Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Schoonoord

Geïnteresseerd in het verkopen van je woning in het charmante Schoonoord? Bekijk onze actuele vastgoedcijfers en statistieken over de lokale huizenprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen in de afgelopen jaren. Deze informatie kan je helpen de juiste keuzes te maken voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Schoonoord

De gemiddelde verkoopprijs in Schoonoord is in de laatste 3 maanden € 566.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 478.785 euro. Deze getallen variëren natuurlijk op basis van het aanbod en de vraag gedurende dat kwartaal. Dit maakt het vergelijken van prijzen over verschillende tijdsperiodes interessant. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor een volledig overzicht van de prijsevolutie in Schoonoord:

Huizenprijzen in Schoonoord

Afgelopen 3 maanden

€ 157.000
€ 387.000
€ 617.000

Vraag je je af wat de gemiddelde vierkante meterprijs in Schoonoord is? Het kan interessant zijn om daar eens naar te kijken. Het geeft namelijk een helder beeld van de huidige woningmarkt en mogelijke waarde van je eigen woning. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Schoonoord op € 3.673. Deze waarde kan inzicht geven in de prijsontwikkelingen per vierkante meter in Schoonoord. Kijk eens mee naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Schoonoord per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.200
€ 3.800

Prijsontwikkeling Schoonoord laatste 12 maanden

In Schoonoord is het bijhouden van de prijsontwikkeling in de huizenmarkt belangrijk om de algemene koers aan te voelen. Deze indicatie biedt een kijkje in de tendensen van de lokale vastgoedmarkt.

Ter illustratie, de gemiddelde verkoopprijs van de huizen in Schoonoord bedroeg de afgelopen maand € 566.500. Hiermee kunt u getuige zijn van deze evolutie via de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Schoonoord waard?

De woningwaarde van jouw huis in Schoonoord is geen vaststaande factor, maar wordt beïnvloed door diverse variabelen. De marktvraag, de staat van je woning en ontwikkelingen in de omgeving kunnen deze waarde bijvoorbeeld doen stijgen of dalen. Aangezien deze factoren continu veranderen, schommelt de waarde van je huis dus ook.

Wanneer je erover nadenkt om je woning te verkopen, is het zaak om inzicht te krijgen in deze fluctuerende waarde. Op die manier weet je welke prijs je minimaal kunt verwachten en kun je onderhandelingen met potentiële kopers doeltreffend voeren. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan in dat verband een uitkomst bieden.

Er zal een makelaar bij jou thuis komen voor deze waardebepaling. Hij of zij zal de staat van jouw huis begluren, maar ook naar de omliggende buurt kijken. Dit thuisbezoek duurt doorgaans niet lang, maar geeft wel een accuraat beeld van de waarde van je woning op dat moment.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenmarkt is een variabel speelveld waarbij prijzen per locatie sterk kunnen variëren. Door de verkoopcijfers van Schoonoord te vergelijken met die van omliggende plaatsen, krijg je een waardevol inzicht in de huidige marktsituatie.

Doordat huizenprijzen fluctueren gebaseerd op een breed scala aan factoren, geven deze contrasten een breder perspectief op de woningmarkt op micro- en macro-economisch niveau. Het grondig onderzoeken hiervan kan je helpen in het vormgeven van een doordacht beleid over huisbezit.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Schoonoord

Op Huis Verkopen volgen wij continu de ontwikkelingen binnen de woningmarkt van Schoonoord, inclusief de prestaties van alle actieve verkoopmakelaars in deze regio. Ons doel is om je het meest accurate beeld te geven van welke makelaars het beste presteren, de woningen het snelst verkopen, de hoogste verkoopprijzen behalen en hoeveel woningen zij in totaal verkopen. Maar onthoud, ervaringen kunnen verschillen, dus kijk verder dan alleen de cijfers.

Het selecteren van de juiste verkoopmakelaar kan een wereld van verschil maken voor de verkoop van je woning. Daarom splitsen wij op ons platform niet alleen de verkoopcijfers, maar ook de gemiddelde verkooptijd. Zo ondersteunen wij je in het maken van een goed geïnformeerde keuze, zodat je de beste resultaten kunt behalen bij de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Schoonoord Of lees meer over makelaars in Schoonoord

Gemiddelde tarieven van makelaars in Schoonoord

De courtages van makelaars kunnen flink variëren, zeker in Schoonoord. Het gemiddelde tarief van makelaars in deze buurt komt neer op een courtage van 1,21% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 566.500, betekent dit een gemiddelde courtage van € 6.855. Het is dus van groot belang de courtages van verschillende makelaars scherp in de gaten te houden.

Als je jouw woning wilt verkopen, is het handig om makelaars te vergelijken. Naast de courtages, wil je ook rekening houden met het verkoopplan, de verkoopstrategie en de aanpak van de makelaars. Hiervoor kan je op deze website verschillende makelaars vergelijken. Hier komen de makelaars naar voren die het beste aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren. Let hierbij niet enkel op de courtages, maar ook op de kwaliteit en de recensies van andere klanten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Schoonoord

In Schoonoord is een diversiteit aan koopwoningen. Om precies te zijn, telt dit dorp 547 koopwoningen. Elk huis kan verschillende bestemmingen hebben. Zo kan jouw woning na verkoop een fijn thuis worden voor een ander gezin, dienen als beleggingspand of wellicht fungeren als bed-and-breakfast. Deze mogelijkheden tonen aan dat de verkoop van jouw huis in Schoonoord verschillende interessante kansen kan bieden.

Aantal verkochte woningen in Schoonoord

In de afgelopen twaalf maanden zijn er diverse woningen in Schoonoord in de verkoop gegaan. Deze aanmeldingen hebben geresulteerd in verscheidene voltooide transacties, waarbij woningen daadwerkelijk van bezitter zijn gewisseld. Het precieze aantal verkooptransacties vind je terug in de volgende grafiek: 8:

Ben je van plan jouw huis in Schoonoord te verkopen?

Wanneer je jouw huis in Schoonoord gaat verkopen, zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel, het bepalen van de juiste verkoopprijs door middel van een waardebepaling en het vergelijken van lokale makelaars om een goede verkooppartner te vinden. Ook comes the necessity to assess all potential verkoopkosten voor jouw woning.

Om al deze stappen overzichtelijk te houden bij de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van je huis, is een stappenplan maken een aanrader. Op de website van Huisverkopen.nl kan je een handig stappenplan vinden die je langs alle belangrijke punten leidt. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de maximale prijs voor jouw huis kunt vragen. Het nauw volgen van een stappenplan kan je bovendien helpen jouw huis sneller te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, waar wij je op weg helpen bij de verkoop van je woning. Binnen handbereik vind je hier een gedetailleerd en actueel overzicht van vastgoedcijfers in Schoonoord. Ons deskundige team zorgt ervoor dat deze gegevens met de grootst mogelijke zorg zijn samengesteld en continu up-to-date zijn. Door deze waardevolle informatie te raadplegen, kies je het ideale verkoopmoment in de huidige woningmarkt van Schoonoord.

Optimaal je woning verkopen

Met Huis Verkopen als je gids, wordt het regelwerk omtrent de verkoop van je huis stukken eenvoudiger. Wij bieden diverse handige tools, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, waardoor je de beste makelaar in Schoonoord vindt voor jouw situatie. Bovendien protifieer je van het gemak om makelaarstarieven op te vragen en daarmee te besparen op de kosten. Onze stappenplan beknopt voor jou wat er allemaal geregeld moet worden rondom de verkoop van je woning, zodat je niets over het hoofd ziet. Kortom, Huis Verkopen faciliteert je om op een moderne en simpele manier je woning te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen