Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Schoondijke

Als je jouw huis wilt verkopen in Schoondijke, dan biedt deze pagina de nodige informatie. Van gemiddelde woningprijzen tot het aantal recente transacties: kennis van de actuele vastgoedcijfers is essentieel. Het is vooral belangrijk te weten wat de huidige m2-prijs is in Schoondijke, op februari 2024 bijvoorbeeld. Hiermee kan jij de beste verkoopstrategie uitstippelen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Schoondijke

De gemiddelde verkoopprijs in Schoondijke is in de laatste 3 maanden € 289.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 303.833 euro. Zoals in veel gebieden fluctueren ook hier de prijzen voortdurend, waardoor constant een duidelijk, actueel beeld ontbreekt. Het is dan ook belangrijk dat betrouwbare en actuele informatie, zoals de onderstaande grafiek, voorhanden is:

Huizenprijzen in Schoondijke

Afgelopen 3 maanden

€ 139.000
€ 247.000
€ 354.000

Bij het verkopen van een woning is de prijs per vierkante meter altijd een belangrijke factor, ook in Schoondijke. Door jouw woningoppervlakte te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, kun je een inschatting maken van de mogelijke prijs van jouw woning. Let daarbij goed op de verschillen in verkoop- en vraagprijs per vierkante meter. Hieronder krijg je inzicht in deze prijzen in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Schoondijke per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 2.100
€ 2.800

Prijsontwikkeling Schoondijke laatste 12 maanden

In de woningmarkt is de evolutie van de huizenprijzen een fundamentele indicator om de toestand van de markt te begrijpen. Neem bijvoorbeeld Schoondijke, waar de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand € 289.500 bedraagt.

Deze prijsbeweging geeft een beeld van de marktrichting in Schoondijke, zonder dat het specifieke trends of uitzonderlijkheden aangeeft. Deze verschuivingen in de gemiddelde prijzen zijn in lijn met de nationale trends, zoals te zien in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Schoondijke waard?

De woningwaarde in Schoondijke is continu aan veranderingen onderhevig. Dit komt door invloeden van de vastgoedmarkt, economische factoren en seizoensschommelingen. Het blijft dus een fluctuerend getal, geen vaststaande feit.

Om zekerheid te krijgen over de actuele waarde van jouw woning, is het raadzaam om een waardebepaling te laten uitvoeren. Uiteindelijk zal dit je helpen bij belangrijke beslissingen zoals verkoop of verbouw van je woning. Je kan een gratis waarde-inschatting aanvragen via deze link.

Tijdens een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de woning te bekijken. Dit klinkt misschien als een grote stap, maar het stelt de makelaar in staat om een nauwkeurige schatting te maken, wat enorm helpt bij het nemen van de juiste beslissingen over jouw vastgoed.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De regionale verschillen op de woningmarkt zijn aanzienlijk. Dit wordt treffend geïllustreerd als we kijken naar bijvoorbeeld Schoondijke en de bijbehorende randgemeenten. De variatie in huizenprijzen is opvallend.

Om een volledig en betrouwbaar beeld te krijgen van de actuele stand van zaken op de woningmarkt, is het behulpzaam om deze lokale marktcijfers naast elkaar te leggen. Zo verkrijg je inzicht in hoe Schoondijke zich verhoudt tot vergelijkbare plaatsen qua huizenprijzen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Schoondijke

Bij Huis Verkopen weten we dat makelaars in Schoondijke flink kunnen verschillen als het gaat om prestaties. Wij houden uitgebreid de cijfers van de woningmarkt en de statistieken van deze makelaars bij. Zo krijg je inzicht in wie het beste presteert, het snelst verkoopt, de hoogste verkoopprijs behaalt en gemiddeld hoeveel woningen verkoopt binnen welke termijn. Op basis van deze informatie kun je makelaars met elkaar vergelijken.

Door het kiezen van een geschikte makelaar in Schoondijke, zorg je dat je de beste deal krijgt voor jouw woning. Deze professional kent de lokale markt als geen ander, kan goed onderhandelen en zorgt dat je woning tegen de beste prijs wordt verkocht. Dankzij onze schat aan informatie kun je de makelaar kiezen die het beste bij jou past en de meeste kans maakt om succesvol te zijn.

Vergelijk makelaars in Schoondijke Of lees meer over makelaars in Schoondijke

Gemiddelde tarieven van makelaars in Schoondijke

Courtages zijn een belangrijk aspect om rekening mee te houden wanneer je je huis gaat verkopen. In Schoondijke ligt het gemiddelde makelaarstarief op 1,14% van de verkoopprijs; dit bedrag wordt doorgaans door de verkopende partij betaald aan de makelaar. Om een goed beeld te krijgen van deze kosten, raden we je aan om de exacte tarieven bij verschillende makelaars op te vragen.

Het is ook van belang om te weten dat de courtage wordt verrekend na de verkoop van het huis. De verkoopmakelaar ontvangt zijn vergoeding bij de overdracht van de woning bij de notaris. De geschatte gemiddelde verkoopprijs van woningen in Schoondijke is momenteel € 289.500. Houd dit in je achterhoofd bij het bepalen van je budget voor makelaarskosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Schoondijke

In Schoondijke vinden we een totaal van koopwoningen. Deze huizen kunnen diverse bestemmingen hebben. Zo zijn er woningen bestemd voor bewoning, maar sommige huizen kunnen ook gebruikt worden voor bedrijfsdoeleinden of gemengd gebruik. Het is belangrijk voor jou als verkoper om te weten welke bestemming jouw woning heeft, aangezien dit invloed kan hebben op de verkoopbaarheid en de prijs.

Ben je van plan jouw huis in Schoondijke te verkopen?

Als je overweegt om je woning in Schoondijke te verkopen, komt er veel op je af. Denk aan praktische zaken als het regelen van een energielabel en het kiezen van een passende prijs. Daarnaast is het van belang om de juiste makelaar te kiezen en wellicht een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Ook de presentatie van jouw huis, zowel online als tijdens een rondleiding, is een punt van aandacht. Dit alles kan soms overweldigend zijn.

Voor de verkoop van een woning is een goede voorbereiding het halve werk. Een helder stappenplan kan hierbij uitkomst bieden. Om je hierbij te helpen, hebben we een handig stappenplan samengesteld dat speciaal gericht is op de verkoop van woningen in Schoondijke. Op onze website bieden we een overzicht van alles wat er komt kijken bij de verkoop van jouw huis. Ben je benieuwd? Neem eens een kijkje bij het stappenplan en maak van de verkoop van jouw woning in Schoondijke een succes!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het beeld van de huizenmarkt in Schoondijke is altijd aan veranderingen onderhevig. De statistieken die je hier ziet, zijn dan ook up-to-date en veranderen voortdurend met de realiteit. De inzichten afgespiegeld in deze cijfers zijn grondig nuttig als je aan het overwegen bent om je woning in deze regio te verkopen. Ze kunnen dienen als richtlijn voor hoe je jouw verkoop kunt plannen, van het kiezen van het juiste moment om op de markt te gaan, tot het inschatting maken van je mogelijke verkoopprijs.

Extra voordelen van HuisVerkopen.nl

Maar HuisVerkopen.nl biedt je meer dan alleen accurate marktinformatie. Het is ook je uitgebreide gids in het hele verkoopproces. Als je onbekend terrein betreedt, kun je hier informatie vinden over de kosten van het verkopen van je huis, of een kijkje nemen op hun makelaarsvergelijkingstool om de makelaar te vinden die het beste bij je past. De site biedt ook hulp bij het bepalen van de optimale verkoopprijs voor je woning, en als je van plan bent om te verhuizen, dan biedt de stappenplan een gedetailleerde route voor het soepel laten verlopen van het proces. Tot slot, maar zeker niet het minste, biedt de site ook een schat aan tips om je woning op de meest effectieve manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen