Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schermerhorn

Wil je je huis verkopen in Schermerhorn? Dan biedt HuisVerkopen.nl de juiste ondersteuning. Van handige tips voor de inrichting tot deskundige makelaars in je omgeving, je vindt er alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schermerhorn

De verkoop van je huis in Schermerhorn kan een hele klus zijn. Enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld de huidige marktwaarde van je woning, de vraagprijs die je wilt hanteren, en hoe je jouw woning aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers. Dat vraagt om een grondige voorbereiding, die begint bij het verzamelen van de juiste informatie en het benaderen van een ervaren makelaar.

Je vraagt je wellicht af hoe snel woningen in Schermerhorn doorgaans verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars kan je namelijk veel voordelen opleveren. Daarom presenteren we hier graag de actuele cijfers over de woningverkoop in Schermerhorn:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 502.639
Besparing (gem.)
€ 1.081

Je huis snel verkopen in Schermerhorn

In Schermerhorn worden woningen binnen gemiddeld 58 dagen verkocht. Dit is relatief snel, maar hoe zorg je er nu voor dat jouw woning ook zo vlot verkocht wordt? Ik deel graag drie tips met je.

 1. Correcte prijsstelling is essentieel. Het vaststellen van een realistische vraagprijs zorgt ervoor dat potentiële kopers sneller interesse tonen. Overweeg veel mogelijkheden en vraag eventueel een waardebepaling aan bij een makelaar.
 2. Investeer in een goede presentatie van je woning. Maak aantrekkelijke foto's en zorg voor een verzorgd interieur en exterieur. Dit wekt snel interesse bij potentiële kopers. Kijk voor inspiratie eens op onze tipspagina.
 3. Een proactieve marketingstrategie kan het verschil maken. Vergroot het bereik van je woning door middel van social media en open huis dagen. Schakel eventueel een makelaar in om je hierbij te helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze makelaarsvergelijkingstool.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Schermerhorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schermerhorn op?

Het verkopen van een huis in Schermerhorn levert gemiddeld € 502.639 op. Dit bedrag fluctueert naargelang diverse factoren zoals de staat van het pand, de locatie, de grootte van het perceel en natuurlijk de huidige vraag in de woningmarkt. Ook de tijd van het jaar, in februari 2024 bijvoorbeeld, kan invloed hebben op de verkoopprijs.

De gemiddelde verkooprijs per vierkante meter in Schermerhorn is nu € 3.398. Maar let op, de waarde van je woning wordt door meer dan alleen de m2 prijs bepaald. Wil je exact te weten komen wat jouw huis waard is, overweeg dan om een waardebepaling aan te vragen. Zo krijg je een realistisch beeld welke verkoopprijs je kunt verwachten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schermerhorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.100
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schermerhorn bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schermerhorn.

Tips om je woning te verkopen in Schermerhorn

Verkoop je je huis in Schermerhorn? Met de juiste voorbereiding kun je het proces aanzienlijk versoepelen en de waarde van je woning optimaliseren. Je hebt zelf veel invloed op het verloop van de verkoop door bij de voorbereiding strategische keuzes te maken.

 • Presenteer je huis als een leeg canvas: maak het zo neutraal mogelijk zodat potentiële kopers zich hun eigen leven kunnen voorstellen in jouw huis.
 • Onderschat het belang van Fotografie niet. Kies voor professionele foto's om de aantrekkelijkheid van je huis optimaal in beeld te brengen.
 • Denk aan Energiezuinigheid. Een zuinig huis is aantrekkelijker voor kopers, omdat het op de lange termijn kosten bespaart.
 • Vergeet de buitenruimte niet. Een verzorgde tuin of sfeervol terras kan de doorslag geven bij de aankoopbeslissing.
 • Zorg voor een uitstekende staat van onderhoud. Kleine reparaties voor de verkoop kunnen een groot verschil maken in hoe kopers je huis zien.

Ontdek jouw stappenplan in Schermerhorn:

 • Vermijdt dat je essentiële stappen overslaat bij de verkoop van jouw woning.
 • Met het interactieve en gratis stappenplan behoud je volledige controle en overzicht.
 • Door goed te vergelijken met het stappenplan, kun je duizenden euro's besparen.
 • De keuze voor bepaalde optionele stappen is volledig aan jou, afhankelijk van je wensen voor de verkoop.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schermerhorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schermerhorn kost je als verkoper gemiddeld € 7.237. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schermerhorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 502.639) € 5.680
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.237

Kosten van makelaars in Schermerhorn

Als je overweegt om je huis in Schermerhorn te verkopen, krijg je ongetwijfeld te maken met makelaarskosten. Deze variëren, maar liggen gemiddeld rond de 1,13% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Het lijkt misschien veel, maar bedenk wel dat een makelaar waardevolle diensten verleent zoals professionele foto's, onderhandelingen, en juridische begeleiding.

Hierbij is het echter niet alleen belangrijk om te kijken naar wat een makelaar je kost, maar juist vooral naar wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kent de Schermerhorn markt als geen ander, heeft een netwerk van potentiële kopers en kan voor jou de beste verkoopprijs uitonderhandelen. Dus, denk ook in termen van investering en rendement.

Lees meer over makelaars in Schermerhorn.

Andere kosten bij verkoop

Als verkoper van een woning in Schermerhorn ben je vast al bekend met de gemiddelde makelaarskosten die je kunt verwachten. Hierbij gaat het over gemiddeld 1,13% van de verkoopprijs, oftewel een gemiddelde kostenpost van € 5.680. Maar het is belangrijk om te weten dat er meer komt kijken bij de kosten van het verkopen van een woning. Om je hier een duidelijk beeld van te geven, gaan we dieper in op drie andere kostenposten die je kunt verwachten.

Notariskosten bij verkoop

Wanneer je een woning verkoopt, kunnen er kosten voor de notaris aan te pas komen. Bij de verkoop van een huis heeft een notaris bijvoorbeeld een rol bij het opmaken van de akte van levering. Dit zijn kosten voor de koper, maar je kunt als verkoper zelf ook met notariskosten te maken krijgen. Bijvoorbeeld bij het aflossen van de hypotheek die op je woning rust.

Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat de kosten van een notaris wettelijk zijn vastgelegd en variëren per notariskantoor. Voor de verkoper blijven deze kosten meestal beperkt. Het zijn echter wel kosten om rekening mee te houden.

Publiciteitskosten

Om de kans op een snelle en succesvolle verkoop van je woning in Schermerhorn te vergroten, zal je waarschijnlijk gaan adverteren. Denk aan het plaatsen van advertenties online op vastgoedsites, in lokale kranten of het gebruik van sociale media. Dit wordt ook wel publiciteitskosten genoemd.

De exacte kosten hangen af van de platformen die je kiest en het bereik dat je wilt hebben. Hoewel hier kosten aan verbonden zijn, is het wel een investering die het proces van het vinden van een koper kan versnellen.

Kosten voor verbeteringen aan de woning

Voordat je woning in Schermerhorn op de markt gaat, wil je dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Kleine reparaties, schilderwerk, vernieuwing of verbetering van de tuin: het zijn allemaal zaken die bijdragen aan een positieve eerste indruk van jouw woning.

Hoewel dit extra kosten met zich mee kan brengen, is het ook een investering. Een aantrekkelijke en goed onderhouden woning kan namelijk niet alleen sneller verkocht worden, het kan ook bijdragen aan een hogere verkoopprijs. Het is dus geen kostenpost, maar een investering die zichzelf kan terugverdienen bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Schermerhorn?

De overweging om in deze periode jouw woning in Schermerhorn te verkopen kan aantrekkelijk lijken. Het is namelijk in februari 2024 een gunstige tijd om dit te overwegen, vooral door de huidige woningmarkt situatie. Een heldere en grondige analyse is aanbevolen om jouw beslissing te bepalen.

Maar vraag je je af of dit ook in jouw specifieke geval een goed moment is? We willen je verzekeren dat elke situatie uniek is. Dus zelfs als de algemene marktomstandigheden gunstig zijn, kijken we nog steeds specifiek naar jouw persoonlijke situatie. Daar profiteer je van!

Vergelijk makelaars in Schermerhorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw woning? Bereid je dan goed voor met het uitgebreide en eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen. Een goede voorbereiding heeft namelijk veel invloed op het verdere verloop van het verkooptraject. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat je weet wat je moet regelen, bespaart je tijd en voorkomt onaangename verrassingen. Het handige stappenplan van Huis Verkopen helpt je om alle noodzakelijke stappen in het oog te houden voor de verkoop van je woning.

Vergelijken van lokale makelaars in Schermerhorn

Wist je dat Huis Verkopen gegevens bijhoudt van alle makelaars in Schermerhorn? Dit stelt je in staat om lokale makelaars te vergelijken op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je makkelijk de beste makelaar die past bij jouw verkoopdoelen.

Bespaar op kosten

Via Huis Verkopen kun je ook kosten besparen. Je vergelijkt dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo houd je de regie over je eigen uitgaven en bespaar je op makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk. Als grootste platform op het gebied van huisverkoop, bestrijden we misinformatie en gaan we altijd uit van het belang van de verkoper. Je kunt er altijd van op aan dat de informatie op onze website betrouwbaar en objectief is.

Behoud het overzicht

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je altijd het overzicht. Dit stappenplan helpt je om te weten waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Zo regel je alles op één plek en vink je iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schermerhorn

De kosten van de verkoop van je huis variëren. Reken op makelaarskosten, notariskosten en kadasterkosten. De exacte kosten hangen af van de verkoopprijs en de diensten van de makelaar. Neem eens een kijkje op onze pagina voor meer informatie.

De verkoopprijs wordt vaak bepaald op basis van de marktwaarde van je woning. Dit kun je het best laten doen door een professionele makelaar die bekend is met de lokale markt. Bij ons kun je een gratis waardebepaling aanvragen.

Het is niet verplicht, maar wel verstandig. Een makelaar heeft kennis van de markt, onderhandelt over de prijs en regelt de juridische aspecten. Hier vind je meer informatie over het kiezen van een goede makelaar.

De duur van de verkoop hangt af van de vraag en aanbod in jouw omgeving. Een tip is om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Bekijk onze tips om je verkoop te versnellen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bepaal de woningwaarde, vraag advies bij een lokale makelaar en zorg dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Bekijk ons stappenplan voor een soepele verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen