Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tzummarum

Wanneer je je huis in Tzummarum wilt verkopen, is het raadzaam een bekwame verkoopmakelaar in de arm te nemen. Met de juiste makelaar genereer je meer kijkers, wat leidt tot een hogere verkoopprijs. Zorg voor een succesvolle verkoop door deskundig advies in te winnen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tzummarum

Als woningverkoper in Tzummarum heb je diverse doelen voor ogen bij het verkopen van je huis. Je wilt bijvoorbeeld een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Een ander doel kan zijn om de woning snel te verkopen, zeker als je al een andere woning op het oog hebt. Bovendien is het belangrijk om een makelaar te kiezen die aantoonbaar prestaties levert in Tzummarum, zodat je zeker weet dat je je doelen kunt behalen.

Je hebt wellicht vragen als je je woning gaat verkopen. Hoe snel worden huizen in Tzummarum verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs? Hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Als je meer over dit onderwerp wil weten, kun je een kijkje nemen bij het stappenplan voor de verkoop van een woning op de website van huisverkopen.nl. De antwoorden op deze vragen – en meer – volgen hieronder, met actuele cijfers over de woningmarkt in Tzummarum:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
218 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 265.000
Besparing (gem.)
€ 888

Je huis snel verkopen in Tzummarum

In Tzummarum worden woningen gemiddeld binnen 75 dagen verkocht. Wilt je weten hoe je jouw woning ook snel kunt verkopen? Hieronder geven we je een paar waardevolle tips.

 1. Goede presentatie is belangrijk voor een snelle verkoop. Zorg ervoor dat je woning er netjes en opgeruimd uit ziet. Haal persoonlijke spullen weg, zodat potentiële kopers zichzelf al in het huis kunnen zien wonen. Overweeg om professionele foto's te laten maken, dit kan echt het verschil maken.
 2. Maak gebruik van het internet om je woning te verkopen. Een openbare woningverkoop op sites zoals Funda zorgt meestal voor het hoogste verkoopbedrag én draagt bij aan een snelle verkoop. Benut daarnaast je eigen sociale media om je netwerk te laten weten dat je huis te koop staat.
 3. Zorg voor een realistische vraagprijs. Laat een waardebepaling uitvoeren door een makelaar om te bepalen wat een reële prijs voor jouw woning is. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Hier kun je terecht voor een gratis waardebepaling.

Tips in Tzummarum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tzummarum op?

Als je van plan bent je huis in Tzummarum te verkopen, vraag je je misschien af wat de doorsnee verkoopprijs is. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel rond de € 265.000. Bedenk echter dat deze gemiddelde prijs niet alleszeggend is. De vraagprijs van jouw huis kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen, afhankelijk van onder andere de staat van het huis, de grootte van jouw perceel en eventuele unieke kenmerken die jouw huis heeft.

Een andere indicator die gebruikt kan worden om de waarde van jouw huis in te schatten, is de gemiddelde prijs per vierkante meter, die in Tzummarum op dit moment zo'n € 2.277 bedraagt. Hoewel dit een nuttige indicator kan zijn, geeft ook dit geen volledig beeld. Zo wordt de waarde van een tuin, schuur of garage bijvoorbeeld niet meegenomen bij deze berekening. Bovendien kan de prijs per vierkante meter voor een appartement hoger liggen dan voor een eengezinswoning, ook al zijn de totale vierkante meters gelijk.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Tzummarum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tzummarum bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tzummarum.

Tips om je woning te verkopen in Tzummarum

Je hebt besloten je huis in Tzummarum te verkopen, een spannende stap! Een succesvolle verkoop begint met het juiste verkoopplan. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je samengesteld om je hierbij te ondersteunen.

 • Professionele fotografie: investeer in kwalitatieve foto's van je huis gemaakt door een woningfotograaf. Goede foto's zorgen voor een sterke eerste indruk bij potentiële kopers.
 • Makelaar inschakelen: Een ervaren makelaar brengt veel lokale marktkennis met zich mee en kan je begeleiden bij het gehele verkoopproces. Ze kunnen de juiste prijs voor je woning bepalen en je helpen bij de onderhandelingen.
 • Geef je huis een opfrisbeurt: Het kan enorm helpen om je huis er op zijn best uit te laten zien. Een likje verf, repareren van kleine mankementen en grondige schoonmaak kunnen wonderen doen.
 • Optimale presentatie: Zorg dat je huis er uitnodigend uitziet voor je het op de markt brengt. Haal persoonlijke items weg, zorg voor voldoende natuurlijk licht en denk aan de tuin. Potentiële kopers moeten zichzelf in jouw huis kunnen zien wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Tzummarum:

 • Volledig gepersonaliseerd stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Unieke interactieve functie zodat je altijd op de hoogte bent
 • De mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
 • Zorgt voor een gestructureerd overzicht, zodat je niets vergeet
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Tzummarum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tzummarum kost je als verkoper gemiddeld € 4.491. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tzummarum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 265.000) € 3.207
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.491

Kosten van makelaars in Tzummarum

Als je overweegt om jouw woning in Tzummarum te verkopen via een makelaar is het belangrijk om te beseffen dat de kosten hiervoor uiteen kunnen lopen. Gemiddeld bedraagt de makelaarscourtage in Nederland 1,21% van de verkoopprijs van de woning. Echter, tarieven kunnen per makelaar verschillen, afhankelijk van de dienstverlening die zij bieden.

Het is niet alleen de courtage die verschilt per makelaar, maar ook de mate van dienstverlening. Sommige makelaars verzorgen het gehele verkoopproces van je woning; van het opstellen van een verkoopplan tot aan de uiteindelijke eigendomsoverdracht. Andere makelaars verwachten dat je zelf actief bijdraagt aan bijvoorbeeld de bezichtigingen of de onderhandelingen. Houd dus goed in de gaten wat een makelaar voor je kan betekenen voordat je deze inschakelt.

Lees meer over makelaars in Tzummarum.

Andere kosten bij verkoop

Kosten energielabel

Bij de verkoop van jouw huis in Tzummarum is een geldig energielabel verplicht. Zonder dit label mag de overdracht niet plaatsvinden. Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen van een energielabel is relatief eenvoudig, maar hier zijn wel kosten aan verbonden.

Sinds 2021 dien je een erkende deskundige in te schakelen voor de toetsing van jouw energielabel. Deze kosten kunnen oplopen, afhankelijk van de deskundige en de grootte en complexiteit van jouw woning. Een energielabel kun je hier aanvragen.

Kosten verkoopstyling en onderhoud

Voor een succesvolle verkoop van jouw woning kan het raadzaam zijn om te investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Hierdoor kan jouw woning er op z'n best uitzien voor potentiële kopers. Bijvoorbeeld door achterstallige klusjes te doen en het interieur te neutraliseren zodat kopers zichzelf makkelijker in jouw huis kunnen zien wonen.

De kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud variëren. De gemiddelde kosten hiervoor in Tzummarum liggen rond de € 875. Hoewel het een uitgave is, kunnen deze verbeteringen je helpen om je huis sneller te verkopen en eventueel een betere verkoopprijs te realiseren.

Wanneer mijn huis verkopen in Tzummarum?

Is het in juni 2024 een goed moment om jouw huis in Tzummarum te verkopen? Kijkend naar recente trends in de huizenmarkt, is er sprake van een positieve ontwikkeling voor verkopers. Deze positieve beweging kan mogelijk in jouw voordeel werken.

Misschien vraag je jezelf af: wijzigt deze situatie snel? De huizenmarkt kan inderdaad fluctueren, maar de afgelopen maanden hebben we een consistente gang gezien. Dit maakt juni 2024 een interessante tijdsperiode om over verkoop na te denken.

Vergelijk makelaars in Tzummarum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een complex proces met veel stappen. Gelukkig biedt Huis Verkopen een overzichtelijk stappenplan om het je makkelijk te maken. Of je nu alles zelf wilt regelen, of juist een beetje hulp kunt gebruiken bij specifieke stappen, het stappenplan van Huis Verkopen helpt je op weg. En het mooiste is: het gebruik van dit stappenplan is compleet gratis en vrijblijvend. Zo ben je verzekerd van een gestroomlijnd proces zonder onvoorziene obstakels.

herinnering aan noodzakelijke stappen

Makkelijk te vergeten stappen zoals het regelen van een energielabel of het vinden van een goede makelaar kunnen stressvol zijn. Maar geen zorgen, de Huis Verkopen website herinnert je aan alle noodzakelijke stappen in het verkoopproces. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

vinden van de juiste specialisten

Huis Verkopen maakt het vinden van de juiste specialisten in Tzummarum een fluitje van een cent. Of je nu een ontruimer, verhuizer, of makelaar nodig hebt, je vindt ze allemaal op één plek. Zo bespaar je tijd en kosten.

informatie over woningverkoop

Huis Verkopen biedt een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Door hun uitgebreide kennis is Huis Verkopen jouw betrouwbare gids in de wereld van woningverkoop. Dit helpt bij het maken van informatie-gedreven beslissingen voor een maximaal resultaat.

besparen van kosten

Bij de verkoop van je woning komen vaak onverwachte kosten kijken. Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in Tzummarum de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt. Door specialisten te vergelijken, bespaar je kosten en pak je de verkoop slim aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tzummarum

Het bepalen van de vraagprijs van je huis in Tzummarum hangt af van meerdere factoren, waaronder de woningmarkt en de staat van het huis. Een taxatie kan helpen de waarde nauwkeurig in te schatten. Je kunt ook advies inwinnen bij een lokale makelaar of online informatie raadplegen.

Dat hangt af van diverse factoren. De woningmarkt kan fluctueren en het is belangrijk om deze ontwikkelingen te volgen. Verder hangt het af van je persoonlijke situatie. Wel is het altijd verstandig om je goed voor te bereiden en advies in te winnen bij een professional.

De verkoop van een huis in Tzummarum gaat in verschillende stappen. Eerst bepaal je de waarde en sta je stil bij de vraagprijs. Daarna maak je de woning klaar voor bezichtigingen. Je kunt hulp inschakelen van een makelaar, die de onderhandelingen en het papierwerk voor je kan doen. Bekijk ook zeker ons handige stappenplan.

Ja, bij de verkoop van je huis heb je een aantal documenten nodig. Denk aan een geldig identiteitsbewijs, eigendomsbewijs, energielabel en eventueel notariële stukken. Soms heb je ook een VvE-document nodig. Een volledige lijst van benodigde documenten is te vinden op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen