Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zaltbommel

Als je plannen hebt om je woning in Zaltbommel te verkopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk aan een aantrekkelijke presentatie, het vaststellen van de juiste vraagprijs en een goede onderhandelingsstrategie. Op HuisVerkopen.nl vind je alle benodigde informatie en hulpmiddelen voor een succesvolle verkoop van je huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zaltbommel

Wanneer je jouw huis in Zaltbommel wilt verkopen, zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Het is bijvoorbeeld van belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast wil je zonder twijfel voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. Bovendien wil je jouw woning zo snel mogelijk verkopen, omdat je anders mogelijk te maken krijgt met dubbele woonlasten.

Je zit vast met tal van vragen in je hoofd. Hoe snel worden huizen in Zaltbommel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in die regio? En hoeveel besparing kun je realiseren door het vergelijken van makelaars? Misschien wil je ook graag de actuele waarde van je eigen woning weten? Al deze vragen zullen we hieronder beantwoorden met de meest recente cijfers over de woningverkoop in Zaltbommel:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
40 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 492.460
Besparing (gem.)
€ 1.404

Je huis snel verkopen in Zaltbommel

Je bent van plan om je woning in Zaltbommel te verkopen. Je wilt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk rond is. In Zaltbommel duurt het gemiddeld 49 dagen om een woning te verkopen. Wil je sneller resultaat zien? Volg dan de onderstaande tips.

 1. Zorg dat je woning in goede staat is. Zorg voor een opgeruimd, schoon en goed onderhouden huis. Dit is het eerste wat potentiële kopers zien en kan hun beslissing sterk beïnvloeden. Overweeg ook om eventuele gebreken direct aan te pakken.
 2. Vraag een verkoopadvies aan bij lokale makelaars. Een deskundige blik kan veel toevoegen, aangezien een makelaar inzicht heeft in de lokale markt en tips kan geven hoe je je huis aantrekkelijker kunt presenteren. Je kunt gemakkelijk advies aanvragen via deze pagina.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Een te hoge prijs schrikt kopers af, een te lage prijs kan ervoor zorgen dat je woning onder de marktwaarde wordt verkocht. Een goede indicatie van de woningwaarde kun je vinden op deze pagina.

Tips in Zaltbommel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zaltbommel op?

In Zaltbommel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel rond de € 492.460 euro. Deze prijs kan fluctueren afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van het huis, de locatie binnen Zaltbommel en natuurlijk de huidige marktcondities. Het is goed om in de gaten te houden dat dit slechts een gemiddelde is en de verkoopprijs van jouw specifieke woning hiervan kan afwijken.

Als we kijken naar de kosten per vierkante meter, dan ligt het gemiddelde in Zaltbommel op dit moment rond de € 3.899 euro. Deze prijs geeft een indicatie van wat je per vierkante meter voor je woning kunt vragen. Om een compleet beeld te krijgen van de waarde van je woning kan het zinvol zijn een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Hierdoor krijg je een helder beeld van de huidige woningwaarde en welke vraagprijs reëel is in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zaltbommel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.700
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zaltbommel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zaltbommel.

Feitjes over Zaltbommel

 • Zaltbommel huisvest het bekende Van Gogh kerkje.
 • De stad heeft de oudste nog bestaande kerk van Nederland.
 • Zaltbommel had de eerste vaste spoorbrug over de Waal.

Tips om je woning te verkopen in Zaltbommel

Het verkopen van je huis in Zaltbommel kan een overweldigende taak zijn, maar met het juiste advies kan je het proces soepeler en succesvoller laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke tips die helpen om je huis op de best mogelijke manier op de markt te brengen.

 • Kies een lokale makelaar. Zij kennen de lokale markt, de recente verkooptransacties en potentiële kopers beter. Ze kunnen je helpen om een realistische vraagprijs vast te stellen.
 • Geef je huis een grondige schoonmaak. Een net en schoon huis maakt altijd een goede indruk. Eventuele kleine reparaties uitvoeren kan ook helpen om je huis aantrekkelijker te maken voor kopers.
 • Goede foto's zijn cruciaal. Ze zijn vaak de eerste indruk die potentiële kopers krijgen van je huis. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren, het liefst één met ervaring in vastgoedfotografie.
 • Denk strategisch na over kijkdagen. Je wilt zoveel mogelijk potentiële kopers trekken. Plan je kijkdagen daarom op momenten dat veel mensen beschikbaar zijn, zoals in het weekend of 's avonds.
 • Werk samen met je makelaar en maak gebruik van hun expertise. Zij zijn er om je bij elke stap te begeleiden, dus aarzel niet om vragen te stellen en hun advies op te volgen.

Ontdek jouw stappenplan in Zaltbommel:

 • Gratis en interactief stappenplan op maat voor jouw woning
 • Helpt je niets over het hoofd te zien bij je woningverkoop
 • Biedt mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Vormt een handige to-do-lijst voor de verkoop van je woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zaltbommel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zaltbommel kost je als verkoper gemiddeld € 7.268. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zaltbommel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 492.460) € 5.220
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.268

Kosten van makelaars in Zaltbommel

Wanneer je je huis in Zaltbommel wilt verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht, variëren per makelaar. Over het algemeen zal je te maken krijgen met een courtage, oftewel een percentage van de verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Zaltbommel ligt rond de 1,06%.

Het is goed om te weten dat makelaars niet alleen verschillen in tarieven, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars verzorgen het gehele verkoopproces voor je, terwijl anderen van jou verwachten dat je zelf ook bepaalde handelingen verricht. Het is raadzaam om goed te vergelijken en te overwegen wat je zelf wilt doen en wat je liever uitbesteedt aan de makelaar.

Lees meer over makelaars in Zaltbommel.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Voordat je woning op de markt komt, wil je natuurlijk dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Eventuele kleine reparaties, opknapwerk of een likje verf kunnen hierbij helpen. Die kosten komen voor jouw rekening en kunnen flink oplopen als er veel te repareren of op te knappen is.

Ook kan het zinvol zijn om te investeren in professioneel schoonmaken of zelfs in de tuin onder handen te laten nemen door een hovenier. Je woning en buitenruimte moeten namelijk tip-top in orde zijn. Dit kan een flinke uitgave zijn, maar het kan ook de verkoop versnellen en mogelijk de verkoopprijs verhogen.

Advies- en notariskosten

Een advocaat of adviseur kan je bijstaan in het verkoopproces. Ze kunnen je helpen bij onderhandelingen, het opstellen van het koopcontract en alle juridische aspecten die bij de verkoop komen kijken. Deze kosten zijn voor je eigen rekening.

De notariskosten zijn een andere bepalende factor. Hoewel de koper doorgaans de kosten van de akte van levering op zich neemt, zijn er ook notariskosten die voor de verkoper zijn. Bijvoorbeeld de kosten van de 'akte van royement' om een hypotheek door te halen.

Verhuiskosten

Als je je woning verkoopt, ga je doorgaans ook verhuizen. De kosten hiervoor kunnen sterk variëren. Denk aan de kosten voor een verhuisbedrijf, maar ook de kosten voor het opslaan van meubels en inboedel als er een periode zit tussen de verkoop en de aankoop van een nieuwe woning.

Het klaarmaken van jouw nieuwe woning - een likje verf, nieuwe vloeren, installatie van apparaten - kan ook flink in de papieren lopen. Het is belangrijk om deze kosten in je budgetplanning mee te nemen om voor geen onaangename verrassingen te komen te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Zaltbommel?

Is juli 2024 een goed moment om jouw huis in Zaltbommel te verkopen? Ja, dat is het zeker. De huidige marktomstandigheden zijn gunstig voor verkopers, met een sterke vraag en beperkt aanbod. Dat maakt het een interessant moment om je woning op de markt te brengen.

Echter, een succesvolle verkoop is niet enkel afhankelijk van de marktsituatie, maar ook je verkoopplan speelt een grote rol daarin. Heb je al nagedacht over het kiezen van een goede makelaar? Een geschikte makelaar kan je hierbij uitstekend helpen en zorgen voor een vlotte en rendabele verkoop.

Vergelijk makelaars in Zaltbommel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je besloten om je woning te verkopen en zoek je een platform dat jou hiermee betrouwbaar en objectief helpt? Huis Verkopen is precies wat je nodig hebt. Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen kun je er zeker van zijn dat je iedere fase van het verkoopproces efficiënt doorloopt. Dit handige stappenplan helpt je om alles op één plek te regelen, om op de hoogte te blijven van de voortgang en om iedere voltooide stap eenvoudig af te vinken. Kortom, Huis Verkopen maakt het verkoopproces makkelijker dan ooit tevoren.

Vind de beste makelaar in Zaltbommel

Door bij te houden hoe makelaars in Zaltbommel presteren, biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid om lokale makelaars efficiënt te vergelijken op kritieke punten zoals verkoopopbrengst en snelheid van verkoop. Zo kun je met vertrouwen de beste makelaar voor jouw situatie kiezen.

Bespaar op je makelaarskosten

Wil je kosten besparen? Met het stappenplan van Huis Verkopen kun je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en objectief. Als het grootste platform voor het regelen van de verkoop van huizen, richten wij ons uitsluitend op verkopersbelangen en bestrijden we misinformatie in de markt.

Gratis, vrijblijvend en gemakkelijk

Huis Verkopen biedt je de kans om specialisten te vinden in Zaltbommel die de beste dienstverlening leveren voor de laagste prijs. Dit doen we helemaal gratis en vrijblijvend - waardoor je eenvoudig bespaart op je verkoopproces. Zo maakt Huis Verkopen het verkoopproces eenvoudiger, voordeliger en efficiënter voor jou.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zaltbommel

Begin met het verkennen van de lokale woningmarkt en het aanvragen van een waardebepaling om inzicht te krijgen in wat jouw huis wellicht waard is. Vervolgens kan je een goede makelaar zoeken die je door het proces kan leiden.

Je kan gebruikmaken van een professioneel taxatierapport, recente verkoopprijzen van soortgelijke woningen in de buurt, en advies van een lokale makelaar. Een gedetailleerde woningwaarde bepaling kan je ook helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs.

Bij het verkopen van een huis komen verschillende kosten kijken. Denk aan makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het energielabel en advertentiekosten. Voor een volledig overzicht kan je de pagina over kosten eens bezoeken.

Een schoon, opgeruimd huis dat in goede staat verkeert, laat een goede indruk achter bij potentiële kopers. Professionele foto’s en een gedetailleerde beschrijving kunnen de verkoop ook versnellen. Zie hier meer tips om je huis snel te verkopen.

Ja, dat kan. Hou er wel rekening mee dat je dan zelf alle taken op je moet nemen, zoals het uitvoeren van de waardebepaling, onderhandelingen voeren, en het opstellen en ondertekenen van de koopakte. Het is aan te raden een verkoopadvies aan te vragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen