Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Elahuizen

Begrijpen wat er momenteel in de huizenmarkt in Elahuizen gebeurt, is de sleutel tot succesvolle woningtransacties. In april 2024 tonen de statistieken en vastgoedcijfers de recente trends en ontwikkelingen aan. Een goed beeld van de huizenprijzen in Elahuizen maakt je zekerder over je beslissingen bij het verkopen van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Elahuizen

De gemiddelde verkoopprijs in Elahuizen is in de laatste 3 maanden € 320.833 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 299.000 euro. Als de verkoopprijs hoger ligt dan de vraagprijs, betekent dat er flink wordt overboden op de huizen. Dit kan duiden op hoge concurrentie op de woningmarkt in deze plaats. Bekijk hieronder het overzicht van de verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Elahuizen

Afgelopen 3 maanden

€ 131.000
€ 251.000
€ 371.000

Heb je je ooit afgevraagd hoe de woningmarkt zich distantieert in Elahuizen? Een verhelderende indicatie kan de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter zijn. Weten wat de prijs is per vierkante meter van woningen in Elahuizen kan namelijk inzicht geven in de waarde van je eigen woning. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt € 5.308. Interesse gewekt? Bekijk dan de onderstaande grafiek voor de recente woningmarktcijfers:

Huizenprijzen in Elahuizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -3.400
€ 1.000
€ 5.400

Prijsontwikkeling Elahuizen laatste 12 maanden

In Elahuizen hebben de woningprijzen het afgelopen jaar niet stilgestaan. Hoewel er geen conclusies worden getrokken over de specifieke beweging, is het toch interessant om te melden dat de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand € 320.833 bedroeg. Evenals de rest van Nederland, gaat ook de huizenmarkt in Elahuizen met zijn tijd mee. Bekijk hieronder de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Elahuizen waard?

Wat is de woningwaarde van je huis in Elahuizen? De waarde wordt bepaald door een mix van diverse factoren zoals het soort woning, de totale oppervlakte, de staat waarin de woning verkeert en natuurlijk de huidige huizenmarkt.

Ben je benieuwd naar de exacte waarde van jouw huis in Elahuizen? Dan is het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar de beste optie. Zo'n waardebepaling biedt duidelijkheid en helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen, misschien wel over de verkoop van je huis.

Een gratis waardebepaling bij een makelaar is een stapsgewijs proces. De makelaar komt persoonlijk langs om de woning te inspecteren en vergelijkt de woning met soortgelijke huizen in de regio. Daaruit volgt een realistische schatting van de waarde. Deze service biedt inzicht en helpt onnodige toekomstige verrassingen te voorkomen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de woningmarkt bekijkt, dan zie je dat de prijzen voor huizen sterk kunnen variëren per locatie. Elahuizen is hier een interessante case in. Het is opvallend dat de prijzen voor vastgoed daar net wat anders liggen dan die in naburige gemeentes. Zo'n lokale afwijking in huisprijzen kan vaak worden verklaard door factoren zoals de aanwezigheid van natuur, winkels, scholen of openbaar vervoer in de buurt. Dus als je jouw oog hebt laten vallen op een stulpje in Elahuizen, wees je dan bewust van deze nuance in de markt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Elahuizen

In Elahuizen zijn er diverse verkoopmakelaars die hun eigen unieke aanpak en prestatieprofiel hebben. Op ons platform, Huis Verkopen, vergelijken we de prestaties van deze makelaars op basis van praktijkdata. Denk hierbij aan het aantal woningen dat ze verkopen, de gemiddelde verkoopprijs die ze behalen en hoe lang ze gemiddeld nodig hebben om een woning te verkopen. Daarnaast houden we ook rekening met de verschillen in makelaarstarieven. Deze objectieve vergelijking helpt je om een makelaar te kiezen die uitstekend past bij jouw situatie.

Het kiezen van een geschikte makelaar is niet iets wat je zomaar doet. Deze keuze kan een grote impact hebben op de verkoopsnelheid en verkoopprijs van jouw woning. Sterker nog, een goede match met een makelaar kan je helpen om sneller en voor een betere prijs jouw woning van de hand te doen. Gezien de uiteenlopende prestaties en tarieven van makelaars in Elahuizen, helpt onze grondige, op data gebaseerde vergelijking je om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Elahuizen Of lees meer over makelaars in Elahuizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Elahuizen

Wanneer we het hebben over makelaarscourtage, vallen veel mensen van hun stoel bij het horen van het gemiddelde percentage. In Elahuizen ligt dit percentage op 1,15%, gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs € 320.833). Dit betekent dat je rekening moet houden met makelaarskosten van ongeveer € 3.690, een aanzienlijk bedrag.

Houd er rekening mee dat makelaarstarieven flink kunnen variëren. Daarom is het verstandig verschillende tarieven te vergelijken. Bij tarieven opvragen kun je kosten in de omgeving van Elahuizen opvragen en deze vervolgens onderling vergelijken. Maar vergeet niet: kijk niet alleen wat een makelaar kost, maar bovenal wat hij oplevert.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Elahuizen

In Elahuizen zijn er 140 koopwoningen. Hoewel dit tal rijk is, zijn er op dit moment slechts een handjevol te koop. Dit betekent dat als je erover denkt om jouw huis te verkopen, het nu een uitstekend moment zou zijn. De woningmarkt in Elahuizen is momenteel in jouw voordeel, waardoor jouw huis zeker de aandacht van potentiële kopers zou trekken.

Aantal verkochte woningen in Elahuizen

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt van Elahuizen interessante activiteit getoond, zowel in de vorm van nieuwe aanmeldingen als in de vorm van succesvolle transacties. Een overzicht van het aantal woningen dat te koop is gezet en het aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht, is ter verduidelijking samengevat in de onderstaande grafiek. Hierbij wordt het aantal verkochte woningen gepresenteerd als 3:

Ben je van plan jouw huis in Elahuizen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Elahuizen kan veel uitdagingen met zich meebrengen. Je moet bijvoorbeeld een aantrekkelijke vraagprijs bepalen, de woning in optimale staat brengen en potentiële kopers over de streep trekken. Dit kan veel werk, tijd en stress kosten. Gelukkig zijn er oplossingen die deze last van je schouders kunnen nemen.

Het inschakelen van een ervaren makelaar is bijvoorbeeld een goede manier om efficiënter te werk te gaan. Zij kunnen niet alleen een correcte waardebepaling van de woning uitvoeren, maar ook onderhandelen met kopers, de juridische aspecten regelen en helpen bij de presentatie van je huis. Voor een overzichtelijk stappenplan dat specifiek ontworpen is voor de verkoop van jouw woning in Elahuizen kan je terecht op onze website. Het naleven van deze stappen kan de verkoop aanzienlijk versnellen en vereenvoudigen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Elahuizen lijken wel op een rijdende trein; ze blijven voortdurend in beweging en evolueren met de tijd. Om je zo nauwkeurig en actueel mogelijk te informeren, updaten we dit gegeven regelmatig op deze pagina. Deze marktcijfers zijn een waardevol hulpmiddel om een goed beeld te krijgen van de huidige woningmarkt. Ze kunnen je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen, bijvoorbeeld bij de verkoop van je huis, door inzicht te geven in de gemiddelde prijzen, verkooptijden en beschikbaarheid van woningen in Elahuizen.

Handigheidjes van HuisVerkopen.nl voor een vlekkeloze verkoophandeling

Met HuisVerkopen.nl aan je zijde wordt de verkoop van je woning een fluitje van een cent. Deze handige website biedt tal van diensten die onmisbaar zijn voor een vlot verkoopproces. Bijvoorbeeld, met onze gratis tool kun je binnen no-time een exacte waardebepaling van je woning aanvragen. Verder kun je met onze vergelijkingstool de beste makelaar in Elahuizen vinden, rekening houdend met jouw voorkeuren en behoeften. Niet te vergeten, ons online platform laat je ook makelaarstarieven opvragen, zodat je inzicht krijgt in potentiële besparingen. Tot slot, het HuisVerkopen.nl stappenplan biedt een compleet overzicht van wat jou te wachten staat bij de verkoop van je woning, zodat je je optimaal kunt voorbereiden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen