Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Brielle

Sta je op het punt je huis in Brielle te verkopen? Dit proces kan een uitdaging zijn. Op deze website nemen we je mee door alle fases van het verkooptraject. We lichten elke stap toe, zodat je goed voorbereid en geïnformeerd de verkoop in gaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Brielle

Als woningverkoper in Brielle, heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Je wilt bijvoorbeeld een mooie verkoopprijs realiseren en je woning liefst zo snel mogelijk van je hand doen. Maar misschien wil je ook specifieke kopers aantrekken, bijvoorbeeld jonge gezinnen of juist expats. Belangrijk om hierbij in het oog te houden zijn de kosten die het verkoopproces met zich meebrengt.

Je vraagt je wellicht af hoe de woningmarkt in Brielle er momenteel uitziet. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoe zit het met de kosten van makelaars - zou het vergelijken van makelaars je besparing kunnen opleveren? Geen zorgen, de informatie waar je behoefte aan hebt, is beschikbaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Brielle:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 460.766
Besparing (gem.)
€ 1.060

Je huis snel verkopen in Brielle

De huizenmarkt in Brielle is dynamisch, met een gemiddelde woningverkoopsnelheid van 54 dagen. Dit betekent dat er gemiddeld genomen slechts die tijd verstrijkt tussen het op de markt brengen van de woning en het ondertekenen van de verkoopovereenkomst.

 1. Realistische prijsstelling is de sleutel. Het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar kan hierbij helpen. Overweeg om ook tarieven van lokale makelaars op te vragen om een concurrerende prijs te bepalen.
 2. Maak gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Deze handleiding zorgt ervoor dat je als verkoper niets over het hoofd ziet en dat je alles zo snel mogelijk kunt regelen.
 3. Bereid je huis voor op de verkoop. Overweeg herstellingen, geef het huis een grondige schoonmaak en zorg voor sfeervolle foto's van de binnen- en buitenkant van je huis.

Tips in Brielle

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Brielle op?

In de pittoreske stad Brielle ligt de gemiddelde verkoopprijs van huizen momenteel rond de € 460.766 euro. Dit bedrag kan echter variëren door uiteenlopende factoren zoals de grootte van het huis, de ligging en bijvoorbeeld de staat van onderhoud. Iedere verkoopsom is uniek en is afhankelijk van de specifieke kenmerken van de woning, evenals de algemene huizenmarkt in mei 2024.

Als je het bedrag omrekent naar gemiddelde verkoopprijs per m2, dan krijg je voor Brielle ook een variabel bedrag, maar gemiddeld genomen is dit momenteel € 3.917 euro. Onthoud echter wel dat deze gemiddelde verkoopprijzen per m2 daadwerkelijke verkoopprijzen zijn. Dit is niet te verwarren met de gemiddelde vraagprijs per m2, wat vaak anders ligt. Omdat vraagprijs en verkoopprijs niet hetzelfde zijn, kan de daadwerkelijke verkoopprijs iets hoger of lager uitvallen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Brielle

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.600
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Brielle bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Brielle.

Feitjes over Brielle

 • Brielle is ook bekend als Den Briel uit de 80-jarige oorlog.
 • De stad heeft een prachtige historische vestingmuur.
 • In Brielle is het hele jaar door 1 April belangrijk, niet alleen als grap.

Tips om je woning te verkopen in Brielle

Het verkopen van je huis in Brielle kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en tips kan je de kans op een succesvolle verkoop vergroten. In dit artikel vind je nuttige tips die je kunnen helpen bij dit proces.

 • Een goede eerste indruk: Zorg ervoor dat je huis er zowel binnen als buiten netjes en verzorgd uitziet. Een opgeruimd huis en verzorgde tuin trekken meer kijkers.
 • Fotografie: Goede foto's zijn essentieel voor een goede presentatie van je huis. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren die met licht en compositie je huis op zijn best kan laten zien.
 • Informatie verstrekkend: Zorg ervoor dat potentiële kopers alle informatie die ze nodig hebben over je huis kunnen vinden. Denk aan de omgeving, faciliteiten, bouwjaar en eventuele renovaties.
 • Prijsstelling: Het bepalen van de juiste vraagprijs is essentieel. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een snellere verkoop maar minder winst.
 • Promotie: Zorg voor een goede online en offline zichtbaarheid. Adverteer op online platformen, deel flyers uit in Brielle en maak gebruik van sociale media kanalen om je huis onder de aandacht te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Brielle:

 • Het stappenplan van HuisVerkopen.nl is op maat
 • Interactief overzicht houd je vooruitgang bij
 • Verschillende optionele stappen voor extra waarde
 • Het stappenplan voorkomt gemiste verkoopkansen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Brielle?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Brielle kost je als verkoper gemiddeld € 6.861. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Brielle In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 460.766) € 5.161
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.861

Kosten van makelaars in Brielle

Als je op het punt staat je huis in Brielle te verkopen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de kosten voor een makelaar. Gemiddeld rekent een makelaar een courtage, of wel een percentage van de verkoopprijs, van 1,12%. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 460.766 de kosten voor de makelaar ongeveer € 5.161 bedragen.

Het is ook mogelijk dat de makelaar een vast tarief hanteert, ongeacht de verkoopwaarde van de woning. Dit tarief verschilt per makelaar en hangt af van de diensten die je afneemt. Let op, het courtage percentage is wel afhankelijk van de verkoopprijs, dus deze kan hoger uitvallen bij duurdere huizen.

Lees meer over makelaars in Brielle.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Om je woning aantrekkelijk te maken voor kopers, moet je rekening houden met de kosten van onderhoud en reparaties. Misschien moet je muren schilderen, kleine lekken repareren of de tuin wat opknappen. Deze investeringen zijn vaak nodig om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

Houd rekening met deze kosten in je budget. Hoewel ze zich kunnen terugverdienen in de verkoopprijs, moet je deze toch vooraf betalen. Het is slim om een potje te reserveren voor onvoorziene reparaties tijdens de verkoopperiode.

Energiecertificaten

Voor de verkoop van je huis moet je een energielabel hebben. De kosten hiervan variëren, dus het loont om offertes te vergelijken. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Dit kan een invloed hebben op de waarde van je huis.

De kosten voor een energielabel zijn voor jouw rekening als verkoper. Gelukkig hoef je zo'n label maar eens in de tien jaar aan te vragen, dus als je recent al een label hebt aangevraagd, hoef je dat nu niet opnieuw te doen.

Marketing en promotie

Marketing en promotie zijn belangrijk bij de verkoop van je huis. Een mooie online presentatie en professionele foto's kunnen net dat verschil maken. Ook een videorondleiding kan kopers over de streep trekken.

Deze kosten voor professionele foto's, video's en marketing kunnen snel oplopen. Neem deze dus mee in je budget. Soms kan je makelaar je hierbij helpen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd in hun standaard pakket zit.

Wanneer mijn huis verkopen in Brielle?

Twijfel je over het verkopen van je huis in Brielle? Geen zorgen, het is heel normaal om te twijfelen. Echter, hoewel we geen voorspellingen kunnen doen over de toekomst, lijkt het volgens diverse bronnen dat mei 2024 een gunstige periode is om jouw woning te verkopen.

Vraag je je af hoe verkoopbaar jouw woning in Brielle is? Dat is een zeer legitieme vraag. Het treft dat er tegenwoordig tal van tools en diensten zijn waarmee je vrij snel en eenvoudig inzicht kunt krijgen in de verkoopkansen van je huis. Je kunt dus binnen no-time antwoord hebben op je vraag.

Vergelijk makelaars in Brielle Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Op het moment dat je besluit jouw huis te verkopen, kun je wel wat hulp gebruiken. De website Huis Verkopen biedt jou een handig stappenplan aan, speciaal ontworpen voor jouw situatie. Dit stappenplan helpt je om stapsgewijs de verkoop van jouw huis te regelen, zodat je niets over het hoofd ziet en de verkoop zo stressvrij mogelijk verloopt. Het stappenplan is intuïtief, eenvoudig en ontzettend nuttig. Het is zeker verstandig om dit stappenplan te gebruiken.

Vergelijken van makelaars

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid tot het vergelijken van makelaars. Hierdoor krijg je direct inzicht in welke makelaar het beste bij jouw situatie past en welke aansluit bij jouw wensen. Het proces is vrij van stress en onduidelijkheid, omdat je de relevante informatie in één oogopslag hebt.

Gratis waardebepaling

Een van de grootste voordelen van Huis Verkopen is de mogelijkheid tot het doen van een gratis waardebepaling. Hiermee krijg je inzicht in de mogelijke verkoopwaarde van jouw woning. Deze informatie is essentieel bij de verkoop van jouw huis.

Makelaarstarieven opvragen

Niets is vervelender dan onverwachte kosten tegenkomen, vandaar dat je op Huis Verkopen direct makelaarstarieven kunt opvragen. Zo voorkom je verrassingen en kun je geld besparen op de makelaarskosten.

Moderne manier van huisverkoop

Met Huis Verkopen organiseer je de verkoop van jouw huis op een moderne en eenvoudige manier. Door gebruik te maken van online tools regel je efficiënt al jouw zaken. De combinatie van gemak en uitgebreide data maakt Huis Verkopen de ideale website voor het verkopen van jouw huis in Brielle.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Brielle

Het vaststellen van een verkoopprijs begint met het beoordelen van de woningwaarde. Daarbij spelen diverse factoren een rol zoals de staat van onderhoud, locatie en de markt in Brielle. Om een nauwkeurige prijs te bepalen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Om je huis in Brielle snel te verkopen, kun je een aantrekkelijke verkoopprijs stellen, je huis goed presenteren door middel van professionele foto's en elk kijkmoment benutten. Ook de hulp van een makelaar kan helpen. Lees meer tips om een woning snel te verkopen.

Het verkopen van je huis in Brielle bestaat uit enkele stappen: vaststellen van de verkoopprijs, in de markt zetten, bezichtigingen en onderhandelingen. Uiteindelijk volgt de overdracht bij de notaris. Bekijk het stappenplan voor de verkoop van je huis.

Bij het verkopen van je huis in Brielle zijn er kosten voor bijvoorbeeld de makelaar, het opvragen van documenten en de overdracht bij de notaris. Alle kosten van de verkoop van een huis kunnen variëren, afhankelijk van je situatie.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, maar wel aanbevolen om de beste prijs te krijgen en om het verkoopproces soepel te laten verlopen. Lees meer over wat een makelaar doet en hoe je een goede makelaar kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen