Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Meteren

De huizenmarkt in Meteren heeft de afgelopen maanden juli 2024 behoorlijk wat veranderingen ondergaan. Als je overweegt je huis te verkopen, is het belangrijk dat je je verdiept in de lokale vastgoedcijfers. Deze pagina biedt je inzicht in onder andere de gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Meteren. Door deze cijfers grondig te verkennen, bereid je je optimaal voor op een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Meteren

De gemiddelde verkoopprijs in Meteren is in de laatste 3 maanden € 656.293 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 512.526 euro. Met deze data krijg je een realistisch beeld van de huidige situatie op de huizenmarkt in Meteren. Hieronder staat een grafiek die de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen in de afgelopen maanden visualiseert:

Huizenprijzen in Meteren

Afgelopen 3 maanden

€ 60.000
€ 383.000
€ 706.000

In de aankomende weergave worden de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Meteren van de afgelopen 3 maanden weergegeven. Hierdoor krijg je een duidelijke impressie van recente prijstrends op de lokale woningmarkt. Zowel verkopers als kopers kunnen hieruit waardevolle inzichten halen:

Huizenprijzen in Meteren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 3.300
€ 4.400

Prijsontwikkeling Meteren laatste 12 maanden

In Meteren zijn de woningprijzen de afgelopen 12 maanden aan verandering onderhevig geweest. Om te illustreren hoe deze ontwikkeling eruit heeft gezien, laten we je graag de marktcijfers zien. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 656.293:

Wat is mijn woning in Meteren waard?

De prijs van je woning in Meteren is niet op de lopende band te bepalen; een aantal belangrijke factoren spelen hierbij een rol. Denk aan zaken zoals het soort woning, het oppervlak, de staat van de woning, en de huidige markt. Deze aspecten samen beïnvloeden uiteindelijk de waarde van je huis.

Als je nieuwsgierig bent naar de exacte waarde van je huis in Meteren, dan is het een goed idee een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Een dergelijke waardebepaling kan duidelijkheid scheppen en je helpen bepalen of het een gunstig moment is om je woning te verkopen.

Een waardebepaling door een makelaar geeft een indicatie van de waarde van je huis. Deze waardebepaling wordt doorgaans kosteloos aangeboden door makelaars en gaat minder diep dan een taxatie. Het geeft echter wel inzicht in hoeverre je mogelijk kunt profiteren van de huidige huizenmarkt, zonder verdere verplichtingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je merkt dat woningmarktcijfers per plaats kunnen variëren. Bijvoorbeeld, de huizenprijzen van plaatsen in de omgeving van Meteren kunnen aanzienlijk verschillen van die in Meteren zelf. Een bredere blik op de markt biedt inzicht in de huidige situatie:

Om dit aanschouwelijk te maken, presenteren we hieronder de gemiddelde verkoopprijzen van zowel totale als per vierkante meter woningen in Meteren en vergelijkbare plaatsen. Dit illustreert de verschillen in huizenprijzen tussen Meteren en andere plaatsen op een interessante manier:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Meteren

Op HuisVerkopen.nl, is het onze missie om je inzicht te geven in de verschillen tussen makelaars in Meteren. We observeren elk detail van hun verkoopprestaties, zoals de snelheid waarmee ze woningen verkopen, de gemiddelde verkoopprijs en het aantal woningen dat ze verkopen, om je te helpen de beste keuze te maken.

Er zit veel winst in het zorgvuldig kiezen van een makelaar. De beste makelaar voor jouw situatie kan een hogere verkoopprijs genereren en de woning sneller vermarkten. Laat ons je ondersteunen in je zoektocht naar de makelaar die het beste past bij jouw behoeften en ambitie.

Vergelijk makelaars in Meteren Of lees meer over makelaars in Meteren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Meteren

Wanneer je jouw huis wilt verkopen in Meteren, dan krijg je onherroepelijk te maken met courtage. Dit is het tarief dat een makelaar hanteert voor zijn werkzaamheden. Makelaars in Meteren hanteren een gemiddelde courtage van 1,10% van de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 656.293 betekent dit dat je gemiddeld € 7.219 kwijt bent aan makelaarskosten.

Het is belangrijk om je te realiseren dat de courtage een onderhandelbare factor is; je bent dus niet gebonden aan het gemiddelde tarief van 1,10%. Daarnaast is het slim om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar de diensten en prestaties van de makelaar. Goedkoop kan soms duurkoop zijn, dus zorg dat je een makelaar kiest die past bij jouw wensen en verwachtingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Meteren

In het pittoreske Meteren zijn koopwoningen in de meerderheid. Maar het woningbestand houdt niet op bij uitsluitend kooppanden. Ja, veruit de meeste woningen zijn te koop, maar daarnaast biedt de plaats ook andere opties. Denk aan (sociale) huurwoningen die jou de mogelijkheid bieden om tijdelijk of voor langere tijd te wonen in deze sfeervolle omgeving. Ook zijn er woningen met een andere bestemming. Denk aan panden die bijvoorbeeld een bedrijfs- of winkelfunctie hebben. Kortom, dit geeft een beeld van de diversiteit aan woonvormen die in Meteren aanwezig zijn.

Aantal verkochte woningen in Meteren

Tijdens de afgelopen 12 maanden is er een duidelijke activiteit op de woningmarkt in Meteren waargenomen. Het aantal aanmeldingen toont hoeveel huiseigenaren hun woning op de markt hebben aangeboden. De term 'transacties' betreft het werkelijke aantal verkochte woningen, waarbij 72 woningen een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Bekijk de verkoopcijfers in onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Meteren te verkopen?

Wanneer je eraan denkt je huis in Meteren te verkopen, zijn er diverse aspecten om bij stil te staan. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar of het zoeken van een goede makelaar om de verkoop te begeleiden. Daarnaast kunnen er ook kosten verbonden zijn aan de verkoop van je woning, waarvoor je misschien een overzicht van de kosten zou willen bekijken.

Het aanpakken van zo'n groot proces als huisverkoop kan overweldigend zijn, dus een hulpmiddel zoals een stappenplan kan een belangrijke rol spelen. Een goed stappenplan voor de verkoop van je huis kan je helpen om het proces gestructureerd en georganiseerd aan te pakken, waardoor je minder snel dingen over het hoofd ziet. Zo wordt het makkelijker om je doel te bereiken: je woning in Meteren voor de beste prijs verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is belangrijk om te weten dat de huizenprijzen in Meteren altijd fluctueren. Op deze pagina volgen wij de prijsontwikkeling nauwlettend. Dit betekent dat informatie zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, aantal transacties en nieuwe aanmeldingen, allemaal up-to-date worden gehouden. Dus als je overweegt jouw huis te verkopen, blijf je met deze website continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Voordelen van de verkoop via HuisVerkopen.nl

Als je de verkoop van je woning overweegt, kan HuisVerkopen.nl je een heleboel zorgen wegnemen. Met functies zoals een gratis waardebepaling en de optie om makelaars te vergelijken, is het vinden van de beste makelaar in Meteren simpelweg een kwestie van een paar klikken. Daarnaast kunnen we je helpen makelaarstarieven op te vragen zodat je geld kunt besparen op de verkoopkosten. Het stappenplan geeft je een duidelijk overzicht van wat er geregeld moet worden voor de verkoop, zodat je geen stap overslaat. Dankzij HuisVerkopen.nl weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de best mogelijke deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen