Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Est

Welkom! In de huidige woningmarkt van Est zijn er kansen te vinden voor verkopers. De trends in woningverkopen wijzen op een opwaartse lijn, met stabiele verkoopprijzen. Op deze pagina vind je handige statistieken over deze ontwikkelingen in Est.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Est

De gemiddelde verkoopprijs in Est is in de laatste 3 maanden € 484.887 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 603.800 euro. Dit zijn belangrijke indicatoren voor jou als je overweegt je huis te verkopen. Het geeft je een indicatie van de verwachte opbrengst van je woning. Inzicht in deze prijzen helpt je bij het realistisch inschatten van een verkoopopbrengst en helpt zowel bij het instellen van een vraagprijs als bij het nemen van de juiste verkoopbeslissing. Hieronder zie je de recente trend van gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen in Est:

Als je overweegt een huis te verkopen of kopen in Est, heb je vast het belang van de prijs per vierkante meter ontdekt. Deze factor kan je inzicht geven in de waarde van de woning. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Est € 4.254 euro. Een interessant detail dat je kunt ontdekken in de grafiek hieronder. Kijk niet alleen naar deze prijs, maar vergelijk deze ook met de vraagprijs per vierkante meter. Die verschillen kunnen soms behoorlijk oplopen:

Prijsontwikkeling Est laatste 12 maanden

In Est zijn de woningprijzen de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 484.887. Deze ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met de landelijke gemiddelden. Kijk hieronder om inzicht te krijgen in de prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Est waard?

De waarde van jouw woning in Est wordt door diverse elementen beïnvloed. Zo speelt de locatie van het pand een aanzienlijke rol, maar ook de staat van onderhoud, het bouwjaar, de grootte van zowel het huis als het perceel en eventuele recente renovaties of verbeteringen kunnen inwerken op de prijs.

Om een exacte inschatting te krijgen van wat je woning waard is, is een waardebepaling door een makelaar de beste stap. Of je nu serieus overweegt om te verkopen of alleen maar een helder beeld wilt krijgen van de huidige waarde van je huis, een waardebepaling biedt een solide startpunt.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar persoonlijk langs bij jou thuis. Dit advies is geheel kosteloos en biedt een professioneel en nauwkeurig beeld van de woningwaarde. Dus of je nu plannen hebt om te verkopen of nog even wilt wachten, je kunt hiermee altijd een weloverwogen beslissing nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Vastgoed is aan marktbewegingen onderhevig en deze zijn per regio verschillend. Specifiek voor Est, zie je dat er variaties zijn in de woningmarktcijfers, met name wanneer je deze zou vergelijken met de omringende plaatsen.

Het is dan ook waardevol om de huizenprijzen in buurgemeenten van Est in beschouwing te nemen. Dit geeft een breder en completer beeld van het huidige marktbeeld en helpt je de lokale situatie beter te begrijpen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Est

Wil je weten hoe je de juiste makelaar in Est kiest voor het verkopen van je huis? Goed! Er zijn tal van makelaars, allemaal met hun eigen kenmerken, zoals een focus op een specifieke wijk, unieke verkooptechnieken of specifieke servicepakketten. Jouw optimale keuze verschilt als je een modern appartement of een karakteristiek landhuis in de verkoop hebt.

Vergeet niet dat de juiste makelaar een groot verschil kan maken. Een topmakelaar kan zorgen voor de beste verkoopprijs, een snelle verkoop en minimale stress voor jou. Het is raadzaam om meerdere makelaars te vergelijken, want de beste makelaar in Est is de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Vergelijk makelaars in Est Of lees meer over makelaars in Est

Gemiddelde tarieven van makelaars in Est

Courtages trekken vaak de aandacht wanneer we het hebben over de kosten van het verkopen van een huis. In Est ligt het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar op 1,17%. Dat betekent dat je - bij een gemiddelde verkoopprijs van € 484.887 - rekening houdt met ongeveer € 5.673 aan makelaarskosten. Dit bedrag wordt verrekend bij de uiteindelijke overdracht van de woning uit jouw bezit.

Om een goed inzicht te krijgen in deze kosten, is het zinvol om de tarieven te vergelijken van verschillende makelaars in en rond Est. Dit kan eenvoudig op onze website via een specifieke tool die de tarieven opvragen van makelaars mogelijk maakt. De geselecteerde makelaars zullen je dan informeren over hun tarieven. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken welke makelaar het beste past bij jouw wensen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Est

In Est is een aanzienlijk aantal koopwoningen te vinden. Deze woningen dienen als een thuis voor de huidige eigenaren of als investeringsobject voor verhuur. Echter, het is goed om je te realiseren dat van het totale aantal koopwoningen, gemarkeerd met 179, er maar een klein percentage daadwerkelijk beschikbaar is voor aankoop of verhuur. Dit bepaalt het huidige aanbod in de woningmarkt van Est.

Aantal verkochte woningen in Est

In Est hebben er in de afgelopen twaalf maanden diverse woningtransacties plaatsgevonden. Woningen werden aangemeld voor verkoop en er zijn 8 verkocht. Bekijk de grafiek hieronder voor een duidelijk overzicht van de aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Est te verkopen?

Sta je op het punt om jouw woning in Est op de markt te zetten? Op dat pad liggen meerdere stappen die nauwkeurig geregeld moeten worden. Een van de pijlers in het proces is het kiezen van een geschikte makelaar grenzend aan jouw behoeften en wensen.

Voor ondersteuning in het proces biedt Huis Verkopen een handig stappenplan om alles soepel te laten verlopen. Van het verkrijgen van een energielabel tot mogelijk het regelen van een verhuisbedrijf. Zorgvuldigheid is hierbij het sleutelwoord. Immers, de verkoop van jouw woning is een belangrijke gebeurtenis waarbij alles tot in de puntjes moet worden geregeld.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We hebben de woningcijfers in Est met precisie en speciale aandacht samengesteld, om je op de hoogte te houden van de huidige trends en de marktwaarde van woningen in Est. Ons team werkt voortdurend aan het updaten en verifiëren van de informatie, om te zorgen voor de meest recente en betrouwbare gegevens. Met deze actuele cijfers kun je anticiperen op de bewegingen op de huizenmarkt en een geschikt moment kiezen voor de verkoop van jouw woning.

Hoe helpt Huis verkopen bij de verkoop van jouw woning

Op Huis Verkopen tref je tal van handige hulpmiddelen om je bij te staan in het verkoopproces. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van makelaars in Est. Heb je hulp nodig bij het opvragen van makelaarstarieven of het regelen van andere diensten zoals een energielabel, verhuizer of woningstyling? Wij hebben alle tools en informatie beschikbaar voor een soepele verkoop. Ons gratis te gebruiken platform draagt bij aan een onafhankelijk en eenvoudig verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen