Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ees

De huizenmarkt in Ees is constant in beweging. In mei 2024 verandert deze sneller dan ooit. Of je nu jouw woning in Ees wilt verkopen of juist op zoek bent naar een nieuwe plek: de actuele statistieken en vastgoedcijfers helpen jou met maken van een goed geïnformeerde beslissing. Deze pagina helpt je verder met actuele data over gemiddelde vraagprijzen, verkoopcijfers en het aantal gerealiseerde transacties in Ees.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ees

In Ees is de gemiddelde verkoopprijs de afgelopen 3 maanden € 342.625 euro, terwijl de vraagprijs gemiddeld € 366.125 euro bedraagt. Dat kan betekenen dat als je een huis wilt verkopen, je waarschijnlijk een realistische prijsverwachting kunt hebben. Het is namelijk belangrijk om een prijs te vragen die zowel aantrekkelijk is voor mogelijke kopers, als eerlijk en rendabel voor jou als verkoper. Onderstaande grafiek biedt een visueel overzicht van de prijzen:

Huizenprijzen in Ees

Afgelopen 3 maanden

€ 171.000
€ 294.000
€ 416.000

Bij het bepalen van de waarde van een huis, is het altijd nuttig om naar de prijs per vierkante meter te kijken. Dit is niet anders in Ees. Een snelle manier om een indicatie te krijgen van de mogelijke opbrengst bij de verkoop van je woning, is door het aantal vierkante meters van je huis te koppelen aan de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in de regio. Bekijk de onderstaande grafiek voor de meest recente cijfers in Ees:

Huizenprijzen in Ees per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 1.800
€ 2.500

Prijsontwikkeling Ees laatste 12 maanden

Onderstaande grafiek biedt een overzicht van de huizenprijzen in Ees over de afgelopen twaalf maanden. Het bijzonder is dat je hier ook de actuele gemiddelde verkoopprijs van een woning in Ees ziet: € 342.625. Het in de gaten houden van deze veranderingen helpt je om de bewegingen in de Nederlandse huizenmarkt te begrijpen:

Wat is mijn woning in Ees waard?

De woningwaarde in Ees is nooit statisch, het is een doorlopend veranderende variabele - een spiegel van vele factoren, waaronder markttendensen binnen de huizenmarkt, de economie en de algehele vraag en aanbod. Iets als een woningrenovatie of verbeter op het infrastructuurniveau kan ook de perceptie van de waarde van je woning beïnvloeden.

Het is altijd verstandig om nauwkeurige kennis te hebben van de huidige waarde van je woning. Niet alleen geeft dit je een realistisch beeld van je bezit, het biedt ook de nodige helderheid bij het nemen van verdere beslissingen, zoals verkoop of herfinanciering. Voor duidelijkheid op dit gebied is een gratis waardebepaling door een bekwame makelaar een uitstekende oplossing.

Een gratis waardebepaling vindt doorgaans plaats bij jou thuis, een vertrouwde, comfortabele omgeving. Deze veilige en persoonlijke service biedt zowel gemak als nauwkeurigheid. De makelaar kan direct kennisnemen van de unieke kenmerken en staat van je woning, waardoor je een accurate en betrouwbare schatting van je woningwaarde krijgt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Volgens de laatste woningmarktcijfers is het duidelijk dat er lokaal grote verschillen zijn in de prijzen van huizen. Neem bijvoorbeeld de prijzen in en rondom Ees, deze verschillen sterk. En dat bewijst maar weer hoe belangrijk het is om het bredere plaatje in ogenschouw te nemen.

Om te begrijpen hoe de huizenprijzen zich verhouden, is het van waarde om niet alleen naar Ees te kijken, maar ook naar omliggende gemeenten. Een overzicht van de huizenprijzen op zowel regionaal als lokaal niveau geeft een realistischer beeld van de huidige marktsituatie. De onderstaande grafiek kan ons hierbij helpen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Ees

Statistieken van makelaars in Ees laten grote onderlinge verschillen zien. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de hoeveelheid ervaring die ze hebben in deze specifieke markt, hun kennis van de lokale (bouw)regelgeving of hun netwerk van potentiële kopers. Je kunt dus stellen dat elke makelaar zijn of haar eigen unieke voordelen en nadelen heeft.

Veel voordeel kan behaald worden bij het kiezen van de juiste makelaar. Een makelaar met de juiste expertise en contacten kan je een mooie verkoopprijs opleveren. Het vergelijken van verschillende makelaars kan je hierbij enorm helpen. Voor je het weet, heb je de perfecte makelaar voor jouw huis in Ees gevonden.

Vergelijk makelaars in Ees Of lees meer over makelaars in Ees

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ees

Het is fascinerend hoe een klein percentage zoals de courtage van een makelaar zo sterk kan variëren in Ees. Het gemiddelde tarief ligt rond de 1,29% van de verkoopprijs van jouw huis. In de context van de gemiddelde verkoopprijs in Ees, die € 342.625 bedraagt, betekent dat een gemiddelde makelaarsvergoeding van € 4.420.

Als je jouw huis wil verkopen, is het raadzaam om goed te letten op de diensten die een makelaar levert voor dat tarief. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor de goedkoopste optie, maar dit is niet altijd de slimste keuze. Zoek een makelaar die jouw belangen behartigt, transparant is over kosten en een goede lokale marktkennis heeft. Dit helpt om het meeste uit jouw verkoop te halen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ees

Als je overweegt om je woning in Ees te verkopen, is het sjiek om te weten dat er in totaal 130 koopwoningen zijn in deze omgeving. Woningen in Ees kunnen verschillende bestemmingen hebben, zoals residentieel, recreatief of gefunctioneerd als Bed & Breakfast. Zorg ervoor dat je helder hebt wat de bestemming is van je woning, aangezien dit effect kan hebben op de verkoopwaarde en -proces.

Aantal verkochte woningen in Ees

In de afgelopen 12 maanden is er in Ees een bepaald aantal woningen verkocht. De woningmarkt kende zowel aanmeldingen, waarbij woningen te koop werden aangeboden, als transacties, waarbij woningen daadwerkelijk van eigenaar wisselden. Zo werd vastgesteld dat er 19 transacties plaatsvonden:

Ben je van plan jouw huis in Ees te verkopen?

In de pittoreske omgeving van Ees is het verkopen van je woning een unieke onderneming. Er komen tenslotte tal van belangrijke zaken bij kijken. Zo zal je rekening moeten houden met regels en wetgeving omtrent de eventuele overdracht, het bepalen van een marktconforme vraagprijs en het regelen van de nodige documentatie zoals het energielabel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je te wachten staat.

Het kan overweldigend lijken, maar zorgen voor een gestructureerd stappenplan kan het proces aanzienlijk vereenvoudigen. Een stappenplan biedt een logische volgorde van acties die je moet ondernemen voor de verkoop van jouw woning in Ees. Zo kan je onder andere aanwijzingen vinden voor het kiezen van een geschikte makelaar of het inschakelen van een verhuisbedrijf. Door deze zorgvuldige aanpak kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je terecht kunt voor actuele informatie over de huizenprijzen in Ees. Zoals je wellicht weet, zijn de huizenprijzen constant in beweging. We houden hier nauwkeurig de ontwikkeling van deze prijzen bij, rekening houdend met vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de woningmarkt van Ees, wat essentieel is als je overweegt jouw huis te verkopen.

Handige hulpmiddelen voor het verkopen van jouw woning

Aan de slag met de verkoop van jouw huis? Huisverkopen.nl heeft verschillende handige tools tot haar beschikking. Wil je bijvoorbeeld de waarde van je huis weten? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Het stappenplan helpt je bij het organiseren van de verkoop van je woning, net zoals onze tips. Een van de andere voordelen van HuisVerkopen.nl is de mogelijkheid om makelaars te vergelijken én de tarieven van verschillende makelaars op te vragen. Dit zorgt ervoor dat je nooit teveel betaalt en altijd de beste deal krijgt voor de verkoop van jouw woning in Ees.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen