Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Stad aan 't Haringvliet

Als je van plan bent om je huis in Stad aan 't Haringvliet te verkopen, staat je een uitgebreid traject te wachten. Op deze website belichten we elk deel van dat traject, om je zo volledig mogelijk te informeren. Zo kun je stap voor stap je eigendom zonder zorgen op de markt brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Stad aan 't Haringvliet

Als je je huis in Stad aan 't Haringvliet gaat verkopen, zijn er een aantal zaken om in gedachten te houden. Eén daarvan is een sterke focus op het vinden van een goede makelaar die je niet te veel kost. Verder is het belangrijk om te zorgen dat je een goede prijs ontvangt voor je eigendom, zodat je het maximale uit de verkoop haalt. Tenslotte wil je, om dubbele woonlasten te vermijden, proberen je huis zo snel mogelijk te verkopen.

Je vraagt je wellicht af hoe snel woningen in Stad aan 't Haringvliet over het algemeen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Deze overwegingen zijn begrijpelijk wanneer je je beste opties overweegt. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Stad aan 't Haringvliet:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
93 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 185.000
Besparing (gem.)
€ 416

Je huis snel verkopen in Stad aan 't Haringvliet

Wist je dat een huis in Stad aan 't Haringvliet gemiddeld binnen 93 dagen wordt verkocht? Dit betekent dat kopers snel beslissen. Om je huis flitsend snel te verkopen hebben we tips voor je opgesteld.

 1. Prijsstrategie: Het bepalen van de juiste verkoopprijs kan een behoorlijke uitdaging zijn. Vraag een waardebepaling aan bij een ervaren makelaar om de juiste prijs te bepalen die past bij de huidige marktsituatie.
 2. Maximale woningpresentatie: Zorg voor een aantrekkelijke woningpresentatie. Maak professionele foto's, complementeer ze met een aantrekkelijke omschrijving en houd je huis netjes en schoon tijdens bezichtigingen. Dit kan het verschil maken tussen verkopen of niet verkopen.
 3. Ervaring van de makelaar: Sta jezelf toe gebruik te maken van de deskundigheid van lokale makelaars. Zij kennen de huizenmarkt in Stad aan 't Haringvliet als geen ander en kunnen je voorzien van waardevol advies om je huis snel te verkopen. Vraag verkoopadvies aan bij een lokale makelaar.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Stad aan 't Haringvliet

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Stad aan 't Haringvliet op?

In Stad aan 't Haringvliet is de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel € 185.000. Deze prijs is een gemiddelde en kan variëren op basis van diverse factoren. Denk aan de grootte en de staat van het huis, of het wel of niet een vrijstaande woning is, en natuurlijk de locatie in het dorp zelf. Dit alles speelt een rol bij het bepalen van de uiteindelijke verkoopprijs.

Om een realistisch beeld te krijgen van de woningmarkt in Stad aan 't Haringvliet, kijk je ook naar de gemiddelde prijs per m2. Momenteel is die € 1.652. Dit cijfer geeft je een betere indicatie van hoeveel je per vierkante meter kunt verwachten te betalen voor een woning in dit dorp. Het helpt je om een beter vergelijk te maken tussen verschillende woningen en hun prijzen, en draagt bij aan een onderbouwde beslissing bij het kopen van een woning in februari 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Stad aan 't Haringvliet

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -1.000
€ 900
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Stad aan 't Haringvliet bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Stad aan 't Haringvliet.

Tips om je woning te verkopen in Stad aan 't Haringvliet

Je huis in Stad aan 't Haringvliet verkopen kan een uitdaging zijn. Om je kansen op een succesvolle verkoop te verhogen, zijn er enkele stappen die je kunt nemen. Hier zijn enkele handige tips om je daarbij te helpen.

 • Onderzoek lokale makelaars grondig voordat je er een kiest. Kijk naar hun succespercentage, hoe ze huizen in je omgeving hebben verkocht en lees beoordelingen van klanten.
 • Een opgeruimd en schoon huis spreekt kijkers aan. Besteed dus aandacht aan de schoonmaak van je huis. Een spik en span huis kan ervoor zorgen dat het groter en lichter lijkt.
 • Prijs je huis realistisch. Onderzoek vergelijkbare woningen in je gebied om een idee te krijgen van wat je zou kunnen vragen.
 • Het kan helpen om professionele fotografie te regelen voor je woning. Goede foto's kunnen een sterke eerste indruk maken en aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.
 • Persoonlijke bezittingen weghalen kan ook helpen. Het stelt kijkers in staat zichzelf in het huis te visualiseren.

Ontdek jouw stappenplan in Stad aan 't Haringvliet:

 • Speciaal afgestemd op jouw situatie en woning
 • Interactief en overzichtelijk: geen stappen overslaan
 • Keuzevrijheid in optionele stappen voor woningwaarde
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Stad aan 't Haringvliet?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Stad aan 't Haringvliet kost je als verkoper gemiddeld € 10.342. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Stad aan 't Haringvliet In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 185.000) € 2.054
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.342

Kosten van makelaars in Stad aan 't Haringvliet

Als je jouw huis wilt verkopen in Stad aan 't Haringvliet, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Makelaars rekenen opstartkosten en een courtage. De opstartkosten zijn veelal een vast bedrag, die in Stad aan 't Haringvliet gemiddeld uitkomen op: € 515.

Het tarief van de courtage is vaak afhankelijk van jouw specifieke situatie en wordt op maat vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met aspecten zoals jouw type woning en de locatie. Het gemiddelde courtagepercentage in Stad aan 't Haringvliet ligt op: 1,11%.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Wanneer je je huis wilt verkopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de woning er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Verkoopstyling is een effectieve manier om dit te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld investeren in modern meubilair, zodat potentiële kopers zich gemakkelijk kunnen voorstellen hoe zij het huis van hun dromen kunnen maken. Maar denk ook aan klein onderhoud zoals het verven van die ene deur of kozijn, of het repareren van gebroken tegels. Dit soort klein onderhoud kan een groot verschil maken in de perceptie van mogelijke kopers.

De kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud varieert, maar het kan je echt helpen om je woning tegen een hogere prijs te verkopen. Door je huis op de juiste manier te presenteren kan je net dat beetje extra bieden wat een koper over de streep trekt. Gemiddeld kosten deze voorbereidende werkzaamheden € 875, maar het verschil in de verkoopprijs van je woning kan aanzienlijk zijn.

Notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek

Als je je huis verkoopt en er rust nog een hypotheek op, dan moet je de hypotheek laten doorhalen. Dit moet bij een notaris gebeuren en brengt dus kosten met zich mee. Het is een noodzakelijke stap in het verkoopproces, omdat zonder doorhaling de koper de woning niet zonder hypotheek kan overnemen. Dit kan de verkoop vertragen en is dus iets waar je als verkoper rekening mee moet houden.

De notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek verschillen per notaris, maar gemiddeld liggen de kosten rond de € 350. Deze kosten zijn relatief laag en worden uiteindelijk verrekend tijdens de overdracht bij de notaris, waardoor je ze eerder als een investering dan als kosten kunt zien.

Wanneer mijn huis verkopen in Stad aan 't Haringvliet?

In dit huidige klimaat vraag je je misschien af of het een goede tijd is om je huis in Stad aan 't Haringvliet te verkopen? Het lijkt erop van wel. Gezien de huidige staat van de woningmarkt, is het nu een gunstige periode voor verkopers. Op zo'n moment is de advies van een lokale makelaar vaak onmisbaar in het maakproces.

De beslissing om je huis te verkopen is een grote stap en het gaat om een grote transactie. Daarom is het raadzaam om je goed te laten informeren door experts in het veld. Zo zorg je ervoor dat je tijdens dit proces niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Een gespecialiseerde makelaar in Stad aan 't Haringvliet kan je hierbij uitstekend van dienst zijn.

Vergelijk makelaars in Stad aan 't Haringvliet Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat je als woningverkoper de verkoop van je woning zo goed mogelijk wilt regelen. Je wilt niets over het hoofd zien en vertrouwen hebben in de gekozen makelaar. Ons stappenplan biedt hiervoor de perfecte oplossing. Geheel aangepast aan jouw specifieke huis en situatie, neemt het stappenplan je bij de hand in dit proces. Het is gemakkelijk, overzichtelijk en precies afgestemd op waar jij behoefte aan hebt.

Gratis waardebepaling van je woning

Een van de handige tools die Huis Verkopen aanbiedt, is een gratis waardebepaling. Hiermee krijg je inzicht in de huidige woningmarktwaarde van jouw huis. Het maakt de start van jouw verkoopproces concreet en biedt een solide uitgangspunt voor prijsonderhandelingen met potentiële kopers.

Vergelijk makelaars in Stad aan 't Haringvliet

Huis Verkopen maakt het mogelijk om makelaars te vergelijken. Je kiest zo zelf de makelaar in Stad aan 't Haringvliet die het beste past bij jouw wensen en verwachtingen. Ons platform is geheel onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

Makelaarstarieven opvragen en besparen

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Zo krijg je snel en eenvoudig inzicht in de kosten, en bespaar je op makelaarskosten. Door verschillende tarieven te vergelijken, kies je de beste deal voor de verkoop van jouw woning.

Makkelijk bruikbaar en vol makelaarsstatistieken

Huis Verkopen is een modern, eenvoudig bruikbaar platform met een schat aan informatie over makelaarsstatistieken. Je krijgt inzicht in de prestaties van makelaars, waardoor je een betrouwbare keuze maakt voor de verkoop van jouw woning in Stad aan 't Haringvliet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Stad aan 't Haringvliet

Bij het bepalen van de vraagprijs voor je huis komt veel kijken. Je wilt een realistische prijs, die aansluit bij de marktcondities en de specifieke kenmerken van je huis. Een manier om te starten is door een woningwaarde rapport aan te vragen. Dit geeft inzicht in de waarde van vergelijkbare huizen in je omgeving. Voor uitgebreid advies, bekijk de pagina over het bepalen van de vraagprijs.

Er komen diverse documenten kijken bij de verkoop van je huis. Denk aan een kopie van je identiteitsbewijs, de eigendomsakte en eventueel een VvE-bijdrage. Ook het energielabel van de woning en een lijst van zaken die wel of niet in de verkoop inbegrepen zijn, zul je nodig hebben. Bekijk de volledige lijst hier.

Snelheid van verkoop hangt af van verschillende factoren, zoals de vraag in de markt, de staat van de woning, en de vraagprijs. Het helpt om je huis goed te presenteren en te zorgen dat alle benodigde informatie beschikbaar is voor potentiële kopers. Meer tips om je huis snel te verkopen vind je hier.

Bij het verhuizen zijn er veel zaken om in de gaten te houden. Je moet bijvoorbeeld je adreswijzigingen doorgeven, energiecontracten regelen en wellicht een verhuisbedrijf inschakelen. Maar je moet ook denken aan het doorgeven van de meterstanden. Een uitgebreide checklist van wat je allemaal moet regelen vind je hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen