Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Chaam

Wil je jouw huis verkopen in Chaam? Het is belangrijk om inzicht te hebben in de lokale woningmarkt. De ontwikkeling van huizenprijzen, de gemiddelde vraagprijs per m2, en het totaal aantal woningverkopen geven je een goed beeld van wat je mag verwachten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Chaam

De gemiddelde verkoopprijs in Chaam is in de laatste 3 maanden € 549.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 506.461 euro. Deze getallen verschaffen een goed inzicht in de huidige staat van de woningmarkt. Om je een nog beter beeld te geven, onderstaand een grafiek die de ontwikkelingen in verkoop- en vraagprijzen in Chaam van de afgelopen 3 maanden illustreert:

Huizenprijzen in Chaam

Afgelopen 3 maanden

€ 290.000
€ 445.000
€ 599.000

Als je een helder inzicht wilt krijgen in de mogelijke opbrengst van je huis in Chaam, houd dan rekening met de gemiddelde waarde per vierkante meter. Het zal nuttig zijn om de totale oppervlakte van je woning te vermenigvuldigen met de huidige gemiddelde verkoopwaarde per vierkante meter in Chaam. Zo krijg je een ruwe indicatie van de uiteindelijke verkoopopbrengst. Vergeet niet om ook de verschillen tussen vraagprijs en verkoopprijs per m2 in ogenschouw te nemen. Verhelder je inzicht met deze volgende grafiek:

Huizenprijzen in Chaam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.700
€ 3.600

Prijsontwikkeling Chaam laatste 12 maanden

Als je geïnteresseerd bent in het realiseren van een woonwens in Chaam, dan is het een goed idee om de ontwikkeling van de verkoopprijzen in de gaten te houden. De gedane verkopen van de afgelopen 12 maanden laten een bepaald beeld zien. De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand bedroeg € 549.250. Bekijk de volgende grafiek voor een totaalbeeld:

Wat is mijn woning in Chaam waard?

Het nemen van de beslissing om jouw woning in Chaam van de hand te doen, hangt vaak samen met de geschatte opbrengst in de huidige woningmarkt. Zonder enige twijfel speelt de monetair waarde van het huis daar een prominente rol in. Het is natuurlijk uitermate belangrijk dat je voorafgaand aan deze besluitvorming een realistisch beeld hebt van wat jouw huis waard is.

Ben je momenteel aan het overpeinzen om jouw huis te verkopen? Het is dan heel verstandig om bij een ervaren verkoopmakelaar een waardebepaling aan te vragen. Dat geeft je namelijk een transparant en onafhankelijk beeld van de mogelijke verkoopprijs van jouw woning en kan jouw verwachtingen bijstellen of bevestigen.

Een kosteloze waardebepaling door een verkoopmakelaar werkt eigenlijk heel eenvoudig. De specialist beoordeelt jouw woning op verschillende factoren en geeft vervolgens een schatting van de waarde. Het kan echter zeer nuttig zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen. Niet enkel omdat er een mogelijk verschil kan zitten in de geschatte waarde, maar ook omdat je zo wellicht een betere match vindt met een makelaar.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de wereld van onroerend goed heeft locatie een grote impact. De ontwikkelingen op de woningmarkt zijn dan ook divers per regio. Zo verschillen de huizenprijzen in en rondom Chaam aanzienlijk ten opzichte van elkaar.

Een diepgaande inspectie van de huizenprijzen in omliggende gemeenten geeft een helderder beeld van de huidige marktsituatie. Als voorbereiding op het interpreteren van deze gegevens, presenteren wij hieronder twee grafieken die een vergelijking maken tussen Chaam en soortgelijke plaatsen, afgezet tegen de gemiddelde verkoopprijs en de gemiddelde prijs per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Chaam

Op HuisVerkopen.nl kijken we naar de feiten. We houden concrete cijfers en statistieken van de woningmarkt en van makelaars in Chaam bij. We weten welke makelaars de beste prestaties leveren, wie woningen sneller verkoopt en wie gemiddeld een hogere verkoopprijs behaalt. Al deze informatie gebruiken we om je te helpen bij het vergelijken en kiezen van een kundige makelaar in Chaam.

De makelaar die je kiest kan een enorme impact hebben op de ervaring en uitkomst van het verkoopproces van jouw woning. Jouw makelaar zorgt voor de beste onderhandelingen, maximale verkoopprijs en een vlotte verkoop. Maak gebruik van onze gedetailleerde informatie om een keuze te maken die echt bij jou past en optimaal bijdraagt aan het verkopen van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Chaam Of lees meer over makelaars in Chaam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Chaam

Ten eerste is het van belang om te weten dat courtages kunnen variëren, gemiddeld liggen deze rond de 1,16% van de verkoopprijs van het huis. Dit lijkt misschien veel, maar bedenk goed dat een makelaar je veel werk uit handen kan nemen. De kosten zijn ook afhankelijk van de mate van dienstverlening die je van de makelaar verlangt.

Het is verstandig om niet enkel te focussen op wat een makelaar kost, maar vooral op wat deze je kan opleveren. Een professionele makelaar kan vaak een hogere verkoopprijs realiseren. Let hierbij ook op bijkomende kosten. Op de pagina kosten huis verkopen vind je een helder overzicht van alle mogelijke kosten bij de verkoop van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Chaam

Als je door Chaam wandelt, valt het op dat een aanzienlijk deel van de woningen koopwoningen zijn, met een huidig aantal van 1372. Maar het woonlandschap is diverser dan dat. Er bestaan namelijk ook andere soorten huizen, variërend van (sociale) huurwoningen tot woningen met een unieke functie. Dit mix maakt Chaam tot een gevarieerde en inclusieve woonplek.

Aantal verkochte woningen in Chaam

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Chaam een aantal veranderingen op de woningmarkt zichtbaar geweest. Het aantal aanmeldingen van huizen die te koop werden gezet fluctueerde, net als het aantal voltooide transacties. In de 19 geslaagde transacties is de vitaliteit van de woningmarkt in Chaam gevangen. Bekijk de grafiek onder deze tekst voor meer inzicht:

Ben je van plan jouw huis in Chaam te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Chaam komt er veel bij kijken. Om te starten, is het belangrijk dat je een realistische prijs vraagt en dit kun je doen door een zorgvuldige waardebepaling door een makelaar uit te laten voeren. Ook het aantrekkelijk presenteren van je woning, bijvoorbeeld door het aanvragen van een energielabel, en het inschakelen van een goede makelaar kunnen essentieel zijn in het proces. Daarnaast moet je rekening houden met kosten zoals makelaarskosten en overdrachtsbelasting.

Een goed geregeld verkoopproces leidt doorgaans tot een snellere verkoop en mogelijk ook een betere prijs. Daarom kan een stappenplan erg handig zijn om je verkoop gestroomlijnd en overzichtelijk te laten verlopen. Een stappenplan helpt je om het hele proces in kaart te brengen, van het bepalen van de vraagprijs tot en met de notariele overdracht. Hierdoor heb je alles onder controle en kun je je woning voor de hoogst mogelijke verkoopprijs in de markt zetten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, waar we streven om jouw verkoopproces zo eenvoudig mogelijk te maken. De woningcijfers die je op deze pagina ziet, zijn met grote zorg en aandacht samengesteld, gebaseerd op de meest actuele data van de huizenmarkt in Chaam. Het volgen van deze woningcijfers in Chaam kan je helpen bij het kiezen van het juiste moment voor de verkoop van jouw huis.

Handige tools voor het verkopen van je woning

Met Huis Verkopen aan je zijde, voelt de verkoop van je huis niet meer als een klus, maar wordt het een gestroomlijnd proces. Onze website biedt handige tools, zoals een gratis waardebepaling en de optie om makelaars te vergelijken, zodat je de beste makelaar in Chaam kunt vinden. Om bij te blijven en je te helpen kosten te besparen, bieden we ook de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Door gebruik te maken van ons uitgebreide stappenplan, loop je geen enkele stap voor de verkoop van je huis mis. Bijkomende zaken, zoals het regelen van een energielabel of woningstyling, zijn met ons platform eenvoudig te regelen. Alles overziend, Huis Verkopen zorgt ervoor dat je op de slimste en eenvoudigste manier de verkoop van je huis regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen