Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Okkenbroek

Als je overweegt om in Okkenbroek je huis te verkopen, dan is het nuttig om te weten hoe de lokale huizenmarkt zich gedraagt. Het kennen van de actuele gegevens, zoals de gemiddelde woningprijzen, vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties, geeft je een voorsprong. Alle relevante vastgoedcijfers van februari 2024 in Okkenbroek vind je hier:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Okkenbroek

De gemiddelde verkoopprijs in Okkenbroek is in de laatste 3 maanden € 695.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 704.666 euro. Deze prijzen geven een eerste indicatie van de huidige woningmarkt in Okkenbroek. Als de vraagprijs gemiddeld hoger uitvalt dan de verkoopprijs, betekent dit over het algemeen dat kopers onderhandelingsruimte hebben. De onderstaande grafiek illustreert de prijsontwikkeling in detail:

Huizenprijzen in Okkenbroek

Afgelopen 3 maanden

€ 556.000
€ 655.000
€ 755.000

In de wereld van vastgoed is het altijd handig om de waarde per vierkante meter in de gaten te houden, vooral wanneer je je oriënteert op de woningmarkt in Okkenbroek. Kijkend naar de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Okkenbroek, die op dit moment rond de € 2.756 ligt, begrijp je de kracht van deze waarde en hoe deze de prijzen van de huizen bepaalt. In de onderstaande grafiek zie je een duidelijk overzicht van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Okkenbroek over de laatste drie maanden. Bestudeer zorgvuldig de verschillen tussen vraagprijs en verkoopprijs per m2:

Huizenprijzen in Okkenbroek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Prijsontwikkeling Okkenbroek laatste 12 maanden

In Okkenbroek zijn de woningprijzen gedurende de afgelopen 12 maanden enigszins in beweging. Neem een kijkje naar de volgende grafiek: deze laat zien hoe de gemiddelde verkoopprijs zich ontwikkelde. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 695.000. Deze bewegingen in woningprijzen zijn vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde:

Wat is mijn woning in Okkenbroek waard?

Het besluit om je woning in Okkenbroek te verkopen hangt vaak af van de opbrengst die het op dit moment op de woningmarkt zou kunnen genereren. Als je exact wilt weten wat je eigen woning waard is, is het onvoldoende om alleen de gemiddelde verkoopprijs in Okkenbroek te kennen. Dit is omdat de waarde van het huis ook wordt beïnvloed door unieke kenmerken, zoals de ligging, het onderhoudsniveau en toevoegingen zoals een uitbouw of dakkapel. Het woningwaarde heeft dus invloed op het besluit om al dan niet te verkopen.

Overweeg je jouw huis te verkopen? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar kan een verstandige eerste stap zijn. Dit geeft je inzicht in de geschatte verkoopprijs op basis van de huidige woningmarkt en eigenschappen van jouw specifieke woning. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen over de verkoop van je huis.

Een gratis waardebepaling door een makelaar omvat meestal een bezoek aan je huis, waarbij de makelaar de staat van het onderhoud en unieke kenmerken beoordeelt. Het kan verstandig zijn om deze waardebepaling door meerdere makelaars te laten uitvoeren. De geschatte woningwaarde kan namelijk per makelaar verschillen, afhankelijk van hun kennis van de lokale markt en ervaring. Je hebt de mogelijkheid om bij het aanvragen van de waardebepaling aan te geven dat je door meerdere makelaars een waardebepaling wilt laten doen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers nauwgezet volgt, begrijp je dat deze per locatie uiteenlopen. De huizenprijzen zijn geen statisch gegeven, vooral als je kijkt naar de variatie tussen Okkenbroek en de daaromheen liggende plaatsen. Ook in een ogenschijnlijk homogene regio zijn er prijsverschillen waarneembaar.

Door de huizenprijzen van verschillende gemeenten naast elkaar te plaatsen, krijg je een marktbeeld dat strookt met de realiteit. Het is hierdoor mogelijk om te begrijpen hoe de woningmarkt zich beweegt en de positie van Okkenbroek binnen dit geheel te ontcijferen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Okkenbroek

In het groene hart van Overijssel, in het pittoreske Okkenbroek, wil je natuurlijk de best presterende verkoopmakelaar voor jouw kostbare bezit vinden. Er zijn verschillende makelaars die betere prestaties leveren dan anderen, op basis van verschillende criteria zoals lokale kennis, netwerk, onderhandelingskracht en marketingstrategie. Het is belangrijk om deze kenmerken te vergelijken, omdat dit direct invloed kan hebben op zowel verkoopsnelheid als verkoopprijs.

Zeker in Okkenbroek, met zijn typerende woningen en landelijke ligging, is het kiezen van de juiste verkoopmakelaar belangrijk. De juiste makelaar kan het verschil maken in hoe snel je woning verkocht is en tegen welke prijs. Maak daarom een bewuste keuze en neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Okkenbroek Of lees meer over makelaars in Okkenbroek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Okkenbroek

Een van de meest opvallende kostenposten bij het verkopen van een huis zijn de courtages: het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar krijgt voor zijn diensten. Gemiddeld genomen is dit bij Okkenbroekse makelaars ongeveer 1,16% van de verkoopprijs. Dit lijkt niet veel, maar met de huidige gemiddelde verkoopprijs in Okkenbroek van € 695.000 euro komt het toch neer op een flink bedrag.

Belangrijk is om te beseffen dat dit slechts een gemiddelde is: tarieven kunnen sterk variëren tussen verschillende makelaars. Het is dus verstandig de tarieven van meerdere makelaars te vergelijken voor je een keuze maakt. Dat kun je eenvoudig doen door de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Okkenbroek en omgeving, zodat je gericht kunt kiezen voor een makelaar die qua tarief én dienstverlening het beste aansluit bij jouw behoeftes.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Okkenbroek

In Okkenbroek overheersen koopwoningen het woningaanbod. Hoewel er zeker een deel van de woningen beschikbaar is voor sociale huur, maakt dit slechts een klein deel uit van de totale huizenmarkt in dit dorp. Zoals je ziet is Okkenbroek vooral een plek waar het eigendom van een woning de norm is, met een totaal van koopwoningen in het dorp.

Ben je van plan jouw huis in Okkenbroek te verkopen?

Er zijn tal van factoren waarmee je rekening moet houden als je in Okkenbroek je woning wilt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel, het kiezen van de juiste vraagprijs met behulp van een waardebepaling en het vinden van een goede makelaar. Daarnaast is het van groot belang om je woning aantrekkelijk te presenteren om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen.

Een stappenplan bij de verkoop van je huis kan een handig hulpmiddel zijn om goed georganiseerd te blijven. Zo'n plan kan je begeleiden bij het voltooien van belangrijke acties zoals het opstellen van een koopcontract, het regelen van bezichtigingen of de afronding van de verkoop. Kortom, een stappenplan kan helpen om het verkoopproces in Okkenbroek een stuk overzichtelijker en minder stressvol te maken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om je woning in Okkenbroek te verkopen, dan zul je merken dat de huizenprijzen continu in beweging zijn. Op deze pagina wordt de prijsontwikkeling nauwkeurig bijgehouden. Alles wat van invloed is op de woningwaarde, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen, houden we hier actueel voor je bij. Met deze informatie aan actuele woningdata begin je goed voorbereid aan het verkopen van je woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop

De website HuisVerkopen.nl kan je op diverse manieren bijstaan bij de verkoop van je woning. Zo zijn er verschillende tools waarmee je je huis nog beter in de markt zet. Een gratis waardebepaling kan inzicht geven in een reële vraagprijs. Ook kan je makkelijk makelaars uit Okkenbroek vergelijken om de beste keuze te maken. Met het beschikbare stappenplan regel je alles voor de verkoop van je woning en vergeet je geen enkele stap. Zo maak je met HuisVerkopen.nl je woning verkoopklaar op een eenvoudige, moderne manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen