best mogelijke staat is voor de bezichtigingen.

De kosten voor deze werkzaamheden kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de staat van jouw woning. Door goed zicht te houden op deze kosten houd je het overzicht en voorkom je onaangename financiële verrassingen. Dit kan een enorme verlichting zijn in een toch al stressvolle tijd.

Wanneer mijn huis verkopen in Hellevoetsluis?

Is juli 2024 een goed moment om je huis in Hellevoetsluis te verkopen? Het eenvoudige antwoord is ja. De markt fluctueert voortdurend, dus zolang je de juiste voorbereidingen treft en strategieën implementeert, is elk moment een goed moment om je huis te verkopen.

Vraag je je af wat de juiste stappen zijn om je huis te verkopen? Door vroegtijdig een expert op het gebied van vastgoed in te schakelen, ben je ervan verzekerd dat je het perfecte moment kiest om je woning in de verkoop te zetten. Zo haal je het aanzienlijke voordeel eruit dat je kunt met een goed getimede verkoop.

Vergelijk makelaars in Hellevoetsluis Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw huis en zie je op tegen alle zaken die geregeld moeten worden? Maak kennis met Huis Verkopen: jouw verkoopproces wordt geen hindernisbaan, maar een overzichtelijk pad. Volg simpelweg de stappen op het gemakkelijke online platform van Huis Verkopen. Zo weet je zeker dat je alles regelt wat nodig is voor de verkoop van je woning. Bekijk het stappenplan en ervaar het gemak zelf.

Vergelijk lokale makelaars op prestatie

Met Huis Verkopen vergelijk je alle makelaars in Hellevoetsluis. Je ziet niet alleen wie er actief is in jouw regio, maar ook hoe ze het doen. Zo maak je een weloverwogen keuze voor de makelaar die jouw woning het best kan verkopen.

Kosten besparen op makelaars en dienstverleners

Wil je besparen op makelaarskosten? Met het stappenplan van Huis Verkopen bespaar je op kosten door dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid te vergelijken. Niet alleen makelaars, maar ook energieadviseurs en nog veel meer.

100% onafhankelijke begeleiding

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform dat opkomt voor jouw belangen. Wij bestrijden misinformatie in de markt en zorgen ervoor dat jij de beste beslissingen kunt nemen bij het verkopen van jouw woning.

Alles regelen op één plek

Van het kiezen van een makelaar tot het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer: met Huis Verkopen regel je alles op één plek. Je behoudt altijd het overzicht, bent altijd goed geïnformeerd en kan elke voltooide stap eenvoudig afvinken.

Appartement verkopen in Hellevoetsluis

Een appartement verkopen in Hellevoetsluis is een net iets andere onderneming dan het verkopen van een woonhuis. Niet elke makelaar heeft dezelfde mate van expertise als het aankomt op appartementen. Het is daarom raadzaam om de tijd te nemen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, in plaats van je meteen aan te melden bij de eerste de beste.

Let tijdens het oriënteren op makelaars vooral op hun ervaring en prestaties met betrekking tot het verkopen van appartementen. Deze kennis kun je namelijk omzetten in het voordeel voor jouw woningverkoop. Aarzel niet om recensies te lezen en vragen te stellen aan de makelaar. Deze inspanning kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan een vlotte en renderende verkoop van je appartement in Hellevoetsluis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hellevoetsluis

Dat hangt af van de prijs van de woning en de makelaar die je kiest. Alle details over de kosten kun je vinden op deze pagina.

Een gedegen waardebepaling door een makelaar is vaak de eerste stap. Je kunt een aanvraag voor een waardebepaling hier doen.

Er zijn veel strategieën om je huis snel te verkopen. Voor meer informatie kun je terecht op deze webpagina.

Een goede voorbereiding kan je helpen bij een succesvolle verkoop. Zorg dat je je goed oriënteert. Dit kun je doen bij deze link.

Een makelaar neemt veel taken uit handen, zoals de woningwaardering en onderhandelingen. Kijk hier voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen