Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Waardenburg

Je huis verkopen in Waardenburg is een flinke taak. Een professional inschakelen kan hierbij het verschil maken. Een bekwame verkoopmakelaar kent de lokale markt, strategiseert met jou en streeft naar het behalen van de optimale verkoopprijs voor je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Waardenburg

Als je je huis in Waardenburg gaat verkopen, heb je verschillende doelen voor ogen. Vooral het behalen van een hoge verkoopprijs en een snelle verkoop springen eruit. Daar werkt natuurlijk iedereen naartoe. Maar ook een vlekkeloze afhandeling van administratieve zaken en het minimaliseren van stress tijdens het gehele verkoopproces kunnen cruciale doelstellingen zijn. Het behalen van deze doelen hangt in grote mate af van het kiezen van de juiste makelaar, iemand die zijn sporen heeft verdiend in Waardenburg.

Je hebt vast een aantal vragen over de verkoop van jouw huis. Hoe snel worden huizen in Waardenburg verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn allemaal relevante vragen. Ook ben je misschien benieuwd naar de stappen die nodig zijn om je huis op de markt te brengen. Bekijk dan eens dit handige stappenplan voor het verkopen van jouw huis. Hier volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Waardenburg:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
13 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 335.000
Besparing (gem.)
€ 1.005

Je huis snel verkopen in Waardenburg

Als je in Waardenburg woont en overweegt om je woning te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid in deze regio op 84 dagen ligt. Een snelle verkoop is mogelijk, maar er zijn een aantal aspecten waarmee je rekening moet houden om dit te realiseren.

 1. Presentatie is het eerste waar kopers op letten. Zorg dat je woning er stralend uitziet, en dat gaat verder dan een grondige schoonmaak. Denk aan een frisse laag verf, opgeruimde kamers en een verzorgde tuin. Meer tips? Bekijk ons overzicht van tips voor de verkoop van je huis.
 2. Weten wat je woning waard is vormt de basis van je verkoopstrategie. Het aannemen van een correcte en realistische verkoopprijs kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar.
 3. Overweeg de hulp van een professionele makelaar. Een makelaar heeft de kennis en ervaring om je woning binnen afzienbare tijd te verkopen. Vergelijk hier makelaars en vind de beste optie voor jou.

Tips in Waardenburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Waardenburg op?

Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Waardenburg € 335.000 euro. Dit bedrag kan echter fluctueren en hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en de staat van het huis, de locatie en de huidige woningmarkt. Zeker in juni 2024 kan de situatie snel veranderen, wat betekent dat het interessant kan zijn om de markt nauwlettend in de gaten te houden.

Wil je een meer gedetailleerde blik op de waarde van je huis, dan is de prijs per vierkante meter een waardevol gegeven. In Waardenburg ligt deze prijs gemiddeld op € 3.681 euro per vierkante meter. Om een nauwkeurig beeld te krijgen van jouw huiswaarde, is het slim om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Je kunt een waardebepaling aanvragen op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Waardenburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.900
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Waardenburg bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Waardenburg.

Tips om je woning te verkopen in Waardenburg

Je huis verkopen in Waardenburg kan een grote stap zijn. Een goede voorbereiding en juiste aanpak kunnen je helpen om de verkoop soepel te laten verlopen en om een optimale prijs te behalen. Hier volgen enkele tips die je daarbij kunnen ondersteunen.

 • Onderhoud: Zorg dat je huis er verzorgd uitziet. Een opgeknapt huis trekt meer kopers. Maak kleine reparaties, verf muren bij indien nodig en zorg voor een nette tuin.
 • Fotografie: Professionele foto's kunnen een groot verschil maken. Huur een professionele fotograaf in om jouw huis van zijn beste kant te laten zien.
 • Online presentatie: In dit digitale tijdperk is het belangrijk dat je huis online goed gepresenteerd wordt. Een pakkende tekst en duidelijke foto's zijn essentieel.
 • Vraagprijs: Bepaal samen met je makelaar een realistische verkoopprijs. Een juiste vraagprijs trekt meer potentiële kopers.
 • Bezichtigingen: Zorg ervoor dat je huis er tijdens bezichtigingen op zijn best uitziet. Lichte, schone ruimtes komen aantrekkelijk over.

Ontdek jouw stappenplan in Waardenburg:

 • Speciaal afgestemd stappenplan op jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Opties om waarde van jouw woning te verhogen
 • Gratis en vrijblijvend, met grote besparingsmogelijkheden
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Waardenburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Waardenburg kost je als verkoper gemiddeld € 5.257. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Waardenburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 335.000) € 3.953
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.257

Kosten van makelaars in Waardenburg

Als je overweegt om een huis te verkopen in Waardenburg, dan komt een makelaarstariaaf in beeld. Dit gebeurt meestal in de vorm van een courtage dat een percentage is van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis, gemiddeld ligt dit percentage op 1,18%. Daarnaast rekenen de meeste makelaars gemiddeld € 515 aan opstartkosten.

Merk op dat een makelaarstarief altijd een voorstel is en dat de courtage nog onderhandelbaar is. Het is zeker de moeite waard om verschillende makelaars in Waardenburg te vergelijken om de beste deal te krijgen. Niet alleen de kosten, maar ook de aangeboden diensten en de persoonlijke klik kunnen hierbij van doorslaggevend belang zijn.

Lees meer over makelaars in Waardenburg.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten bij de verkoop

Bij de verkoop van je huis krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opmaken en passeren van de akte van levering. Over het algemeen wordt de notaris door de koper gekozen, maar als verkoper moet je ook kosten maken.

Naast het opmaken en passeren van de akte, is ook het doorhalen van de hypotheek een taak van de notaris. Hier hangt een prijskaartje aan dat gemiddeld neerkomt op € 350. Je doet er goed aan dit mee te nemen in je overweging als je je woning gaat verkopen.

Onderhouds- en reparatiekosten

Als je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk dat de woning in de best mogelijke staat verkeert. Eventuele onderhouds- of reparatiewerkzaamheden komen meestal voor jouw rekening. Van het vervangen van een verouderd keukenblad tot het opknappen van de tuin, allemaal kosten waarmee je rekening moet houden.

Soms kun je de kosten van grote reparaties verrekenen met de verkoopprijs, maar dan moet de potentiële koper hiermee wel akkoord gaan. Het is dus belangrijk tijdig een inschatting te maken van deze kosten zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan bij de verkoop van je huis.

Diverse kosten bij de verkoop

Naast de notariskosten en de onderhouds- en reparatiekosten, zijn er nog diverse andere kosten waar je bij de verkoop van je huis mee te maken krijgt. Het is daarom belangrijk goed zicht te houden op alle kosten. Op de pagina verkoopkosten vind je een overzicht van alle kosten die je als woningverkoper hebt.

Dit overzicht geeft je een helder beeld van de totale kosten en helpt bij het maken van een goede kostencalculatie. Het vergroot je inzicht, maakt de verkoop transparanter en voorkomt vervelende financiële verrassingen achteraf.

Wanneer mijn huis verkopen in Waardenburg?

Is dit het juiste moment om je huis te verkopen in Waardenburg? Dat is een logische vraag die je jezelf wellicht stelt. Je wilt immers een goede beslissing nemen. In deze dynamische woningmarkt en de sterke interesse in Waardenburg zou de huidige periode, juni 2024, heel gunstig kunnen zijn voor verkoop.

Twijfel je over de verkoopbaarheid van je woning? Dat is begrijpelijk, maar weet dat het relatief eenvoudig is om meer duidelijkheid te krijgen over de verkoopkansen van jouw huis in Waardenburg. Het inschakelen van een lokale makelaar, die de huizenmarkt kent en meetbare data kan inbrengen, zal je goed inzicht geven in jouw mogelijkheden.

Vergelijk makelaars in Waardenburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het stappenplan van Huis Verkopen is een essentiële tool om je volledig voor te bereiden op de verkoop van je woning. Wat dit stappenplan bijzonder maakt, is dat het specifiek is opgesteld voor jouw huis. Het zal je helpen om niets over het hoofd te zien, terwijl je verschillende dingen overweegt. Van het kiezen van een makelaar tot het regelen van administratieve zaken zoals het woning energielabel. Een goede voorbereiding is inderdaad het halve werk en kan veel invloed hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat. Het stappenplan van Huis Verkopen maakt deze voorbereiding gemakkelijk en moeiteloos.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Als je besluit om je woning te verkopen, is de waardebepaling van je woning cruciaal. Huis Verkopen biedt je een gratis waardebepaling aan, zodat je een beginpunt hebt voor de prijsstelling. Ook kun je op onze website verschillende makelaars vergelijken. Op deze manier vind je gegarandeerd de beste makelaar in Waardenburg voor je woning.

Uitgebreide data over makelaars

Op Huis Verkopen beschikken we over veel data over makelaars. Deze informatie biedt inzicht in de prestatiecijfers van elke makelaar. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde beslissing maken over welke makelaar het beste past bij de verkoop van je woning in Waardenburg.

Besparen op makelaarskosten

Door gebruik te maken van de makelaarstarieven die je kunt opvragen op Huis Verkopen, kun je ook aanzienlijk besparen op de kosten van je makelaar. Zo houd je meer geld over voor andere zaken zoals woningstyling of verhuisdiensten.

Moderne en eenvoudige manier

Huis Verkopen is ontworpen om de verkoop van je huis op een moderne en eenvoudige manier te regelen. Ons online platform is gebruiksvriendelijk en intuïtief, wat de algehele verkoopervaring een stuk aangenamer maakt. Probeer het vandaag nog uit.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Waardenburg

Het is goed om je eerst te oriënteren op de huizenmarkt. In Waardenburg kan dat bijvoorbeeld door de huizenprijzen van recent verkochte huizen te vergelijken. Bepaal daarna de waarde van je huis, bijvoorbeeld met onze tool op HuisVerkopen.nl. Als dit helder is, kun je bepalen wat je vraagprijs zal zijn en een makelaar in de arm nemen.

Je kunt de vraagprijs baseren op de waardering van je huis, recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Waardenburg, en de huidige marktomstandigheden. Maar de uiteindelijke bepaling van de vraagprijs is vaak een combinatie van deze factoren en kan complex zijn. We raden je aan om een expert, zoals een makelaar, in te schakelen. Meer uitleg vind je op onze pagina hoe je de vraagprijs bepaalt.

Om je huis snel te verkopen, helpt het om je huis in uitstekende staat te presenteren. Doe kleine reparaties, zorg voor goede foto's en promoot je huis actief via verschillende kanalen. Het kan ook helpen om professioneel advies in te winnen. Bekijk onze tips voor een snelle verkoop van je woning.

Het verkopen van een geërfd huis kan complex zijn. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met erfbelasting, eventuele mede-erfgenamen en het leegmaken van het huis. Als het huis een hypotheek heeft, zal deze moeten worden afgelost. Het is daarom vaak verstandig om professioneel advies in te winnen. Lees meer op onze pagina hoe verkoop ik mijn huis na een erfenis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen