Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Avenhorn

In Avenhorn is de huizenmarkt continu in beweging. De vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties variëren van tijd tot tijd. De makelaars zijn zeer afhankelijk van deze woningmarktcijfers om weloverwogen beslissingen te nemen bij het helpen verkopen van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Avenhorn

De gemiddelde verkoopprijs in Avenhorn is in de laatste 3 maanden € 420.339 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 438.536 euro. Deze cijfers geven je een idee van de huidige markt. Hou hier rekening mee als je overweegt om je woning te verkopen. Kijk onderaan de pagina voor de bijbehorende grafiek van de recente huizenprijzen:

Huizenprijzen in Avenhorn

Afgelopen 3 maanden

€ 261.000
€ 375.000
€ 489.000

Interesse in de vastgoedmarkt van Avenhorn? Dan is het raadzaam om de prijs per vierkante meter in de gaten te houden. Deze waarde geeft een duidelijk overzicht van de huidige staat van de vastgoedmarkt, waarbij de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel € 3.361 bedraagt. Dit helpt je om de prijsontwikkelingen beter te begrijpen. Zie hieronder de recente trends in vraag- en verkoopprijzen per m2 in Avenhorn:

Huizenprijzen in Avenhorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.500

Prijsontwikkeling Avenhorn laatste 12 maanden

De prijsevolutie van huizenprijzen in Avenhorn biedt een beeld van de algemene tendens op de vastgoedmarkt. Zonder interpretaties of aannames te maken, is het een feit dat de prijzen zich bewegen volgens noodzakelijke marktmechanismen.

Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Avenhorn € 420.339. Deze ontwikkelingen zijn conform met de nationale gemiddelden. Hieronder brengen we deze gegevens voor u in beeld:

Wat is mijn woning in Avenhorn waard?

De waarde van je huis in Avenhorn wordt bepaald door een aantal factoren. Denk aan het soort woning, de grootte, de staat van je huis en hoe de huizenmarkt zich op dat moment gedraagt. Het kennen van de gemiddelde verkoopprijs in Avenhorn is dan ook niet voldoende om de exacte waarde van je woning te weten.

Ben je nieuwsgierig naar wat je eigen huis in Avenhorn waard is? Een gratis waardebepaling door een makelaar is dan de beste keuze. Je krijgt niet alleen duidelijkheid over de waarde, maar je kunt ook goed bepalen of dit het juiste moment is om te verkopen. Een waardebepaling aanvragen, doe je via deze link.

Een gratis waardebepaling door een makelaar begint met een grondige inspectie van je woning. Vervolgens worden de bevindingen vergeleken met recent verkochte vergelijkbare woningen in je buurt. Op basis hiervan wordt een realistische vraagprijs voorgesteld. Het is een betrouwbaar en handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor de verkoop van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de onvoorspelbare wereld van de woningmarkt kunnen de huizenprijzen aanzienlijk variëren van plaats tot plaats. De waarde van een huis in bijvoorbeeld Avenhorn kan sterk afwijken van vergelijkbare woningen in nabijgelegen gemeenten. Door gegevens uit verschillende locaties zorgvuldig te analyseren, kun je een completer beeld krijgen van de huidige situatie op de woningmarkt:

De onderstaande grafieken geven je een inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen van Avenhorn en de omringende gebieden, zowel in totaal als per vierkante meter. Deze marktcijfers helpen je te begrijpen hoe Avenhorn zich verhoudt tot soortgelijke plaatsen op de woningmarkt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Avenhorn

Op HuisVerkopen.nl zien we dat makelaars in Avenhorn allen op een unieke manier presteren. We houden bij hoe snel ze woningen verkopen, de gemiddelde verkoopprijs en hoeveel woningen zij per jaar verkopen. Tegelijkertijd begrijpen we dat iedere woning en situatie anders is, en de beste makelaar voor jou misschien anders presteert dan de beste volgens onze statistieken.

In het vinden van de ideale verkoopmakelaar zit ontzettend veel waarde. Het kan een groot verschil maken in hoe snel je huis wordt verkocht en tegen welke prijs. Niet alleen de objectieve prestaties zijn belangrijk, maar ook hoe goed de makelaar bij jouw specifieke situatie en behoeften past.

Vergelijk makelaars in Avenhorn Of lees meer over makelaars in Avenhorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Avenhorn

Wanneer je eraan denkt je huis te verkopen in Avenhorn, zijn de courtages een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Gemiddeld ligt de courtage van een makelaar rond de 1,11%. Dit percentage wordt gerekend over de verkoopprijs van je woning. Dus als de gemiddelde verkoopprijs in Avenhorn € 420.339 bedraagt, zal je bij een gemiddelde courtage van 1,11% om en nabij € 4.666 aan makelaarskosten betalen.

Maar vergis je niet, naast deze courtage zijn er meestal ook nog opstartkosten die makelaars in rekening brengen om je woning in de verkoop te zetten. Het gemiddelde bedrag hiervan in Avenhorn ligt rond de € 515. Om een goed beeld te krijgen van de kosten kan je dus het beste direct bij de makelaars zelf tarieven opvragen. Aan de hand van deze informatie kan je een weloverwogen keuze maken voor een makelaar die bij jouw wensen en budget past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Avenhorn

Als je een blik werpt op de huizenmarkt in Avenhorn, dan zie je dat de meerderheid van de woningen koopwoningen zijn. Hoewel er zeker een segment van sociale huurwoningen is, zijn het de koopwoningen die in jouw oog springen. Het exacte aantal koopwoningen houden we bij met , zodat je altijd een actueel beeld hebt.

Aantal verkochte woningen in Avenhorn

In het afgelopen jaar hebben er in Avenhorn een aantal woningtransacties plaatsgevonden. Dit zijn woningen die daadwerkelijk zijn verkocht. Het precieze aantal verkochte woningen, oftewel transacties, bedraagt 37. Daarnaast zijn er eveneens talloze nieuwe aanmeldingen geregistreerd, woningen die te koop zijn aangeboden. De bijgevoegde grafiek geeft dit treffend weer in een maand tot maand overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Avenhorn te verkopen?

Als je jouw huis in Avenhorn wilt verkopen, komen er verschillende uitdagingen op je pad. Denk aan juridische zaken zoals het regelen van een definitief energielabel, onderhandelingen met potentiële kopers en de zoektocht naar de juiste makelaar. Elk van deze elementen vormt een mogelijk struikelblok op jouw pad naar een succesvolle verkoop, maar geen zorgen, er is hulp op komst.

Om het verkoopproces te vergemakkelijken, hebben we een speciaal stappenplan opgesteld. Dit plan, dat specifiek voor jouw woning in Avenhorn is ontworpen, bevat essentiële informatie en praktische tips om alle bovengenoemde uitdagingen het hoofd te bieden. Het maakt niet uit of je nog nooit een huis hebt verkocht of dat je eerder door dit proces bent gegaan, dit stappenplan zal je helpen de klus te klaren. Daarnaast raden we je aan om gebruik te maken van professionele begeleiding bij het verkopen van jouw huis dus aarzel niet om een makelaar in te schakelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, jouw betrouwbare online gids in de wereld van woningverkoop. Onze belofte aan jou is dat we je voorzien van de meest actuele en nauwkeurige informatie over de huizenmarkt in Avenhorn. We begrijpen dat de beslissing om je huis te verkopen een grote is, daarom verzekeren we je dat de woningcijfers die je hier vindt, met grootste zorg zijn samengesteld en continu worden bijgewerkt. Hierdoor heb je altijd de juiste tools in handen om weloverwogen beslissingen te nemen over de verkoop van je woning.

Hoe Huis Verkopen je helpt bij de verkoop

Met Huis Verkopen slaag je erin om de verkoop van je woning soepel en efficiënt te laten verlopen. We bieden niet alleen relevante marktinformatie, maar ook een scala aan praktische hulpmiddelen om je te ondersteunen. Heb je bijvoorbeeld een accurate waardebepaling nodig? Of wil je verschillende makelaars vergelijken om de juiste keus te maken? Met Huis Verkopen regel je dit snel en eenvoudig. Van het opvragen van makelaarstarieven tot het aanvragen van een energielabel; we hebben alles onder één dak. Zo maak je de verkoop van je woning tot een succes, zonder dat je daarbij belangrijke stappen mist.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen