Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Everdingen

In Everdingen ontwikkelt de huizenmarkt zich voortdurend. De actuele woningmarktcijfers, zoals vraagprijzen en aantal transacties, geven je inzicht in de mogelijkheden voor het verkopen van je huis. Houd dit platform goed in de gaten voor updates, zeker in deze roerige tijden sinds juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Everdingen

De gemiddelde verkoopprijs in Everdingen is in de laatste 3 maanden € 745.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 540.428 euro. In één oogopslag geeft dit een duidelijk beeld weer van actuele marktcijfers. Maak kennis met de laatste trends in de huizenmarkt, getoond in de onderstaande grafiek:

Everdingen is een fascinerende plek, en zeker wanneer je kijkt naar de prijzen per vierkante meter woonruimte. De gemiddelde verkoopprijs per m2 geeft een heldere indicatie van wat je kunt verwachten als je overweegt te investeren in deze regio. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs in Everdingen € 5.250 euro per m2. Deze waarde, in combinatie met de vraagprijs, geeft een goed inzicht in de huidige markt. Houd de onderstaande grafiek goed in de gaten und let op de verschillen tussen de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2:

Prijsontwikkeling Everdingen laatste 12 maanden

Het is een verstandige stap om de recente trends in de woningmarkt van Everdingen nauwlettend te volgen. Een jaar geleden vanaf nu tot nu toe, kunnen kleine veranderingen in de huizenprijzen een aanzienlijke impact hebben. De gemiddelde verkoopprijs van huizen vorige maand was € 745.000. Kijk eens naar de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Wat is mijn woning in Everdingen waard?

De waarde van je huis in Everdingen hangt af van verschillende factoren. Allereerst speelt het type woning een rol, net als de grootte, in vierkante meters. Ook de staat van je woning is van invloed, net als de huidige marktcondities.

Wil je weten wat jouw huis waard is in Everdingen? Overweeg dan een gratis woningwaardering door een makelaar. Zo'n beoordeling kan je helderheid geven, wat je helpt bij het maken van een besluit over een eventuele verkoop. Zo'n waardering kan je eenvoudig aanvragen op deze pagina.

Maar hoe werkt zo'n gratis waardebepaling eigenlijk? De makelaar komt naar je huis om het grondig te inspecteren. Hij/zij neemt dan alle aspecten van je huis en de omgeving in overweging om tot een waarde te komen. Het is belangrijk te benademen dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is van belang om te realiseren dat de woningmarktcijfers sterk variëren per regio. De huizenprijzen in omliggende plaatsen ten opzichte van Everdingen kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk verschillen. Ook al blijft Everdingen een uniek vergelijkingspunt, de cijfers van nabije locaties geven een bredere blik op de huidige situatie van de woningmarkt.

Aanvullend inzicht in de huizenprijzen van andere gemeentes kan helpen om een helder marktbeeld te creëren. In de onderstaande grafieken worden vastgoedcijfers van Everdingen vergeleken met die van soortgelijke plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Everdingen

Wanneer je van plan bent je woning in Everdingen te verkopen, is het essentieel om te begrijpen dat makelaars op verschillende fronten kunnen variëren. Het spectrum van verschillen reikt van de tarieven, de manier waarop ze jouw huis op de markt zetten, hun interpersoonlijke vaardigheden, tot de uiteindelijke verkoopresultaten. Dit maakt het selectieproces geen gemakkelijke taak.

Het zal je helpen om te weten dat het kiezen van de juiste makelaar een wereld van verschil kan maken bij de succesvolle verkoop van je huis. Een kundige makelaar brengt niet alleen deskundigheid en ervaring, maar kan ook onderhandelen voor de beste verkoopprijs. Bekijk zelf de verschillen tussen makelaars om een weloverwogen beslissing te maken.

Vergelijk makelaars in Everdingen Of lees meer over makelaars in Everdingen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Everdingen

Let op de courtages als je een huis wilt verkopen in Everdingen. De gemiddelde tarieven van makelaars liggen rond de 1,14% van de verkoopprijs. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Everdingen van € 745.000, kan het verschil in tarieven flink oplopen. Het is dus belangrijk om goed op deze kosten te letten.

Daarnaast moet je niet vergeten dat de meeste makelaars naast courtages ook opstartkosten rekenen. Het is dus slim om te kijken naar het totaalplaatje bij het selecteren van een makelaar. Om hier een goed beeld van te krijgen, kun je via onze site de tarieven opvragen bij makelaars in Everdingen. Deze zullen over hun eigen tarieven informeren en geef je zo een goed beeld van de mogelijke kosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Everdingen

In Everdingen vind je een bepaald aantal koopwoningen. Deze worden doorgaans aangekocht om zelf in te wonen, of als investering om later te verhuren. Het is echter zo dat slechts een klein percentage van het totale aantal koopwoningen, te weten 393, daadwerkelijk beschikbaar is voor aankoop of huur. Dat betekent dat als je interesse hebt in wonen in Everdingen, je mogelijk even geduld moet hebben of goed moet zoeken naar het geschikte koop- of huurhuis voor jou.

Aantal verkochte woningen in Everdingen

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Everdingen diverse woningen in de verkoop aangemeld en verkocht. Je kunt hieronder, in de grafiek, zien hoeveel woningen dat precies waren. Het aantal daadwerkelijk verkochte woningen is aangeduid met de tag 9. Let wel, dit toont de transacties, dus de definitief verkochte woningen. Interessant om te zien hoe de huizenmarkt in Everdingen zich heeft bewogen, toch?:

Ben je van plan jouw huis in Everdingen te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Everdingen komt meer kijken dan je wellicht denkt. Het begint natuurlijk met waardebepaling door een makelaar aanvragen, zodat je een realistisch beeld krijgt van de woningwaarde. Daarnaast is het belangrijk dat je inzicht krijgt in de verkoopprijs van vergelijkbare woningen en dat je rekening houdt met eventuele verkoopkosten.

Het klinkt als een ingewikkeld proces, maar met de juiste ondersteuning is het goed te overzien. Daarbij is een doorlopend handvat, zoals een stappenplan voor de verkoop van je huis, onmisbaar. Dit plan helpt je om alles overzichtelijk te houden en bevordert een gestructureerd verkoopproces, waardoor je niet alleen alles op tijd regelt, maar ook niets over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Constant zijn er veranderingen gaande binnen de woningmarkt in Everdingen. Cijfers en statistieken liggen nooit stil. Op deze pagina houden we de woningmarktcijfers zeer nauwgezet bij, zodat jij altijd beschikt over actuele data. Waarom is dit van belang? Door op de hoogte te blijven van de huidige markt, is het gemakkelijker om te anticiperen op trends, kansen te zien en weloverwogen keuzes te maken bij de verkoop van je woning.

Digitale hulpmiddelen bij woningverkoop

Tijdens het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning is HuisVerkopen.nl een uiterst nuttige tool. Allereerst kun je hier een gratis waardebepaling aanvragen, waarmee je een beter beeld krijgt van wat je huis waard is. Daarnaast kun je met onze vergelijkingstool makelaars vergelijken en zo makkelijk de beste makelaar in Everdingen vinden. Ook kun je makelaarstarieven opvragen en daarmee besparen op makelaarskosten. Verder leidt ons stappenplan je stap voor stap door het verkoopproces, om te zorgen dat je niets vergeet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen